Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo se vratih sa konsultacije, CT/PET snimci su pokazali odlične rezultate u odnosu na pre 6 meseci kada sam počeo tretman.

Kancer se skoro potpuno povukao, a od tumora ostali su ostaci. Mnogo manji nego pre 6 meseci.

Dobra vest je i da se tumor na pankreasu značajno smanjio tako da je potvrđeno da je u pitanju bila metastaza plućnog tumora.

Nastavljam i dalje istu terapiju s tim što sada idem na kontrolu na dva meseca, a ne svakih mesec dana... zaista ne znam kako da opišem kako se osećam. Mnogo smirenije, po prvi put otkako sam otkrio bolest osećam da sam se vratio u neku normalu...

@casperka - strašno mi je žao da to čujem. Možda ipak postoji šansa za nekim čudom.

Ne žele da je operišu u Kladovu jer ne žele da je muče Rekli su da ima 2-3 meseca života. Dve opcije, da živi ovako ili da ako hoće u Beogradu da je operišu. Tako da treba da joj kažemo a ja trenutno ne mogu da pojmim da je ovo stvarno.
moj Bože,ala je ovo teško.
pa tek je operisana, i šta bi operisali? ne znam ni kako bi izdržala još jednu operaciju.
pretpostavili su,ako sam tamo dobro pročitala,da su mete možda i na trbušnoj maramici.
zbog meta je bila na HT... vidim da su odustali.
kod tvoje mame je karcinom kao i kod mm.,ali više proširen,i gura evo peti mesec.
kod mm je od dg., operacije i dva ciklusa HT prošlo 2 meseca i 11 dana :(
konsultuj ove iz Bgd., razgovaraj sa onkologom,jer ti je on najkorisniji.

mami će goditi da je sa vama. možeš reći da je otpuštaju da se oporavi od HT.
ja, ne bih rekla za ovu njihovu prognozu. nikako...

tako bih volela napisati nešto ohrabrujuće,teško je,baš...

Upravo se vratih sa konsultacije, CT/PET snimci su pokazali odlične rezultate u odnosu na pre 6 meseci kada sam počeo tretman.

Kancer se skoro potpuno povukao, a od tumora ostali su ostaci. Mnogo manji nego pre 6 meseci.

Dobra vest je i da se tumor na pankreasu značajno smanjio tako da je potvrđeno da je u pitanju bila metastaza plućnog tumora.

Nastavljam i dalje istu terapiju s tim što sada idem na kontrolu na dva meseca, a ne svakih mesec dana... zaista ne znam kako da opišem kako se osećam. Mnogo smirenije, po prvi put otkako sam otkrio bolest osećam da sam se vratio u neku normalu...

@casperka - strašno mi je žao da to čujem. Možda ipak postoji šansa za nekim čudom.
radujem se zbog tebe. rekoh ti :D
sad, uživaj, najbolje što znaš i možeš.
sreća da si gde jesi, eto...

Ne žele da je operišu u Kladovu jer ne žele da je muče Rekli su da ima 2-3 meseca života. Dve opcije, da živi ovako ili da ako hoće u Beogradu da je operišu. Tako da treba da joj kažemo a ja trenutno ne mogu da pojmim da je ovo stvarno.
Teško...

Probaj polako.
Sigurno ti je "voda u ušima" i teško je naći mir u svemu.

Polako...
Majka je dobro, kao ona, ako sam dobro razumio.
To je velika stvar.

A ti...
Sigurno da ćeš vidjeti sa doktorima u Beogradu što i kako.
Sigurno ćeš ućiniti sve što god možeš.

Ali ne možeš iz kože i ako pokušeš, biti će još teže.

Nadam se da ćeš ovo shvatiti dobronamjerno.
Pusti da ova situacija "prođe kroz tebe".
Zbog sebe, svojih, pogotovo majke.

Mi smo u "virtualnim daljinama".
Ali u mislima s tobom.
Svi puni i prepuni svega i svačega.

Ovo danas.
Jučer je već prošlo, sutra je izvan naše kontrole.
Važno je ovo danas.

Samo polako.
Samo hrabro.

E imam jedno pitanje, a ne znam ima li ovde stručnjaka... Gledam sad PET nalaz, ima tabela gde upoređuju stanje pre terapije i sada posle 6 meseci.
Glavni tumor na desnom plućnom krilu je bio dimenzija 6.7x8.3x13.3cm a sada je 3.5x2.2x2.6cm.
Znam da su mi govorili kako imam veliki tumor i baš me je to plašilo ali da li je zaista moguće da je toliko velik ili je u pitanju greška i radi se mm?

Od jutros me boli glava, dijareja i mučnina, zašto ne mogu da pišem, ali život je to...biće bolje nadam se.
Opet jutros ono prelomljeno u pogledu, čim se vratim u Beograd moram ići kod očnog, ali i kod neurologa da mi promeni lekove.
Popila lek za glavobolju, ne pomaže.
gledala sam juče kakvo je i kod tebe vreme.
juče sam bila k'o pijana od vremena.
preko dana 22 C i čudna neka vrućina, a noći hladne.
pa se namešta na kišu,a nikad da padne, a gledam da je na moru bilo.
možda te malo lomi i vreme.
a diareja, je l piše da je jedna od mogućih nuspojava, opet zaboravih kako se lekić zove.
ne bi me iznenadilo da je od njega :aha:

gledala sam juče kakvo je i kod tebe vreme.
juče sam bila k'o pijana od vremena.
preko dana 22 C i čudna neka vrućina, a noći hladne.
pa se namešta na kišu,a nikad da padne, a gledam da je na moru bilo.
možda te malo lomi i vreme.
a diareja, je l piše da je jedna od mogućih nuspojava, opet zaboravih kako se lekić zove.
ne bi me iznenadilo da je od njega :aha:
Bilo kiše, strašno, pada kao ludo. Malo stalo pa evo opet počela i tako će do nedelje.
Endoxan se zove lek. Da i mučnina i dijareja je nuspojava. Ludilo. Ne piše tamo uzalud da može izazvati čak i anoreksiju.

@casperka, nadam se da je mami udobnije i lakše kod kuće.
neki put je i to lekovito,ako se može kontrolisati sve drugo.
mislim na vas :aha:
Mama je srećna i kaže da je super. Sestra nabavila igricu tenkiće pa smo danas sve četiri igrale (imam 2 sestre). To joj je omiljena igrica a nije igrala otkako smo bile male. 🙂
Boli je kada ustaje baš tu gde je kila i brzo se zamara. Naručila sam iz manastira Ravanica neka dva melema. Valjda će joj dići imunitet ako pre toga ne ode na operaciju. Krvna slika joj je dobra. Nestvarno mi je, ne znam, kao da to što su nam rekli neće se u skorije vreme desiti.

Mama je srećna i kaže da je super. Sestra nabavila igricu tenkiće pa smo danas sve četiri igrale (imam 2 sestre). To joj je omiljena igrica a nije igrala otkako smo bile male. 🙂
Boli je kada ustaje baš tu gde je kila i brzo se zamara. Naručila sam iz manastira Ravanica neka dva melema. Valjda će joj dići imunitet ako pre toga ne ode na operaciju. Krvna slika joj je dobra. Nestvarno mi je, ne znam, kao da to što su nam rekli neće se u skorije vreme desiti.
odlično, pa naravno da se dobro oseća kući, sa vama koje je mazite i pazite :D
pa super da je krvna slika dobra, oporavlja se.
ne znam šta bih rekla za dr. možda prosto nisu dorasli slućaju kakav je mama.
videćeš već...
sad je najvažnije da mama ojača, pa nastavljaš kako ste krenuli.
više glava je pametnije ;)

to sa ustajanjem je nezgodno zbog kile.
možda je ležaj nizak, pa bi bilo dobro nekako ga izdići, i da mama ima za čega da se pridrži,
kod ustajanja, ili prosto da jednom rukom pridržava kilu.
mama je dugo ležala pa ne čudi da se brzo zamara,ali polako, dan po dan....

Kako si ti, Affro?

Liki, čime se ti zabavljaš ovih dana?
Hvala na pitanju ❤️ ovde sa decom je hvala bogu. Malo me zeza to titranje pred očima i bude neprijatno, ali prođe. Čim se vratim moram ići kod očnog da vidim o čemu se radi.
Polako me hvata tuga, primiče se subota i moj povratak, a tek su se mala deca polako počela da navikavaju na mene. Duše :zaljubljena:

Hvala na pitanju ❤️ ovde sa decom je hvala bogu. Malo me zeza to titranje pred očima i bude neprijatno, ali prođe. Čim se vratim moram ići kod očnog da vidim o čemu se radi.
Polako me hvata tuga, primiče se subota i moj povratak, a tek su se mala deca polako počela da navikavaju na mene. Duše :zaljubljena:
okani se tuge,znaš ;)
neće proći dugo, a ti ćeš se opet zaleteti na more, a ja cvrc :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back