Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Affro, želim i tebi ozdravljenje.
Pratim i ja temu redovno i čitam sve. :D

Inače zaboravio sam da napomenem da čuo mnogo dobrih stvari u vezi terapije sa vitaminom C, pa ću videti ako mogu dodatno to da odradim, pitaću lekara prvo.
Hvala, ajde ako saznaš nešto o toj terapiji vidi može li se ona davati i nama sa sarkomima, pa ako moze javljaju šta je to.

Gde ste drugari :cao:
Juče jedva posle pola dana zivkanja uspeh da dobijem doktora i konačno reši nešto vezano za moju terapiju. Elem, rekao je sa konzilijarna odluka nije potpisana, pa da je ponesem i dodjem ujutro ponovo na Konzilijum. Navodno je lek na nekoj B listi pa koliko čujem izgleda da cu ja morati da doplaćuje deo sredstava, samo se pitam koliko i od čega misle da to izvedem. Čekam jutro pa ćemo se izgleda fino posvađali, a planiram da napišem pismo Danici Grujcic taman neka nista od toga ni ne bude ali ne planiram da im to tek tako pustim. Mnogo sam besna. Strasno.

Pronašla sam zašto ne mogu da nađu lek u B listi koja je odobrena. U pitanju je slavna greška, kad se ukuca pravilno lek postoji i nema nikakvog plaćanja. Ponecu im prethodnu odluku gde lepo piše i po kojoj sam bez problema dobila lek, a na ovoj je upisano pogrešno i zato izbacuje kad se kuca kao nepostojeći na listi. Očigledno samo treba uključiti mozak.

Gde ste drugari :cao:
Juče jedva posle pola dana zivkanja uspeh da dobijem doktora i konačno reši nešto vezano za moju terapiju. Elem, rekao je sa konzilijarna odluka nije potpisana, pa da je ponesem i dodjem ujutro ponovo na Konzilijum. Navodno je lek na nekoj B listi pa koliko čujem izgleda da cu ja morati da doplaćuje deo sredstava, samo se pitam koliko i od čega misle da to izvedem. Čekam jutro pa ćemo se izgleda fino posvađali, a planiram da napišem pismo Danici Grujcic taman neka nista od toga ni ne bude ali ne planiram da im to tek tako pustim. Mnogo sam besna. Strasno.
да будем искрена мени ништа није јасно.
имаш одлуку Конзилијма која није потписана, и сад поново са том одлуком идеш на нови Конзилијум?

добијаш неки нови лек или је терапија као претходна?

која је процедура била до сада кад прођеш Конзилијум?

Cao drugari. Bila jutros na konzilijumu, doneli novu odluku.
20230511_093507.jpg

Uglavnom doneli su i odluku da mi ugrade port što me je bas obradovalo. Pitala sam u vezi terapije nisu mi ni reč rekli, jedino da se prima 3 noći I 4 dana, sve ostalo će kažu reči kad dodjem tamo. Malo mi je neprijatno i nervoza ja ne volim kad ne znam tako nista ali sta cu kad neće da kažu.
Dobila sam i kedrovo ulje danas, kažu zdravo je jako, stiglo od nekud iz Rusije, pije se po malko protiv tumordkih tkiva, videću to posle terapija sada ne, neka čuti tamo i čeka svoj red.

Eto tako to je to, videću kad stigne telegram I odem na IROS kakva će biti procedura i koliko jaka će biti terapija, strah me malo 😢

Uglavnom doneli su i odluku da mi ugrade port što me je bas obradovalo. Pitala sam u vezi terapije nisu mi ni reč rekli, jedino da se prima 3 noći I 4 dana, sve ostalo će kažu reči kad dodjem tamo. Malo mi je neprijatno i nervoza ja ne volim kad ne znam tako nista ali sta cu kad neće da kažu.
Dobila sam i kedrovo ulje danas, kažu zdravo je jako, stiglo od nekud iz Rusije, pije se po malko protiv tumordkih tkiva, videću to posle terapija sada ne, neka čuti tamo i čeka svoj red.

Eto tako to je to, videću kad stigne telegram I odem na IROS kakva će biti procedura i koliko jaka će biti terapija, strah me malo 😢
лепо, доца одржао реч и добијаш Порт.

де, немој сад компликовати са терапијом.
као да смо до сада знали шта те чека, иако смо знали који су цитостатици.
реакција на терапију је индивидуална, па која год да јесте, а ти си до сада већину поднела ОК.
једино је важно да терапија буде на корист, а то што се ништа не разумемо, можда је и боље.
таман знаш колико треба, а кад примиш - знаћеш. ;)

Ta terapija je Doxorubicin i Holoxan ili Mesna kako je još zovu.
Bila sam danas u DZ boli me leva butina pozadi evo 4-ti dan. Nije trombon što mi je važno. Dala mi uput za vikend za ne daj boze i za neki datum za rengen bitne kosti. Da pijem Cardiopirin i da mažem neki gel za vene. Imam hepatrombin pa cu to.

A vi kako ste?

Opet išla večeras ali u Urgentni, upalia se leva noga u potkolenici pozadi na 3 mesta modro. Pregledao me vaskularni hirurg, prepisao Fraxiparin 0.8 2x dnevno do ponedeljka do 12h, a tad da dodjem kod njega na KC u ambulantu da mi urade kolor dopler obe noge, da utvrde da li je trombon ili nije.
U Urgentnom Fraxiparina nemaju, pa smo išli da kupimo i vratili se da mi daju. Ujutro cu u DZ da mi oni daju, a uveče će mi komšinica, ona je medicinska sestra, ja sama ne mogu.
Stavila sam oblogu na tu potkolenicu i podigla noge na jastuk. Bem ti sreću, može li mene nesto da zaobiđe :poludeo::besna:

Opet išla večeras ali u Urgentni, upalia se leva noga u potkolenici pozadi na 3 mesta modro. Pregledao me vaskularni hirurg, prepisao Fraxiparin 0.8 2x dnevno do ponedeljka do 12h, a tad da dodjem kod njega na KC u ambulantu da mi urade kolor dopler obe noge, da utvrde da li je trombon ili nije.
U Urgentnom Fraxiparina nemaju, pa smo išli da kupimo i vratili se da mi daju. Ujutro cu u DZ da mi oni daju, a uveče će mi komšinica, ona je medicinska sestra, ja sama ne mogu.
Stavila sam oblogu na tu potkolenicu i podigla noge na jastuk. Bem ti sreću, može li mene nesto da zaobiđe :poludeo::besna:
Kako ti je Afro? Šta kažu doce?
Šaljem ti zagrljaj! 🥰

Hvala na pitanju draga :zag: ne žalim se, dosta je dobro. Danas bas je stigao poziv za novu terapiju. Malo ne je strasno da budem skroz iskrena ali prevazići cu ja to mada sam sigurna da će biti gadna i teška.
Kako si ti, kako je mali dečak ❤️
E bas mi je drago što to čujem,mislim na prvu rečenicu. 🥰
Strah je uvek prisutan,pogotovu kada je nešto novo i nepoznato,ali kao sto kažeš, to je prolazno i može se prevazići. Ti si svima nama pokazala da sa tobom nema šale, zdrav duh pobeđuje! Verujemo u tebe i u tvoju pobedu! 🤩😘
Dečak je dobro,ide rado u vrtic što meni bude baš drago jer znam da ima dobar odnos sa vaspitacicama i drugom decom. Vozi bajs i zasmejava nas novim rečima.😁 Hvala na pitanju!

E bas mi je drago što to čujem,mislim na prvu rečenicu. 🥰
Strah je uvek prisutan,pogotovu kada je nešto novo i nepoznato,ali kao sto kažeš, to je prolazno i može se prevazići. Ti si svima nama pokazala da sa tobom nema šale, zdrav duh pobeđuje! Verujemo u tebe i u tvoju pobedu! 🤩😘
Dečak je dobro,ide rado u vrtic što meni bude baš drago jer znam da ima dobar odnos sa vaspitacicama i drugom decom. Vozi bajs i zasmejava nas novim rečima.😁 Hvala na pitanju!
Super, ljubi ga jednom da pukne od baba Affro ❤️

Sto se ovih drugih stvari tice, nemam bas nekog izbora pa moram verovatno da će ipak biti dobro kad tad. Ja stalno maštam da se taj rast metastaza suzbije i zaustavi pa da tu i tamo dolazim na kontrolu, onda bi brzinski prodala stan i otišla kod dece, ovako sam poluluda kad su oni u pitanju....opet znam da dok se to ne desi nemam izbora i tako ćutim i trpim, povremeno se isplacem i guram dalje...sta cu...😢😍😉

@Affro* је данас била на уградњи Порта.
без везе ми је да зовем, јер нема појма каква је интервенција,
а ње нема да се јави.
надам се да је ОК прошло.:think:
Laki moja draga dobra, danas bi trebala da bude ugradnja, ali ne oko 14h, nego oko 16h će navodno to biti uradjeno. Niko nista ne govori, neko je teško rasulo ba odelenju, svi ćute koga god nešto pitam, vidi se da moj divni dr Milanovic nije više tu. Kao sa su svi u nekom strahu, od koga ne znam ❤️

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back