Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

I dalje sve po starom. Radio novi CT sken početkom Jula, dajem krv 7. pa 14. Avgusta konačno rezulati. Spomenuo sam ranije tretman vitaminom C i onkolog je rekao da mogu da probam. Spomenuću opet za svaki slučaj da sam radio.

Inače u ovoj klinici doktor je imao pristup mom slučaju, samo ukucao moj id na komp sve je pregledao i krvnu sliku, terapiju i slike sa PET skena. To se radi konsultacija pre tretmana da vide da li može ili ne.

A pacijenti su im uglavnom bolesnici sa kancerom. Isto mi je ponovio kao i onkolog na početku terapije, sve je više mladih i naizgled zdravih koji oboljevaju. A za mene je rekao da je najverovatnije od stresa na poslu.

Inače dan kasnije i osećam se mnogo bolje. Poslednjih mesec-dva sam jako patio od umora, noge kao od olova, sve mi je teško. Sagnem se da vežem pertle i sav se zadišem, a pokušavam da se krećem što više, da vežbam. Ponekad je bolje ali uglavnom imam taj duboki umor. I utiče to i na mentalno stanje.

Juče sam ceo dan bio u gradu sa ženom, ona se umorila a meni ništa, pa se još igrao sa sinom sinoć i buvalno ne osećam umor. I danas ništa, ne osećam nikakve poteškoće i vedriji sam. A navodno tretman bi trebao da počne da deluje tek kroz nekoliko dana. Ako je placebo onda je baš jak. :lol:

Najverovatnije ću uzeti ceo paket od 11 tretmana gde će mi naknadno povećavati dozu. Samo bih voleo da je jeftinije. Ali opet, ovo je bukvalno jedina klinika u HK-u koja nudi ovu uslugu.

Nešto me juče samleti oni kontrasti i koješta, jedva dođoh kući, celi dan sam prespavao, bas sam nikakva ili je to još posledica one prehlade zaradjene u bolnici. Ajde sve nekako ali ja za par dana opet moram tamo, a ni od prethodnih dešavanja se nisam sastavila. Nešto mi bas tesko ide.

Kod mene stanje nepromenljivo što se tiče tumora. Očekivao sam bolje vesti, da se barem smanjio ako već odbija da nestane ali doktor kaže da su male šanse za to sada nakon skoro 2 godine terapije. Uglavnom se desi u 2-3% slučajeva, da potpuno nestane. Pluća isto tako, jedna četvrtina odnosno skoro cela donja polovina desnog krila i dalje u kolapsu, ima tečnosti ali predlažu da se ne ispumpava osim ako mi ne bude smetalo. I meni se nešto ne radi to ispumpavanje za sada.

Dobra stvar što je krvna slika bolja, tumor marker spao sa 4.3 od pre 8 nedelja na 3.3. I što se osećam bolje i živahnije, verovatno zbog vitaminske terapije. Sad ne znam kada će naredni CT sken, sledeća kontrola je u Oktobru ali se nadam da ako odradim pun vitaminski tretman da će možda uticati i na bolest. Onkologu sam rekao za tretman ali doktori ovde generalno nisu optimistični po pitanju alternativnih metoda. Kaže to je sve više preventivno.

U suštini zeznuta je situacija, svaki dan strepim da se bolest ne probudi i pojede me živog. Kilaža mi je oko 97kg, gledam da se što više krećem i vežbam.

Kod mene stanje nepromenljivo što se tiče tumora. Očekivao sam bolje vesti, da se barem smanjio ako već odbija da nestane ali doktor kaže da su male šanse za to sada nakon skoro 2 godine terapije. Uglavnom se desi u 2-3% slučajeva, da potpuno nestane. Pluća isto tako, jedna četvrtina odnosno skoro cela donja polovina desnog krila i dalje u kolapsu, ima tečnosti ali predlažu da se ne ispumpava osim ako mi ne bude smetalo. I meni se nešto ne radi to ispumpavanje za sada.

Dobra stvar što je krvna slika bolja, tumor marker spao sa 4.3 od pre 8 nedelja na 3.3. I što se osećam bolje i živahnije, verovatno zbog vitaminske terapije. Sad ne znam kada će naredni CT sken, sledeća kontrola je u Oktobru ali se nadam da ako odradim pun vitaminski tretman da će možda uticati i na bolest. Onkologu sam rekao za tretman ali doktori ovde generalno nisu optimistični po pitanju alternativnih metoda. Kaže to je sve više preventivno.

U suštini zeznuta je situacija, svaki dan strepim da se bolest ne probudi i pojede me živog. Kilaža mi je oko 97kg, gledam da se što više krećem i vežbam.
Mislim da je važno kako se ti osećaš. Ni ovde nisu naklonjeni ničemu što nije iz njihove "kujne" tako da ako ti misliš da ti to dobro čini i ako se dobro osećaš uradi to.
Kretanje je jako važno, ja nisam izlazila par dana pa juče jedva hodala, moram poraditi na tome ozbiljno, mada su velike vrućine pa mi to baš smeta.
Probaj da ne razmišljaš o tumoru i šta će biti, jer svakako ne možeš uticati na to, već uživaj sa svojima što više možeš.

Kod mene stanje nepromenljivo što se tiče tumora.
важно је да нема напредовања болести, настављаш са терапијом.
тм су у опадању, па и због њих можеш бити мирнији.
I što se osećam bolje i živahnije, verovatno zbog vitaminske terapije.
буди сигуран да је доца на твом месту, не би омашио ништа од алтелрнативе.;)
теби ова чини добро, не смета основној терапији, и то је најважније.
ово јесте зезнуто, и скоро да је немогуће не мислити, а опет, не треба дозволити да те болест преузме, да ти стане живот.
знам да је лако рећи, тешко извести, али се може.:aha:

глава је чудо, и, ако ћемо поштено, стање и овакво какво јесте је ОК.
знаш, докон ум је ђавоље игралиште, па ти гледај чиме да га упослиш.;)

Evo me konačno kod kuce. Jedva dođoh jer posle razgovora sa njima na Konzilijumu nisam znala ni kud cu ni šta ću.
Sve u svemu da ne dužim previše, rekli su " mi za vas više nemamo ništa, što smo imali dali smo vam, možete ići kuci". Pitala sam da li mi to drugim rečima kažu da idem kući i čekam sudnji dan, kao ne, nemojte tako, postoji neki lek u svetu ali samo 1% naseg naroda može da ga priušti, a ni za njega ne znamo da li bi delovao. To je bio taj razgovor. Onda kao evo da ne bude sa smo toliko zli, prepisacemo vam Endoxan 3 meseca, koji sam ja pila i 3 i 7 meseci i nikakav efekat nije dao, tako da nisam sigurna ni da ću ga piti.
To je to drugari moji, ali idemo dalje pa ćemo videti šta će biti.

Evo me konačno kod kuce. Jedva dođoh jer posle razgovora sa njima na Konzilijumu nisam znala ni kud cu ni šta ću.
Sve u svemu da ne dužim previše, rekli su " mi za vas više nemamo ništa, što smo imali dali smo vam, možete ići kuci". Pitala sam da li mi to drugim rečima kažu da idem kući i čekam sudnji dan, kao ne, nemojte tako, postoji neki lek u svetu ali samo 1% naseg naroda može da ga priušti, a ni za njega ne znamo da li bi delovao. To je bio taj razgovor. Onda kao evo da ne bude sa smo toliko zli, prepisacemo vam Endoxan 3 meseca, koji sam ja pila i 3 i 7 meseci i nikakav efekat nije dao, tako da nisam sigurna ni da ću ga piti.
Афро, ако смем сада ишта да кажем, молим те да се окренеш свему што те испуњава, што те пуни енергијом. Ћерке и унуци, лепо време, мирисна пијаца па и та ЦГ и шетња уз море. Психа је чудо, енергија је чудо, воља је чудо а ти је имаш, вера је чудо, ма живот је чудо! :heart:

Афро, ако смем сада ишта да кажем, молим те да се окренеш свему што те испуњава, што те пуни енергијом. Ћерке и унуци, лепо време, мирисна пијаца па и та ЦГ и шетња уз море. Психа је чудо, енергија је чудо, воља је чудо а ти је имаш, вера је чудо, ма живот је чудо! :heart:
Sve to jeste, samo mi pre svega toga treba dobar onkolog na KCS da čujem njegovo mišljenje. Inače KCS finansira grad, a Onkologiju država pa nemaju iste lekove, što je u ovom momentu jako bitno.

Afro,ne znam sta da ti kazem,osim da ti pruzim bar moralnu podrsku,koliko to moze uopste neko sa foruma.

Neću da prosipam floskule, samo te grlim jako. :zag:

3 nezavisna lekara su mojoj mami davali 3 meseca zivota..izvukao sam je 5.5 godina..tako da..samo pozitivno razmisljanje i probaj nesto alternativno.

3 nezavisna lekara su mojoj mami davali 3 meseca zivota..izvukao sam je 5.5 godina..tako da..samo pozitivno razmisljanje i probaj nesto alternativno.
Šta alternativno? Ako znaš i imaš neki konkretan savet reči, mada su se mnogi koji se time bave toliko izbezobrazili da je to strasno, nista nema ispod 500€ , kad to kažu kao da je to 500,00. Ok znam da mora da košta, ali mislim da je to iskoriscacanje tuđe muke što je jako ružno.

Dijagnoza moje mame je NEOPLASMA MALIGNUM CORPIRUS UTERI/MVMT FIGO II.

Objasnili su nam da je rak mutirao iz polipa, da će dobijati 6 serija hemioterapije to je kao preventivno i rečeno nam je da je to takođe mač sa dve oštrice može da se posle hemioterapije pojavi ponovo rak a i može da se desi da ne dobije.

Najveća opasnost je to što taj rak brzo daje metastaze na pluća.

Isključili su je Arimideks da pije.

Na 3 meseca ćemo raditi CT pluća.

IMG_20230823_132403.jpg

Back