Sven Sven
Domaćin
- Poruka
 - 4.384

Laku noć Liki.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Баш јутрос изашао текст о имунотерапији.Колико знам преко крви се може радити тумор маркери или у развијенијим државама геномско прифилирање тумора али ипак је златно преавило барем код нас протокол биопсија, да се утврди који је карцином , чиме лијечити после јер је врло битно знати какав је тумор за лијечење.ајд' нам откриј тајну како преко крви сазнати да неко има рак?
нисам довољно обавештена,али знам да је мм имао добру крвну слику и рак желуца.
како год, моли Бога или кога хоћеш, да то чудо не запатиш.
потруди се и прочитај постове од @Emihs, pa možda nešto skapiraš.
e pa moguće da je forumaš mislio na tm.koliko znam više se koriste u praćenju lečenja,Баш јутрос изашао текст о имунотерапији.Колико знам преко крви се може радити тумор маркери или у развијенијим државама геномско прифилирање тумора али ипак је златно преавило барем код нас протокол биопсија, да се утврди који је карцином , чиме лијечити после јер је врло битно знати какав је тумор за лијечење.
Мoје неко мишљење да ће се хемотерапије избацити за цц 10 година осим тамо гдје има велики проценат одговора јер се улази у фазу циљаних терапија које одлично раде посао а како се имунотерапија буде усавршавала и када прође 10 година од заштите патента а то је чини ми се 2024 године, како за који тумор тако ће и појефтинити иу овај вид лијечења.Циљана и имунотерапија су будућност.Дакле није нереално очекивати да се карцином доведе на ниво хронике за цц 15 до 20 година.Наравно све кошта, сиромашне државе ће улазити мало спорије у ту причу, богатије брже, класика али постоји огроман потенцијал у онкологији или што би мени један онколог рекао "није више ни онкологија што је била" у позитивном смислу.
https://www.kurir.rs/v/3910519?utm_...=app_android&utm_campaign=kurir_share_counter
https://www.rochesrbija.rs/sr/blog/zna_aj-genomskog-profilisanja-u-onkolo-koj-praksi-.html
https://atlasklinika.com/revolucionarna-borba-protiv-kancera-genomsko-profilisanje-tumora/

Предуго траје од клиничких студија до пуштања лијека у промет.У просјеку и 10 година.e pa moguće da je forumaš mislio na tm.koliko znam više se koriste u praćenju lečenja,
a ne dijagnostici, ili možda kad neko već ima simptome pa se krene sa tm.
znam da su osetljivi, da mogu biti povišeni i zbog desete bolesti,a ne samo raka.
pročitah sva tri članka.
nisam znala da se u Srbiji rade kliničke studije. nisu ovde spomenute,
a krsta je izvor invormacija
čitam o novim lekićima,i za neke znam da su u Hr., od 2014 g., neki i ranije,
a u svetu se već odavno leće sa istim.
izgubismo puno vremena i previše života
lepa vest je da i do nas konačno stižu novi lekovi
opet se setih Pece i Vesna KS. Peca je imao melanom, a Vesna rak dojke, tripl negativan.
priča se tužno i teško završila,uh
znam, ali ti lekovi su novi kod nas, a u svetu neki su već prošli desetogodišnje studije,Предуго траје од клиничких студија до пуштања лијека у промет.У просјеку и 10 година.

zaboravih kako se zove forumaš.Meni u Hong Kongu rade tumor markere preko krvi ali su radili i biopsiju na plućima putem endoskopije, kako se to već zove. To je navodno trebalo da bi uzeli uzorak za laboratoriju i videli koja je mutacija te su nakon toga odredili terapiju. Od kancera 4. stadijuma i metastaze na pankreasu i tumora veličine ljudske šake povratio sam se u normalu posle 6 meseci. Iskreno u danima pred terapiju osećao sam se toliko bolesno da sam jedva ustajao iz kreveta, bilo mi je tako hladno da sam morao da ležim u vrućoj vodi kako bih se ugrejao, bio sam bled i izgubio 20kg+, ukratko - bio sam gotov. I šta sam trebao, da pametujem lekarima i kažem im kako da rade svoj posao?
Nikakve alternativne medicine mi nisu pomogle, nikakvi suplementi, dijete i sl. To su sve preventive. Kada dođu kritični dani nemaš izbora.
a ne znam više... pa kako saznati o čemu se radi. nagađati,uh...Čini mi se da sam i ja negde pročitao na netu da postoji rizik da biopsija može da raširi kancer. Nemam pojma, zaista. Ja baš nisam imao neki izbor osim da se molim Bogu i verujem lekarima.
ovde i juće i danas oko 25C . sve se razbeharalo, i lep je taj prelaz.

zapamtila sam 15 ti., i verujem hirurgu.Dobro je.
Sutra je mjesec od operacije.
Neki očekivani problemi, ali podnošljivo.
Naravno da bih htio sve i svašta...
Ali ne smijem, a i ne mogu.
Krenem, pa "zapnem".
Pisao sam ...kirurg me usporava.
Ima pravo.
3. operacija, isto mjesto.
Osjećam ih sada sve.
Ma, samo polako sa poljoprivredom.
Strpljenja, pažnje, (malo nježnih i lijepih riječi biljkama) ...biti će to dobro.
Super si sa disciplinom odmora po noći.
Drago mi je.![]()

Dumpinga nema od operacije.zapamtila sam 15 ti., i verujem hirurgu.
nadam se da je ono drugo, neću ni da spomenem,ovom op., prestalo.
verujem da si najgore posle op., prošao, i da će sada svaki dan biti bolji.
ne može brže i to je tako. za sve treba neko vreme, a ovo, samo najjaći mogu izdržati
puno je i za pročitati,a mogu zamisliti kako je sve to živeti.
počeo si da radiš ili ...
joj, ja i moja poljoprivreda. zbunjena sam ovih dana, pa krenem na sto strana.
danas sam imala sreće. komšija nije mogao da gleda kako orezujem lozu.
odradio očas, a tome sam se i nadala,jer je i prošle godine
da, i mene raduje, iako mi je dan i dalje predug. vreme, vremenom se naviknem, kao i na sve drugo.
Jesam ali više bih volela da mogu da se kupam ali to nije moguće. Nije mi dozvoljeno na sunce, a ni nema mesta u tom periodu kod dece jer izdaju i od toga žive. Opet mogu tek tamo od polivine oktobra, ali i to je ok. Dovoljno je samo šetanje pored mora, u odnosu na štrokavi Beograd. Da ne moram da se lečim ne bi me video, užasan je.Dumpinga nema od operacije.
Nije to predugo, ali je dobra vijest.
Nadam se da je i to gotovo.
"Ono" unutra funkcionira.
Zbog šivanja trbušnog zida, postoji često osjećaj mučnine.
A i mreža je zašivena (ako sam dobro razumio kirura, prilično velika), osjetim...
Trebalo bi proći kroz par mjeseci.
Ma super za poljoprivredu.
Sigurno zahtjeva napora, ali dobro je to.
Ne zaboravi šetnju.
Službeno ne radim.
Neslužbeno ...sve što god stignem.
Mada, pukne mi film s vremena na vrijeme, pa stanem.
Šetam...
Noć... dobro je za zdravlje.
Znaš to bolje od mene.
A i ... beauty sleep.
Znaš već.
@Affro* , nadam se da si "napunila baterije".
Meni je mora već preko glave.
A opet ...ne znam kako bih bez njega.
Nadam se da je lijepo vrijeme i u Beogradu.
samo kad si se toga rešio.setim se tvog prvog posta ovdeDumpinga nema od operacije.
Nije to predugo, ali je dobra vijest.
Nadam se da je i to gotovo.
"Ono" unutra funkcionira.
pa dobro, ako je par meseci. jedan je već prošao.Zbog šivanja trbušnog zida, postoji često osjećaj mučnine.
A i mreža je zašivena (ako sam dobro razumio kirura, prilično velika), osjetim...
Trebalo bi proći kroz par mjeseci.

pa to je mali komad ispred kuće. taman za razgibavanje.Ma super za poljoprivredu.
Sigurno zahtjeva napora, ali dobro je to.
Ne zaboravi šetnju.

pa ne bi nikako.jedino pod moranjem,a ne moraš.Meni je mora već preko glave.
A opet ...ne znam kako bih bez njega.

znaš za onog iz Zgb.,a i svi drugi.Jesam ali više bih volela da mogu da se kupam ali to nije moguće. Nije mi dozvoljeno na sunce, a ni nema mesta u tom periodu kod dece jer izdaju i od toga žive. Opet mogu tek tamo od polivine oktobra, ali i to je ok. Dovoljno je samo šetanje pored mora, u odnosu na štrokavi Beograd. Da ne moram da se lečim ne bi me video, užasan je.
Želim ti da budeš dobro i sve bolje kako vreme prolazi. Čuvaj se.
Не може.Čini mi se da sam i ja negde pročitao na netu da postoji rizik da biopsija može da raširi kancer. Nemam pojma, zaista. Ja baš nisam imao neki izbor osim da se molim Bogu i verujem lekarima.
Свуда мора да се уради прво биопсија па из узорка ткива се ради анализа потенцијалне мутације циљаног гена.Баш јутрос изашао текст о имунотерапији.Колико знам преко крви се може радити тумор маркери или у развијенијим државама геномско прифилирање тумора али ипак је златно преавило барем код нас протокол биопсија, да се утврди који је карцином , чиме лијечити после јер је врло битно знати какав је тумор за лијечење.
Мoје неко мишљење да ће се хемотерапије избацити за цц 10 година осим тамо гдје има велики проценат одговора јер се улази у фазу циљаних терапија које одлично раде посао а како се имунотерапија буде усавршавала и када прође 10 година од заштите патента а то је чини ми се 2024 године, како за који тумор тако ће и појефтинити иу овај вид лијечења.Циљана и имунотерапија су будућност.Дакле није нереално очекивати да се карцином доведе на ниво хронике за цц 15 до 20 година.Наравно све кошта, сиромашне државе ће улазити мало спорије у ту причу, богатије брже, класика али постоји огроман потенцијал у онкологији или што би мени један онколог рекао "није више ни онкологија што је била" у позитивном смислу.
https://www.kurir.rs/v/3910519?utm_...=app_android&utm_campaign=kurir_share_counter
https://www.rochesrbija.rs/sr/blog/zna_aj-genomskog-profilisanja-u-onkolo-koj-praksi-.html
https://atlasklinika.com/revolucionarna-borba-protiv-kancera-genomsko-profilisanje-tumora/
Sofija, ja sam na ciljanoj terapiji i koristim Alectinib. Nemikrocelularni kancer pluća. Glavni tumor na plućima je pre terapije bio veličine 6.7cm x 8.3cm x 13.3cm a sada nakon 6 meseci je 3.5cm x 2.2cm x 2.6cm.Свуда мора да се уради прво биопсија па из узорка ткива се ради анализа потенцијалне мутације циљаног гена.
Тако се и код нас ради.
То ми је посао.![]()
Много година да би дошао у фазу да можемо да га визуализујемо неком од радиолошких метода. Међутим, у неком тренутку се раст убрза и туморска маса се брзо увећава.Sofija, ja sam na ciljanoj terapiji i koristim Alectinib. Nemikrocelularni kancer pluća. Glavni tumor na plućima je pre terapije bio veličine 6.7cm x 8.3cm x 13.3cm a sada nakon 6 meseci je 3.5cm x 2.2cm x 2.6cm.
Interesuje me koliko je vremenski potrebno da tumor naraste do te veličine? Nekoliko godina? Ako se to može uopšte potvrditi.
био је редЕто, мало да вам се прикључим.
уз ово већ могу да ширим оптимизам. непоправљиви сам оптимистаТи си један од оних који су добро одреаговали на биолошку терапију и циљ и јесте управо да сви реагују као ти. Да се рак сведе на хроничну болест попут повишеног притиска или дијабетеса.