Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, i dalje 1200mg alectinib dnevno. U Aprilu će biti 6 meseci od početka terapije i prvi CT sken od tada... Stanje mi je "stabilno" prema rečima doktora, kilažu vratio na 100kg sa nepunih 83kg koliko sam imao u najgorem stanju pred terapiju, a za moju visinu to je malo, bio sam baš mršav i suv, sad kad pogledam moje slike iz tog perioda ne mogu da verujem kako sam bolesno izgledao.
I dalje imam senku na desnom plućnom krilu ali znatno manju.
о па добар си :D
срећно, да догураш до регресије,
што није немогућа мисија.

Podigla ks i ne znam šta da mislim :(
IMG_20220225_144834.jpg

E moja Domaćice u strahu su velike oči.
Ne znam sta moze da znaci ova povisena sedimentacija i crp...vjerovatno kao sto rece dive,neki odgovor organizma na transfuziju...ali ovi gore parametri su vezani uz hemoglobin,i cim je on nizak,svi oni odstupaju.A nije ni to neko veliko snizenje.Isto tako i holesterol mi se cini da nije za neku veliku brigu.Trigliceridi su ti poviseni...tu trebas obratiti paznju.
U stvari,ovako nesto slicno ima vecina ljudi koja vadi krvnu sliku na sistematskom.🙂
Jedne godine smo svi mi u firmi imali povecan holesterol.A nije bas da su svi i imali problema.

Završila kod onkologa, prepisao mi lek Endoxan. Pila sam ga već. Nemam neko lepo iskustvo sa njim, zbog jakog zatvora, ali ok piću onaj sirup i jesti palentu.
Za nedelju dana oper krvna slika sa biohemijom tu kod njih, pa sa tim kontrola. Ako bude ok, kaže mogu gde hoću.
Sad još samo da saznam šta mi je potrebno za prelazak granice sa CG.

Ovde u HK-u je u planu lockdown, potpuno zatvaranje kasnije ovog meseca pa pomalo brinem kako ću na kontrolu i kasnije u Aprilu na CT sken, pogotovo ako produže zatvaranje. Dobra je stvar što i dalje ne radim jer sam poslednjih dana jako umoran, valjda od terapije. Potrčim nekoliko koraka da se igram sa sinom i sav se zadišem i zavrti mi se u glavi. Šetnja pomaže ali nakon pola sata već sam premoren.
Pročitao sam da je nuspojava kod Alectiniba umor, pa se nadam da je to u pitanju a ne nešto gore. Ranije nisam osećao takav umor. U svakom slučaju, baš smara ovaj kancer. Stalno neke depresivne misli, zebnja, posebno pred spavanje.

Ovde u HK-u je u planu lockdown, potpuno zatvaranje kasnije ovog meseca pa pomalo brinem kako ću na kontrolu i kasnije u Aprilu na CT sken, pogotovo ako produže zatvaranje. Dobra je stvar što i dalje ne radim jer sam poslednjih dana jako umoran, valjda od terapije. Potrčim nekoliko koraka da se igram sa sinom i sav se zadišem i zavrti mi se u glavi. Šetnja pomaže ali nakon pola sata već sam premoren.
Pročitao sam da je nuspojava kod Alectiniba umor, pa se nadam da je to u pitanju a ne nešto gore. Ranije nisam osećao takav umor. U svakom slučaju, baš smara ovaj kancer. Stalno neke depresivne misli, zebnja, posebno pred spavanje.
је л постоји могућност да пријавиш доктору умор, да одрадиш лабораторију и провериш крвца.
можда си сад мало анемичан од лека, јер спомињу ту могућност, па да се нешто на ту тему предузме.
и за ово чудо од лека забрањују грејп, сок од њега,али то су ту вероватно рекли.

је л постоји могућност да пријавиш доктору умор, да одрадиш лабораторију и провериш крвца.
можда си сад мало анемичан од лека, јер спомињу ту могућност, па да се нешто на ту тему предузме.
и за ово чудо од лека забрањују грејп, сок од њега,али то су ту вероватно рекли.
Radim analizu za nedelju dana i kod doktora idem 10-og pa ću joj reći. Prošlog meseca je sve bilo super i najbolji rezultati do sada, zato me i čudi umor. Preporučila mi je da vežbam, trčanje i vežbe disanja, probaću da se aktiviram i hranim zdravije. Da, rekli su mi i za grejp...

Radim analizu za nedelju dana i kod doktora idem 10-og pa ću joj reći. Prošlog meseca je sve bilo super i najbolji rezultati do sada, zato me i čudi umor. Preporučila mi je da vežbam, trčanje i vežbe disanja, probaću da se aktiviram i hranim zdravije. Da, rekli su mi i za grejp...

у упутству о леку на пар места спомињу,између осталог, изненадни умор као разлог да одмах назовеш доктора,па сад...
не мора да буде ништа,или само редовна нуспојава коју до сада ниси имао,
али нека др буде обавештен.
то им је посао,то знају, а ти ћеш бити мирнији.

и немој сад баш да трчиш, док не сазнаш одакле изненадни умор.

срећно!

Podigla ks i ne znam šta da mislim :(
Pogledajte prilog 1109191
Draga možda kasnim malo, ali eto da te koliko toliko rasteretim. Kao što su i ostali rekli, nije skandalozno ništa, ako CRP je povišen i ukazuje na neko zapaljenje, infekciju... ali je vrednost 11 zaista znak da je infekcija koja prolazi, posebno jer su granulociti mirni.

Sedimentacija je često povišena kod onkoloških pacijenata, bitno je da se uzrok rešava, a sedimentacija će to ispratiti.

LDL, HDL, uk. holesterol ne valja, to sve znas i sama, ali polako, jedno po jedno. ❤

Draga možda kasnim malo, ali eto da te koliko toliko rasteretim. Kao što su i ostali rekli, nije skandalozno ništa, ako CRP je povišen i ukazuje na neko zapaljenje, infekciju... ali je vrednost 11 zaista znak da je infekcija koja prolazi, posebno jer su granulociti mirni.

Sedimentacija je često povišena kod onkoloških pacijenata, bitno je da se uzrok rešava, a sedimentacija će to ispratiti.

LDL, HDL, uk. holesterol ne valja, to sve znas i sama, ali polako, jedno po jedno. ❤
Hvala ti puno.

Postovanje svima, treba mi hitno preporuka/misljenje. Otac ima adenokarcinom i leci se na Pulmologiji klinickog centra, medjutim tamo rade teski hohstapleri (i majka mi je lecena tamo i preminula je pre 3 godine) tako da ga zelim premestiti na drugu kliniku. Zna li ko kakva je onkologija na Bezanijskoj kosi ili ima pak preporuku za neku drugu bolnicu?

Inicijalno je upucen na Pulmologiju i tamo se leci dosta onkoloskih pacijenata sa plucnim tumorima, tako je bilo i sa majkom. Pokusacu da dobijem neki info od poznanika o toj klinici.
Ja se lečim tamo od 2015 godine mislim da su oni ipak najuže specijalizovani za karcinome. Možda ne bi bilo loše da odeš sama i potražiš nekog od leksra i popričaš lično.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back