Vece svima narode!

Drago mi je da je Vesna bolje
Uzivajte sutra vi koji cete doci,cekamo slikice
Snovak ja cu pokusati malo da ti pomognem,iako ni ja bas nisam potpuno upoznata sa tim EGFR mutacijama
Moj muz je bio 7 mjeseci na lijeku koji se zove Tarceva,on spada u ,,pametne lijekove,, a to znaci da se pije oralno svaki dan i ne utice na zdrave-normalne celije,ne unistava ih,vec samo zlocudne
Jako je skup ako se placa,mi smo ga dobijali u bolnici,kod nas u R.S. je cini mi se lakse doci do tih lijekova nego kod vas u Srbiji
E sad fora je u tome sto taj lijek ne pomaze svakom,nasi Dr. nisu jos upuceni kod kojih ljudi on ,,radi,, a kod kojih ne
Amerikanci vec uveliko rade taj nalaz na mutacije iliti EGFR mutacije,od nedavno se taj nalaz radi i u B.G. kod nas u R.S. jos ne,sto se tice nalaza radi se iz uzorka tiva sa pluca
Sto se tice Tarceve potrebno je ili kao bolje je da je osoba pozitivna,medjutim mom muzu nikad taj nalaz nije radjen a DR. mu je prpisao taj lijek
Cak i to da je bolje da osoba bude pozitivna mislim da nije neka garancija da ce lijek da djeluje,tako da se nekad daje i negativnim,ma sve je to jos misterija za Dr. ali kao nesto bar okusavaju odgonetnuti
Za Iresu nisam sigurna,ali mislim da je i on Pametni lijek i da ga ne moze svako bas tako lako dobiti,moraju se poklopiti ti nei uslovi,a nekada je potrebna i veza
ALIMTA je jedna od tih boljih terapija,skupljih,ali ni nju ne daju lako,moracu se raspitati dal je kod nas na toj pozitivnoj listi
A inace EGFR na Engleskom je skracenica za Epidermal growth factor receptor iliti taj Epidermalni faktor rasta koji stimulise celiju da raste,tako nekako
Nadam se da sam vam bar malo pomogla