ако лекић делује као код тебе, након три недеље, ништа није скупо.Elem, počeo sam terapiju pre oko 3 nedelje, uzimam lek alektinib, tkz. target medicina, 600mg ujutru i 600mg uveče. Već nakon prve nedelje ne samo da se osećam bolje već je skeniranje pluća pokazalo da mi se desno plućno krilo otvorilo i ponovo prima kiseonik. Bolovi potpuno nestali, kilažu povratio, jedini sporedni efekti su kašalj (normalna pojava zbog povraćaja plučnog krila) i osip. Inače sam kao preporođen.
Živim i radim u inostranstvu i terapija je neverovatno skupa, sva sreća u osiguranje. U Srbiji je Alektinib jeftiniji, koliko sam uspeo ukratko da vidim na netu, ali i dalje preskup.
Ne znam ima li iko slično iskustvo sa ovom vrstom terapije?
седиш кући, пијеш лекић, а ако добро подносиш још и радиш, и свима добро.
може бити да је ово месечна терапија.
угл., иде на терет Фонда, и супер да је и код нас на листи.
једино, не проналазим искуства ни овде,ни у ближем окружењу.
нема ни на страним форумима

доца из Ср.Каменице, ако је новинар добро написао, за овај лек каже да је циљана терапија...
вероватно добијаш нешто за осип, да мажеш, и одлично да је то једина од нуспојава.
за неке од циљаних знам да дају добар одговор, неко уђе у комплетну ремисију,
неки имају мање среће, па иду на другу линију терапије, јер сад има пуно могућности за лечење.
ценим да је све индивидуално, видећеш већ..
ово како пишеш је обећавајуће

држим песнице, срећно!
јави како напредујеш са лечењем. треба нам добрих резултата.
0 L01XE36 alektinib ALECENSA ◊ kapsula, tvrda blister, 224 po 150 mg Delpharm Milano S.R.L.; F.HoffmannLa Roche LTD Italija; Švajcarska 519,973.00 - - - Prva linija terapije za lečenje odraslih pacijenata sa uznapredovalim nemikrocelularnim karcinomom pluća pozitivnim na kinazu anaplastičnog limfoma. Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja Komisije RFZO, a na osnovu mišljenja tri lekara sledećih zdravstvenih ustanova: - Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, - Klinika za pulmologiju KC Srbije, - KC Kragujevac, - Institut za plućne bolesti Vojvodine, - Klinika za plućne bolesti KC Niš,