ја сам на тебе већ заборавила...Marker ca19.9 konačno opao, inače zamalo ovog meseca na još jednu biopsiju, i to pankreasa. Čudne stvari su se izdešavale, na redovnoj kontroli u Novembru pronađen visok nivo ca19.9 (oko 96, normala je do 37 valjda) a koji imam još od Septembra kada mi je dijagnostikovan karcinom, a pojavio se u međuvremenu i pozitivan marker za rak dojke. E sad, ca19.9 je marker za kancer pankreasa a ne pluća, pa je prvobitno pitanje u Septembru bilo imam li karcinom pluća ili pankreasa. Daljom analizom se uspostavilo da je adenokarcinom, odn. kancer pluća.
колико се сећам тм могу бити повишени и због других стања,не само рака.
за рак дојке је десети тм..и откуд њега проверавају?
можда су омашили, па ти и њега проверили

па то онда значи, ако ти је тм 19-9 на нормалној вредности,Sada je ubeđena da ciljana terapija alectinibom deluje i još je nešto prokomentarisala da može pratiti progres terapije kroz te markere.
терапија делује, али ти немаш рак панкреаса, па ваљда за сваки случај, јер имаш нешто на њему.
рак на плућима пратиће како? тм сигурно не, него ћеш на ЦТ па да виде како ствари стоје.
знам да су за друге циљане терапије, ЦТ заказивали на 3 месеца, и сад си кандидат за ЦТ.
Срећно, и јави шта каже ЦТ..