Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Namazala Flugocid, videću kako će se ponašati do ujutro. Pola glave mi je crveno i upaljeno, lepo vidim šta me čeka ako ne preduzmem nešto. Danas sam mazala AloaFirst ali ne vidim nikakav efekat. Valjda ovo bude delovalo. Ne znam nemam iskustva sa tom mašću, ali je svi hvale. Bem ti kad bi me nešto zaobišlo :evil:

Namazala Flugocid, videću kako će se ponašati do ujutro. Pola glave mi je crveno i upaljeno, lepo vidim šta me čeka ako ne preduzmem nešto. Danas sam mazala AloaFirst ali ne vidim nikakav efekat. Valjda ovo bude delovalo. Ne znam nemam iskustva sa tom mašću, ali je svi hvale. Bem ti kad bi me nešto zaobišlo :evil:

mislim da sam sa tom mašću mami mazala dekubit, uz još svašta nešto.
da prostiš, kupovala sam u poljoprivrednoj apoteci,
jer je ranije nije bilo u redovnoj ;)
ineke pudere, i svašta nešto..

To je Afro za neke rane i kako je Liki rekla za neke otvorene rane.
Od cega je tebi glava crvena i upaljena?

Od kose koja je kao igle, zabija se u kožu i pocne da crveni i gnoji. Imala sam to već jednom kad mi je prvi put opadala kosa bilo je kao variola, sačuvaj bože. Tad nisam znala šta me može snaći, sad znam.
Jaoj Afro, ja bih te nekako tesila, ali ne znam kako. Sto bre ne osisas tu svu kosu na 2 cm, ne bas da obrijas
glavu na nularicu. Porasce nekoliko cm za dva -tri meseca jer je nemoguce bilo sta stavljati na glavu
ako tu ima kose.

Jaoj Afro, ja bih te nekako tesila, ali ne znam kako. Sto bre ne osisas tu svu kosu na 2 cm, ne bas da obrijas
glavu na nularicu. Porasce nekoliko cm za dva -tri meseca jer je nemoguce bilo sta stavljati na glavu
ako tu ima kose.
Nema potrebe da me tešiš, ja sam kosu ošišala na keca, to je najkraće moguće u frizeraju. Ta tako kratka kosa te bodlje mi se zabijaju u kožu i to gnoji. Nemam nikog da mi obrije glavu, a i nešto neverujem da bi bilo bolje.

Nema potrebe da me tešiš, ja sam kosu ošišala na keca, to je najkraće moguće u frizeraju. Ta tako kratka kosa te bodlje mi se zabijaju u kožu i to gnoji. Nemam nikog da mi obrije glavu, a i nešto neverujem da bi bilo bolje.
Nisam mogla da zamislim da te bodlje mogu da smetaju. Mislim Afro da si ti momentalno u nekoj i psihickoj
i fizickoj situaciji gde te boli i sam zivot, ako smem da se tako izrazim. Ali ne brini, procice te i ta faza
za nekoliko nedelja, pa nije prvi put da si u tim soprostenjem hovnima.

Ma nije nista dobro, ja se javljam tek da vidis da nisi nekako sama , usamljena, sa tim svojim stvarno
uzasnim problemima. Doduse, sve si to vec valjda i deset puta na svojoj kozi iskusila. Kad je sve lepo
i kad je suncan dan svi su tu, srecni i zadovoljni, ali kada su problemi nema nikoga.
Upravo tako.
Ne znam, ova terapija je drugačija, manta mi se u glavu, nemam volje da jedem, samo bi spavala. Ne sviđa mi se to, ali ko me pita, tako je kako je. ❤️

Sva sam ko zgažena, kad ustanem vrti mi se cela kuća oko mene. Valjda će proći, nije mi do sad nikad bilo ovako. Ne znam ni nikog ko je primao ovu terapiju pa ne mogu da uporedim. Tamo u sobi nas 9, a svaka različito prima :(
si merila pritisak?
da se nije opet sjurcao?
ne jedeš uobičajeno, ne jedeš dovoljno.
rekli su ti da obara bela krvna zrnca, i ko zna šta sve ne :think:
nezgodno je, sama si, nema ko da te nutka,uh..
možda i nije loše da prespavaš ove rđave dane, ne znam..

si merila pritisak?
da se nije opet sjurcao?
ne jedeš uobičajeno, ne jedeš dovoljno.
rekli su ti da obara bela krvna zrnca, i ko zna šta sve ne :think:
nezgodno je, sama si, nema ko da te nutka,uh..
možda i nije loše da prespavaš ove rđave dane, ne znam..
Znam da bi to bilo najbolje, spavala sam danas do 5 popodne. Posle malo ustala pa pila kafu i gledala tv, i jela sam 2x po malo, jer nisam od juče od ručka ništa jela. Jbg tako je kako je, šta ću sad. Zvala su me deca da idem tamo ali ni to ne mogu. Proći će, sve prođe pa će i ovo, samo treba da izdržim.

Dobar dan, gde ste narode 🙋
Pošto sam jako iscrpljena kupila sam Ortohol ampule, 7 kom u pakovanju, kažu da su odlične. Videćemo. Naravno prvo sam konsultovala mog onkologa, da ne bude posle kuku i lele. Pije se 7 dana pa pauza 3 nedelje. Nisam ni pomišljala da ću bilo šta tako piti, ali ona korona + terapuja me je baš samlelo. Teško dišem, najmanji nagib ulicom me onesposobi do te mere da samo tražim gde ću da sednem. Boli me u plućima baš gadno. Možda bi bilo dobro i neki sirup za pluća da pijem, ali ne znam koji. Čuvajte se te korone, to je katastrofa :(

Pošto sam jako iscrpljena kupila sam Ortohol ampule, 7 kom u pakovanju, kažu da su odlične. Videćemo. Naravno prvo sam konsultovala mog onkologa, da ne bude posle kuku i lele. Pije se 7 dana pa pauza 3 nedelje. Nisam ni pomišljala da ću bilo šta tako piti, ali ona korona + terapuja me je baš samlelo. Teško dišem, najmanji nagib ulicom me onesposobi do te mere da samo tražim gde ću da sednem. Boli me u plućima baš gadno. Možda bi bilo dobro i neki sirup za pluća da pijem, ali ne znam koji. Čuvajte se te korone, to je katastrofa :(
Cuvaj se.Preporucio bih ti caj od crnog luka za pluca.Nije bas ukusan,ali cisti pluca veoma dobro i sprecava kasalj.I ako kasalj krene posle 2 dana kada se pije ovaj caj,kasalj sazri i sto je najbitnije svu sluz izvlaci iz bronhija.

meni dan lud za medalju.. ne godi mi ni toplo ni hladno, a danas je bilo toplo,pa posle kiša..
pa sam šašava nahajcala pećku,a nemam pojma kakav je doživljaj napolju :roll:
posle je bilo kasno. sve se užarilo, radijatori da eksplodiraju, i ja sa njima.
sutra se čujemo...

ej,pa ti sutra opet na državnu hranu :lol:
držim pesnice od sutra, ako nisam omašila.
odvali i ovu, pa da malo budeš mirna od terapija i doca ;)

meni dan lud za medalju.. ne godi mi ni toplo ni hladno, a danas je bilo toplo,pa posle kiša..
pa sam šašava nahajcala pećku,a nemam pojma kakav je doživljaj napolju :roll:
posle je bilo kasno. sve se užarilo, radijatori da eksplodiraju, i ja sa njima.
sutra se čujemo...

ej,pa ti sutra opet na državnu hranu :lol:
držim pesnice od sutra, ako nisam omašila.
odvali i ovu, pa da malo budeš mirna od terapija i doca ;)
Nisi, jeste sutra opet. Brzo prođe, ali šta ću. Čujemo se sutra kad se smestim :zag:

Marker ca19.9 konačno opao, inače zamalo ovog meseca na još jednu biopsiju, i to pankreasa. Čudne stvari su se izdešavale, na redovnoj kontroli u Novembru pronađen visok nivo ca19.9 (oko 96, normala je do 37 valjda) a koji imam još od Septembra kada mi je dijagnostikovan karcinom, a pojavio se u međuvremenu i pozitivan marker za rak dojke. E sad, ca19.9 je marker za kancer pankreasa a ne pluća, pa je prvobitno pitanje u Septembru bilo imam li karcinom pluća ili pankreasa. Daljom analizom se uspostavilo da je adenokarcinom, odn. kancer pluća.
Pitam doktoricu kako je moguće da krvna slika pokazuje sve te markere, zar imam nekoliko kancera, o čemu se tu radi, ona kaže naravno da nije moguće. I dodala ako su rezultati ca19.9 i dalje visoki ili u porastu, moraću na biopsiju u Decembru da provere tumor koji imam na pankreasu, tj. da vide jel odvojen od primarnog tumora na plućima.
I tako odem na kontrolu pre par dana, uzeli krv za analizu kao i svakog meseca, i konačno svi markeri spali, na oduševljene i doktorice i mene. Sada je ubeđena da ciljana terapija alectinibom deluje i još je nešto prokomentarisala da može pratiti progres terapije kroz te markere.
Mene i dalje zbunjuje kako se mogu pojaviti ti drugi markeri, odnosno markeri za druge tipove karcinoma. Nisam je pitao jer smo posle nešto ćaskali o drugim stvarima, viidm da je zadovoljna rezultatima pa nisam hteo da skrećem temu nazad na tumore i ta sr*nja, da izvinete.
Ono što je najbolje, 3 meseca od početka terapije i osećam se odlično, život se konačno vraća u normalu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back