Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лики, пробаћу да ти објасним поступно. :)

1. изабереш сличицу коју хоћеш за аватар и запамтиш где си је ставила у самом компјутеру...рецимо, на деск топ-у је тј. на самом екрану компа
2. овде на форуму кликнеш на опцију ''кориснички профил''
3. отвориће ти се нова страна и са леве стране екрана биће , једна испод друге нанизане, опције редом...читаш и наиђеш на опцију ''измени аватар''
4. кликнеш на ''измени аватар'' и отвори ти се нова страна у врху које је простор за сличицу...гледаш на доле, испод сличице се налази једно ''дугменце'' на коме пише ''browse''
5. кликнеш на то дугменце и онда ти твој компјутер понуди одакле хоћеш сличицу кроз један прозор који ће се отворити....изабереш опцију ''desktop'' јер си на њему претходно сачувала/поставила сличицу коју желиш за аватар
6. кликнеш на сличицу и она се убаци у твој аватар
7. на крају мораш на дну те стране где мајариш око аватара да кликнеш на опцију ''сачувај промене'' да би операција успела

Ако сам нешто закукуљила, ти вичи. ;)

OK Sofija, probam to kad budem malo strpljivija, a sad idem u grad na kafu - nadjoh raspolozene za tu varijantu.
Ovde su svi nesto u fazonu sedenja u kuci , a meni je isto piti kod njih ili kod mene. Boze , to mi tako nedostaje.....
Pozdrav i vicem ako ne skontam.

Pojavio mi se fibroadenom, promera 8mm na, da tako kazem, samoj ivici dojke, sa bocne strane. E sad, citala sam malo po internetu, cisto da vidim razlicita misljenja, iskustva itd, a vezano za dilemu izvaditi ili ne?
(Znaci, ostavljena mi je mogucnost da sama izaberem, napominjem da bi bilo jasno da nije, po misljenju doktora, nuzno da ga izvadim, mada je on u fazonu da ga vadimo i da ne brinem.)

Iako svaki slucaj ima svoje specificnosti (meni kao laiku prvo na pamet pada velicina, videla sam na netu da mogu biti dosta veci od mog, pa i po toj nekoj logici mi je mozda bolje da ga izvadim sada, nego u slucaju da poraste), volela bih da cujem i vas, i doktore i pacijente, ukoliko takvih ima ovde.

Moj lekar mi je rekao da se radi ambulantno, pod anestezijom (razumela sam da je rec o lokalnoj, kapiram da opsta i ne moze u ambulantni), da ce oziljak biti mali i da ce vremenom nestati (moram ovde da se izvinim, ukoliko sam nekoga sa ove teme nehotice povredila ovim komentarom), da se oni ne povlace sami od sebe (a na netu sam procitala da je to ipak moguce, ali tu i nisam u dilemi, jer toliko verujem svom doktoru, a i tu je suprotnost napisao neki laik.. ali opet, ako ta mogucnost postoji, ja se nekako ne bih sekla, vec bih mozda malo sacekala).

Nego, sto se tice dileme sa pocetka - javila se jer sam na vise mesta (lekar opste prakse, zena koja mi je radila UZ, forumi) cula da su ove pojave vrlo ceste kod devojaka i da se, po pravilu, samo prate. Nijedna (lekar opste prakse, UZ zena) nije ni spomenula mogucnost vadjenja, tako da sam se iznenadila kada mi je on to rekao, iako je u ovoj prici najveci autoritet, jer se bas takvim stvarima covek bavi, ali bih htela da cujem i vas, plasim se ipak, pa eto.

jutro svima. Hocu da verujem, kada na Forumu ovako utihne da je razlog - svima je dobro. Valjda je tako. I ne znam zbog cega, ali cesto zvirnem, da procitam....
izgleda da sam se bas navukla.....
Ma imam prijatelja skoro dovoljno, a meni ste vi postali tako bliski....
Zaista je napredak tehnologija velika stvar, a bogam i danak toj tehnologiji povelik.
U odnsu na 5 h, ja odoh sad na spavanje. Pa napedujem.... i malo se
bolje osecam. Slazem kockice, nesto kao smisljam - pa valjda i smislim .

Pozdrav svima
Tall.... javice se vec neko ko ce ti objasniti. Ja , zaista nemam pojma, ali mi se ne dopada - samo neko seckanje . Pa mozda moze nesto da se uradi i bez toga? Nesto vise nemam vere u sve to, ali hirurzi su dobri i posao im je da seku

Ovo sam uradila da bi proverila kako funkcionise.

Poslednja izmena:
Ja sam sva u spidu,odabiram krpice za putovanje(sto manje,a sa sto vise kombinacija za razne prilike),sredjujem po kuci,kuvam familiji zalihe...Dobro se osecam i da me ne ceka konzilijum sve bi predamnom bilo divno!Ali,i njega cu pregurati,a sreca da i u L.A.idemo kod dr.vec 2.dan pa posle-zivela slobodaaaa!Svaki dan kuma i ja pricamo na Skype,planovi su definisani,a nasa radost sve vise raste!
* LikiLee-primecuje se da si zivnula,to me raduje,samo napred!Ako mi ovde budemo delic tvoje terapije ja se bas ponosim!Ma,energija i zivotna radost su zarazne-cak i na ovaj nacin!

* tallulah-ako se skoro pojavio-dovolje su kontrole.Ako bude rastao,bilo kako smetao-skidaj!

Poslednja izmena:
A,da...raspremah malopre lekove-kese,kesice,neseseri...Sta sam sve pila!Bilo je dana kada sam uzimala po 16 tableta dnevno(samo Xelode 9 komada),protiv bolova,za spavanje...svasta.Nisam htela da se na bilo sta navucem pa sam odmereno trpela i pila bas kad se mora.Sada-ne pijem nista!Zickanja i zatezanja u rani podnosim,spavam opet lepo...To je bas uspeh!!!:D

Vesna, ovo godi procitati. Jeste, pomazete mi prilicno....
Joj..... zalihe hrane . Pa nije valjda da nisu vicni nahraniti sebe? Ili ti to bas
volis ciniti za njih? Ja zaboravih, da je i moja mama uvek to radila ..... pa mi
posle bio problem kuvati. Onako , cista danguba , a za cas pojedes.......
Ja sam sremica /nisam debela i mala/ , ali se preteruje svakodnevno .I nista
se ne kuva brzo , nego sve nesto s kraja, pa svasta nesto, a posebno nedeljni
rucak. Samo ti njima naspremaj .
Radujem se zajedno sa tobom . Dobro da si se oglasila. Bas nedostajes.

Uzivaj i pozdrav svima

Lepo ti stoji kratka kosa, ako je onaka , kao sa slike pa tu bas nemas puno posla, ali
neka svako radi svoj posao.
Jednom mi se ucinilo , kada je bio aktuelan mini val, da je to bas lako , sve sam potrebno pribavila i upustila se u "lak" posao. Tada sam pocela postovati sve , za cega su se ljudi obucili. Sto ne znas - plati. Srecom , poznajem frizere i privatno pa moze i kuci. A cini se da je lagano.

Pozz

Mi bili kod mojih. Posto je tata jos uvek u bolnici (i dalje ispituju terapiju za tromb u nozi), uspela sam da odem sa starijom cerkicom kod njega, on je bio presrecan. Pa je ponela deki da proba tortu od rodjendana, pa mu pokazivala slike sa svojim drugarima...

Drago mi je ljudi da ste svi dobro. Vesna, blizi se tvoje putovanje i bas mi je drago. Liki, nazire se pozitivizam u tebi i bas mi je drago da to cujem! Pile, bice tata ok, a svaka poseta njima mnogo znaci...Bas su ranjivi i osetljivi tada i svaki osmeh im mnogo znaci.
Mi smo juce imali vatreno krstenje... Dace Bog da to vise ne dozivim nikada. Moji krenuli juce kod kume koja stanuje vrlo blizu njih i na nekih 150m od kuce, na mostu, moj otac se pozali majci da oseca neku nesvesticu i uhvatio se za ogradu mosta poceo da povraca i srusio se... Pritrcali ljudi, hvala im, pozvali hitnu pomoc, moja majka se paralisala od straha, ali je iz petog puta uspela da okrene moj broj telefona. Ja istrcala sa muzem iz kuce odmah, otisla kod njih kuci po knjizicu i dokumentaciju i taman smo stigli hitnu pomoc na semaforu. Otisli u bolnicu na gastrologiju, primili ga u ambulantu, on nije znao za sebe, bio je svestan ali je bilo nemoguce komunicirati sa njim. Ona slika zivog lesa mi ne izlazi iz glave nikako... :sad2: Zvali su me da budem pored njega i kontrolisem mu ruku jer je bio veoma nemiran, a ukljucili mu infuziju. Drali se na njega, nije reagovao, cak je postajao i nemirniji i onda sam ja pocela da ga mazim po glavi polako mu pricam da mora da se smiri, da smo tu pored njega i on se umirio... :( Pitala sam ga da li me razume sta pricam i ako razume da trepne ocima jednom, i trepnuo je :) ... Bila sam pored njega, svadjala se sa osobljem kad je na ledjima poceo da povraca, a ja nisam mogla da ga okrenem na stranu sama jer su nosila bila u visini mojih grudi, a njih cetvoro tu u sobi i gledaju belo u nas i cekaju sta ce sad da se desi :eek: :poludeo: :poludeo:. Zvali su dezurnog dr sa neurologije i rekli mi da on ima metastaze u mozgu i da nije za njih:eek: . Dzaba sto ja pricam da nema metastaza, da ova kriza svesti nije mozdani udar, jer nema nikakve simptome koji bi ukazali na mozdani udar, ali bila im sujeta povredjena, pa su cekali neurologa da dodje i potvrdi ono isto sto sam i ja rekla. Dr sa neurologije me pitala da mu izujem cipele, ja taman posla, tata poceo da se vrpolji, povukao stalak sa infuzijom, ja uhvatila stalak i dr komentarise citiram "e pa ovo stvarno nema smisla sto ja moram da mu skidam cipele" ja sam povisila ton i onako ironicno rekla "jao izvinite molim vas, kako neuvidjajno od mene da dozvolim da mu vi skinete cipele!":poludeo::poludeo::poludeo: Ona se ucutala, hvala joj na tome, pregledala ga, rekla da nije nista neurolosko ali neka ga prebace na neurologiju da bi mu snimili glavu na skeneru. Kad smo otisli na neurologiju, dr mi se izvinila rekavsi da su je kolege izbacile iz takta sto nisu hteli da ga pogledaju i sto su ga ladno otkacili, i da je ona vise reagovala zbog njihove ravnodusnosti i da joj je zao ako me je povredila.. Rekla sam joj ok, nema problema, razumem...Rekla je da bi ga trebalo snimiti na skeneru da bi iskljucili mozdani udar, i da ce ga verovatno uvece snimiti po hitnom postupku (bilo je oko 13 i 30h, znaci da cekamo 6h dok ga ne snime kao hitan slucaj). Moj muz je dok sam ja davala podatke o bolesti odveo tatu u kolicima na odeljenje intenzivne nege. Popela sam se gore sa majkom koja je bila totalno van sebe i na pitanje dr da li je bio u nesvesti kad se srusio ili nije ona odgovarala kako su doruckovali i kako je na mostu bila neka doktorka sa muzem koja je zvala hitnu... Odemo ispred intenzivne i cujem unutra neka zena prica citiram "Ma nije tu, otputovala avionom, evo sad poletela", ali ne znam sa kim prica pa i ne reagujem, a onda posto sam se nabila bas u sama vrata cujem mog oca kako doziva majku "RADO!" i opet ona tetka " ma cujes li me ti il si gluv? pa kazem ti bre da je otputovala! Otisla daleko od tebe!" :eek::eek: E onda je meni skroz puko film, otvorila sam vrata uletela unutra ko furija :evil: :evil: :evil: i stala sam pored te sestre i najmirnijim ledenim glasom joj rekla "ja vas (namerno ne stavljam velika slova) najlepse molim da mu ne govorite kako je Rada otputovala jer mi kao ovce stojimo ispred vrata i cekamo" :rtfm: -jao, pa ja se samo salim sa njim, -pa on bas nije sada u elementu da se sali sa vama! -jao izvinite, nisam stvarno mislila nista lose, bla bla. Pozovem majku da udje, stale smo pored njega i on opet doziva majku, ja pocnem da ga mazim i da mu pricam kako je Rada tu, majka pocela da ga zove i mazi i prica mu, on opet pocne da je doziva, vrpolji se i ja vidim da su ga vezali za krevet... Pokusavali da mu urade ekg, al je bio nemiran i nikako nisu uspeli... Ja mu kazem polako da se smiri i da se opusti skroz da mu urade ekg, i da je sve u redu da smo tu pored njega, ali da mora da miruje da bi mu odradili ekg pa da nas puste kuci.... Dal me je cuo ne znam, ali se umirio... Ostavila sam mamu pored njega, ja sam izasla i pozvala radiologa koji gleda tatine snimke, i rekla mu da planiraju da mu rade skener glave, on je, hvala mu do neba, pozvao kolegu koji je dezuran bio i objasnio mu sve i posle je mene pozvao da kazem sestrama da ga spuste na skener, da kolega neuroradiolog ceka. Usla sam u sobu, rekla sestrama, prebacili su ga na nosila i odveli smo ga na skener u drugu zgradu. Bilo je 15h... Snimak uredan, nalaz normalan, nema metastaza, nema krvarenja, sve ok. Vratimo ga na odeljenje i dolazi dr sa prijema da mi kaze da ce ga ostaviti da bude kod njih nocas, a da ce sutra nacelnik da odluci sta ce dalje. Tata se smirio, uspavao se i mi smo oko 16 i 30h otisli kuci. Oko 19h su mama i moj muz otisli opet kod njega, a on budan pita sta se desilo, gde je i da se niceg ne seca. Pita mamu jel mu donela nesto da jede i dal je spremila nudle za veceru :) Skroz normalan, kao da nista nije bilo. Trazi da ustane i ide u toalet, nervira se sto mu stavili pampers...
Danas sve ok, mama bila ujutru, ja otisla oko 13h, i kazu mi da je spreman za otpust, ali da ne moze dr da stigne da otkuca otpusnu listu ima neko predavanje u 14h, pa ce onda sutra da ga puste :eek: ja sacekam da dodje dr i zamolim da otkuca listu i da predavanje sigurno nece da pocne tacno u 14h, jer se uvek kasni i da imaju mnogo teze pacijente, i da nema svrhe da im moj otac zauzima mesto i kaze dr -ma u pravu ste, evo idem da otkucam, sacekajte me tu. :zper: :cool:
I tako.... Dobismo otpusnu listu, sestre nas otpratise do ulaza (verovatno da se uvere da smo stvarno otisli :zcepanje:) i odosmo kuci...
Dijagnozu nemaju, slezu ramenima i kazu verovatno kolaps..
Opisala sam sve kako je bilo i stvarno ne mogu jos da se nacudim nasim cenjenim lekarima (cast izuzecima) i njihovoj ladovini i nezainteresovanosti...

Drago mi je ljudi da ste svi dobro. Vesna, blizi se tvoje putovanje i bas mi je drago. Liki, nazire se pozitivizam u tebi i bas mi je drago da to cujem! Pile, bice tata ok, a svaka poseta njima mnogo znaci...Bas su ranjivi i osetljivi tada i svaki osmeh im mnogo znaci.
Mi smo juce imali vatreno krstenje... Dace Bog da to vise ne dozivim nikada. Moji krenuli juce kod kume koja stanuje vrlo blizu njih i na nekih 150m od kuce, na mostu, moj otac se pozali majci da oseca neku nesvesticu i uhvatio se za ogradu mosta poceo da povraca i srusio se... Pritrcali ljudi, hvala im, pozvali hitnu pomoc, moja majka se paralisala od straha, ali je iz petog puta uspela da okrene moj broj telefona. Ja istrcala sa muzem iz kuce odmah, otisla kod njih kuci po knjizicu i dokumentaciju i taman smo stigli hitnu pomoc na semaforu. Otisli u bolnicu na gastrologiju, primili ga u ambulantu, on nije znao za sebe, bio je svestan ali je bilo nemoguce komunicirati sa njim. Ona slika zivog lesa mi ne izlazi iz glave nikako... :sad2: Zvali su me da budem pored njega i kontrolisem mu ruku jer je bio veoma nemiran, a ukljucili mu infuziju. Drali se na njega, nije reagovao, cak je postajao i nemirniji i onda sam ja pocela da ga mazim po glavi polako mu pricam da mora da se smiri, da smo tu pored njega i on se umirio... :( Pitala sam ga da li me razume sta pricam i ako razume da trepne ocima jednom, i trepnuo je :) ... Bila sam pored njega, svadjala se sa osobljem kad je na ledjima poceo da povraca, a ja nisam mogla da ga okrenem na stranu sama jer su nosila bila u visini mojih grudi, a njih cetvoro tu u sobi i gledaju belo u nas i cekaju sta ce sad da se desi :eek: :poludeo: :poludeo:. Zvali su dezurnog dr sa neurologije i rekli mi da on ima metastaze u mozgu i da nije za njih:eek: . Dzaba sto ja pricam da nema metastaza, da ova kriza svesti nije mozdani udar, jer nema nikakve simptome koji bi ukazali na mozdani udar, ali bila im sujeta povredjena, pa su cekali neurologa da dodje i potvrdi ono isto sto sam i ja rekla. Dr sa neurologije me pitala da mu izujem cipele, ja taman posla, tata poceo da se vrpolji, povukao stalak sa infuzijom, ja uhvatila stalak i dr komentarise citiram "e pa ovo stvarno nema smisla sto ja moram da mu skidam cipele" ja sam povisila ton i onako ironicno rekla "jao izvinite molim vas, kako neuvidjajno od mene da dozvolim da mu vi skinete cipele!":poludeo::poludeo::poludeo: Ona se ucutala, hvala joj na tome, pregledala ga, rekla da nije nista neurolosko ali neka ga prebace na neurologiju da bi mu snimili glavu na skeneru. Kad smo otisli na neurologiju, dr mi se izvinila rekavsi da su je kolege izbacile iz takta sto nisu hteli da ga pogledaju i sto su ga ladno otkacili, i da je ona vise reagovala zbog njihove ravnodusnosti i da joj je zao ako me je povredila.. Rekla sam joj ok, nema problema, razumem...Rekla je da bi ga trebalo snimiti na skeneru da bi iskljucili mozdani udar, i da ce ga verovatno uvece snimiti po hitnom postupku (bilo je oko 13 i 30h, znaci da cekamo 6h dok ga ne snime kao hitan slucaj). Moj muz je dok sam ja davala podatke o bolesti odveo tatu u kolicima na odeljenje intenzivne nege. Popela sam se gore sa majkom koja je bila totalno van sebe i na pitanje dr da li je bio u nesvesti kad se srusio ili nije ona odgovarala kako su doruckovali i kako je na mostu bila neka doktorka sa muzem koja je zvala hitnu... Odemo ispred intenzivne i cujem unutra neka zena prica citiram "Ma nije tu, otputovala avionom, evo sad poletela", ali ne znam sa kim prica pa i ne reagujem, a onda posto sam se nabila bas u sama vrata cujem mog oca kako doziva majku "RADO!" i opet ona tetka " ma cujes li me ti il si gluv? pa kazem ti bre da je otputovala! Otisla daleko od tebe!" :eek::eek: E onda je meni skroz puko film, otvorila sam vrata uletela unutra ko furija :evil: :evil: :evil: i stala sam pored te sestre i najmirnijim ledenim glasom joj rekla "ja vas (namerno ne stavljam velika slova) najlepse molim da mu ne govorite kako je Rada otputovala jer mi kao ovce stojimo ispred vrata i cekamo" :rtfm: -jao, pa ja se samo salim sa njim, -pa on bas nije sada u elementu da se sali sa vama! -jao izvinite, nisam stvarno mislila nista lose, bla bla. Pozovem majku da udje, stale smo pored njega i on opet doziva majku, ja pocnem da ga mazim i da mu pricam kako je Rada tu, majka pocela da ga zove i mazi i prica mu, on opet pocne da je doziva, vrpolji se i ja vidim da su ga vezali za krevet... Pokusavali da mu urade ekg, al je bio nemiran i nikako nisu uspeli... Ja mu kazem polako da se smiri i da se opusti skroz da mu urade ekg, i da je sve u redu da smo tu pored njega, ali da mora da miruje da bi mu odradili ekg pa da nas puste kuci.... Dal me je cuo ne znam, ali se umirio... Ostavila sam mamu pored njega, ja sam izasla i pozvala radiologa koji gleda tatine snimke, i rekla mu da planiraju da mu rade skener glave, on je, hvala mu do neba, pozvao kolegu koji je dezuran bio i objasnio mu sve i posle je mene pozvao da kazem sestrama da ga spuste na skener, da kolega neuroradiolog ceka. Usla sam u sobu, rekla sestrama, prebacili su ga na nosila i odveli smo ga na skener u drugu zgradu. Bilo je 15h... Snimak uredan, nalaz normalan, nema metastaza, nema krvarenja, sve ok. Vratimo ga na odeljenje i dolazi dr sa prijema da mi kaze da ce ga ostaviti da bude kod njih nocas, a da ce sutra nacelnik da odluci sta ce dalje. Tata se smirio, uspavao se i mi smo oko 16 i 30h otisli kuci. Oko 19h su mama i moj muz otisli opet kod njega, a on budan pita sta se desilo, gde je i da se niceg ne seca. Pita mamu jel mu donela nesto da jede i dal je spremila nudle za veceru :) Skroz normalan, kao da nista nije bilo. Trazi da ustane i ide u toalet, nervira se sto mu stavili pampers...
Danas sve ok, mama bila ujutru, ja otisla oko 13h, i kazu mi da je spreman za otpust, ali da ne moze dr da stigne da otkuca otpusnu listu ima neko predavanje u 14h, pa ce onda sutra da ga puste :eek: ja sacekam da dodje dr i zamolim da otkuca listu i da predavanje sigurno nece da pocne tacno u 14h, jer se uvek kasni i da imaju mnogo teze pacijente, i da nema svrhe da im moj otac zauzima mesto i kaze dr -ma u pravu ste, evo idem da otkucam, sacekajte me tu. :zper: :cool:
I tako.... Dobismo otpusnu listu, sestre nas otpratise do ulaza (verovatno da se uvere da smo stvarno otisli :zcepanje:) i odosmo kuci...
Dijagnozu nemaju, slezu ramenima i kazu verovatno kolaps..
Opisala sam sve kako je bilo i stvarno ne mogu jos da se nacudim nasim cenjenim lekarima (cast izuzecima) i njihovoj ladovini i nezainteresovanosti...

Liki bitno da je tata dobro i da nije nista strasno !!! A za te doktore i tako duhovite sestre nemam komentar !!! ;)

Znas Likita, posramim se kad citam Vesnu i druge kako se bore, a ja nikako da
se sastavim. Jos uvek mi je Forum, ovog tipa, jedino prihvatljivo stivo, ali nekada
skoknem i na nesto drugo , pa ajde... polako... valjda negde i stignem.

A i meni je cudno da je sve "OK" . Neki trombic.... negde.... pa valjda mu dadose
nesto da pije- tipa andol - kardiopirin....
Imala sam u porodici nesto slicno , na izgled tako bezazleno, ali nije bilo... da te
ne plasim - drze pod kontrolom, ali se , isto tako , te situacije ona ne moze setiti.
Kao da se nista nije desilo.
Konsultuj ti jos nekog dr.

Ja vec pocela brojati dane do Vesninog puta i nesto mi se oduzilo.Jedva cekam da
ode pa da pisuje.... i vesna, proveri vreme poletanja , za svaki slucaj.
Pozdrav svima - pomeram vreme spavanja na 1h - valjda uspem.

Joj Likita-bas ste se istraumirali,zao mi je zbog toga.Ali-medicinski gledano,cudna mi je sva ta simptomatologija,a nista nije nadjeno...?
Pa ne znam stvarno... Iskreno i meni je to sve cudno, ali radili mu skener odmah u nedelju, juce mu snimali glavu - EEG, kazu da je sve normalno. On je imao povisen secer kad se to desilo. Na prijemu mu je bio 9.2, ali opet mislim da ni to nije toliko poviseno da bi se ono sve desilo.. Ne znam...Prvo su mislili da je kriza svesti, ali kao nije ni to... Ne znam.

Znas Likita, posramim se kad citam Vesnu i druge kako se bore, a ja nikako da
se sastavim. Jos uvek mi je Forum, ovog tipa, jedino prihvatljivo stivo, ali nekada
skoknem i na nesto drugo , pa ajde... polako... valjda negde i stignem.

A i meni je cudno da je sve "OK" . Neki trombic.... negde.... pa valjda mu dadose
nesto da pije- tipa andol - kardiopirin....
Imala sam u porodici nesto slicno , na izgled tako bezazleno, ali nije bilo... da te
ne plasim - drze pod kontrolom, ali se , isto tako , te situacije ona ne moze setiti.
Kao da se nista nije desilo.
Konsultuj ti jos nekog dr.

Ja vec pocela brojati dane do Vesninog puta i nesto mi se oduzilo.Jedva cekam da
ode pa da pisuje.... i vesna, proveri vreme poletanja , za svaki slucaj.
Pozdrav svima - pomeram vreme spavanja na 1h - valjda uspem.
Nema potrebe da te bude stid, zaista.. Svako od nas ima razlicit mehanizam i razlicito reaguje. Svima nama treba vise ili manje vremena da prihvatimo realnost. Ja sam recimo u nedelju kad sam videla oca kad su ga iznosili iz kola hitne, prezivela takav sok da ne mogu da ti opisem.. Prvo sam pocela da se tresem i da placem, to je trajalo par minuta, onda sam se kolko tolko sabrala i super funkcionisala. Setila se da zovem lekara, da trazim vezu, i stvarno sam bila maksimalno pribrana i smirena. Al zato sad posle 2 dana ja ne mogu da se sastavim... Proslu noc uopste nisam spavala, nocas sam lepo spavala al kad sam se probudila kao da su me tukli celu noc. Glava me boli, jedva gledam. Eto, tek sad me stiglo... Samo ti sitnim koracima lagano napred, i videces! Bolje ces se osecati!
Imas li novosti o Lilihip? Stalno mislim na nju, evo nema je ceo mesec..

Likita,svarno mi je žao što se to tako sve izdešavalo sa ocem,ali dobro je da se stanje stabilizovalo,pa valjda će pronaći neki uzrok!Znam da je teško,gotovo nemoguće,biti smiren i trezven u takvim situacijama ali moraš zbog sebe i svog zdravlja, jer takve stresne situacije malo po malo čovjeka nagrizaju,pa onda nigdje nisi prispjela-kako se to kod nas kaže,ni da pomogneš svojima a ni sebi!!!
Nadam se da će sve biti u redu! :bye:

Ma znam Gago sve to i maksimalno se trudim da to i ispostujem... Bila sam ja sasvim pribrana i trezvena, bas zato sto se moja majka pogubila i sto joj pritisak skocio na 220/180 pa su i nju onda morali da povrate i napune je lekovima... Mene je to kasnije drmnulo malo jace, ali evo vec danas sam ok i vratila sam se u normalu. Lekove za smirenje ne pijem, jer me otupe skroz i vrlo lose reagujem na njih pa sam ih izbacila iz upotrebe. Trudim se stvarno da se dovedem u normalu, bas da bi sebe sacuvala za neko sutra, i za svoju porodicu...
Kako si ti? Dugo nisi ovde svracala...

Likita, nemam nikakvih vesti od Lilihip.... pokusala sam je dobiti nekoliko puta
na mobilni, ali ... nije se javila.
Valjda sve dobro sto se tice zdravlja, ali nesto verovatno manjka .....
Trebala je 27.IX krenuti sa terapijom, nesto ranije , ali imam neka saznanja
da nema nekih citostostatika .... Sr.Mitrovica i Kamenica, mozda Bgd ima, pa
se mozda oporavlja i od tih cudesa. Nije lako biti sam u toj prici.
Probam opet da je zovem, samo da pronadjem broj. Ja sam sva u papiricima...
poludeh od sebe same, a ne umem funkcionisati kada je sve na svome mestu.
Pozdrav

Ma znam Gago sve to i maksimalno se trudim da to i ispostujem... Bila sam ja sasvim pribrana i trezvena, bas zato sto se moja majka pogubila i sto joj pritisak skocio na 220/180 pa su i nju onda morali da povrate i napune je lekovima... Mene je to kasnije drmnulo malo jace, ali evo vec danas sam ok i vratila sam se u normalu. Lekove za smirenje ne pijem, jer me otupe skroz i vrlo lose reagujem na njih pa sam ih izbacila iz upotrebe. Trudim se stvarno da se dovedem u normalu, bas da bi sebe sacuvala za neko sutra, i za svoju porodicu...
Kako si ti? Dugo nisi ovde svracala...

E hvala na pitanju likita,DOBRO sam Bogu hvala bar se tako osjećam fizički!!!Ali sam psihički bila u nekoj minus fazi par dana,tako mi neked dođe,pa se čupam na sve moguće načine,ne dam da me preplavi ništa negativno,raduckam ponešto oko kuće ,učim ne bili ovaj faks nekako privela kraju,ali znajući koliko mi je on stresa doprinjeo imam averziju prema njemu a uložila sam svoje najbolje god.učeći!Sada to vrijeme nadoknađuje sa svojima,sa mužem najboljim na svijetu,skoro smo proslavili prvu god.braka da se pohvalim :zper: i tako sada pokušavam da uživam u svemu lijepom i nadam se najboljem!!! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back