Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvaaaaaallaaaaaaaaaa......:mafijas:
Vesna,imam pitanje za tebe,ginekolog mi kaze da to sto mi je endometrijum 8 mm. nije najsjajnije i da ce morati da mi prati ne na 6 meseci kao do sad nego na 3 meseca,navodno tolerise se do 10 mm. u menopauzi,a pijem vec godinu i po dana nolvadex...prosli put na kontroli,pre 6 meseci,bio mi je 7mm. sta god to znacilo...
Pitala me za ono sto ne razumem kolilo je hormonskog tipa tumor,one pluseve i procente sto ne znam na pamet sa pato histoloskog nalaza,nisam znala da joj odgovorim:rumenko:
Koliko je to alarmantno i sta u stvari znaci to sto mi je endometrijum tako na granici neke ,,tolerancije,,?
Koliko sam ukapirala,ako bude jos deblji radice mi neke kiretaze:dash:ako sam ja to dobro razumela:think:
Hvala u napred i kissic tebi:cmok2:

NEMOJ DA BRINES, MENE SU STO PUTA SLALI NA ISTEROSKOPIJU ZBOG TOGA I NA KRAJU REKLI DA JE TIPICNO ZA ONE KOJE SE LECE NOVALDEXOM. MENI JE ENDOMETRIJUM OKO 12 MM.

Znam sve ali bas me tresnulo iznenada....Razgovarala mama sa nacelnikom ginekologije u njenoj bolnici,reko mi da dodjem da mi on odradi uz posle kontrole onkologa,sledece nedelje,ali da ne panicim jer je uobicajeno ybog nolvadexa...ma ne znam vise,sve mi je to sa nasom bolesti tako s brda s dola,bas mi se smucilo,iskreno...
Baba i mama su mi imale karcinom materice,pa nije cudno sto panicim...valjda?
Poydrav i hvala svima na odgovorima,necu vise da smaram sa tim,kad nesto budem znala,posle tog drugog ultra zvuka pisacu,ljubim vas sve...drugari)))))))

Blago meni sa vama i vama sa mnom,heheheheheheehe...
Jesi li se privikla na surovu realnost kad si dosla iz one lepote?
Jel si donela ono seme ako ga je bilo?
Kissic tebi drugarice:cmok2:
nije bilo seme u radnjama , ali mozda ima ovde u merkuru , uzela sam seme rukole i radica , donela sadnice lovora i bora i lavande , ajoj mira i blazenstva tamo a ovde samo problemi ali mi je sada puno bolje , pala sam bila puno posle nalaza skenera da se pogorsalo , ali sad je bolje puno bolje ,

Hvala Bogu da ti je bolje,da si skupila snage za dalje i napunila baterije pozitivnom energijom,i sama znas koliko sve to zajedno puno znaci u ovoj borbi.
Ma smrsa ces vec,to je najmanji problem,ja se vise ne opterecujem time,malo me nervira ali samo malo,a malo sam i smrsala od kad jedem pomorandzu ujutru na prazan stomak i u toku dana popijem tri,cetiri solje vode sa limunom,bez secera,to je sve,a jedem sve zivo kao do sad.
Pokusaj i ti,nije komplikovano...
Lepa si i ovako,nama lepim ljudima par kilograma viska ne igra neku ulogu:zper:

Hvala Bogu da ti je bolje,da si skupila snage za dalje i napunila baterije pozitivnom energijom,i sama znas koliko sve to zajedno puno znaci u ovoj borbi.
Ma smrsa ces vec,to je najmanji problem,ja se vise ne opterecujem time,malo me nervira ali samo malo,a malo sam i smrsala od kad jedem pomorandzu ujutru na prazan stomak i u toku dana popijem tri,cetiri solje vode sa limunom,bez secera,to je sve,a jedem sve zivo kao do sad.
Pokusaj i ti,nije komplikovano...
Lepa si i ovako,nama lepim ljudima par kilograma viska ne igra neku ulogu:zper:
da par haha

hehe , ma ionako me ne bi niko ozenio sa rakom :zcepanje:

Sto?To bi nam doslo ko miraz!
a065.gif

bikilix ako si uznemirena sto ti je endometrijum zadebljao trazi da te prevedu na drugi lek ( pogotovo sto su ti mama i baba imale kancer materice ,naravno uopste ne mora da znaci da ce tebi nesto biti al sto je sigurno-sigurno je ) .
Nasi uvek kao prvi izbor imaju Nolvadex jer je jeftin -bio ispod 2000din. ( postoje Arimidex koji je kostao oko 15000 pre dve godine i Femara koja je kostala oko 17000 din za mesec dana ) pa ih prepisuju tek ako endometrijum od Nolvadexa buja.
Mada i njih podnosi kako ko,svaki ima neku nuspojavu -npr.ja sam bila na Femari (posle Nolvadexa ) oko godinu dana i poceli da me bole zglobovi,ledja,sve kosti i doslo je dotle da sam bila skoro nepokretna pa su mi i nju ukinuli i sad ne pijem nista -umesto da sam bila 5 godina na lekovima ja sam ih pila samo 1,5 godinu.
Ubaci u ishranu kupusnjace : kupus,kelj,prokelj,ren ,brokoli,karfiol... oni prirodno izbacuju estrogen iz tela
I veruj da ce sve biti u redu i bice .Ma jace smo mi od tamo nekog tumora :D
E da, i nemoj da koristis soju ,puna je fitoestrogena -istina preporucuju je za one koji nisu imali kancer da ga spreci jer taj fitoestrogen se vezuje za receptore mesto estrogena pa tako stiti od kancera . Ali ako je vec postojao estrogen zavisan tumor neki istrazivaci misle da je bolje izbegavati soju jer se ne zna kako ce se tad fitoestrogen ponasati u organizmu

Poslednja izmena:
Da biki-ako vec imas pozitivnu anamnezu za karcinom materice Nolvadex nije ni trebalo da ti daju.Uradi expl.kiretazu,potvrdi da je sve o.k.i pravac kod onkologa da ti daju nesto drugo!Dobro je makar neko vreme uzimati kod estrogen pozitivnih tu terapiju!

bikilix ako si uznemirena sto ti je endometrijum zadebljao trazi da te prevedu na drugi lek ( pogotovo sto su ti mama i baba imale kancer materice ,naravno uopste ne mora da znaci da ce tebi nesto biti al sto je sigurno-sigurno je ) .
Nasi uvek kao prvi izbor imaju Nolvadex jer je jeftin -bio ispod 2000din. ( postoje Arimidex koji je kostao oko 15000 pre dve godine i Femara koja je kostala oko 17000 din za mesec dana ) pa ih prepisuju tek ako endometrijum od Nolvadexa buja.
Mada i njih podnosi kako ko,svaki ima neku nuspojavu -npr.ja sam bila na Femari (posle Nolvadexa ) oko godinu dana i poceli da me bole zglobovi,ledja,sve kosti i doslo je dotle da sam bila skoro nepokretna pa su mi i nju ukinuli i sad ne pijem nista -umesto da sam bila 5 godina na lekovima ja sam ih pila samo 1,5 godinu.
Ubaci u ishranu kupusnjace : kupus,kelj,prokelj,ren ,brokoli,karfiol... oni prirodno izbacuju estrogen iz tela
I veruj da ce sve biti u redu i bice .Ma jace smo mi od tamo nekog tumora :D
E da, i nemoj da koristis soju ,puna je fitoestrogena -istina preporucuju je za one koji nisu imali kancer da ga spreci jer taj fitoestrogen se vezuje za receptore mesto estrogena pa tako stiti od kancera . Ali ako je vec postojao estrogen zavisan tumor neki istrazivaci misle da je bolje izbegavati soju jer se ne zna kako ce se tad fitoestrogen ponasati u organizmu
Super sto si mi rekla za ove druge lekove,zapisacu i u utorak idem na kontrolu kod onkologa pa cu mu reci,hvala ti.
Da,kupusnjace bas jedem,od uvek kao i sad jer ih volim a za soju sam cula da nije preporucljiva u mom slucaju pa je i ne koristim..

Poslednja izmena:
Da biki-ako vec imas pozitivnu anamnezu za karcinom materice Nolvadex nije ni trebalo da ti daju.Uradi expl.kiretazu,potvrdi da je sve o.k.i pravac kod onkologa da ti daju nesto drugo!Dobro je makar neko vreme uzimati kod estrogen pozitivnih tu terapiju!
Vidis koliko vode racuna o anamnezi....ne znam sta ce mi reci ovaj drugi ginekolog,reko mi da dodjem nakon kontrole onkologa sa svim nalazima i da mi i on uradi uz pa ce mi reci sta dalje,kiretaza ili ne...Ma nama nikad nije dosadno)))))))))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back