Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
QUOTE=likita12;19426509]:klap: Bravo zenska!!!![/QUOTE]

Hvala,hvala...:hvala: Ma znam ja da je horor od prosle godine za mene proslost,uvek sam i znala da ce tako biti,ali ne smem bas puno da se opustam:sad2:
Pozz...svima vama divnim ljudima:bye:

Јаоооо, ја морам да се пожалим на моју данашњу главобољу. :roll:
Једва се довукох кући данас...данас сам имала једну од оних главобоља кад вам се наизглед сва чула изоштре па вам смета бука, па све мирисе осећате интензивније уз неки непријатан мирис у носу...ужас!
Спасише ме бруфени, тек сам на други одреаговала.
Кад сам стигла кући, кијавица и запушен нос...и тад сконтам што је глава болела. Прехладила сам се. А и време је за прехладу. :D

Sofija ako ce ti biti lakse nisi jedina koja boluje danas od glavobolje,tri koleginice mi kukaju ceo dan i okrivljuju vetar za to:roll:
A ja sad dodjoh od zubara,konacno ga zavrsi iz sestog puta,oladise me za 75 evra :dash:
tako da je i mene automatski glava zabolela :histericna:

Да куцнем у дрво, ја са зубима никаквих проблема немам. Имам једну пломбу која је стављена у 3. разреду основне и то је то.
Ни каменац, боја ок...генетика. Али главобоље имам, бар 3-4 месечно. И неће да прође без бруфена или кафетина.
И Бога ми сам се баш прехладила- нос ми је запушен, цури водица као из чесме, а грло већ видим да ће сутра бити као узорана ледина. :roll:

Sofija, imas Fervex, meni on dobro cini, a ko je gadljiv na hemiju , dobar i propolis.
Dan je vetrovit, a jos ako si bila na protestu dr., e to ti je.......
Dobro da ste se oglasili. Mojoj prijateljici odlozena hemio, nema citostatika u Sr.Mitrovici, a vidim, nisu jedini.
Pa makar da su se udostojili javiti da ne dolazi. Pa cemu onda protest, svako treba da odradi, najbolje sto moze, svoj posao,nego , zenu u tako teskom stanju,
cimati 40 km., i onda kazes..... pa nema citostatika , nije za razumeti. Doduse, mog supruga su posle smrti, na 2l dan zvali ponedeljkom iz bolnice da pitaju dali dolazi, iako je kod njih preminuo.Dva meseca. Uzas!!! Pa zaboga, oni su smuckali sta treba, a njega nema. Mozes li to zamisliti?
Ajde da ne tupim puno, jedi puno kivija, ono celo pakovanje , ako mozes, propolis i prodje te brzi.
O sebi jos necu pisati.....
Bikilix, vazno da si ti dobro, a sto si kraca za 75 nema veze. Namaknes nekako i to.
Jesam li propustila ili nam se Vesna ipak nije javila? Mora da sredjuje utiske ili smislja sta sutra da obuce.
Pozdrav svima i cuvajte se ..... svega.....

Sofija, imas Fervex, meni on dobro cini, a ko je gadljiv na hemiju , dobar i propolis.
Dobro da ste se oglasili. Mojoj prijateljici odlozena hemio, nema citostatika u Sr.Mitrovici, a vidim, nisu jedini.
Pa makar da su se udostojili javiti da ne dolazi. Pa cemu onda protest, svako treba da odradi, najbolje sto moze, svoj posao,nego , zenu u tako teskom stanju,
cimati 40 km., i onda kazes..... pa nema citostatika , nije za razumeti. Doduse, mog supruga su posle smrti, na 2l dan zvali ponedeljkom iz bolnice da pitaju dali dolazi, iako je kod njih preminuo.Dva meseca. Uzas!!! Pa zaboga, oni su smuckali sta treba, a njega nema. Mozes li to zamisliti?
Ajde da ne tupim puno, jedi puno kivija, ono celo pakovanje , ako mozes, propolis i prodje te brzi.
Bikilix, vazno da si ti dobro, a sto si kraca za 75 nema veze. Namaknes nekako i to.
Jesam li propustila ili nam se Vesna ipak nije javila? Mora da sredjuje utiske ili smislja sta sutra da obuce.
Cao Liki Lee,nema ni tebe nesto ovde.. Zao mi je zbog drugarice sto se tako maltretira,samo joj to treba u svemu,znam kako joj je. Ne zelim ni da se prisecam svega toga,veruj mi,uzas koji moramo da izdrzimo,ma necu ni da pricam o tome.Neka pokusa da se ne nervira koliko god je to moguce,sve ce to proci kako tako. Pozz

Sad cu i ja ko baba neka da se zalim, ali boli me ruuuuuukkaaaa!!! :besna: Al sto je cini mi se jos gore, ni lekovi mi ne pomazu vise.... Uf..
Kako ste ljudi? Vesna kako je na poslu? LikiLee jel si bolje? Biki nam uzivka sad sa dobrim rezultatima.. Ali nema Lilihip...

:QUOTE=likita12;19437530]Sad cu i ja ko baba neka da se zalim, ali boli me ruuuuuukkaaaa!!! :besna: Al sto je cini mi se jos gore, ni lekovi mi ne pomazu vise.... Uf..
Kako ste ljudi? Vesna kako je na poslu? LikiLee jel si bolje? Biki nam uzivka sad sa dobrim rezultatima.. Ali nema Lilihip...[/QUOTE]
Di si ti,Liki?Zasto te boli ruka,izvini,nisam u toku koji je tvoj problem,sebicna i samoziva,sta cu:rumenko:Zezam se,jos sam nova i ne mogu da vas povatam sve:p
I ja se brinem za Lilihip,trebalo je prosle nedelje da resi taj problem oko interneta a i drugarice joj nema da se oglasi te je ovim putem pozivam ako cita da nam javi bilo sta:worth:Pozz....

Hi hi, nisi ti sebicna nego se ja nisam zalila. Sredila sam tetive na levoj ruci pa sam bila u gipsu, al od kako sam skinula gips bol kao da mi se prosirio na misice... I tako pijem tablete, mazem onu konjsku mast i cutim... Ali ponekad mi dodje da placem kad me stisne....I tako...

Направим ја сама фервекс. :D
Узмем цео лимун и направим лимунаду и с том лимунадом попијем парацетамол- то ти је и састав фервекса- вит. Ц и парацетамол. :)
Колегиница ме је заразила, два дана је долазила вирозна, јуче се враћале заједно кући, седеле на 20 см једна од друге и ето. После пар сати и мене стрефило. Боље сам данас, али сам синоћ направила микс- тај мој домаћи фервекс и чашицу ракије, шљиве. :lol:
И ево, малко ми је боље, али сам шмрцава и даље, а грло бриди.

То за цитостатике- дезорганизација на нивоу. Као да не могу да јаве људима.
А то за супруга, страшно. Заиста ! :sad2:

Hi hi, nisi ti sebicna nego se ja nisam zalila. Sredila sam tetive na levoj ruci pa sam bila u gipsu, al od kako sam skinula gips bol kao da mi se prosirio na misice... I tako pijem tablete, mazem onu konjsku mast i cutim... Ali ponekad mi dodje da placem kad me stisne....I tako...

Прошле јесени сам неко дуже време била у Немачкој.
Пре него што сам кренула одавде, каже мени мој друг да уплатим себи оно здравствено осигурање.
А ја се као размишљала да ли то да урадим или не јер као штаће ми то, све оно успут могу и сама да лечим.
И кажем ја њему мој план, да нећу да га уплатим. А он ми одбруси у стилу, ма дај не глупирај се, нога се зачас угане.

После 10-ак дана мог бивствовања у Немачкој, на равном, све у балетанкама, уганем ногу , истегнем лигаменте скочног зглоба десне ноге и оглулим ивицу стопала тако да сам имала оток и крвни подлив, а три дана нисам могла да станем на ногу! :eek:
Овај мој ми избаксузирао, 1000% сам сигурна! Иначе, угануће је било јаче, остало ми је као последица да ми и сад нога клецне ако је у незгодном положају плус ожиљак на месту где сам огулила ивицу стопала.

А сам чин падања, немам појма како се одиграо. Као да ми је сам ђаво измако тло изспод ноге. Задесила се нека Туркиња поред мене , жена почела да кука, ваљда је стравично изгледало. Али знам да је болело недељама. А оток сам имала скоро два месеца.

И тако...није ми значило то осигурање јер сам опет сама то лечила, али да знате да ми је пало на памет шта би било, не дај Боже, да сам сломила зглоб. Где бих нашла новац да ми то санирају као страном држављанину. И ето, на крају је све ипак испало добро, ал' се нерадо сећам сцене. :D

Bikilix, nisi citala , cula sam se sa LILIHIP. Dobro je, Tesko je podnela proslu terapiju, ali sada , kao i obicno kaze da je dobro.
Nesto ce vec srediti uskoro, a 27.X. , nesto ranije , treba ponovo, koliko sam ja razumela , na terapiju.
Sofija, dobro da si nam rekla , pa sad ... necu kupovati ferveks nego po tvome.
A zaista, probaj sa kivijem. Neverovatno , na pocetku nekih prehlada, grebuckanja u grlu, veeelika kolicina kivija pomogne brzo.
Pozdrav

likita12,pa bolece to jos neko vreme(al' te tesim :roll:),popij nesto protiv bolova,sta da se radi...Ja raduckam,pa mi se popodne prispava(jos mi je kondicija ko u babe)pa malo obaveza,druzenja...Smetnje su nekad slabije,nekad jace,ali moze se...Moja improvizovana"grud"vrsi posao nekako,a vec smisljam sta nositi u Ameriku.Bas se primaklo!Moracu i ove gaze itd.da nosam,izgleda da se ovo bas dugo previja,al dobro,nije to neka smetnja.
I oko mene virusi na sve strane-imala cerka,pa muz..ja se drzim(pu,pu!)Ne verujem da mi je imunitet neki bas...ali jos otrovi setaju kroz moju krv pa me i mikrobi izbegavaju(eto,od svega ima i neke vajde!)
Budite mi dobro:heart:

likita12,pa bolece to jos neko vreme(al' te tesim :roll:),popij nesto protiv bolova,sta da se radi...Ja raduckam,pa mi se popodne prispava(jos mi je kondicija ko u babe)pa malo obaveza,druzenja...Smetnje su nekad slabije,nekad jace,ali moze se...Moja improvizovana"grud"vrsi posao nekako,a vec smisljam sta nositi u Ameriku.Bas se primaklo!Moracu i ove gaze itd.da nosam,izgleda da se ovo bas dugo previja,al dobro,nije to neka smetnja.
I oko mene virusi na sve strane-imala cerka,pa muz..ja se drzim(pu,pu!)Ne verujem da mi je imunitet neki bas...ali jos otrovi setaju kroz moju krv pa me i mikrobi izbegavaju(eto,od svega ima i neke vajde!)
Ma super,samo ti raduckaj u radu je spas i pici u Ameriku,a grud nek bude kako treba pa otom potom,sredices ga vec nekako.Bas se radujem zbog tebe,takvu operaciju si pregrmela i evo vec radis i Boze zdravlja uskoro ides u USA o tome citam mesecima i eto jos malo i letis,sjajno.Pozz..

Лики, киви има више витамина Ц од лимуна. ;)
Зато је добар за прехладе.:) Него, као и лимун ако се једе на живо, уме да узбуни језичке папилице па да боли данима. Тако бар ја реагујем на киви. :(

Прошле јесени сам неко дуже време била у Немачкој.
Пре него што сам кренула одавде, каже мени мој друг да уплатим себи оно здравствено осигурање.
А ја се као размишљала да ли то да урадим или не јер као штаће ми то, све оно успут могу и сама да лечим.
И кажем ја њему мој план, да нећу да га уплатим. А он ми одбруси у стилу, ма дај не глупирај се, нога се зачас угане.

После 10-ак дана мог бивствовања у Немачкој, на равном, све у балетанкама, уганем ногу , истегнем лигаменте скочног зглоба десне ноге и оглулим ивицу стопала тако да сам имала оток и крвни подлив, а три дана нисам могла да станем на ногу! :eek:
Овај мој ми избаксузирао, 1000% сам сигурна! Иначе, угануће је било јаче, остало ми је као последица да ми и сад нога клецне ако је у незгодном положају плус ожиљак на месту где сам огулила ивицу стопала.

А сам чин падања, немам појма како се одиграо. Као да ми је сам ђаво измако тло изспод ноге. Задесила се нека Туркиња поред мене , жена почела да кука, ваљда је стравично изгледало. Али знам да је болело недељама. А оток сам имала скоро два месеца.

И тако...није ми значило то осигурање јер сам опет сама то лечила, али да знате да ми је пало на памет шта би било, не дај Боже, да сам сломила зглоб. Где бих нашла новац да ми то санирају као страном држављанину. И ето, на крају је све ипак испало добро, ал' се нерадо сећам сцене. :D
Sad me podseti. .. Kad god je negde trebalo van zemlje da putujemo, moj muz prvo sredjuje to zdravstveno osiguranje, i mene je to strasno nerviralo i izludjivalo, al on sve u stilu sta bi bilo kad bi bilo! I ja onda dignem ruke, vidim nema svrhe. Al moram da priznam da je bio u pravu... A eto desava se...

Mozda u USA nadjes neki super zamenski "grud" :zper:
A to za prehlade i hemoterapije..prosto neverovatno zvuci ali sam nekoliko slucajeva cula i videla da su ljudi primali hemio, a opet nisu nakacili nikakve viruse i boljke tipa grip, iako su se ukucani izredjali svi

Poslednja izmena:
Vesna , moje snaje mati /otisla u 96.godina , jos malo pa godina dana/ imala rak koze. Otprilike 20 godina u nazad.Neko vreme je isla na previjanje,da je ne vuce po seoskoj ambulanti ,moja snaja sama pocela da je previjala, to je nesto povise cela. Baba inace dementna, i obzirom na godine, svi lekari odbijali da je operisu, valjda racunali da joj je vreme. Mozes misliti, tolike godine previjanja, a mozes misliti kako je izgledalo/ja nisam videla, ali su mi opisivali/.Elem, vec je pocelo da se oseca, i zbog nekog drugog zdravstvenog problema odvedu je u bolnicu, gde se nasao neki pametan dr., pogledao i preporucio da je operise. Pretilo da se ucrvlja zbog vrucina. Operisali je bolelo i ono sto su oderali i glava, ali lepo zaraslo .Secam se da je vikala kako je jako boli, ali uz brufene, nekako proslo. Do 86., prodje i tebe, da ne preterujemo.A svi smo je nesto otpisivali , kao to je onaj opasan , tako receno od pametnih glava. Nije ni za terapiju posto je matoroca. Verujem da u medicini 2+2 nikada nije 4 i to je bas dobro.
Nakon SAD ti se preporodis.
Danas pokusala dobiti Lilihip na mobilni, ali se nije javila. Valjda dobro....
Sutra bi trebala krenuti ponovo na hemio .... pokusam sutra.
Sofija, znam da ima puno vise vitamina C, ali ti si nesto mnogo osetljiva.
pozz svima

Vesna , moje snaje mati /otisla u 96.godina , jos malo pa godina dana/ imala rak koze. Otprilike 20 godina u nazad.Neko vreme je isla na previjanje,da je ne vuce po seoskoj ambulanti ,moja snaja sama pocela da je previjala, to je nesto povise cela. Baba inace dementna, i obzirom na godine, svi lekari odbijali da je operisu, valjda racunali da joj je vreme. Mozes misliti, tolike godine previjanja, a mozes misliti kako je izgledalo/ja nisam videla, ali su mi opisivali/.Elem, vec je pocelo da se oseca, i zbog nekog drugog zdravstvenog problema odvedu je u bolnicu, gde se nasao neki pametan dr., pogledao i preporucio da je operise. Pretilo da se ucrvlja zbog vrucina. Operisali je bolelo i ono sto su oderali i glava, ali lepo zaraslo .Secam se da je vikala kako je jako boli, ali uz brufene, nekako proslo. Do 86., prodje i tebe, da ne preterujemo.A svi smo je nesto otpisivali , kao to je onaj opasan , tako receno od pametnih glava. Nije ni za terapiju posto je matoroca. Verujem da u medicini 2+2 nikada nije 4 i to je bas dobro.
pozz svima
Pozdravi Lilihip puno reci joj da se drzi,izgurace ona to i ovaj put koliko god odvratno bilo i nek se pojavi vise na forumu,pozz

pozz svima
To o cemu pises cesto je kod starih.Bas sada,u bolnici bile su dve bake,obe po 89 godina,lepo su podnele tu operaciju.Zahvaljujuci njima,moja cimerka,mladja od mene 1 godinu i ja besmo"glavne ribe"u sobi...He..kad se setim-slatko se ismejasmo(sto je bilo jako bolno uz taze rane)zahvaljujuci jednoj od tih bakica koja je cas bila razumna,cas senilna-ali na vrlo simpatican nacin!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back