Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Primih danas premedikaciju i 2 boce Carbonplatine, sutra opet 2 i tako sve do ponedeljka i onda kućici svojoj. Dr reče nema nikakvih nus pojava danas u viziti, a pacijentkinje kažu ima svakakvih do alopecije. Videćemo.
tako treba. da smo obavešteni ;)
i one ranije su imale zilion nuspojava pa znaš kako je prošlo.
individualno je, i ti nećeš imati ništa. tačka :zag:

Neki metalni ukus u ustima, uzela sam malo Rojazola da ne navale afte. Kosa će ipak opasti reče jedan lekar, zbog nekog leka koji mi daju uz tu Carbonplatinu. Neka je.
Sutra posle terapuje kući. Doći će neko da me vozi, organizovalo dete majkino.
Samo da deluje ovo,
еј,прође тај метални укус кад заврши терапија.
можда траје још који дан, док се не испереш са око 2 литре воде дневно,ако не и више :lol:
компоти, разблажени сокићи,па удри. и сад треба да се наливаш ;)
не дај да ти утиче на апетит :lol: код нас није.

си питала за пробиотике, уз терапију?
Ројазол неће да ти шкоди,али нема везе са металним укусом. макар не из нашег искуства.

чујемо се касније :zag:

еј,прође тај метални укус кад заврши терапија.
можда траје још који дан, док се не испереш са око 2 литре воде дневно,ако не и више :lol:
компоти, разблажени сокићи,па удри. и сад треба да се наливаш ;)
не дај да ти утиче на апетит :lol: код нас није.

си питала за пробиотике, уз терапију?
Ројазол неће да ти шкоди,али нема везе са металним укусом. макар не из нашег искуства.

чујемо се касније :zag:
Pitala, navodno ako nemam dijareju ona ne zna zašto bi ga pila. Stolica skoro normalna. Za Rojazol znam da neće skroz pomoći, ali olakšaće bar mrvicu.
Sutra ću usput svratiti u Maxi da pazarim, da imam voća i povrća u kući, pa polako bar nekoliko dana da sam snabdevena. Dok se ne organizujem.
Važi 😘❤️

Pitala, navodno ako nemam dijareju ona ne zna zašto bi ga pila. Stolica skoro normalna. Za Rojazol znam da neće skroz pomoći, ali olakšaće bar mrvicu.
Sutra ću usput svratiti u Maxi da pazarim, da imam voća i povrća u kući, pa polako bar nekoliko dana da sam snabdevena. Dok se ne organizujem.
Važi 😘❤️
можда превентиве ради, јер бојни отрови воле цревца.
сутра буде друга сестра,доца,и питај даље,а знам да је њима понедељак луд дан.

додуше, могао би и Петар да да допринос. нешто се ућутао од кад је аванзов'о ;)

сећам се да је нама, истина са закашњењем, препоручен Пробиотик, и Нистатин течни.
теби је ок и Ројазол, код нас није било да се купи. раде исти посао.
за афте је Ројазол одличан,а са металним укусом нема везе, колико сам упућена.
чујемо се...

Pozdrav svima. Sredinom Avgusta mi je diagnostikovan karcinom pluća a pre dva dana sam primio prvu dozu imunoterapije i to Keytrudu. E sad, prvi dan sam imao povišenu temperaturu koja je trajala nekih 4 sata. Temperatura se javila i sutradan ali manja i kraće je trajala. Osim te temperature nemam drugih tegoba. Ako ima ovde nekoga da je primao istu terapiju, značila bi mi iskustva. Takođe i informacije o tome kako deluje imunoterapija i koliko je uspešno lečenje sa njom. Hvala unapred.

Pozdrav svima. Sredinom Avgusta mi je diagnostikovan karcinom pluća a pre dva dana sam primio prvu dozu imunoterapije i to Keytrudu. E sad, prvi dan sam imao povišenu temperaturu koja je trajala nekih 4 sata. Temperatura se javila i sutradan ali manja i kraće je trajala. Osim te temperature nemam drugih tegoba. Ako ima ovde nekoga da je primao istu terapiju, značila bi mi iskustva. Takođe i informacije o tome kako deluje imunoterapija i koliko je uspešno lečenje sa njom. Hvala unapred.
procitajte ovde, ima nesto pisano o imunoterapiji https://forum.krstarica.com/threads/karcinom-i-imunoterapija.933175/

e,pa spomenuta je temperatura, između ostalog, kao moguća nuspojava i to kod 1 od 10
što će reći da je to česta pojava.
"neuobičajen umor ili slabost; drhtavica; bolest nalik gripu; povišena temperatura".

treba da si dobio neki kartončić, da si na lečenju Keytrudom.
da ne pardoniraš, i svaku neobičnu nuspojavu, prijaviš tamo gde si na terapiji.
za svaku eventualnu, ima odgovarajući lekić,pa da se ne zapustiš ;)

sigurno si dobio kontakt telefon!?
nisi napisao gde se lečiš?

na žalost, ili na sreću, osim @Emihs, na Krsti nema puno iskustava sa imuno.

Čuvaj se dok si na terapiji, i srećno!

e,pa spomenuta je temperatura, između ostalog, kao moguća nuspojava i to kod 1 od 10
što će reći da je to česta pojava.
"neuobičajen umor ili slabost; drhtavica; bolest nalik gripu; povišena temperatura".

treba da si dobio neki kartončić, da si na lečenju Keytrudom.
da ne pardoniraš, i svaku neobičnu nuspojavu, prijaviš tamo gde si na terapiji.
za svaku eventualnu, ima odgovarajući lekić,pa da se ne zapustiš ;)

sigurno si dobio kontakt telefon!?
nisi napisao gde se lečiš?

na žalost, ili na sreću, osim @Emihs, na Krsti nema puno iskustava sa imuno.

Čuvaj se dok si na terapiji, i srećno!
Hvala. Svaka informacija je dobro došla. Da imam kartončić ali koliko sam video na broj dat se prijavljuje proizvođaču. Inače lečim se na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Hvala. Svaka informacija je dobro došla. Da imam kartončić ali koliko sam video na broj dat se prijavljuje proizvođaču. Inače lečim se na Institutu za onkologiju u Beogradu.
samo ti traži kontakt telefon odeljenja,gde primaš imunoterapiju.
sigurno nisi na odelenju gde se prima hemoterapija.
ne mora da ti treba, al neka ga ;)
zovi Institut i traži broj, imaju ga sigurno.
ne mora biti baš tvoj doktor. pretpostavljam, ima ih više uključenih u ekipi za imunoterapiju.
posebno sad, kad zeza korona i ulazak u bolnicu je komplikovan.
broj od proizvođača dostupan je svima, preko neta.

sledeći put, kad budeš primao, biće drugi doca.. jer svaki put pre terapije ideš prvo kod doktora,
na merenje i razgovor + labos

tamo si dobio pet,šest, mogućih nuspojava, koje su česte.
ne moraš imati ni jednu.
sve je individualno, i svako je drugačiji.

temperaturu da meriš redovno, i tefteriš, pa ako je prečesta, moraju doce biti obaveštene.

moraš razumeti da su oni u gužvi, i da se ti i tvoji morate o svemu dobro informisati,
i bez pardoniranja, zvati.

aj,drž' se, i srećno!

Pre jedno 2-3 godine upoznala sam jednog gospodina bio je sa suprugom i jednu devojku primali su tu Gertrudu. Ona je imala užasne promene na licu od toga, to nisu bile akne to su bili krateri. Kad sam je pitala može li se tome stati na put rekla je da ne može, ali je bila i zadovoljna jer drugih nus pojava nije imala.
Predpostavljam da terapiju primaš u dnevnoj bolnici, mada možda grešim.
Ja primam na odelenju jer prosto moja terapija mora da se prima u bolničkim uslovima, i mislim da je to ok.
Srećno i tebi i meni i svima koji su ma terapijama, ali moramo verovati i nadati se da će biti dobro.

Pre jedno 2-3 godine upoznala sam jednog gospodina bio je sa suprugom i jednu devojku primali su tu Gertrudu. Ona je imala užasne promene na licu od toga, to nisu bile akne to su bili krateri. Kad sam je pitala može li se tome stati na put rekla je da ne može, ali je bila i zadovoljna jer drugih nus pojava nije imala.
Ja primam na odelenju jer prosto moja terapija mora da se prima u bolničkim uslovima, i mislim da je to ok.
Srećno i tebi i meni i svima koji su ma terapijama, ali moramo verovati i nadati se da će biti dobro.
jedna od nuspojava je i osip,ali ne nužno kod svakog.
ni kod hemo nije isto, vidiš i sama

Terapiju primam na odelenju gde se prima i hemio kao ležeći pacijent. Boravak je dva dana i od toga prvi dan je krvna slika ekg i pregled lekara. Sutradan se prima terapija, jedna boca 200ml i ide se kući. Obzirom da mi je bila prva terapija mislio sam da ću ostati bar dan dva duže ali ništa od toga. Od saveta sam dobio brošuru u kojoj su opisana moguća neželjena dejstva uz komentar dr da ih ne očekuje. Sledeća terapija je posle 21dan kao i u slučaju kod hemioterapija. Evo danas je 4. dan i sem povremene temperature nemam drugih tegoba. Čak danas nisam ni imao temperaturu. Ja sam inace bio i generalno dobrom opštem stanju i kod otkrivanja bolesti a i sada pred terapiju. Možda zato i ne očekuje dr neke velike probleme. Ono što mi generalno ide na živce je to što lekari izbegavaju od početka da kažu neke konkretnije prognoze. Sve se svodi na sačekajte da vidimo ovo pa ono... I naravno da se ne brinem i da će sve biti uredu. Psihički sam stabilan, nemam problem tipa pa što meni da se desi ili smak je sveta a mene nije niko pitao za dozvolu. Zato pokušavam da se informisem na sve moguće strane. Naravno ne uzimam sve zdravo za gotovo. Predloga za alternative i primera tipa tetka moje babe ima toliko da kad bi trećinu prihvatio verovatno bi umrEo od otkazivanja svih untrasnjih organa ili prejedanja. Za sada znam da sam upao u trenutno retku grupu ljudi koji se leče ovom za kod nas novom metodom lečenja. Takođe utesno je i to što ta metoda za sada daje odlične rezultate ali opet u kratkom vremenskom roku da bi moglo nešto zasigurno da se tvrdi. Ocekujem da se za par meseci vratim manje više normalnom životu. Svima nama želim ozdravljenje i nastavak života kako su planirali pre oboljenja.

Terapiju primam na odelenju gde se prima i hemio kao ležeći pacijent. Boravak je dva dana i od toga prvi dan je krvna slika ekg i pregled lekara. Sutradan se prima terapija, jedna boca 200ml i ide se kući. Obzirom da mi je bila prva terapija mislio sam da ću ostati bar dan dva duže ali ništa od toga. Od saveta sam dobio brošuru u kojoj su opisana moguća neželjena dejstva uz komentar dr da ih ne očekuje. Sledeća terapija je posle 21dan kao i u slučaju kod hemioterapija. Evo danas je 4. dan i sem povremene temperature nemam drugih tegoba. Čak danas nisam ni imao temperaturu. Ja sam inace bio i generalno dobrom opštem stanju i kod otkrivanja bolesti a i sada pred terapiju. Možda zato i ne očekuje dr neke velike probleme. Ono što mi generalno ide na živce je to što lekari izbegavaju od početka da kažu neke konkretnije prognoze. Sve se svodi na sačekajte da vidimo ovo pa ono... I naravno da se ne brinem i da će sve biti uredu. Psihički sam stabilan, nemam problem tipa pa što meni da se desi ili smak je sveta a mene nije niko pitao za dozvolu. Zato pokušavam da se informisem na sve moguće strane. Naravno ne uzimam sve zdravo za gotovo. Predloga za alternative i primera tipa tetka moje babe ima toliko da kad bi trećinu prihvatio verovatno bi umrEo od otkazivanja svih untrasnjih organa ili prejedanja. Za sada znam da sam upao u trenutno retku grupu ljudi koji se leče ovom za kod nas novom metodom lečenja. Takođe utesno je i to što ta metoda za sada daje odlične rezultate ali opet u kratkom vremenskom roku da bi moglo nešto zasigurno da se tvrdi. Ocekujem da se za par meseci vratim manje više normalnom životu. Svima nama želim ozdravljenje i nastavak života kako su planirali pre oboljenja.
Primamo terapiju na istom odeljenju. Tebi su dali brošuru, ja primam terapije razne evo 3 godine i nikad mi ništa nisu dali. Sad mi je recimo rečeno da će ova terapija samo obarati krvnu sliku, kašalj niko nije pominjao, a ja se udavih.

Ono što mi generalno ide na živce je to što lekari izbegavaju od početka da kažu neke konkretnije prognoze. Sve se svodi na sačekajte da vidimo ovo pa ono... I naravno da se ne brinem i da će sve biti uredu. Psihički sam stabilan,

heej, pa šta da ti kažu?
nema pravila, i to je tako. ti ćeš izaći kao pobednik, a do tada daćeš sve od sebe.
na terapiji si za koju si provereno kandidat, a to nje baš svako.
ostaje da verujemo da će tvoj odgovor biti odličan, kao i kod @Emihs, bliske osobe :D
najvažnije je da si psihički stabilan, da vodiš uredan život, jedeš manje i češće, raznovrsne obroke,
šetaš,izbegavaš šmrckave, izbegavaš negativne baksuze, i to je dovoljno ;)
svi oni dodaci su samo bacanje love.
jedino, ako ti doca nešto preporuči, to onda možeš. sve druge, znaš već šta :lol:
znaš da moraš biti strljiv, pa dan po dan, do konačne pobede,a dočekaćemo i to.

Dijagnostikovan mi je karcinom pluća, adenokarcinom, početkom Septembra, i to nakon običnog pregleda iz potpuno drugog razloga.
Potpuni kolaps desnog plućnog krila ko zna otkad a da sam jedva i primetio iz razloga što su mi pluća "atletska" prema rečima doktora. Moguća metastaza na pankreasu, ali nije još sigurno. Izugubio dosta na kilaži tokom zadnje godine a poslednjih par meseci sve jači bol u desnom ramenu, umor, slab apetit, gubitak daha...
Elem, počeo sam terapiju pre oko 3 nedelje, uzimam lek alektinib, tkz. target medicina, 600mg ujutru i 600mg uveče. Već nakon prve nedelje ne samo da se osećam bolje već je skeniranje pluća pokazalo da mi se desno plućno krilo otvorilo i ponovo prima kiseonik. Bolovi potpuno nestali, kilažu povratio, jedini sporedni efekti su kašalj (normalna pojava zbog povraćaja plučnog krila) i osip. Inače sam kao preporođen.
Živim i radim u inostranstvu i terapija je neverovatno skupa, sva sreća u osiguranje. U Srbiji je Alektinib jeftiniji, koliko sam uspeo ukratko da vidim na netu, ali i dalje preskup.
Ne znam ima li iko slično iskustvo sa ovom vrstom terapije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back