Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i meni je.... A šta ću... Od ponedeljka idem na Vlasinu, desetak dana, da obiđem kuću, izborim se sa tugom, i nadam se da se doooobro odmorim. Tamo nema interneta, pa neću ni moći da se javljam, osim ako moj muž ko puž ne prebaje nešto pa dobijemo net :)

Ma odmaraj,pusti net
priroda tako opusti i regenerise
da je to cudo,ja na zlatiboru onda,
samo sam spavala,setala i blejala u prazno
sa sve onim ovcama oko mene(blejale smo zajedno)
6 dana bez ikakvog stresa i ludila i guzve...
Lepo se naodmaraj i pricas nam kad dodjes,ali uzivo!!!
Kisssssss.......

bas se pitala da li znas nesto, mozda da pozoves bolnicu[/
Čula sam se sa njom sada. Dobro je, danas je bolje. Sad ima posetu pa je rekla da će me zvati kasnije :) Super mi zvuči! Važno da je dobro!! E sad sam odahnula...

I ja sam odahnula, jucer sam se trebala cuti sa njom, pa nisam, danas posaljem poruku, pa nista, i ceo dan mislim na nju i
molim Boga da je bolje , da ce vec nesto doktori smisliti... e, dobro, sad mi manje zao sto se vozovi ne ravnaju po meni ,
a medjunarodni autobusi , medjunarodno naplacuju , a nisi sigurna jel je pun ili ima mesta za nas iz tranzita. Nema veze ,
vazno da je Vesna bolje, a tebi i Beogradjanima ,e sada prekidam , uprvo sam rzgovarala sa Vesnom, sve vas je puno pozdravila, ona zvuci
vrlo zdravo, prvi put sam je cula, trebalo je dana da se stanje smiri , kaze da je drze kao princezu , ima svu negu i sada svi mozete
da uzivate.
Meni se srce u grlo popelo, jel to zato sto je Dr., Boze, kako me je obradovala .

Pitala za Bikilix, pisala sam za kiretazu, pa je mislila da je to ovaj petak, pa za
Lilihip, rehoh joj za magnet .... i organizovacemo se kaze vec nekako ....

Poslednja izmena:
Društvanjce,sad uđoh spolja i čitam da nam je Vesna dobro Bogu hvala,samo neka ide na bolje!!!
Vidimo se sutra i jedva čekam!!!!
Ako neko zna za parking neka piše,oko željezničke stanice,pa ćemo pješke do konja!

Društvanjce,sad uđoh spolja i čitam da nam je Vesna dobro Bogu hvala,samo neka ide na bolje!!!
Ako neko zna za parking neka piše,oko željezničke stanice,pa ćemo pješke do konja!

Pa imas garazu kod konja , ispod onog parka, veeelika , tamo uvek bilo mesta .... nadji mu na netu plan Beograda
pa neka razradi kako doci do nje... Ja znam samo pesaka, a nisam vozac , moj muz znao zmurecki , cinimi se ...

Poslednja izmena:
Da li neko ima informaciju kako je Vesna, nadam se mnogo bolje u odnosu na informaciju pre dva dana? Kad izlazi?

I, ako neko moze da mi objasni najjednostavnije - sta znaci EGFR-M negativna? Da li je to losije ili povoljnije?
Pitam zbog nekog citostatika koji je Vesna pomenula - Iressa, pa sam procitala da je necim uslovljeno: "mutacija gena za faktor receptora rasta epiderma" bla, bla. Nista ne razumem !

Vece svima narode!:bye:
Drago mi je da je Vesna bolje
Uzivajte sutra vi koji cete doci,cekamo slikice
Snovak ja cu pokusati malo da ti pomognem,iako ni ja bas nisam potpuno upoznata sa tim EGFR mutacijama

Moj muz je bio 7 mjeseci na lijeku koji se zove Tarceva,on spada u ,,pametne lijekove,, a to znaci da se pije oralno svaki dan i ne utice na zdrave-normalne celije,ne unistava ih,vec samo zlocudne
Jako je skup ako se placa,mi smo ga dobijali u bolnici,kod nas u R.S. je cini mi se lakse doci do tih lijekova nego kod vas u Srbiji
E sad fora je u tome sto taj lijek ne pomaze svakom,nasi Dr. nisu jos upuceni kod kojih ljudi on ,,radi,, a kod kojih ne
Amerikanci vec uveliko rade taj nalaz na mutacije iliti EGFR mutacije,od nedavno se taj nalaz radi i u B.G. kod nas u R.S. jos ne,sto se tice nalaza radi se iz uzorka tiva sa pluca
Sto se tice Tarceve potrebno je ili kao bolje je da je osoba pozitivna,medjutim mom muzu nikad taj nalaz nije radjen a DR. mu je prpisao taj lijek
Cak i to da je bolje da osoba bude pozitivna mislim da nije neka garancija da ce lijek da djeluje,tako da se nekad daje i negativnim,ma sve je to jos misterija za Dr. ali kao nesto bar okusavaju odgonetnuti
Za Iresu nisam sigurna,ali mislim da je i on Pametni lijek i da ga ne moze svako bas tako lako dobiti,moraju se poklopiti ti nei uslovi,a nekada je potrebna i veza
ALIMTA je jedna od tih boljih terapija,skupljih,ali ni nju ne daju lako,moracu se raspitati dal je kod nas na toj pozitivnoj listi
A inace EGFR na Engleskom je skracenica za Epidermal growth factor receptor iliti taj Epidermalni faktor rasta koji stimulise celiju da raste,tako nekako
Nadam se da sam vam bar malo pomogla

IMA GARAZA NA obilicevom vencu - dva minuta od KONJA (sta mi je ovo sa velikim slovima?), jos je blize nego ta sto kaze Liki.

Vece svima narode!:bye:
Drago mi je da je Vesna bolje
Uzivajte sutra vi koji cete doci,cekamo slikice
Snovak ja cu pokusati malo da ti pomognem,iako ni ja bas nisam potpuno upoznata sa tim EGFR mutacijama

Moj muz je bio 7 mjeseci na lijeku koji se zove Tarceva,on spada u ,,pametne lijekove,, a to znaci da se pije oralno svaki dan i ne utice na zdrave-normalne celije,ne unistava ih,vec samo zlocudne
Jako je skup ako se placa,mi smo ga dobijali u bolnici,kod nas u R.S. je cini mi se lakse doci do tih lijekova nego kod vas u Srbiji
E sad fora je u tome sto taj lijek ne pomaze svakom,nasi Dr. nisu jos upuceni kod kojih ljudi on ,,radi,, a kod kojih ne
Amerikanci vec uveliko rade taj nalaz na mutacije iliti EGFR mutacije,od nedavno se taj nalaz radi i u B.G. kod nas u R.S. jos ne,sto se tice nalaza radi se iz uzorka tiva sa pluca
Sto se tice Tarceve potrebno je ili kao bolje je da je osoba pozitivna,medjutim mom muzu nikad taj nalaz nije radjen a DR. mu je prpisao taj lijek
Cak i to da je bolje da osoba bude pozitivna mislim da nije neka garancija da ce lijek da djeluje,tako da se nekad daje i negativnim,ma sve je to jos misterija za Dr. ali kao nesto bar okusavaju odgonetnuti
Za Iresu nisam sigurna,ali mislim da je i on Pametni lijek i da ga ne moze svako bas tako lako dobiti,moraju se poklopiti ti nei uslovi,a nekada je potrebna i veza
ALIMTA je jedna od tih boljih terapija,skupljih,ali ni nju ne daju lako,moracu se raspitati dal je kod nas na toj pozitivnoj listi
A inace EGFR na Engleskom je skracenica za Epidermal growth factor receptor iliti taj Epidermalni faktor rasta koji stimulise celiju da raste,tako nekako
Nadam se da sam vam bar malo pomogla

Hvala, svaka informacije je dobrodosla!
A ja mislila da je to bas dobro, jer sam shvatila (mozda pogresno) da taj negativan EGFR, znaci da nije prouzrokovan naslednim faktorom i da su moja deca u tom smislu bezbedna. Stvarno mi nista nije jasno.
Sto vise pokusavam da se informisem:rtfm: - sve me vise boli glava i sve manje razumem.:dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back