Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
otaljavam jedno po jedno ( ocno, rtg )
za sada je sve ok
danas vadila hormone rezultati za 10ak dana ako veza ne pogura
a eho 1 eho 2 eho 3 ... ovih dana
pa onda kod profe na pipkanje
i da mu dokazem da nema vise seckanja
mada i on kao i svi hirurzi vole skalpel
NEMA VISEEEEEEEE
dosta

otaljavam jedno po jedno ( ocno, rtg )
za sada je sve ok
danas vadila hormone rezultati za 10ak dana ako veza ne pogura
a eho 1 eho 2 eho 3 ... ovih dana
pa onda kod profe na pipkanje
i da mu dokazem da nema vise seckanja
mada i on kao i svi hirurzi vole skalpel
NEMA VISEEEEEEEE
dosta
Samo to polako otaljavaj,kakvo seckanje?
Valjda nema vise seckanja?!

Samo to polako otaljavaj,kakvo seckanje?
Valjda nema vise seckanja?!

ma profa svaki puta kad odem na kontrolu zbog MM merka moju stitnu koja je granicno uvecana
a u jednom periodu moje BIVSE bolesti je i proradila i pobrljavila svoju funkciju
iako sam lekovima i SAMOKONTROLOM uspela da je vratim u normalu profa bi mozda da sec sec secka
ali JOK nema vise

Lilihip dobro nam došla natrag na druženje!!!Jel ono biješe ti danas imala neki konzilijum ili sam nešto pobrkala!?
jesam , pelvicni , koji sam zakazala na onkologiji i danas otisla a oni kazu pregled bla bla rezultati i na kraju pa vi niste ovde nego na gaku je pelvicni , greskom vam zakazali , pa na gak pa tek drugi cetvrtak ima termin , koja glupost , niko da kaze gde je , rasulo , i eto sad jos cekanja ,

ma profa svaki puta kad odem na kontrolu zbog MM merka moju stitnu koja je granicno uvecana
a u jednom periodu moje BIVSE bolesti je i proradila i pobrljavila svoju funkciju
iako sam lekovima i SAMOKONTROLOM uspela da je vratim u normalu profa bi mozda da sec sec secka
ali JOK nema vise

Ma ja uvijek strepim šta će profa reći,njegova je uvijek zadnja posle svih iskupljenih nalaza i dok on ne prepipa ja se ne smirujem,tako da znam kako ti je!!!
Znam da je baš vrh u svojoj struci i da ne bi njega ko zna šta bi bilo sa mnom pa mu zato slijepo vjerujem!Što bi rekao moj muž:"vjerujem mu kao Indija u kravu" :zcepanje:
Ma neka nama njega ;)

Hvaaaaaallaaaaaaaaaa......:mafijas:
Vesna,imam pitanje za tebe,ginekolog mi kaze da to sto mi je endometrijum 8 mm. nije najsjajnije i da ce morati da mi prati ne na 6 meseci kao do sad nego na 3 meseca,navodno tolerise se do 10 mm. u menopauzi,a pijem vec godinu i po dana nolvadex...prosli put na kontroli,pre 6 meseci,bio mi je 7mm. sta god to znacilo...
Pitala me za ono sto ne razumem kolilo je hormonskog tipa tumor,one pluseve i procente sto ne znam na pamet sa pato histoloskog nalaza,nisam znala da joj odgovorim:rumenko:
Koliko je to alarmantno i sta u stvari znaci to sto mi je endometrijum tako na granici neke ,,tolerancije,,?
Koliko sam ukapirala,ako bude jos deblji radice mi neke kiretaze:dash:ako sam ja to dobro razumela:think:
Hvala u napred i kissic tebi:cmok2:

E,ja tek sad sela za kompjuter.Lepo ti nase "dete"objasnilo-normalno je da od Nolvadexa buja endometrijum,ali ga redovno merimo,jer ako je prevelik mora se proveriti da nije nastupila jedna od "kolateralnih steta"-rak endometrijuma.Uradi se kiretaza(moze u kratkotrajnoj,opstoj anesteziji)i patolog pregleda.Relativno cesto imamo zene na Nolvadexu koje dodju na kiretazu(nasi onkolozi traze na 8mm),a veruj mi,do sada ni jedan rezultat nije stgao los.I da,ovde sve zene dolaze na 3 meseca na ultrazvuk dok su na tom leku!

Bikilix , nemas pojma koliko mi brinemo i koliki strah prozivljavamo , ali se kao pravimo da nije nista. Ja se ni danas nisam oslobodila, kada nam je dr., rekao , onako bez
pardona, da misli da je rdjavo, ali da smo se javili na vreme. Znas, nemoj sama to prolaziti , a lakse ce biti i suprugu, ako bude ukljucen . Bolest zblizi , a dobro je i znati
sta je za tebe dobro, a sta nije . I njemu , a i deci nije lako , ali ako ste skupa u toj prici sve se lakse podnosi. Posebno sada kada su rezultati dobri . Obradovala sam se,
a i ocekivala sam dobre rezultate. :D

Ej zeno okreni se sada samo lepim stvarima. Mani se slusanja o bolescinama.

Veruj mi,ubedjena sam da je drugacije kad se muz razboli nego zena.Mi se prirodno podmetnemo uz bolesnika,kako god on reagovao.A oni nas puste da budemo "jake,sve mozemo,sta nam fali"sto nabacimo da porodica previse ne trpi zbog naseg stanja.Nije da nekom nije stalo.ali-ovako je lakse"ma dobro je ona,vidis kako moze sve".

jesam , pelvicni , koji sam zakazala na onkologiji i danas otisla a oni kazu pregled bla bla rezultati i na kraju pa vi niste ovde nego na gaku je pelvicni , greskom vam zakazali , pa na gak pa tek drugi cetvrtak ima termin , koja glupost , niko da kaze gde je , rasulo , i eto sad jos cekanja ,

Jooj,bre,ala kod tebe kilave..Sta te briga,vracaj u mozak sum talasa,pogled na more,onu pozitivu koju si nakupila uz ovu veliku kolicinu svoje!

Hvaaaaaallaaaaaaaaaa......:mafijas:
Vesna,imam pitanje za tebe,ginekolog mi kaze da to sto mi je endometrijum 8 mm. nije najsjajnije i da ce morati da mi prati ne na 6 meseci kao do sad nego na 3 meseca,navodno tolerise se do 10 mm. u menopauzi,a pijem vec godinu i po dana nolvadex...prosli put na kontroli,pre 6 meseci,bio mi je 7mm. sta god to znacilo...
Pitala me za ono sto ne razumem kolilo je hormonskog tipa tumor,one pluseve i procente sto ne znam na pamet sa pato histoloskog nalaza,nisam znala da joj odgovorim:rumenko:
Koliko je to alarmantno i sta u stvari znaci to sto mi je endometrijum tako na granici neke ,,tolerancije,,?
Koliko sam ukapirala,ako bude jos deblji radice mi neke kiretaze:dash:ako sam ja to dobro razumela:think:
Hvala u napred i kissic tebi:cmok2:
Ja bila na Nolvadeksu 6 meseci ,endometrijum od 3mm koliko je iznosio pre nego sam pocela da ga pijem "ode " na 14mm.Uradili kiretazu da provere da nije kancer ,bilo sve ok ,ali su mi na komisiji u Kamenici ukinuli Nolvadeks jer su kazali da moze da mi izazove rak materice cim tako reagujem na njega .Taj lek izbacuje estrogen iz tela ,tako da je tvoj tumor sigurno bio estrogen-zavisan ( tj. od estrogena tumor raste ).Ako endometrijum bude rastao sigurno ce ti ukinuti nolvadeks i dati ti neki drugi lek koji "radi "isto sto i on.

Ma ja uvijek strepim šta će profa reći,njegova je uvijek zadnja posle svih iskupljenih nalaza i dok on ne prepipa ja se ne smirujem,tako da znam kako ti je!!!
Znam da je baš vrh u svojoj struci i da ne bi njega ko zna šta bi bilo sa mnom pa mu zato slijepo vjerujem!Što bi rekao moj muž:"vjerujem mu kao Indija u kravu" :zcepanje:
Ma neka nama njega ;)

neka ga neka

Zao mi je zbog rodjake,hvala na lepim zeljama u svakom slucaju...:bye:
Od kog karcinoma se rodjaka lecila?
Koliko je to bilo kasno:sad2:
Pozz:bye:

Kancer besike, prvo su rekli da je cista, pa da je benigno, nikada joj nisu ni rekli da je maligno... ali je otisla jako brzo. Hemo terapija nista nije uradila, svaki put joj je bilo sve gore i gore...a doktori su joj govorili "od ovoga se ne umire"... Ne znam sta da mislim, ali nema povratka... Da vam ne kvarim raspolozenje tuznom pricom, vazno je da su vasi rezultati dobri ;-)

E,ja tek sad sela za kompjuter.Lepo ti nase "dete"objasnilo-normalno je da od Nolvadexa buja endometrijum,ali ga redovno merimo,jer ako je prevelik mora se proveriti da nije nastupila jedna od "kolateralnih steta"-rak endometrijuma.Uradi se kiretaza(moze u kratkotrajnoj,opstoj anesteziji)i patolog pregleda.Relativno cesto imamo zene na Nolvadexu koje dodju na kiretazu(nasi onkolozi traze na 8mm),a veruj mi,do sada ni jedan rezultat nije stgao los.I da,ovde sve zene dolaze na 3 meseca na ultrazvuk dok su na tom leku!

Hvala Vesna,pa to ozbiljno covece,ja mislila neka sitnica usputna?! Pa kako ja na 6 meseci,tek sad mi rekla na 3,kako to vasi ginekolozi sa 8 mm. vec rade kiretaze a ovi tolerisu do 10?! Sad sam se vec utronjala,mislila sam da je tu dole to sve u redu......hvala Vesna,videcemo kako to izgleda za 3 meseca pa cu te opet smarati,pozz...

Ja bila na Nolvadeksu 6 meseci ,endometrijum od 3mm koliko je iznosio pre nego sam pocela da ga pijem "ode " na 14mm.Uradili kiretazu da provere da nije kancer ,bilo sve ok ,ali su mi na komisiji u Kamenici ukinuli Nolvadeks jer su kazali da moze da mi izazove rak materice cim tako reagujem na njega .Taj lek izbacuje estrogen iz tela ,tako da je tvoj tumor sigurno bio estrogen-zavisan ( tj. od estrogena tumor raste ).Ako endometrijum bude rastao sigurno ce ti ukinuti nolvadeks i dati ti neki drugi lek koji "radi "isto sto i on.
Hvala Duso na odgovoru,nisam imala pojma o svemu ovome,godinu i po dana od operacije meni niko to objasnio nije,strasno! U utorak sledeci idem kod onkologa na kontrolu pa cu i njega pitati kad mi vec nista nikada sam i nije rekao...pozz

Ma Biki ne brini bez potrebe i još unapred!! Opusti se malo! Svaki lek koji unosimo u organizam ima svoje dobre i loše osobine. Tako ti jedno popravi, drugo pokvari. Drugo, ako ti je endometrijum za 6 meseci otisao na 8mm to i nije tako mnogo. Mnogim ženama se on jako brzo uveća. A i kiretaža nije bauk. Jest da je nikad nisam imala, ali sam dosta slušala i gledala na tu temu. To ti je jednostavno nus pojava nolvadexa, i dok ne izmisle nešto bolje, moraš da ga piješ da bi sebe zaštitila od povratka raka. Nemoj sad da brzaš i da se frkišeš unapred, kad imaš uz za 3 meseca! Opusti se malo!

Hvala Duso na odgovoru,nisam imala pojma o svemu ovome,godinu i po dana od operacije meni niko to objasnio nije,strasno! U utorak sledeci idem kod onkologa na kontrolu pa cu i njega pitati kad mi vec nista nikada sam i nije rekao...pozz

Pa sa razlogom ti ništa nisu ni rekli :zper: zamisli daju ti nolvadex i kažu ti "e sad Vi ovo počnite da pijete, to je dobar lek, al ima jednu manu. Može da Vam izazove rak endometrijuma, al ne brinite vi ništa i to se danas leči" Kako bi onda reagovala? Tresla bi se svaki put kad bi uzimala tabletu u ruke!

Ma Biki ne brini bez potrebe i još unapred!! Opusti se malo! Svaki lek koji unosimo u organizam ima svoje dobre i loše osobine. Tako ti jedno popravi, drugo pokvari. Drugo, ako ti je endometrijum za 6 meseci otisao na 8mm to i nije tako mnogo. Mnogim ženama se on jako brzo uveća. A i kiretaža nije bauk. Jest da je nikad nisam imala, ali sam dosta slušala i gledala na tu temu. To ti je jednostavno nus pojava nolvadexa, i dok ne izmisle nešto bolje, moraš da ga piješ da bi sebe zaštitila od povratka raka. Nemoj sad da brzaš i da se frkišeš unapred, kad imaš uz za 3 meseca! Opusti se malo!
Ma hocu ja da se opustim,ali kao sto vidis ovo ne da mira nikome od nas ovde,stalno nesto bre iznova kida zivce i strpljenje....ma bolje kad nista ne znas,dok nisam znala nisam ni brinula!!!!
Kissic tebi))))))))))

Ma hocu ja da se opustim,ali kao sto vidis ovo ne da mira nikome od nas ovde,stalno nesto bre iznova kida zivce i strpljenje....ma bolje kad nista ne znas,dok nisam znala nisam ni brinula!!!!
Kissic tebi))))))))))

Pa zato se i zove rak. Ako te ne izjede ovako onda će živce da ti pokida pa si opet na istom :per: Ne zameri na malo crnog humora :kiss: Nego ti skuvaj lepo kaficu, otvori novine i pusti mozak na otavu!

Hehehehehe...u pravu si,evo pijem fuka,pusim,slusam mjuzu,kolege me zezaju po obicaju jer sam najstarija u kancelariji,oni svi po 24,25 god,a ja 38....bakuta:dash:
Pozdravcic tebi:zag:

Bikilix, znam da je lako napisati da nebrigas, ali Vesna je napisla da nije bilo rdjavih posledica toga leka.
To je verovatno pratilo sve koji su ga pili pa mora i tebe , ebiga ... nece sve glat , nije dovoljna ova nevolja i
vidis da je sve ostalo OK , a bude i ovo . A mozda ima i neki drugi lek , pisi onoj u Novi Sad na pp., sta te
muci. Lepo je pozdravi, napisla je da je uvek tu za nas, a nesto njene usluge niste koristili .Poz

Bikilix, znam da je lako napisati da nebrigas, ali Vesna je napisla da nije bilo rdjavih posledica toga leka.
To je verovatno pratilo sve koji su ga pili pa mora i tebe , ebiga ... nece sve glat , nije dovoljna ova nevolja i
vidis da je sve ostalo OK , a bude i ovo . A mozda ima i neki drugi lek , pisi onoj u Novi Sad na pp., sta te
muci. Lepo je pozdravi, napisla je da je uvek tu za nas, a nesto njene usluge niste koristili .Poz
E dobro si me potsetila,hvala,pozz..

Ej bikice,kad sam joj ja pisala pp,ima 2,5 mjeseca i još mi nije odg,,mislim na drd.............nemam pojma šta se dešava!
Ti svakako pokušaj pa mi javni da li ti je odg.čisto da znam da li nas prati!
Ljubac i ne brini sad oko ginekologa,ma znam da je ne moguće, ali nije ništa strašno,samo od lijeka i to je to!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back