Kristina kris
Početnik
- Poruka
- 4
Postovanje,Pozdrav, ako može neko od stručnijih ili iskustnijih članova da mi odgovor, posavjetuje ili bilo šta... Pisao sam prije na forumu...mama karcinom pluća i prema genezi bolesti i svim istraživanjima dobila je da koristi Alecensa - Alektinib lijek. Kao što sam rekao kada sam prije pisao jedan/jedna od članova foruma mi je reklka da se lijek u prosjeku koristi oko 36 mjeseci odnosno dok ne dođe do progresije....Nekoliko prvih CT snimaka je pokazalo regresiju i sve je bilo ok, predposlednji snimak je pokazao ono što doktori kažu "začaurilo se" kao nema ni regresije ni progresije. Magnet glave od prije 3 mjeseca je pokazao značajno smanjenje metastaza znači tu je bilo regresije i nastavila je piti lijek.
Međutim CT pluća i abdomenalnog dijea od juče je pkazao da u jednoj od 3 tačke (tako da se laički izrazim) ima progresije bolesti. E sada, gledajući prošli CT nalaz ta tačka je duplo veća. Ono što nas buni prije nego dođemo do onokologa koje je tek za 10 dana jeste to da se ništa drugo nije mijenjalo sve ostalo je kao prepisano sa prethodnog nalaza, takođe opšte stanje nikada bolje. Da li je moguće da je greška na snimku, da li je moguće da je pogršno pročitan snimak, da je moguće da su svi nalazi, i iz krvi i urina i opšte stanje sasvim dobri a da bude progresija? Takođe ona taj lijek koristi nešto manje od 12 mjeseci, da li je i to moguće ako je neka statistika 36 mjeseci? Ništa nam nije jasno...
E da, spominjali su drugi članovi da i posljie Alecense ima nešto drugo, da li je to hemo ili nešto treće...
Hvala!
Koju vrstu kancera pluća ima mama?
Zanima me, jer moj tata ima skvamocelularni, ima li nekog da sa tim kancerom prima Alecensu?

On trenutno prima hemioterapije Gemzar-platina