Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cekam ponedeljak i MR...:confused:Oduzilo se ovo cekanje..cas mislim,ma to je samo edem,cas se uplasim...[/QUOTE]

Vesna,drzim palceve! :)
Ja cekam cetvrtak :-) Cistoskopija(druga,sedam meseci posle operacije i posle druge ture terapije).

Vesna samo da ti poželim sreću sutra na MR i biće to sve u redu,samo pozitivno razmišljaj,jer ipak biće kako bude a mi ne možemo ništa promijeniti.Tako je i meni bilo unazad desetak dana čekajući dr. mišljenje za receptore i sad konačno sam negativna-nema zoladexa:p.Meni je to olakšanje psihičko,da ipak posle svega mogu ,, normalno funkcionisati,nadam se da me razumiješ :bye:!Veliki pozdrav i samo hrabro sutra!

Hm...bas mi je zao sto ovo moram da vam kazem-nalaz nije dobar,ovaj skot u meni se samo pritajio za vreme sve one terapije i sad buknuo kao pozarz:cry:Ceka me nova borba,teza,neizvesnija(skupljam rezultate za konzilijum,cekam nalaze biopsije).Tesko je naneti ovoliko brige najblizima.Tesko je umesto pakovanja i puta za Ameriku ponovo ici na hemio...Ipak,ne dam se,najmanje zrnce sanse iskoristicu do maximuma!:zpozdrav:

Zao je nama sto to cujemo ................. i bolje bi bilo da si se spremala za Ameriku , nego ponovo u borbu ............ znas sve , TI SI BORAC !! I ne sumnjam da ces se sa skotom uhvatiti u kostac na pravi nacin , kako to ti samo umes !

Drzimo ti pesnice i NEDAJ SE ! :zag:

Hm, ne znam šta da vam kažem...strašno mi je žao...morate biti jači nego prvi put,jači nego ikad, ali ne sumnjam da nećete biti!Želim vam svu snagu i izdržljivost ovog svijeta!!!SRETNO!:zpozdrav:

Hm...bas mi je zao sto ovo moram da vam kazem-nalaz nije dobar,ovaj skot u meni se samo pritajio za vreme sve one terapije i sad buknuo kao pozarz:cry:Ceka me nova borba,teza,neizvesnija(skupljam rezultate za konzilijum,cekam nalaze biopsije).Tesko je naneti ovoliko brige najblizima.Tesko je umesto pakovanja i puta za Ameriku ponovo ici na hemio...Ipak,ne dam se,najmanje zrnce sanse iskoristicu do maximuma!:zpozdrav:

I ne daj se! Kako si do sada uspevala izgrmeti sa svim, uspeces i ovo. Znam da ti tesko pada i okruzenje opterecivati, ali pobeci se iz te koze ne moze, i to ce razumeti oni koji te vole, koji su ti potrebni i kojima si ti potrebna. Ljubim te i ostaje nam nada da ce se ovog puta borba brze i efikasnije zavrsiti.
Svaka princeza ima bajku sa hepi endom :zag:

Osecam se u isto vreme veoma ruzno, veoma tuzno, ali i veoma ljuto........
Ruzno jer je na forumu stigla jedna ruzna vest, tuzno zato sto se to ponovo dogadja, i mogu da zamislim psihu osobe koja ponovo mora da prolazi krzo sve bitke i strahove, i ljuto.......
Ljuto zbog toga sto su ljudi veoma cudne "zivotinje" koje cesto stvari shvataju zdravo za gotovo, i suvise cesto iskljuce svoj mozak i zdravorazumsko razmisljanje..
Vesna je siguran sam sjajna osoba, intelektualka posvecena nauci.
I sta joj je ta" nauka" pomogla do sada?
Ljut sam zbog toga sto je poruku o svojim novim sumnjama napisala 29.11. pre skoro mesec dana, i onda je mesec dana cekala strasni sud......
Da je bar pokusala da iskoristi ili proba bilo kakvu alternativnu terapiju, ta terapija bi vec uveliko odmakla do danas(recimo da bi Brojsova bila vec preko pola, a inace je preporucljiva i kao preventivna).
Nista nije mogla izgubiti, a mogla je mnogo dobiti.......
Po tonu u Vesninom komentaru vidi se iz aviona da je nova realnost najvise uticala na njenu psihu, i neizmerno mi je krivo zbog toga.
Bez obzira na sve drzim ti palceve i zelim sve najbolje........Ovim komentarom nisam hteo nista drugo nego da te jos malo otreznim, da bi prikupila snagu za novu borbu, potpuno svesna protiv koga se bori, ali i imajuci na umu da ta borba moze da ima nekoliko puteva i nacina......
Izvinjavam se svima sto moj komentar ne lici na ostale, u smislu limunada i poruka podrske....
Citajuci Vesnine komentare, i pored toga sto nismo medjusobno konverzirali, ja Vesnu dozivljavam kao prijatelja.......
A prijatelji govore istinu, ma kakva ona bila.

Poslednja izmena:
Hvala vam svima!Naostrena sam da se borim,itekako!Jos danas bih pocela sa terapijom..ali sve te procedure,mora stici rezultat,zakazati se ovo,ono(a kao lekar ipak uspem sve da ubrzam!)..I dok to cekam,a osecam skota kako brzo napreduje,resih da shokiram svoje telo i poceh nekog"svog Brojsa"-samo sam na povrcu i vocu,resila sam tako 10ak da na da vidim menja li se to nesto.Aktivna sam skroz,ja od svoje svakodnevnice ne odustajem,od svojih drugarica,"trac"kafica...ali svi su shokirani,oci im suzne,na silu pricaju druge price.Pricamo mi najotvorenije i o ovoj situaciji,Ja im rekoh grozne prognoze i minimalne sanse,ali-i u tim malim procentima koji uspevaju su neki ljudi-pa zasto medju nima ne bih bila i ja?Boricu se,vala,iz svih oruzja.Toliko je divne ljudske ljubavi i podrske uz mene,zato sam i sada jaka!
P.S.sad treba da mi drzite palceve za skener u petak,da bar nemam udaljene metastaze!

Od alternativnog načina liječenja nemojte da odustajete Vesna,kad ste se već odlučili za voće i povrće onda molim vas pijte svježe cijeđeni sok od cvekle,mrkve i jabuke(a po Brojsu:cvekla,mrkva,krompir,celer i rotkva; čaj od žalfije),ja sam na tom soku od maja mjeseca a isto tako vam iskreno preporučujem čaj od koprive,hajdučice i nevena.Sve vam to govorim iz ličnog iskustva,prosto vjerujem u te napitke,vjerujem da čiste krv od tog velikog zla!Mislima smo uz vas Vesna i nadamo se dobrim vijestima u petak!

Hvala GAGA,samo ja to jedem,ne cedim sok?!Da li ima razlike?Iseckala u secku cveklu,sargarepu,prelila limunovim sokom i jedem to i krompir pecen u rerni.Prija mi!Cajeve apsolutno nikada nisam podnosila tako da to ne dolazi u obzir.da-i cvetice brokolija ubacujem.
Moja logika je isla ovako:stanje u mom telu je neobicno prijalo ovom gadu da procveta(i ako sam se kao zdravo hranila,rekreirala...)Ono sto sam u poslednje vreme puno konzumirala(osecala neku potrebu)bili su mlecni proizvodi.E,sad pomislih-da izmestim sve to,nesto ce se u telu promeniti i mozda ga stopiram malo(obzirom da golim okom i pod rukom mogu da napipam pogorsanje situacije koje je neverovatno brzo).

Bolje bi bilo da pijete,jer tako brže vitam. i minerali ulaze u krvotok,i to tako da što duže držite u ustima da se sok miješa sa pljuvačkom,a krompir isto cijedite jer je takođe kao i cvekla dobar za jetru!Ako ste u prilici da nabavite pijte i domaću sirutku,bez ikakvih aditiva,i ona je tkđ.broj jedan za jetru!Žao mi je što čajeve ne možete piti, a onda bar te biljke zajedno sa povrćem cijedite na sokovniku bez obzira što su suve!Ako još šta saznam pisaću vam,ali uglavnom to je sve što i ja koristim za jačanje imuniteta i čišćenje organizma.

Hvala! Meni je problem bio da se ovde javim zbog onih koji se lece ili su zavrsili,jer znam kako je tesko suocavanje sa mogucnoscu povratka bolesti..Ali sad sam tu,moram da uspem i zbog svih vas jer zelim da vam od svega ostane pozitivno iskustvo,borba donosi rezultate!CMOK!

Hvala! Meni je problem bio da se ovde javim zbog onih koji se lece ili su zavrsili,jer znam kako je tesko suocavanje sa mogucnoscu povratka bolesti..Ali sad sam tu,moram da uspem i zbog svih vas jer zelim da vam od svega ostane pozitivno iskustvo,borba donosi rezultate!CMOK!

Rekoh vec, pobeci se ne moze... i svi treba da znaju da je to ta opaka bolest... nekad se covek primiri, odbaci tu verovatnocu u njegovom slucaju, pomisli da ne moze to njemu... zaboravi da uvek treba misliti o problemu i suocavati se sa njim. I ne bi bilo fer da nam ne javljas kako si i kako prolazis jer verujem, svi zajedno brigu brinemo. I ima ona jedna... da ne boli ne bi bio zivot... znam da cesto kazemo al dokle vise mene da boli... ipak to je tako i boriti se mora. Nije lako, nit ce biti brzo i kratko. Ali nade uvek ima za uspeh, samo ako je covek voljan i nikad ne odustane... okolina i podrska su uvek potrebni a to ne mora biti iskljucivo porodica vec i mi ovde forumski drugari zar ne? :zag: Cvrsto na svojim nogama po ovoj zemlji... nikad ne leteti ni pasti, to sam zakljucila prosavsi kroz delic mali onoga kroz sta ti prolazis.

Vesna,svi mi koji se borimo protiv ovog zla(ja ga tako zovem jer i jeste veliko zlo današnjice koje ne štedi ni jedan uzrast) smo svjesni u šta se upuštamo i sa čim se borimo tako da nam svačija topla riječ podrške,fin gest,podijeljeno iskustvo znači mnogo,bar meni je tako i zato sam se i prijavila na forum.z;)Život je sam od sebe borba, a naša borba za život je ljuća i puna inata prema zlu koje moramo pobijediti sa ljubavlju prema životu, sebi samima,prema najvoljenijima i ono malo dobrih ljudi što je oko nas! SRETNO SUTRA!!!

Juuuuuuuuuuuuuuuppppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!z:dm5::vatromet::vatromet::vatromet:
Nemate pojma koliko sam sretna zbog vas!!!Samo vi nastavite sa alternativom neće škoditi a učiniće da se lakše borite sa terapijama koje slijede.VELIKI POZDRAV!

Lepo bese i uz brokoliz:lol:Dobro sam,imam hiljadu obaveza oko predstojecih praznika,spremanja rezultata za konzilijum,negovanja muza koji je zakacio neki virus...Dnevno odvojim 10ak min.za tugu,strah,samosazaljenje..e onda kazem"dizi se" i krecem u svoj dan!Ima neki cudan mehanizam u mom mozgu koji se uvek okrene na vedro i korisno!Volim to!:znamiguje:

Nego šta,tako i treba,samo hrabro i glava gore:znamiguje:,jer dokle god je čovjek psihički jak i stabilan sa svime se lakše suočiti!konzilijum....nikako ih ne volim,njihova neusklađena i prevrtljiva mišljenja su me svaki put koštala živaca i živaca!
U praznicima treba uživati i radovati im se i zaboraviti bar tih dana sve ono ružno što je bilo ove godine,jedva čekam:zskace:!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back