Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Polako pahuljo.............strpljenja kao što i sama kažeš.............nešto uvijek mora da zeza...............to zračenje se kako kažete odradi za par minuta,ali se aparati često kvare!Samo ti ispoštuj sve što su ti rekli da ne bude opakotina,pa kada završiš onda ćeš biti mirnija!!!:zag:[/QUOTE

Joj Gago ali svaki put kad pocnem nesto unapred da planiram i da racunam ma mora nesto da te sj... definitivno , a ja jos planirala da krajem juna idem kod drugarice u Brcko sad moram sve da odlezem ovo ko zna koliko ce trajati a bas mi treba da se negde malo izduvam ali cu strpljivo sve izgurati pa onda skitnja
Ljubim ja tebe puno :zag:

Dobro vece moje damice!:bye:
Bobo ne javljam se jer ovih dana muz nije dobro,kako su ove kise,isparavanja,pocinju problemi sa disanjem,kaze da nema dovoljno vazduha,pa se jadan uspanicio,nije nam naravno svejedno
Citam vas svaki dan,ali sve to pa mi se nije dalo pisati,jos me racunar zeza,po pola sata otvara stranicu,poludim!
Danas je malo bolji,kaze da ga najvise ,,jede,, to sto je nemocan,malaksao
Lilihip ja sam tu ako mogu sta pomoci,ako budete skupljali novac pomocu koliko mogu,mi iz Bosne smo veeeelikooooog srca!:lol:
Vesna ja bas htjela da vas pitam osjecate li ista,je li manja bol,i ja sam kao i Likita citala za Vidatox kao prvo bude neke reakcije kao da vise boli,pa onda nesto lakse,ali on je nesto drugo,taj vas Escozul je mnogo bolja stvar,nadam se dobrim vjestima i da ce uskoro pokazati rezultate,drzim palceve
Pozdravljam vas sve
D&J,moja majka je osecala malaksalost kad joj je padao hemoglobin posle terapije.Mozda je malakso i zbog same terapije,NJoj bude slabost treci,cetvrti dan i posle ide oporavak.Pije Revitu,jede aroniju,jede jabuku u kojoj su bili ekseri.Izgleda sasavo ,ali pomaze .To nam je rekla sestra na odeljenju,a njoj je rekao dr nutricionista.
Lilihip drzimo pesnice danas!

danas sam bila na ivici placa kad sam videla da neradi aparat, juce mi je bilo lakse ajd kao jedan dan pauza nema veze, ali danas htela sam da vristim, u petak isto nije radio imam ceo mesec i vise da se razvlacim

Pahuljo, potpuno razumijem kako se osjećate, prođoh sve to u porodici. Bilo je velikih problema sa aparatima i kada sam se raspitivala da li će to praviti problem zbog primarne bolesti, svi, ali baš svi su mi odgovarali isto: Efekti zračenja traju nekoliko mjeseci i nema neželjenog dejstva na primarnu bolest. A to je ipak najvažnije. Kao što svi kažu, samo strpljenja, drugo ne preostaje.

I evo lijepa vijest: Stvarno nije bilo nikakvih problema na primarnu bolest. Kompletna remisija je nastupila i održava se. Veliki pozdravi.

Dobro jutro vrednice )))
Losa joj je ks sigurno,kako da ne bude posle toliko zracenja,bice ona dobro,samo danas
da psihicki pregrmi ovaj konzilijum pa ode na more kod sestre,oporavice se malo.
Sto me sinoc prozivate kako rano lezem ko kokoska,pa nisam zaspala u 9 nego u pola 12,
ali ne mogu dugo da sedim za kompom pa bezim ranije...
pozz..

Dobro jutro vrednice )))
Losa joj je ks sigurno,kako da ne bude posle toliko zracenja,bice ona dobro,samo danas
da psihicki pregrmi ovaj konzilijum pa ode na more kod sestre,oporavice se malo.
Sto me sinoc prozivate kako rano lezem ko kokoska,pa nisam zaspala u 9 nego u pola 12,
ali ne mogu dugo da sedim za kompom pa bezim ranije...
pozz..

Ma odmaraj ti kako ti je volja..ustajes rano,radis puno i na poslu i kod kuce...

javljam odmah , meni sinoc bilo lose , zaspala u osam , pa se probudila u deset , pa poopet spavala , strasno mi se spava nesto , i umorna sam stalno

Joj,al si rano ustala...E,kako ne biti umoran-posle svih tortura sigurno ima anemije,dosta si opterecena,svasta obavljas sama..Ja sam zaista zasticena sa svih strana(do skoro nisam bila jer nisam zelela,ali sad mi nema druge nego da priznam da mnogo toga ne mogu),pa opet umorna,umorna...
Cim te vidim na ovoj slicici,ja te vidim u Turskoj!

A kad ce meni da prodje ovaj mastitis na operisanoj dojci?
Cini mi se da nece nikad,a vec mi se smucilo,kolika je
koliko je crvena,tvrda,vruca,hrapave koze na mestu
gde se na mamografiji i magnetnoj vidi kao hematom ispod koze......
Evo sad ce godinu i po dana od kad sam zavrsila sa zracenjem,
a nije ni mrdnulo na bolje,uvek je isto!!

Polako pahuljo.............strpljenja kao što i sama kažeš.............nešto uvijek mora da zeza...............to zračenje se kako kažete odradi za par minuta,ali se aparati često kvare!Samo ti ispoštuj sve što su ti rekli da ne bude opakotina,pa kada završiš onda ćeš biti mirnija!!!:zag:[/QUOTE

Joj Gago ali svaki put kad pocnem nesto unapred da planiram i da racunam ma mora nesto da te sj... definitivno , a ja jos planirala da krajem juna idem kod drugarice u Brcko sad moram sve da odlezem ovo ko zna koliko ce trajati a bas mi treba da se negde malo izduvam ali cu strpljivo sve izgurati pa onda skitnja
Ljubim ja tebe puno :zag:

Ne planiraj pahuljo ništa unaprijed,to ti je najbolje,samo dan za danom.............vjeruj mi i ja sam prije tako,pa se razočaram do bola.........a sad polako dan po dan i mnoooooogo više postignem a i psihički sam opuštenija sad posle svega nego prije dg.
Ljubim te!

Ne planiraj pahuljo ništa unaprijed,to ti je najbolje,samo dan za danom.............vjeruj mi i ja sam prije tako,pa se razočaram do bola.........a sad polako dan po dan i mnoooooogo više postignem a i psihički sam opuštenija sad posle svega nego prije dg.
Ljubim te!

Tako je,sve znas ko matora ))))
Kako li je nasa
lolipop.gif
[/IMG]

Pretpostavljam da će od antraciklina dobiti doksorubicin( tetraciklinski antibiotik sa citostatskim djelovanjrem)jer se on koristi u terapiji sarkoma,a i mi za dojku smo ga primali u onim tzv. crvenim infuzijama(ako se ne varam) :bljak:

Pretpostavljam da će od antraciklina dobiti doksorubicin( tetraciklinski antibiotik sa citostatskim djelovanjrem)jer se on koristi u terapiji sarkoma,a i mi za dojku smo ga primali u onim tzv. crvenim infuzijama(ako se ne varam) :bljak:

Da i ja sam ga primala. sad sam joj guglala,svi ti antraciklini su neki cito antibiotici,kardio toksicni su,mislim
da im je funkcija zaustavljanje rasta tumora,primala ga moja drugarica za mete na jetri,imala malo problema sa pritiskom i oticanjem
zglobova ali sad je odlicno,posle mesec dva po zavrsetku je vec bilo ok,rekla sam i Lili da ne panici...

Mnogo je tesko doziveti sopstvenu nemoc za svakog ko je bio pun energije,akcije...mene ono sa prolivom skoro bacilo u ocaj..odem do WC kao da sam maraton trcala,kad se penjem na 2 sprat tri pauze pravim...

Jeste Vesna,on jako tesko psihicki podnosi to sto ne moze da se krece,pisala sam vec,prosle godine je vozio biciklo kilometrima,setao,pred kucom smo ljeto proveli,nije bio malaksao,nije imao ove uzasne bolove i sve je bilo drugacije,sada....uzasno tesko
Naucio je da radi,zaradjuje od svoje 13 godine,ovih dana smo opet dobili nesto novca od njegove rodbine,rasplakao se,svaki put kad mu neko da novac to ga najvise pogodi,jednostavno ne moze da prihvati da on nije u stanju da zaradjuje za nas,ja pricam sa njim,pokusavam mu to ublaziti,ali uzalud

Vesna,zanima me sta je razlog odlaska na Kubu?..Kazu da Vidatox moze da se naruci .Ima li razlike?

Bobo Vidatox i Escozul koji je Vesna isla ponjeti sa Kube nisu ista stvar,Escozul nema u Albaniji niti igdje kod nas da se naruci,samo na Kubi
Vidatox je homeopatski lijek a Escozul nije
Oba su na bazi otrova plavog skorpiona,ali u Vidatoxu je jako mali procenat istog
Moj muz nije malaksao od terapije,kamo srece,on je ovakav bio jos prije nego sto je krenuo da je prima i konstantno je takav,nije samo 3-4 dana nakon terapije,a pravimo 3 nedelje izmedju svake razmaka,samo nekad malo laske bude prvi dan kad mu stavimo flaster,podigne ga vjerovatno malo droga
Hemoglobin mu je uvijek super,i za vrijeme i mimo terapija,sva krvna slika je super,samo malo leukociti opadnu,ali sad se opet podigli,tako da to nije
To gusenje je sto su pluca bolesna,tumor se siri,to se mora desavati prije ili kasnije,a ovo vrijeme je stvarno pretesko za sve bolesnike,pa i za njih
Mi zivimo sa svekrom,svekrvom i djeverom,mi u prizemlju,oni iznad,sad bukvalno osjeca razliku vazduha izmedju ta 2 sprata,gore kod njih mu vise odgovara,pa mijenjamo mjesta ko dje spava,sve mu smeta,osjeti svaki miris,ja sam jos prosle godine izbacila potpuno sve mirisljivo iz kuce,svjece,osvjezivace,omeksivace,cak sam i cvijece iznjela,samo da mu bude sto cisci vazduh
Ali sad mu smeta i miris mlijeka za tjelo,kupke,deterdzenta za sudje,svakog kuvanja,....ma nema sta ne smeta
Citala sam na Americkom forumu da se i kod njih zale na to,jednostavno toliko su osjetljivi,tesko nam je da to sve uskladimo,ali moramo sta da se radi,morace otici do svog onkologa da trazi nesto za to disanje,da mu bar malo olaksa
Lilihip srecno danas,drzimo palceve

Bobo Vidatox i Escozul koji je Vesna isla ponjeti sa Kube nisu ista stvar,Escozul nema u Albaniji niti igdje kod nas da se naruci,samo na Kubi
Vidatox je homeopatski lijek a Escozul nije
Oba su na bazi otrova plavog skorpiona,ali u Vidatoxu je jako mali procenat istog
Moj muz nije malaksao od terapije,kamo srece,on je ovakav bio jos prije nego sto je krenuo da je prima i konstantno je takav,nije samo 3-4 dana nakon terapije,a pravimo 3 nedelje izmedju svake razmaka,samo nekad malo laske bude prvi dan kad mu stavimo flaster,podigne ga vjerovatno malo droga
Hemoglobin mu je uvijek super,i za vrijeme i mimo terapija,sva krvna slika je super,samo malo leukociti opadnu,ali sad se opet podigli,tako da to nije
To gusenje je sto su pluca bolesna,tumor se siri,to se mora desavati prije ili kasnije,a ovo vrijeme je stvarno pretesko za sve bolesnike,pa i za njih
Mi zivimo sa svekrom,svekrvom i djeverom,mi u prizemlju,oni iznad,sad bukvalno osjeca razliku vazduha izmedju ta 2 sprata,gore kod njih mu vise odgovara,pa mijenjamo mjesta ko dje spava,sve mu smeta,osjeti svaki miris,ja sam jos prosle godine izbacila potpuno sve mirisljivo iz kuce,svjece,osvjezivace,omeksivace,cak sam i cvijece iznjela,samo da mu bude sto cisci vazduh
Ali sad mu smeta i miris mlijeka za tjelo,kupke,deterdzenta za sudje,svakog kuvanja,....ma nema sta ne smeta
Citala sam na Americkom forumu da se i kod njih zale na to,jednostavno toliko su osjetljivi,tesko nam je da to sve uskladimo,ali moramo sta da se radi,morace otici do svog onkologa da trazi nesto za to disanje,da mu bar malo olaksa
Lilihip srecno danas,drzimo palceve
D&J,hvala na objasnjenju.:)Moja majka je bila u ocajnom stanju u februaru.Mislisa sam da je Bg na kraj sveta i da ne mozemo nikako stici tamo kad je trebalo da primi prvu terapiju.To je bilo vreme najvecih mrazeva i snega.Putovali duplo duze do BG .Ali posle svake terapije je bilo bolje,pa se nadam da ce i vasem suprugu tako biti.Bolovi i nemoc su najgori .I mi smo lepili flastere.Zelim vam da istrajete .NJemu nije lako,a znam,da i Vama sigurno njije.Ali ne predajte se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back