Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево и мене, и даље једва дишем...значи, поубијаћу све ове вирусе :lol:
Сморих се жива, цео дан у кревету! Имам утисак да ми је температура триста. :mrgreen:

BILJO, поновите резултате !
Је л' има он неке тегобе ?

Vec su mu dali uput da ponovi rezultat, kazu da nije greska, inace je cesto malaksao, ono ostalo znas i sama(pisala sam ti) ali da prekontrolise tumor-markere nece pa nece, ni sad ne bi otisao da nije pao, pritisak mu je bio 200/120, sto me cudi, nema masnoca ni triglicerida, drzi se dijete, da li ovo vreme, da li nesto drugo, tek, tesko je, ali se nadam da je bar fizicki u redu...Da, zeludac ga povremeno muci...
Hvala ti puno.

Sofija, tako mi je zao da te muci prehlada. Uspevas li nekako da skines temperaturu. Nesto i nisam u toku,
ti si ovde zbog nekog problema ili kao dobar covek dr? Moram iscitati sve, ako mi ne olaksas.
Pitala sam jeli ovo tvoja slika ili ....
Pozz.... mene izgleda ta cudesa zaobilaze. 1999., za vreme bombardovanja , zaradila tubekulozu, gospodska bolest, ali bez bolnice, samo da dobro jedem i pijem tablete. Posle toga vise ni prehlada, ali sad se toga setih, moracu ponovo preci na slaninu i luk. To , koliko sam upoznata , nikada vise nisi bez toga.
A ja , pored ne spavanja, bas nesto nisam ni apetitna. Jedva da i jedem.
Prilicno sam neozbiljna - kako covek takve stvari lako zaboravi.
Нисам овде због проблема, већ као лекар који модерише овај подфорум, волонтерски. :lol:
Није моја сличица у аватару. Дуго сам држала слику у профилу, као Весна, али сам је склонила. Не знам ни сама зашто.
Сланина и лук су супер. Ја црни лук толико волим да бих могла да га једем сваки дан само да није глупо због људи око мене.:) Иначе туберкулоза и јесте болес равнице тј, Војводине код нас. Зато морате ''јаче'' да се храните, а једете месо и сланину обавезно.

Види, мајка моје добре другарице је остала удовица у 44. години. Супруг јој је погинуо у саобраћајној несрећи. Седам пуних година је била у депресији, сува као грана, ни да се насмеје , ни да запева, ма ништа. Сина млађег препустила самог себи. Срећа па је малецки диван био и остао и није то њено стање користио. Призвала се памети тек кад је инфаркт доживела.
Немој Лики то себи да допустиш. Иди код психијатра, отвори душу. Видећеш, биће ти много лакше.:)

Vec su mu dali uput da ponovi rezultat, kazu da nije greska, inace je cesto malaksao, ono ostalo znas i sama(pisala sam ti) ali da prekontrolise tumor-markere nece pa nece, ni sad ne bi otisao da nije pao, pritisak mu je bio 200/120, sto me cudi, nema masnoca ni triglicerida, drzi se dijete, da li ovo vreme, da li nesto drugo, tek, tesko je, ali se nadam da je bar fizicki u redu...Da, zeludac ga povremeno muci...
Hvala ti puno.
Ако је икако могуће нек' уради ултра звук јетре. ;)

Drz se Sofiiiiiii....!!!!!!!!!!!Udri po limunadi,vocu,supicama,febricetu,acc-u......
Све по рецепту... :lol:

Nadam se da si od jutros bolje? Da si uspela da poubijes te viruse?
Па као јесам, али ми је изашао херпес у носу...боли, непријатан је. Али шта да се ради, очекивала сам га, није да нисам. ;)
Сутра ћу бити као нова, чини ми се. :ok:

Bikilix i Likita, pa to sam mislila.... bas ste .....
Sofija, pa ti me obradova. Ima u Srbiji ljudi. Moje postovanje .
Idem nesto kopati po basti, da se iskalim na zemljici, a bude i neka korist od toga
mada mi to sve strano , ali probam pa na prolece sta ispadne.
Poz i citam vas veceras. Isla kod mog drugara psihica, malo leksilijuma, a da prvo
malo probam da raduckam. Kaze, pa zeno idi sredi se malo, nemam pojma ni kako izgledam,
nije mi vazno, sad se , dok je jos ovako vreme, bavim bastom i kao napredujem, a tako sam
smotana, smesno me za gledati, ali nema veze.
Pozdrav svima i citam vas nocas..

Bikilix i Likita, pa to sam mislila.... bas ste .....
Sofija, pa ti me obradova. Ima u Srbiji ljudi. Moje postovanje .
Idem nesto kopati po basti, da se iskalim na zemljici, a bude i neka korist od toga
mada mi to sve strano , ali probam pa na prolece sta ispadne.
Poz i citam vas veceras. Isla kod mog drugara psihica, malo leksilijuma, a da prvo
malo probam da raduckam. Kaze, pa zeno idi sredi se malo, nemam pojma ni kako izgledam,
nije mi vazno, sad se , dok je jos ovako vreme, bavim bastom i kao napredujem, a tako sam
smotana, smesno me za gledati, ali nema veze.
Pozdrav svima i citam vas nocas..
To sam i ja pila kad sam imala napade panike davno,davno,2 puta po pola,a radna terapija je
odlicna za tvoj problem,sto manje slobodnog vremena,druzenje,setnje i tako po prirodi raduckanje
nema bolje kombinacije za izlazak iz depresije.Samo napred:super:

Или вулва...даћу ја неку општу дефиницију.:)
Реч је о врсти зрачења са мале близине. Значи самом карциному се извор зрачења приноси скроз близу или се чак поставља у њега.
То је врста терапије која се примењује кад или не постоји друга могућност или као допуна терапије.

Poslednja izmena:
Bikilix, ipak mi vise pomazete od lek..... pa to mi je uglavnom na repretoaru, + bromazepam, sto kazu da je isto , ali malo nase pa primese problematicne, pa lorazepam koji je kao bas za spavanje, a ja na to ni ne reagujem.
Ali ajde , primila uslugu, naravno nece da mu platim, a nisam ni ja bila raspolozena
da dam 3000, to je cena, ovde su psihici aktuelni.Ocigledno nisam u toku, imam 57 godina.Ne tako davno , kada je otvarao ordinaciju, pitam ga kako posao, a on kuca u drvo.Bogu hvala , tvoje usluge mi nece trebati , ma nisam mogla verovati koliko sveta koristi usluge psihijatra, ali cu te preporuciti. Ma nema potrebe kaze on. Super ide.Mlade majke se bas nesto ne snalaze. A posebno j" in" imati svog psihijatra. Mene zaista vreme pregazi.
A stigoh i ja do njega, pa znam da treba da se fizicki malo potrosim, a imam i gde
pa nekako se organizujem, ali mislim da me nista vise nece veseliti .
Nakon svega , postala sam bolja u smislu da zelim pomoci ljudima u nevolji, a sa
druge strane , vristim na sve koji ne uzivaju u onome sto imaju, a ja vise nemam.
A opet, imam divne uspomene koje oni nece nikada imati jer nisu znali ili nisu hteli
stvarati.Znas, gledam slike pa se malo smejem, kada se setim situacije, pa malo placem.... Ali ajde, prvo da radim bastu, pa cu onda sredjivati kucu jer sve stoji jos od ..... Sada mi je bas sve prljavo , ali dobro da i to primetih. Uglavnom uz vas mislim da necu odlepiti. Pa vi niste kilave iako vodite takvu borbu za zivot , a ja....
pa eto i toga sam svesna. Malo ce mi biti gadnije ovh dana jer nam dolazi slava, a dosla mi je drugarici iz Bgd., koja je za vrlo kratko vreme izgubila i roditelje i supruga. Ima sina, smeje se slatko, i stalno nesto radi . Cini mi se da tako ostaje normalna. Malo me i ona prodrmala.
Pozdrav svima, i evo odmah mi lakse. Valjda ste sve koliko toliko dobro... a Lilihip nisam danas zvala, prosto zaboravila.

Па да, и треба нечим себе да запослиш. ;)
Има она изрека која каже ''рад лечи''.
И то је стварно тачно. У психијатрији има и такозвана радна терапија. Дају пацијентима разне задатке, да науче да плету, да сликају, да играју....;) Заокупиш се нечим па не мислиш. Плус се осетиш друштвено корисно.

LikiLee-akcija!Samo akcija!Zaista imas divne uspomene,znam da boli kad ostanu samo one-al zamisli tvog muza kako stoji iznad tebe i gleda sta pravis od sebe,od zene koja mu je zivot ukrasavala!Ne brukaj se zeno!
Ja nocas spavala nekako povrsno,pa se muvalo svasta po mozgu-te grize me savest zbog finansija koje su lose a ja jos idem i u Ameriku,pa sanjam da mi se nesto pojavilo na ledjima,a doktori kazu"uh..."Ali cim sam ustala rasterala sam sve to,malo vezbala(uvela sam vezbice sa delovima tela koji to mogu),fokusirala se sta cu nositi u Bgd.za koji dan,sta raditi danas...A lep dan,sunce me veseli,znam da su mi svi dobro..I opet mi dusu i razum ispuni ona moja:ZIVOT JE LEEEP!

Vesna, rekao bi mi da se prestanem prenemagati. Znas , dodjem u fazu kad sve pljujem po sebi i svasta sebi kazem.
Znam, da nebi hteo samnom ni na ulicu izaci. Danas sam bila kod njega , da sredim malo, pred Svetog Luku smo uvek isli da sredjujemo,
nabasa na mene, nemam pojma ko je ta zena, verovatno se i ona promenila, ali ispricasmo se, a ona sva u cudu, ala si ti nesto omatorila.
Bila i ona kod muza. Onako, doterana, njoj kao da laknulo sto ga nema. Znas, nekome izgleda svane, kao npr., mojoj mami .Njoj bas nesto nije
nedostajao moj otac. Zena procvetala, zivela 36 g., posle njega. Nije ga ni pominjala. A IZVUCICU SE JA KAOI VI. Ti pocela, ostale ce da te slede. A parice, pa isto bi potrosila i da nema toga putesestvija. Ako nemas ti ima kuma .
Ja kad imam imaju svi , a inace, ne odbijam da primim . Malo neka se svi stisnu, isplati se, a prezivece .... a korist od putesestvija veeelika.
Zato nebrigaj . Zna kuma odakle ti dolazis , valjda zna? A ti nemoj da se pravis da imamo kad nemamo. Pa tako je . Ja kada imam potrosim, a kada nemam, prezivim. A imalo se..... Ej, sto ne cuva beli novci za crni dani . Meni to nikada nije bila jaca strana. Sad bi samo brojala novci i nedaj Boze poludela od njih.
Pozdrav

Vesna, rekao bi mi da se prestanem prenemagati. Znas , dodjem u fazu kad sve pljujem po sebi i svasta sebi kazem.
Znam, da nebi hteo samnom ni na ulicu izaci. Danas sam bila kod njega , da sredim malo, pred Svetog Luku smo uvek isli da sredjujemo,
nabasa na mene, nemam pojma ko je ta zena, verovatno se i ona promenila, ali ispricasmo se, a ona sva u cudu, ala si ti nesto omatorila.
Bila i ona kod muza. Onako, doterana, njoj kao da laknulo sto ga nema. Znas, nekome izgleda svane, kao npr., mojoj mami .Njoj bas nesto nije
nedostajao moj otac. Zena procvetala, zivela 36 g., posle njega. Nije ga ni pominjala. A IZVUCICU SE JA KAOI VI. Ti pocela, ostale ce da te slede. A parice, pa isto bi potrosila i da nema toga putesestvija. Ako nemas ti ima kuma .
Ja kad imam imaju svi , a inace, ne odbijam da primim . Malo neka se svi stisnu, isplati se, a prezivece .... a korist od putesestvija veeelika.
Zato nebrigaj . Zna kuma odakle ti dolazis , valjda zna? A ti nemoj da se pravis da imamo kad nemamo. Pa tako je . Ja kada imam potrosim, a kada nemam, prezivim. A imalo se..... Ej, sto ne cuva beli novci za crni dani . Meni to nikada nije bila jaca strana. Sad bi samo brojala novci i nedaj Boze poludela od njih.
Pozdrav

Pa neki parovi su previse vezani,imaju slabe konekcije sa drugima,i onda kad jedan ode drugi je strasno usamljen.To se cesce desava muskima,pa se brzo vezu za novu zenu.Po neko ima dobre prijatelje,hobi,navike koje nisu previse ukljucivale partnera,pa zahvaljujuci tome lakse krenu dalje.Ti to moras da stices,ali nema ti druge-ili propadas ili zivis sto kvalitetnije.Verovala ili ne-odluka je cisto tvoja!

Ma Vesna posle svega sto si dozivela i prosla, i ti i tvoja porodica, zasluzujes da sebe castis na neki nacin. Nemoj da mislis da je lose to sto ides za Ameriku. Pare... sve se oko njih vrti, a opet smo svi nekako navikli da zivimo bez njih. Opusti se i idi i uzivaj! Definitivno si zasluzila!!!

Ma Vesna posle svega sto si dozivela i prosla, i ti i tvoja porodica, zasluzujes da sebe castis na neki nacin. Nemoj da mislis da je lose to sto ides za Ameriku. Pare... sve se oko njih vrti, a opet smo svi nekako navikli da zivimo bez njih. Opusti se i idi i uzivaj! Definitivno si zasluzila!!!

Upravo to sam i ja rekla:p
Jednom se zivi,bre:zper:
Ja vec organizujem kafenisanje
po kaficima za sledecu subotu
sa prijateljicom koju sam upoznala
u bolnici,pozdrav za moju Zixi:brus:
Za svakoga cije mi drustvo prija nadjem
vremena pored svih obaveza,a pre svega ovoga
sve mi je bilo ne izvodljivo zbog kojrkakvih obaveza:dash:
ma opametih se ja,trebalo je ranije sl nikad nije kasno...
kamo srece da mogu u SAD kao Vesna al ko zna... Uzivaj Vesna :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back