Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem, počeo sam terapiju pre oko 3 nedelje, uzimam lek alektinib, tkz. target medicina, 600mg ujutru i 600mg uveče. Već nakon prve nedelje ne samo da se osećam bolje već je skeniranje pluća pokazalo da mi se desno plućno krilo otvorilo i ponovo prima kiseonik. Bolovi potpuno nestali, kilažu povratio, jedini sporedni efekti su kašalj (normalna pojava zbog povraćaja plučnog krila) i osip. Inače sam kao preporođen.
Živim i radim u inostranstvu i terapija je neverovatno skupa, sva sreća u osiguranje. U Srbiji je Alektinib jeftiniji, koliko sam uspeo ukratko da vidim na netu, ali i dalje preskup.
Ne znam ima li iko slično iskustvo sa ovom vrstom terapije?
ако лекић делује као код тебе, након три недеље, ништа није скупо.
седиш кући, пијеш лекић, а ако добро подносиш још и радиш, и свима добро.

може бити да је ово месечна терапија.
угл., иде на терет Фонда, и супер да је и код нас на листи.
једино, не проналазим искуства ни овде,ни у ближем окружењу.
нема ни на страним форумима :think:

доца из Ср.Каменице, ако је новинар добро написао, за овај лек каже да је циљана терапија...
вероватно добијаш нешто за осип, да мажеш, и одлично да је то једина од нуспојава.

за неке од циљаних знам да дају добар одговор, неко уђе у комплетну ремисију,
неки имају мање среће, па иду на другу линију терапије, јер сад има пуно могућности за лечење.
ценим да је све индивидуално, видећеш већ..
ово како пишеш је обећавајуће :D

држим песнице, срећно!

јави како напредујеш са лечењем. треба нам добрих резултата.

0 L01XE36 alektinib ALECENSA ◊ kapsula, tvrda blister, 224 po 150 mg Delpharm Milano S.R.L.; F.HoffmannLa Roche LTD Italija; Švajcarska 519,973.00 - - - Prva linija terapije za lečenje odraslih pacijenata sa uznapredovalim nemikrocelularnim karcinomom pluća pozitivnim na kinazu anaplastičnog limfoma. Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja Komisije RFZO, a na osnovu mišljenja tri lekara sledećih zdravstvenih ustanova: - Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, - Klinika za pulmologiju KC Srbije, - KC Kragujevac, - Institut za plućne bolesti Vojvodine, - Klinika za plućne bolesti KC Niš,

Terapiju primam na odelenju gde se prima i hemio kao ležeći pacijent. Boravak je dva dana i od toga prvi dan je krvna slika ekg i pregled lekara. Sutradan se prima terapija, jedna boca 200ml i ide se kući. Obzirom da mi je bila prva terapija mislio sam da ću ostati bar dan dva duže ali ništa od toga. Od saveta sam dobio brošuru u kojoj su opisana moguća neželjena dejstva uz komentar dr da ih ne očekuje. Sledeća terapija je posle 21dan kao i u slučaju kod hemioterapija. Evo danas je 4. dan i sem povremene temperature nemam drugih tegoba. Čak danas nisam ni imao temperaturu. Ja sam inace bio i generalno dobrom opštem stanju i kod otkrivanja bolesti a i sada pred terapiju. Možda zato i ne očekuje dr neke velike probleme. Ono što mi generalno ide na živce je to što lekari izbegavaju od početka da kažu neke konkretnije prognoze. Sve se svodi na sačekajte da vidimo ovo pa ono... I naravno da se ne brinem i da će sve biti uredu. Psihički sam stabilan, nemam problem tipa pa što meni da se desi ili smak je sveta a mene nije niko pitao za dozvolu. Zato pokušavam da se informisem na sve moguće strane. Naravno ne uzimam sve zdravo za gotovo. Predloga za alternative i primera tipa tetka moje babe ima toliko da kad bi trećinu prihvatio verovatno bi umrEo od otkazivanja svih untrasnjih organa ili prejedanja. Za sada znam da sam upao u trenutno retku grupu ljudi koji se leče ovom za kod nas novom metodom lečenja. Takođe utesno je i to što ta metoda za sada daje odlične rezultate ali opet u kratkom vremenskom roku da bi moglo nešto zasigurno da se tvrdi. Ocekujem da se za par meseci vratim manje više normalnom životu. Svima nama želim ozdravljenje i nastavak života kako su planirali pre oboljenja.
Keytruda гдје одреагује она буквално заврши посао и врати на почетак што је сјајно.
Међутим све је у процентима.У САД ураде генетску анализу пре почетка терапије а код нас се иде на блеф па ако упали упали.
Имаш среће што је примаш , јер је већи проценат људи који добро реагују, зато срећно и свакако јављај какво је стање.

Особа са оне теме о имунотерапији је примила већ 11 доза, онколог је потврдио да добро реагује, сигурно ће бити бар двије године на имунотерапији па ће видјети шта после.Потпуна регресија болести код метастатског стања буквално у термалној фази је заиста нешто што ја до сада нисам видео.

У САД ураде генетску анализу пре почетка терапије а код нас се иде на блеф па ако упали упали.
зар збиља није ништа одрађено,само ти је пошло за руком да је убциш?
где год дају имуно,а читала сам на страним форумима, сви пролазе провере.
не заврши добро,ако се терапија одокативно примењује,а не знам ни која је то математика :confused:
поздрав за госпођу, и нека ужива :D

@Kočija, требало би да си примио и другу.
надам се да је све ок.
кажу да се резултати могу очекивати након 3 месеца.

зар збиља није ништа одрађено,само ти је пошло за руком да је убциш?
где год дају имуно,а читала сам на страним форумима, сви пролазе провере.
не заврши добро,ако се терапија одокативно примењује,а не знам ни која је то математика :confused:
поздрав за госпођу, и нека ужива :D

@Kočija, требало би да си примио и другу.
надам се да је све ок.
кажу да се резултати могу очекивати након 3 месеца.
Нема, не знам да ли посједујемо уопште технологију која може да уради те анализе ко је за терапију ко није, постоји листа, доста пацијената лијек не дочека.

ако лекић делује као код тебе, након три недеље, ништа није скупо.
седиш кући, пијеш лекић, а ако добро подносиш још и радиш, и свима добро.

може бити да је ово месечна терапија.
угл., иде на терет Фонда, и супер да је и код нас на листи.
једино, не проналазим искуства ни овде,ни у ближем окружењу.
нема ни на страним форумима :think:

доца из Ср.Каменице, ако је новинар добро написао, за овај лек каже да је циљана терапија...
вероватно добијаш нешто за осип, да мажеш, и одлично да је то једина од нуспојава.

за неке од циљаних знам да дају добар одговор, неко уђе у комплетну ремисију,
неки имају мање среће, па иду на другу линију терапије, јер сад има пуно могућности за лечење.
ценим да је све индивидуално, видећеш већ..
ово како пишеш је обећавајуће :D

држим песнице, срећно!
Hvala puno! Da u pravu si, to je ciljana terapija. Danas preuzimam alectinib za Novembar, drugi mesec tretmana. Za sada sve odlično, kilažu koju sam izgubio sam skoro već povratio, apetit nikad bolji.

Da objasnim detaljnije kako je sve teklo - ultrazvukom otkrili nešto sumnjivo početkom septembra, istog dana me poslali na ct scan i pronašli kolaps pluća i šta sve ne. Pa onda hospitalizovan 4 dana, odradili analizu krvi i pronašli pozitivan marker, endoskopijom uzeli uzorak tkiva iz pluća, poslato na genetsku analizu i pronašli mutaciju. Onda za kraj PET scan da vide koliko se raširio i početak tretmana. Za nepunih mesec dana sam od dijagnoze krenuo sa terapijom.
Oni što je neverovatno je da sam bukvalno prve večeri nakon uzimanja prve doze već osetio poboljšanje.

Hvala puno! Da u pravu si, to je ciljana terapija. Danas preuzimam alectinib za Novembar, drugi mesec tretmana. Za sada sve odlično, kilažu koju sam izgubio sam skoro već povratio, apetit nikad bolji.

Da objasnim detaljnije kako je sve teklo - ultrazvukom otkrili nešto sumnjivo početkom septembra, istog dana me poslali na ct scan i pronašli kolaps pluća i šta sve ne. Pa onda hospitalizovan 4 dana, odradili analizu krvi i pronašli pozitivan marker, endoskopijom uzeli uzorak tkiva iz pluća, poslato na genetsku analizu i pronašli mutaciju. Onda za kraj PET scan da vide koliko se raširio i početak tretmana. Za nepunih mesec dana sam od dijagnoze krenuo sa terapijom.
Oni što je neverovatno je da sam bukvalno prve večeri nakon uzimanja prve doze već osetio poboljšanje.
Odlično. Iskreno želim da svaki sledeći put kad uzmeš terapiju bude još bolje.
Eh kad bi kod nas sve to tako brzo išlo verovatno bi i mi imali više pacijenata u remisiji, ako ne i onih koji su ozdravili.
Srećno.

Odlično. Iskreno želim da svaki sledeći put kad uzmeš terapiju bude još bolje.
Eh kad bi kod nas sve to tako brzo išlo verovatno bi i mi imali više pacijenata u remisiji, ako ne i onih koji su ozdravili.
Srećno.
Mi tebe drzimo za zdravu personu, a i jesi bre zdrava. Sve si pregurala, sada ides tu i tamo
na snimanja, li zivis normalno, a naravno da postoji neki crv sumnje, ali to postoji kod svakoga.

Mi tebe drzimo za zdravu personu, a i jesi bre zdrava. Sve si pregurala, sada ides tu i tamo
na snimanja, li zivis normalno, a naravno da postoji neki crv sumnje, ali to postoji kod svakoga.
Pa nisi u toku očigledno, s ja sam kriva jer nisam pisala, opet primam terapiju, opet nemam kosu i tako svašta nešto...ali idemo dalje život je lep 🍀❤️

Keytruda гдје одреагује она буквално заврши посао и врати на почетак што је сјајно.
Међутим све је у процентима.У САД ураде генетску анализу пре почетка терапије а код нас се иде на блеф па ако упали упали.
Имаш среће што је примаш , јер је већи проценат људи који добро реагују, зато срећно и свакако јављај какво је стање.

Особа са оне теме о имунотерапији је примила већ 11 доза, онколог је потврдио да добро реагује, сигурно ће бити бар двије године на имунотерапији па ће видјети шта после.Потпуна регресија болести код метастатског стања буквално у термалној фази је заиста нешто што ја до сада нисам видео.
Moram da te ispravim u vezi sa genetskim ispitivanjem. Elem radi se i u Srbiji. Prvo tu prođeš, onda ide imuno terapija. Primio sam i drugu dozu prošle nedelje i za sad bez ikakvih kontraindikacija ako ne računamo blagu mučninu. Ja se osećam za nijansu bolje nego pre mesec dana ali tek sam na drugoj dozi terapije tako da i ne očekujem nešto spektakularno. Svakako je bolji i lakši način lečenja od hemio. I lagao bi kad bi rekao da nisam srećan što sam u grupi ljudi koji mogu da se leče imunoterapijom. Javljam ubuduće kako bude bilo.

Moram da te ispravim u vezi sa genetskim ispitivanjem. Elem radi se i u Srbiji. Prvo tu prođeš, onda ide imuno terapija. Primio sam i drugu dozu prošle nedelje i za sad bez ikakvih kontraindikacija ako ne računamo blagu mučninu. Ja se osećam za nijansu bolje nego pre mesec dana ali tek sam na drugoj dozi terapije tako da i ne očekujem nešto spektakularno.
е, па то је одлично!
сад знаш да си на лекићу на који ћеш добро реаговати, и само полако.
дан по дан, и бићеш све боље и боље.
три месеца колико кажу да је потребно да да резултат, ево лагано пролази.
нуспојаве подношљиве, и то је супер.
живи уредно, и рачунај на добар резултат :D

Abstract​

Polysaccharide-K (polysaccharide-Kureha; PSK), also known as krestin, is a unique protein-bound polysaccharide, which has been used as a chemoimmunotherapy agent in the treatment of cancer in Asia for over 30 years. PSK and Polysaccharopeptide (PSP) are both protein-bound polysaccharides which are derived from the CM-101 and COV-1 strains of the fungus Coriolus versicolor by Japanese and Chinese researchers, respectively. Both polysaccharide preparations have documented anticancer activity in vitro, in vivo and in human clinical trials, though PSK has been researched longer and has therefore undergone more thorough laboratory, animal and clinical testing. Several randomized clinical trials have demonstrated that PSK has great potential as an adjuvant cancer therapy agent, with positive results seen in the adjuvant treatment of gastric, esophageal, colorectal, breast and lung cancers. These studies have suggested the efficacy of PSK as an immunotherapy or biological response modifier (BRM). BRMs potentially have the ability to improve the "host versus tumor response," thereby increasing the ability of the host to defend itself from tumor progression. The mechanisms of biological response modification by PSK have yet to be clearly and completely elucidated. Some studies suggest that PSK may act to increase leukocyte activation and response through up-regulation of key cytokines. Indeed, natural killer (NK) and lymphocyte-activated killer (LAK) cell activation has been demonstrated in vivo and in vitro, and recent genetic studies reveal increased expression of key immune cytokines in response to treatment with PSK. An antimetastatic action of PSK has also been demonstrated and is perhaps attributed to its potential to inhibit metalloproteinases and other enzymes involved in metastatic activity. PSK has also been shown to cause differentiation of leukemic cells in vitro, and this effect has been attributed to induction of differentiation cytokines. PSK has further been shown to have antioxidant capacity which may allow it to play a role as a normal tissue chemo- and radio-protector when used in combination with adjuvant or definitive chemotherapy and/or radiotherapy in the treatment of cancer, while it may also enable it to defend the host from oxidative stress. Interestingly, studies have also shown that PSK may actually inhibit carcinogenesis by inhibiting the action of various carcinogens on vulnerable cell lines. This action of PSK may play a role in preventing second primary tumors when an inducing agent, such as tobacco or asbestos, is suspected and may also prevent second malignancies due to the carcinogenic effects of radiotherapy and cytotoxic chemotherapy. Another very important aspect of chemoimmunotherapy, in general is that it may be used on debilitated patients such as those with AIDS and the elderly who might otherwise be denied potentially helpful adjuvant cytotoxic chemotherapy. Further determination of the mechanisms of these anti-cancer, immunostimulating and biological response modifying effects of PSK as well as of other protein-bound polysaccharides is certainly warranted. Indeed, with modern cellular and molecular biology techniques, a better understanding of the specific molecular effects of PSK on tumor cells as well as leukocytes may be determined. Much of the research that has been done on PSK is outlined in this paper and may serve as a foundation toward determining the mechanisms of action of this and other protein-bound polysaccharides in the treatment of cancer. This information may open new doors in the development of novel strategies for the treatment of malignancies using adjuvant immunotherapy in combination with surgery, chemotherapy and/or radiotherapy.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12168863/

Da li se možda lek protiv raka nalazi u ovoj gljivi ?

Ćuranovog repa ima ovih dana u šumama, možda vredi pokušati, paralelno sa terapijom ?

Šta kažu onkolozi ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back