Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad vas tako dobro greju makar iskljucite ono sto nije nuzno - mislim na svetala i u svakoj sobi televizor.
Ovi sada rekose da stedimo struju, a ja vise nemam sta da iskljucim. Pa valjda svet nije lud ...., a mozda i
jeste pa to i ne prihvataju kao ozbiljno upozorenje. Jezim se od restrikcije. Kod nas to odmah ima veze i sa vodom
i hebes drzavu i narod kad niko nista , ili sam ja malo histericna . Valjda primete tamo gde gledaju potrosnju,
ako ceo Bgd., iskljuci makar po jednu sijalicu. Mi inace u provinciji jedno palis drugo gasis. Ja poceh od kada
ovi krenuli sa strasenjem. Ako sedim za kompjuterom, gasim televizor i svetlo ..... a valjda i to prodje pa neka ,
ako hoce i popucaju - meni zivci vise ko pracka.

Nama su juce iskljucili ulicna svetla,ali bas u celom gradu...sablasno,nigde da mrdnes ako treba..Ono,bolje je i to nego restrikcije,ali cujem da u drugim gradovima nije bilo toga,samo sat vremena kasnije ukljucili i sat vremena ranije iskljucili ulicno..!?

Nama su juce iskljucili ulicna svetla,ali bas u celom gradu...sablasno,nigde da mrdnes ako treba..Ono,bolje je i to nego restrikcije,ali cujem da u drugim gradovima nije bilo toga,samo sat vremena kasnije ukljucili i sat vremena ranije iskljucili ulicno..!?

Tacno,isklucuju sat vremena ranije i ukljucuju sat kasnije,mada jutros nisu ni ukljucili pre nego sto se razdanilo,a hladnooooooooo....kao i kod svih vas,uzas:zzima:
Pozdrav svima:zpozdrav2:

borbaprotivrakadojke.jpg
[/IMG]
,,Nadjite lek pre nego sto mi porastu sike,,

Nisam vise sigurna ko je ludji, narod ili vlast. Vanredna situacija jeste i nema smisla da spekulisemo jel izvoze ili ne.
U svakom slucaju, provincija se pridrzava i bez upozorenja, ali veliki gradovi tesko da se mogu lisiti svog komoditeta.
Ovo u meni izaziva bes i skoro da me vise nije briga zbog restrikcije. Instaliracu stari sporet pa neka iskljucuju, a
ovi u prestonici neka razmisljaju. Ma dokle vise ? Kazu da su iskljucili 2000 preduzeca i usteda 2 % i neka pukne
sistem sto se mene tice. Necun vise da se pridrzavam upozorenja - ovde nema kuce gde cevi nisu popucale jer
narod spara na struji.... pa sad kad nam dodju majstori da poprave bice veselo..... Toliko smo sebicni - neosetljivi,
al ovo nije tema, a bes me uhvatio.... i osim sto vam je svima hladno - drzite se dobro.
Vesna, valjda ne ides na posao?
Bikilix, tebi valjda toplo kod penzionera? :znamiguje: Kod kuce ti valjda neko odrzava vatru ili si na daljinskom?
I valjda dok njena slika ne poraste mi odbolujemo tako da oni toga budu postedjeni. I svaki dan, al bas svaki
dan cujem za neki novi slucaj , meni poznatih ljudi .Strahota.

Smiri se Liki,pa sta ces kad stradamo uvek mi koji ne spadamo u elitu i krem...I ja sam na periferiji,struje nemam bar po 2 dana mesecno,kad zagrmi,dune jaci vetar,pada kisa,sneg....
Od malena sam navikla na te muke kao sto su i moja deca,nista se nije promenilo...
Muz mi je na odmoru pa lozi po ceo dan samo to i radi,sledeceg cetvrtka nam je slava,vec sam pocela da drndam po kuci,bomba mi je u kuci!
Kad prodje slava i on pocne da radi stariji sin ce da odrzava vatru,nadam se...
Da,desetak puta nisam imala struju dan pred slavu i na dan slave kad najvise treba,molim se Bogu da me i ove godine ne strefi ista stvar,navodno uvecana potrosnja pa iskacu neki djavoli u elektro distribuciji i nikad ne dodje za 2,3 sata nego po celu noc i pola dana nema...
Opusteno,prezivecemo i to:zpozdrav:

Gde zivis,Bikilx? Kod mene nema restrikcija,ali nam npr.ulicnu rasvetu pale tek od 6 h umesto od 4h,Ja stedim,trenutno su mi ukljuceni samo komp i tv i frizider sa zamrzivacem...cak ni bojler ni lampe, nnista... :D

Gde zivis,Bikilx? Kod mene nema restrikcija,ali nam npr.ulicnu rasvetu pale tek od 6 h umesto od 4h,Ja stedim,trenutno su mi ukljuceni samo komp i tv i frizider sa zamrzivacem...cak ni bojler ni lampe, nnista... :D
U Vrcinu,18 km od BG,ali kao na drugoj planeti,a svi smo vezani za grad zbog skoli,firmi...Kod tebe imam kuma,Kaleta harmonikasa...mozda ga znas!?

Poslednja izmena:
Petre, pa od tebe je i za ocekivati, ali da se svi tako ponasaju bilo bi valjda vise od 2 % ustede. Nisam gledala ostale u regionu i nemam pojma jel i kod njih tako prete sa restrikcijom, a
zima je i tamo.
Secam se jedne zime nam u poseti bio prijatelj iz Nemacke. Kao sumanut je isao po kuci, gasio svetla, televizor, cudio se sta ce nama radijator u hodniku ..... oni valjda cipovani na
stednju, meni neobicno bilo, tada mi sitna usteda nije nesto znacila, a sada tek vidim koliko je to smisleno. Inace, odseo je kod nas jer je za suprugu u Madjarskoj cekao neku porculansku
figuru - kostala oko 3.000 DM , zaboravih proizvodjaca, meni opet to bilo sumanuto , ali kad njih pozoves na stednju oni to ozbiljno shvate.

Bikilix, pa spremi sto vise toga za slavu ranije.... nije daleko od pameti da ces imati problema.

I nocas mora da je bilo zestoko - preko 22 ni pored silnog lozenja nije moguce vise. Ja volim jako toplo.

Poslednja izmena:
Ma ne radim,al to me zivaca kosta-nisam ja za u kucu!Sve sam adute potrosila-malo TV(ne volim ga,smeta mi),malo kompjuter,citanje,ruckovi,briskanje,karte,zanimljiva geografija...Malo sam izlazila(po ovoj hladnoci ne mogu daleko peske,kola kad pale,kad ne,nema parkinga..)i to me je dovelo u neko nadrndano stanje.Dugacak je dan,a ja sam bila mnogo aktivna(po mnogima previse,ali meni je to godilo,bio je to moj izbor),pa sad ne umem ovako...

Drz'nam se ,Vesna... svima nam sse smucila ova hladnoca...

Kako sam se sad iznervirao,na pdf tinejdzeri,tema je da izvinete kao zutih mrava,a vecina su boze sacuvaj..poenta u svakoj je da se sazna ko se kad prvi put napio,zaljubio,ko je histerican,svi pametuju,daju neke "recepte"za savrsenu ljubav,sve neki klinci 98'-99' godiste... svi su vec imali svakakva iskustva,pijani bili 100 puta,kao "olesili" se...pa mozete misliti kakva jos iskustva... ZGRANUO SAM SE. Znam da ni ja nisam neka cvecka,ali ne mogu da verujem cime se neki hvale... ja ono sto pogresim krijem,ispravljam,a oni pa cak i stariji,tu mojih godina pa do 20,sve lud od ludjeg...
Pozzdrav!!!!! :)

Drz'nam se ,Vesna... svima nam sse smucila ova hladnoca...

Kako sam se sad iznervirao,na pdf tinejdzeri,tema je da izvinete kao zutih mrava,a vecina su boze sacuvaj..poenta u svakoj je da se sazna ko se kad prvi put napio,zaljubio,ko je histerican,svi pametuju,daju neke "recepte"za savrsenu ljubav,sve neki klinci 98'-99' godiste... svi su vec imali svakakva iskustva,pijani bili 100 puta,kao "olesili" se...pa mozete misliti kakva jos iskustva... ZGRANUO SAM SE. Znam da ni ja nisam neka cvecka,ali ne mogu da verujem cime se neki hvale... ja ono sto pogresim krijem,ispravljam,a oni pa cak i stariji,tu mojih godina pa do 20,sve lud od ludjeg...
Pozzdrav!!!!! :)

Znas Petre ni stariji nisu pri pameti i sta ocekivati od klinaca. Velika vecina nece sazreti nikada. Jedino pametno sto mogu reci je da sigurno imaju lude roditelje.
Pa kada smo pili - naravno da smo krili. Nisam zatucana, ali gledam ove devojke sto kupuju one dvolitre piva i one male flasice zestokog..... one doterane, mirisu, i
naravno da ce da se olese od 2 l piva i onog zestokog , pa deca su to , a posebno devojke. Ma lazu da se secaju sta je bilo. Oni se olese te vise nemaju pojma ko koga
i ko sta. I sta citas, ti si njih prerastao i nemoj da se olesis, budi pametan pa - nadji meru. Takvo ti iskustvo nije nuzno ...nisi nista propustio .... veruj mi. I mogu oni ovde
svasta da pisu , kao i mi, kada ih ne poznajemo. Mi smo citali nekada "ČIK" tako su se zvale novine - imala sam 14 godina, i nisam znala kako da odgovorim na
pismo sa izjavom ljubavi, a momak je bio stariji od mene, pa stiglo na skolu , a razrednik otvorio, pa zovi mamu , pa frka.... , sad se setih, a razrednik zabinut . Istina,
svi znali od koga je, bilo posrednika ....., pa strasno, glavurdanko - pred celim razredom, rano je za momke . ... a sad, boli uvo razrednika , a i mamu ... :znamiguje:z:poz:

Joj sad si me podsetila...u 6.razredu dobijem ja ljubavnu ceduljicu od druga iz odeljenja i sacuvam je u citanci.Razredni,profesor srpskog,jednoga dana uzme bas moju citanku da nam nesto procita,vidi cedulju i "mrtav 'ladan" otvori i procita(gde su tu bila moja,decija prava?)za svoj gros pa jos i oceni pismo sa nedovoljan(1)jer je bilo pravopisnih gresaka.Posle par dana bio je roditeljski,umrla sam od straha da ce pomenuti nesto mome ocu,to bi izazvalo nemire u kuci nevidjenih razmera...Srecom,nije to uradio,ali je nas dvoje zezao jos dugo na tu temu...Kako se do sada sve promenilo,nekad imam utisak da zivim vec 300 godina!

Joj sad si me podsetila...u 6.razredu dobijem ja ljubavnu ceduljicu od druga iz odeljenja i sacuvam je u citanci.Razredni,profesor srpskog,jednoga dana uzme bas moju citanku da nam nesto procita,vidi cedulju i "mrtav 'ladan" otvori i procita(gde su tu bila moja,decija prava?)za svoj gros pa jos i oceni pismo sa nedovoljan(1)jer je bilo pravopisnih gresaka.Posle par dana bio je roditeljski,umrla sam od straha da ce pomenuti nesto mome ocu,to bi izazvalo nemire u kuci nevidjenih razmera...Srecom,nije to uradio,ali je nas dvoje zezao jos dugo na tu temu...Kako se do sada sve promenilo,nekad imam utisak da zivim vec 300 godina!

A i nije bilo tako davno.... pre 40 godina, joj puno i napisati, a meni se cini kao juce. I gledam slike.... i bas smo dobro izgledale, i sve danas sto nose- vec vidjeno, i zamisli, da smo npr.,
slusali muziku tipa ovih Stoja.......... izopsten si garant. Steta sto roditelji , a moja generacija i tvoja jesu, toliko omanuse. ...
Danas , kod nas , posle nocnog padanja, vreme stalo, dan prelep - ako je tako i kod tebe - iskoristi za setnju. Ja cu pokusati eliminisati prasincinu i odakle tolika?Jeste da nisam bas revnosna,
ali svejeno ne razumem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back