Casperka, kako je majka?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
видим да си јуче само вирнула на Форум.Danas je i dalje isti broj granulocita, nije se smanjio a temperaturu nema. Ne povraća i fino jede. Šeta a juče je samo spavala.
Uh, žao mi je što je tako i nadam se da će malo po malo biti bolje. Tečnost ako ne može drugačije neka uzima po malo ako je potrebno kašikom u razmacima da bi se nešto zadržalo. Taj Nitridrnk i svi ti napitci se inače i piju na slamčicu po gutljaj na skoro 5 minuta kako bi se zadržali i ne bi izazvali proliv. Drži se, srećnoDrage moje, ne znam šta da vam kažem. Pošto je bilo loše u sredu je otišla kod lekara i na snimku pluća se videla upala. Tako da je od onda tamo. Baš sam je pre sat vremena videla kroz prozor(sreća pa je prizemlje pa ne moram ni na prste da se dižem). Odnela sam joj hranu ali ne može da jede. Temperaturu nema ali je počela da povraća. Retko šta može da pojede. Malaksala je pa je danas kratko šetala. Rekli su joj najmanje nedelju dana da će ostati a sve zavisi u ponedeljak od snimka. Verovatno neće 4.na hemo, zbog pneumonije i nisam sigurna kakva joj je krvna slika i to će u ponedeljak raditi. Uključili su joj Orvagil i možda joj je od njega muka. Vodu ne pije, jedino što prima infuziju. Nije mi jasno zašto joj tečnost toliko smeta. Ne znam da li preko telefona nađem privatno onkologa i da se konsultujem. Majka ne može ići na pregled pa samo da ispričam na osnovu njenih papira. Šta mislite?
Inače, kako ste bas dve? Afro, Liki, Sven...hvala vam puno na svim savetima,potrudiću se da nađem sve to pa neka proba,tečnost je problem.
U kojoj apoteci kupujete te napitke? Gledam ovde na netu, sve mi izlaze strani sajtovi za Ensure i Prosure.Uh, žao mi je što je tako i nadam se da će malo po malo biti bolje. Tečnost ako ne može drugačije neka uzima po malo ako je potrebno kašikom u razmacima da bi se nešto zadržalo. Taj Nitridrnk i svi ti napitci se inače i piju na slamčicu po gutljaj na skoro 5 minuta kako bi se zadržali i ne bi izazvali proliv. Drži se, srećno
Nutri drink ima da se kupi u Benu i Prima apotekama, nešto je oko 400,00 bočica. Ima raznih ukusa. Te Ensure i Presure nisam znala ni da postoje dok Sven nije napisao, a saznaću više tek kad budem u Beogradu. Ovde mogu pitati ali ne znam koliko ti znači snabdevenost apoteka u CG primorju.U kojoj apoteci kupujete te napitke? Gledam ovde na netu, sve mi izlaze strani sajtovi za Ensure i Prosure.
Izguraće ona ovo, mora. Čim bude došla kući biće joj lakše. Sada je u bolnici sigurnija. Inače, ne može ni gutljaj, sada je u toj fazi.
Nego šta svakodnevno to radim od kad sam došla. Pijem kaficu svako jutro pored mora i uživam sa mojom decom i unučićima koliko god mogu. Mnogo toga je prošlo bez mene zbog korone i terapije.Videla sam za Nutri Drink. Muž mi je u Austriji pa može videti ovo ostalo ako tamo ima. Zvaću apoteke od ponedeljka.
Kako si ti? Jesi li šetala plažom i gledala pučinu?![]()
uh,baš ne može da ide glat..Drage moje, ne znam šta da vam kažem. Pošto je bilo loše u sredu je otišla kod lekara i na snimku pluća se videla upala. Tako da je od onda tamo. Baš sam je pre sat vremena videla kroz prozor(sreća pa je prizemlje pa ne moram ni na prste da se dižem). Odnela sam joj hranu ali ne može da jede. Temperaturu nema ali je počela da povraća. Retko šta može da pojede. Malaksala je pa je danas kratko šetala. Rekli su joj najmanje nedelju dana da će ostati a sve zavisi u ponedeljak od snimka. Verovatno neće 4.na hemo, zbog pneumonije i nisam sigurna kakva joj je krvna slika i to će u ponedeljak raditi. Uključili su joj Orvagil i možda joj je od njega muka. Vodu ne pije, jedino što prima infuziju. Nije mi jasno zašto joj tečnost toliko smeta. Ne znam da li preko telefona nađem privatno onkologa i da se konsultujem. Majka ne može ići na pregled pa samo da ispričam na osnovu njenih papira. Šta mislite?
Inače, kako ste bas dve? Afro, Liki, Sven...hvala vam puno na svim savetima,potrudiću se da nađem sve to pa neka proba,tečnost je problem.
taman je bilo kad prođe godina...Operiran sam zadnji put prije 11 dana.
Još se oporavljam.
Ovo je 3. operacija na istom mjestu.
Ali sa više kilograma, to je ipak drugačije.

ценим да је главобоља, уз кафу, престалаJutros sam pregurao drugi CT/PET sken u poslednjih 6 meseci i imao užasnu glavobolju (možda i zbog nedostatka kafe). Sva sreća trajalo svega pola sata. Sad treba da sačekam 7. i vidim kakvo je stanje.
![]()

Drago mi je da se držite i ne date bolesti da vas savlada tek tako. Nutri je meni najlepši od vanile. Neka pijucka fresubin on je i inače bolji od nutrija. Dobro je da ima fresubina znači joj on naročito u bolnici.Pozdrav svima! Mi smo i dalje u igri!Da je imala više snage verujem da bi otišla da glasa, obzirom da je glasačko mesto bilo u bolnici.
Počela je da jede i pije vodu, nego je sada pleuralni izliv problem. Pneumonija se povlači na snimku ali moraju da vide zašto ima te vode i koliko.
Kupila sam Nutri Drink od čokolade ali joj se nije dopao pa sam naručila Fresubin od tropskog voća i to pijucka. Prestala je da povraća ali je boli rana koja je do sada nije bolela. Na UZ ne vide ništa patološko pa se nadamo da je u pitanju zarastanje ili reaguje na promenu vremena.
Sven Sven, kako si?
Affro, šta ima kod tebe?
Na koliko inače radiš skener? Da li ti to zahtevaš ili je to na njima da odrede?Drago mi je da se držite i ne date bolesti da vas savlada tek tako. Nutri je meni najlepši od vanile. Neka pijucka fresubin on je i inače bolji od nutrija. Dobro je da ima fresubina znači joj on naročito u bolnici.
Ja sam još kod dece, sve u svemu je solidno da se ne žalim, sredinom meseca se vraćam kući pa ću posle malo i na kontrolu zbog ovog Endoxana, i kod očnog da malo iskontrilišem ove moje oči. Moram i da vidim kad misle da me šalju na taj PETskener jer je prošli bio u septembru, i od tad nismo kontrolu nikakvu tog tipa imali.
Drži se, budi jaka i verujem da ćete i majka i ti uspeti da se oduprete tome zlu što vas je snašlo. Mislim na vas![]()
Išla sam na 3 pa na 6 meseci i na skener i na magnetnu, a PETskener sam radila samo jednom pa bi sad trebalo da bude i kontrola. Videćemo.Na koliko inače radiš skener? Da li ti to zahtevaš ili je to na njima da odrede?
Stižeš u pravi čas da se maješ sa farbanjem jaja.U morskoj vodi da ih kuvaš. Uštedećeš na soli.
![]()

Mama bi trebalo sutra da ima drugu hemio ali mislim da će joj odložiti zbog svega ovoga. Mada joj je krvna slika dobra. Baš se popravilo stanje. Znaš li kako ide sa odlaganjem hemio? Znam da mora da ide ali se baš plašim u kakvom će se stanju vratiti. Prošli put poluživa.Išla sam na 3 pa na 6 meseci i na skener i na magnetnu, a PETskener sam radila samo jednom pa bi sad trebalo da bude i kontrola. Videćemo.
Što se tiče Uskrsa ja ofarbam 10-ak jaja čisto da obrležim praznik, a deca neka farbaju svojoj deci i ja sam njima kad su bile male.![]()
Nisam baš upućena u to oko odlaganja jer sam sve do korone, a to je 4 godine, primila svaku na vreme. Ako procene da ne treba da primi neće joj dati, mada ako joj je ks dobro sumnjam da će je odlagati.Mama bi trebalo sutra da ima drugu hemio ali mislim da će joj odložiti zbog svega ovoga. Mada joj je krvna slika dobra. Baš se popravilo stanje. Znaš li kako ide sa odlaganjem hemio? Znam da mora da ide ali se baš plašim u kakvom će se stanju vratiti. Prošli put poluživa.
Kod nas se ofarba 30tak,malo u luku, sa travicom i najlonkama a ostatak u farbi. Dosta se razbije i ne pojede. Gušt u kuckanju jajima.![]()
Drago mi je da ti je bolje i nadam se da će svaki dan biti lakši i manje bolniji.Drago mi je da je majka dobro.
Samo polako i dan po dan.
Sigurno joj i znači tvoja potpora.
Dobro je da uzima Fresubin napitak.
Sreća pa ih ima više, pa može pronaći koji joj najviše odgovara.
Ja sam nakon ove zadnje operacije, na Ensure-u.
Znači mi puno.
Visoko kvalitetan napitak za tijelo, organizam.
A i ja se kao ja, osjećam bolje.
Ponekad je naporan piti ga svako malo, ali isplati se.
Nadam se da će sve biti dobro kod majke i tebe.
Drži se.
Samo hrabro i puno optimizma.
Što si ti jaka žena! Organizam kao u Spartanca.Nisam baš upućena u to oko odlaganja jer sam sve do korone, a to je 4 godine, primila svaku na vreme. Ako procene da ne treba da primi neće joj dati, mada ako joj je ks dobro sumnjam da će je odlagati.
Ja živim sama, komšiluk mi je jako čudan, nemaš sa kim ni da kucneš jaje tako da nema logike da se farbaju tolika jaja.