Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo da pozdravim sve
HRISTOS SE RODI!
Imam pitanje,da li neko zna gde mogu da se nabave,u Beogradu specijalne marame za hemoterapiju(kada pocne gubitak kose,ne moze stalno da se nosi perika)?
Kazu da su one specijalno stepane,znam da ih ima u Engleskoj,Americi...
Vesna drzi se i nije lose poseta psihologu...
Zima je divno doba:sanke::bob:z:poz:

Tesko i danas...bas tesko.Razni bolovi po telu,osecaj ukusa nepostojeci,sve mi bljutavo,zvale krenule.Grc u zelucu,povracanje bez mucnine....Ali,sve se nadam vec sutra ce mi laknuti.Sve razmisljam da izmem neke sedative i malo se nadrogiram i prespavam ovo sto vise:zroll:

Pa prespavaj ako mislis da ces lakse podneti... medicinski radnik si, znas da li smes i kako smes. Ako ti je to dozvoljeno a ti uzmi samo nemoj da padas u depresiju, ona kolje... svesna si da ce biti tesko i da ne mozes nigde pobeci. To je sada tvoje i sa tim se moras izboriti. Moras pobediti i tacka. Isplaci se, izvristi iz sebe svaki dan po malo i opet nastavi normalno sa znanjem da je tesko ali bez padanja.... BEZ PADANJA!

g050.gif
E pa ljudi-ja zivnuh!Danas sam uspela da jedem(tj.vise da pijem)tegobe manje,snaga se vraca..ima jos mnogo tegoba,ali kako je bilo-ovo je divno.U cast toga popodne sam se nasminkala,utegla u stare farmerice(ladno se umuvah u njih)muza pod ruku pa 20ak minuta setnje.Joj kako je prijalo.Nazad,uz stepenice bez problema.Ostaje mi jos da se ispavam(konsultovala psihijatra,uzecu lekice par dana)
Sto se tice psihologa-imam ga u kuci non stop(muz),ali kad naidju muke...

za kokice: Meni su perike bile nevidjeni davez...A marame,kapice..svasta sam nosila,ne znam za specijalne.Vidjala sam neke sa "ugradjenim"siskama na stranim sajtovima,ali ovde ih nisam nasla.

Poslednja izmena:
za kokice: Meni su perike bile nevidjeni davez...A marame,kapice..svasta sam nosila,ne znam za specijalne.Vidjala sam neke sa "ugradjenim"siskama na stranim sajtovima,ali ovde ih nisam nasla.

Vesna,hvala na brzom odgovoru.
Na jednom drugom forumu nisam dobila nikakav odgovor...
Inace sto se tice,, pilule za lilule,,ja sam uvek za ,a verujem da je predlozio i psihijatar.
U udarnim zivotnim situacijama,treba se maksimalno opustiti ,a ti lekici i sluze za to.
Bravo za psihologa u kuci,ali je potreban i neko sa strane.
Necu vise da ,,mudrujem,,svako dobro zelim i da sve prodje i zaboravi se.
Puno pozz.

z:girl: Vesna baš mi je drago da vam je lakše,a vjerujem da je danas mnogo bolje nego juče!Samo se otimajte,kad god možete prošetajte... a to sa šminkom ste me podsjetili na moje terapije ljetos,kad se našminkam i dotjeram posle muke od par dana niko sretniji od mene z;)!Pozdravčić!

Primala sam hemoterapiju i radioterapiju i posle toka godinu dana HERCEPTIN. Sada pijem TAMOXIFEN koji se pije 5 godina. Odlicno se osecam, sasvim normalno....Ponekad me uhvati kriza pa onda napravim neku kontrolicu i kad vidim da je sve u redu smirim se....

Evo mene u kucnoj izolaciji,leukociti otisli u 3 lepe,temperatura...ali jos sam na granici da mogu kuci da se kontrolisem i lecim.Kod ove taxotere je to i ocekivano,pa ma kako bilo zeznuto nema panike.Lap top u krilu,zvonce da zivkam ukucane kad mi nesto trebaz:lol:svako zlo ima lepu stranu!

Vesna, izvini sto sam bila radoznala ali ja sam bila pozitivna pa sam primala sasvim drugaciju terapiju pa me malo zbunilo....A da li ste culi za Kubu gde postoji otrov plave skorpije, ovde ljudi naglo idu u Kubu da uzmu taj lek...

Pozdrav SOFIJAMARKO, drago mi je sto si spomenula taj lek sa Kube, i ja sam pre par dana cula za njega.Ako ti imas blize informacije zamolila bih te da mi se javis , s obzirom da koliko sam razumela na forumu nije dozvoljena prica o nepoznatom.
Cujem da je najvise delotvoran kod karcinoma pluca ali i kod drugih vrsta karcinoma moze da pomogne.

Sto se tice tog leka sa Kube ima ljudi koji ga ovde vec koriste i daje dobre rezultate . Znam coveka koji je iz Nisa i koji ga donosi za obolele .
Koliko mi je poznato , potrebna je medicinska dokumentacija koju on tamo prezentuje i lek je tamo besplatan a dali i koliko on to naplacuje stvarno neznam jer sigurno ima troskove dok dodje do njega .
Dvoje obolelih za koje ja znam imaju limfome i tu daje rezultate sa ostalim sredstvima za jacanje imuniteta . Observacija je jos u toku tako da krajni rezultat jos neznam .
Htela sam i ranije to da napisem ali bila sma na putu i znam da ce se brzo obrisati . Pa ko procita , procita .....

I ja toliko znam.... da je u Kubi potpuno besplatan i da su potrebni lekarski dokumenti. Lek je proizvod plave skorpije koja postoji samo u Kubi. Jos nije medicinski odobren jer se jos uvek ispituje. Tamo se obraca doktoru, a ne bilo kome....Posto ja zivim u Italiji vidim da mnogi idu Kubu da uzimaju taj lek. Kao i kod svake novosti tako i ovde ima onih koji su skepticni i onih koji se hvale.

Hvala na odgovoru u vezi leka sa Kube.Moj suprug od ponedeljka krece sa 4-tim ciklusom hemio t. Drzimo se medicine al moje i oci i usi su okrenute na sve strane , mislim da se treba raspitati o svim mogucnostima lecenja.Pozdrav forumasima,saborcima, dugo se nisam javljala,al cesto svracam,nadam se da ste dobro.
z:poz:

Poslednja izmena:
Bolje sam danas,osecam kako mi leukociti rastuz:lol:Ove inekcije na 12h mi super dodju kao izlazak,a primam ih na mom odeljenu pa bar vidim ljude(maskirana non stop,naravno)
Nasla sam razne sajtove,price korisnika(Grci,Italijani,Knadjani) o tom leku sa Kube...nekoliko iskustava da su pacijenti jako tesko podnosili lek,nisu bolje,neki su bolje u smislu da im se vratila snaga,smanjili bolovi...ima jos da se cita,ali nesto spektakularno nisam jos nasla.I svi kazu da je besplatno,e to mi nije jasno-ko to finansira?I da raste na drvetu kostala bi bar ambalaza?!Ili je to promocija,pa posle ode cena...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back