Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to ti je broj proizvodjaca u Austriji. Skinula sa neta .
E sad meni treba pomoc. Nabavili Laetril B17 . 120 e 100 kom. 0d 500 nekih jedinica, a uz to nedostaje Chemotrypsin .
Imali iko pojma gde nabaviti u Srbiji Galenika, a verovatno i ostali ne proizvode.
Pozz .

Dobro vece. Ja vas vec duze pratim, i uz vas sam i dusom i mislima.. Moja drugarica je Lilihip, i uz nju sam, kao i uz sve vas.
Ona trenutno nema net i zamolila me je da vam to kazem.
Inace je dobro, puna energije i duha kao i uvek.
Sve vas pozdravlja i misli na vas.
Ja vam svima zelim sve dobro sveta.

Pa to ti je broj proizvodjaca u Austriji. Skinula sa neta .
E sad meni treba pomoc. Nabavili Laetril B17 . 120 e 100 kom. 0d 500 nekih jedinica, a uz to nedostaje Chemotrypsin .
Imali iko pojma gde nabaviti u Srbiji Galenika, a verovatno i ostali ne proizvode.
Pozz .

Ako ga nema u Srbiji , neznam proveri , a ima u zemljama u okruzenju ili Nemacka , Svajcarska ..... ako se vodi kao lek potreban je recept sa kojim se kupuje a ako je neko pomocno sredstvo onda moze i bez recepta da se kupi .
ovo se odnosi na sve vas kojima je potreban lek koga nema kod nas a znate gde ga van ima i ukoliko ja mogu to da organizujem , rado cu pomoci ali dajte bar nekoliko dana unapred vremena
trenutno sam na odmoru i putujem uskoro ali vec od kraja meseca mislim da vam mogu pomoci kad je stani pani situacija

I da.............. pozdrav za lilihip :D

Poslednja izmena:
Dobro vece. Ja vas vec duze pratim, i uz vas sam i dusom i mislima.. Moja drugarica je Lilihip, i uz nju sam, kao i uz sve vas.
Ona trenutno nema net i zamolila me je da vam to kazem.
Inace je dobro, puna energije i duha kao i uvek.
Sve vas pozdravlja i misli na vas.
Ja vam svima zelim sve dobro sveta.

Hvala na javljanju,pozdravi je i reci joj da se bas primecuje da fali,tebi Vera hvala na lepim zeljama,pozz

Ma tu sam,nego mi doslo veliko dete,koristim svaki momenat da pricam sa njom,celo leto je bilo vidjanja na brzaka uz njene terene,pa spremanje diplomskog...danas dolazi i sin,sutra neki gosti,a u nedelju deca vec idu nazad.
Inace,juce mi je spala gaza sa noge(stvarno kao sto su rekli-kad izraste nova koza,samo ce spasti),sad je to nova,crvena i nezna koza,ali briga manje.Gornji deo malo zateze,po nekad ziga...verovatno sve normalno u procesu zarastanja.Danas mi dolazi koleginica da zajedno to previjemo,ja sve to do sada nisam ni uspela dobro da zagledam pa imam malo frke,ali...treba vremena da to prihvatim kao svoje!
Pijem gvozdje i borovnicu,nemam tegoba za sada...Ma do kraja meseca bicu ko nova!

Ma tu sam,nego mi doslo veliko dete,koristim svaki momenat da pricam sa njom,celo leto je bilo vidjanja na brzaka uz njene terene,pa spremanje diplomskog...danas dolazi i sin,sutra neki gosti,a u nedelju deca vec idu nazad.
Inace,juce mi je spala gaza sa noge(stvarno kao sto su rekli-kad izraste nova koza,samo ce spasti),sad je to nova,crvena i nezna koza,ali briga manje.Gornji deo malo zateze,po nekad ziga...verovatno sve normalno u procesu zarastanja.Danas mi dolazi koleginica da zajedno to previjemo,ja sve to do sada nisam ni uspela dobro da zagledam pa imam malo frke,ali...treba vremena da to prihvatim kao svoje!
Pijem gvozdje i borovnicu,nemam tegoba za sada...Ma do kraja meseca bicu ko nova!

Pa kazem ja,ludo se provodi,salim se,uzivaj sa svojom decom,a sutra kad dodju gosti tu borovnicu zameni kupinovim vinom,spoji lepo i korisno pa nek ide zivot:pivce:
Ma kakvi do kraja meseca,ti si vec ko nova a to oko frke i prihvatanja kao svoje gledaj sa vedrije strane jer svakako je u boljem stanju nego sto je bilo:p:p Pozz..

Ivab 10 pronasli u Hrvatskoj pod nazivom Creon .Pristojna i cena , ali mora biti recept, nije problem sto je iz Srbije. To je Pankreatin.
Inace, Galenika radi Digestal, sto je isto, ali bog sveti zna zasto toga nema u prodaji.
Prevrsili su svaku meru. Ko kome duguje nije nas problem, ali biti bolestan u Srbiji,a leciti se .....e, to je stvarno za Nobelovu nagradu , a sve to zahvaljuci Ministarstvu zdravlja i njihovoj administraciji.Zao mi je sto nista ne zavisi od nas, a svasta bi...
Bila sam sokirana cenom citostatika koga nema u Srbiji, a poceh razmisljati, pa kakav je to lek kad kosta tako malo.Naravno , nije nuzno da je lek skup , a dobar, ali
kazu isto tako, da je lecenje citostaticima veliki trosak za nas Fond.
Boze, makar da lazu okruglo. Izgleda da moramo dobro voditi racuna o svom zdravlju
samo da nam njihove usluge nisu potrebne. Tu nisam mislila na lekare,iako njima zameram sto prihvataju takvo stanje.Ne prilici.
Pozdrav svima.

Ivab 10 pronasli u Hrvatskoj pod nazivom Creon .Pristojna i cena , ali mora biti recept, nije problem sto je iz Srbije. To je Pankreatin.
Inace, Galenika radi Digestal, sto je isto, ali bog sveti zna zasto toga nema u prodaji.
Prevrsili su svaku meru. Ko kome duguje nije nas problem, ali biti bolestan u Srbiji,a leciti se .....e, to je stvarno za Nobelovu nagradu , a sve to zahvaljuci Ministarstvu zdravlja i njihovoj administraciji.Zao mi je sto nista ne zavisi od nas, a svasta bi...
Bila sam sokirana cenom citostatika koga nema u Srbiji, a poceh razmisljati, pa kakav je to lek kad kosta tako malo.Naravno , nije nuzno da je lek skup , a dobar, ali
kazu isto tako, da je lecenje citostaticima veliki trosak za nas Fond.
Boze, makar da lazu okruglo. Izgleda da moramo dobro voditi racuna o svom zdravlju
samo da nam njihove usluge nisu potrebne. Tu nisam mislila na lekare,iako njima zameram sto prihvataju takvo stanje.Ne prilici.
Pozdrav svima.

Лики, криви су у комбинацији министарство плус републички завод за здравствено осигурање (рззо). Имам информације да је рззо толико опљачкан да може слободно да се затвори. :sad2: С обзиром на ту информацију није ми чудно што немају новац за лекове. Ужас !!!

Ej Sofija, a ja dobih opomenu pred tuzbu , zbog neplacanja TV pretplate, koju ni u ludilu necu platiti, a RZZO opljackan i nista. I jos svasta ...Morala na kablovsku jer , ovde gde ja zivim, signali HRT jaki, i samo njih mogli gledati.
Boze , sta smo mi to menjali 90-tih. Ovo me podseca na to vreme , a ja vise nemam vere. Vidim da ih je sve gladan tata pravio.
Pa sta da radimo, a da nesto i promenimo?
U svakom slucaju uzivajte u ovom vikendu, ima malo i sunca, godi setnja .
Lilihip, nadam se da si dobro .
Pozdrav svima.

Bikilix, divno da si dobro. Mora da su i ostali, mada me brine Lilihip.Ne mogu pronaci , od silnih brojeva na mobilnom, a koje nisam oznacila,da je njen ili je na nekom papiru,
prilicno sam haoticna, ali ne funkcionisem drugacije. Idem u potragu.
Cital sam da koristis B-17. Pa gde ga nabavljas? Mi se ubismo Meksiko, Amerika, Nemacka, ali problem dostave u Srbiju. Zabranili, kazu pre mesec dana.Valjda da se ne otrujemo. Nekako dobavismo 1 kutiju iz Subotice 120 EU 100 komada.
Ako znas bolju varijantu pisi. Moja prijateljica pocinje sa hemio u ponedeljak, a vec sada ne mogu da joj izvade krv, a kako li ce tek kad to pocne? Znam da ima tehnika, a sada su joj i noge otekle .
Pozdrav svima .

:bye::bye:
Bikilix, divno da si dobro. Mora da su i ostali, mada me brine Lilihip.Ne mogu pronaci , od silnih brojeva na mobilnom, a koje nisam oznacila,da je njen ili je na nekom papiru,
prilicno sam haoticna, ali ne funkcionisem drugacije. Idem u potragu.
Cital sam da koristis B-17. Pa gde ga nabavljas? Mi se ubismo Meksiko, Amerika, Nemacka, ali problem dostave u Srbiju. Zabranili, kazu pre mesec dana.Valjda da se ne otrujemo. Nekako dobavismo 1 kutiju iz Subotice 120 EU 100 komada.
Ako znas bolju varijantu pisi. Moja prijateljica pocinje sa hemio u ponedeljak, a vec sada ne mogu da joj izvade krv, a kako li ce tek kad to pocne? Znam da ima tehnika, a sada su joj i noge otekle .
Pozdrav svima .
Ne znam o kojoj vrsti B17 vi pricate,mislim u kom obliku,kad toliko love pominjete,ja godinu dana koristi B17 vitamin kapi,kupujem u Bilju i zdravlju,kosta 2000 din. uzima se po 5 kapi dnevno na prazan zeludac,traje oko 2 meseca i to je sve.Ne znam koliko pomaze ali meni svakako ne odmaze,za sada su mi svi rezultati dobri,jedino me muci taj mastitis na dojci koja je operisana ali to je posledica zracenja i proci ce nadam se.Lilihip ima problema sa netom i meni nedostaje njen lik na monitoru,mnogo lepa zena bre!Pozz tebi

Бикиликс, неко је овде написао рецепт за прављење сока од жита у коме наводно има пуно витамина Б17.
Засадиш жито као за Божић и оне младе перчице самељеш у блендеру. Један дневно доста.
Кажу људи да баш диже енергију. Нисам пробла али планирам. У сваком случају не може да шкоди. :)

Бикиликс, неко је овде написао рецепт за прављење сока од жита у коме наводно има пуно витамина Б17.
Засадиш жито као за Божић и оне младе перчице самељеш у блендеру. Један дневно доста.
Кажу људи да баш диже енергију. Нисам пробла али планирам. У сваком случају не може да шкоди. :)
Da,videla sam ali nisam nikada probala.Meni je zena koja mi je rekla za ove kapi,operisana je kad i ja,tamo smo se upoznale,rekla da 30 kostica kajsije zamenjuje tih 5 kapi ulja B17vitamina,vise puta sam citala o njima i u glavnom ih povezuju sa koscicama kajsije,za zito sam ovde prvi put cula,nije komplikovano za pokusati.

Ja sam resila posejati, ali nesto me sve zaostali poslovi sustizu, a nisam vicna.Moram provo otici po zito na selo, a uskoro ce i Varica pa .... trebace.
Nisam sigurna da ovo iz prodavnica moze klijati, ali treba pokusati. Ajde da verujemo da u Srbiji nema, genetski modifikovano zita, koliko ima soje i ko zna sta sve jos ne. Ko nadje vremena neka proba. Mene tuga izbacila iz koloseka , a zima stigla, a ja skroz pogubljena i nemam pojma odakle krenuti.
Zvacu biljnu za ulje. Inace ovo su tablete Laetril , l00 komada, jacina 500 mg ili sta vec,piju se udarne doze sa Chemotrypsinom (Pankreatin) 3x1 u toku obroka , paralelno sa tim jedu se 5-6 kostica samleveno , ali ne na prazan stomak , Oligogal Se 1x1 , Propolis kapi 3x20 kapi izmedju obroka sa mlakim cajem .Piti sokove od cedjenog voca, preporucuje se zajedno sa hemio-zbog imuniteta, samleveno laneno seme, e to jos nismo skontale kako treba i to bi bilo to, mada , preporucuju da se iz ishrane izbaci slanina, sunka, konzerviranahrana, roba przena na ulju, alkohol, dvan, kafa, sedativi i analgetici, mada ja na Hrvatskim Forumima citam da slaninu i luk i beli i crni treba maksimalno konzumirati. Takva su im iskustva. E pa budi sad pametan. Vazno da je tebi dobro i sa ovim uljem od kostica kajsije, pa uzivaj.
Sofija i Vesna , pitanje za vas; Kada se u Srbiji daje Neupogen ili Neolasta. Moze li se to kupiti bez recepta, koliko vidim to je velika pomoc za krvnu sliku, a obzirom da je Fond opljackan, toga verovatno nece biti. U HR kosta cini mi se oko, pretvoreno u din., 8.000 din. jedna ampula. Napunili ljudi frizider sa ampulama i nebrigaju.
Vesna se verovatno odmara od velike i male dece, a nadam se da je dobro.
Pozdrav svima

Неупоген и Неоласта, да ли се дају на рецепт?
Дај ми времена до сутра, да погледам. Не знам напамет. Ретко се дају за побољшање крвне слике ти лекови осим људима код којих је скраћен живот леукоцита.
Дакле, пре свега су битни за белу крвну лозу, не и еритроците.

Што се ланеног семена тиче, самељеш га у млину (ја га мељем у електричном) за кафу.
Немој много одједном, и да буде ситно. Опна мора да се наруши иначе ефекта нема с обзиром да се опна тешко вари.
Семе лана је пуно ланеног уља које у себи има есенцијалних масних киселина и видећеш кад будеш млела, семе отпушта уље. :)
Зато не превише одједном, да не би ужегло од стајања. ;)

Ma jos se ja druzim,deca otisla,ali tu su moje drugarice,dosla mi tetka sa kojom sam jako bliska.Juce sam u jednoj tacki rane imala takav bol da nisam mogla da disem,joj bilo je suza ko kise(zaspala negde ona hrabra Vesna,ova je preosetljiva na bol jos uvek,prezasicena),onda sam ukvasila gazu i polako odvojila sa tog mesta i bese lakse.Sutra opet Nis,previjanje,konci-i od toga me malo strah,ali znam da ce laknuti kad to obavim.
Neupogen su mi davali kada su mi leukociti padali ispod 1,5 od hemioterapije.Primala sam pocetkom godine,bilo ga je u onkoloskom dispanzeru.Leukociti bi za dva dana skocili,ali malo "poludeli"-leukocitna formuia je bila van svake normale.

Ja sam resila posejati, ali nesto me sve zaostali poslovi sustizu, a nisam vicna.Moram provo otici po zito na selo, a uskoro ce i Varica pa .... trebace.
Nisam sigurna da ovo iz prodavnica moze klijati, ali treba pokusati. Ajde da verujemo da u Srbiji nema, genetski modifikovano zita, koliko ima soje i ko zna sta sve jos ne. Ko nadje vremena neka proba. Mene tuga izbacila iz koloseka , a zima stigla, a ja skroz pogubljena i nemam pojma odakle krenuti.
Zvacu biljnu za ulje. Inace ovo su tablete Laetril , l00 komada, jacina 500 mg ili sta vec,piju se udarne doze sa Chemotrypsinom (Pankreatin) 3x1 u toku obroka , paralelno sa tim jedu se 5-6 kostica samleveno , ali ne na prazan stomak , Oligogal Se 1x1 , Propolis kapi 3x20 kapi izmedju obroka sa mlakim cajem .Piti sokove od cedjenog voca, preporucuje se zajedno sa hemio-zbog imuniteta, samleveno laneno seme, e to jos nismo skontale kako treba i to bi bilo to, mada , preporucuju da se iz ishrane izbaci slanina, sunka, konzerviranahrana, roba przena na ulju, alkohol, dvan, kafa, sedativi i analgetici, mada ja na Hrvatskim Forumima citam da slaninu i luk i beli i crni treba maksimalno konzumirati. Takva su im iskustva. E pa budi sad pametan. Vazno da je tebi dobro i sa ovim uljem od kostica kajsije, pa uzivaj.
Sofija i Vesna , pitanje za vas; Kada se u Srbiji daje Neupogen ili Neolasta. Moze li se to kupiti bez recepta, koliko vidim to je velika pomoc za krvnu sliku, a obzirom da je Fond opljackan, toga verovatno nece biti. U HR kosta cini mi se oko, pretvoreno u din., 8.000 din. jedna ampula. Napunili ljudi frizider sa ampulama i nebrigaju.
Vesna se verovatno odmara od velike i male dece, a nadam se da je dobro.
Pozdrav svima

Kod neutropenije gradus 4 ( ANC ispod 0.5)...Samo u bolničkim uslovima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back