Oni koji glume bolovanja ili imaju neka nasljedstva i ništa ne rade

plata 120.000 i preko 150.000!
Vozači, kuvari, agenti za prodaju, majstori, konobari, magacioneri, prorameri su zanimanja koja poslednjih meseci dominiraju
Odeš u Njemačku za drkavih 2500-3000
Pola odtoga nastan pa hrana...
Pa ti ostane dizbiješ oči

Ovako odeš u Surčin, centralni magacin, na normu doduše - ILJADU EVRA bez da se drkaš sa vizama i udžericama, ni maternji ti ne treba kamoli NJemačkiB a svaki dan kod svoje gajbe na svojoj šerpi.

A znaš ko je prvi izračunao isplativost?
Ne, nisu Bosanci.
Oni se zajebali u računici po ko zna koji put...

ROMI bato moj, ROMI

Ja evo našo kulturiška poslić, brzo napredujem, neodredjeno posle svega par meseci demonstracije iskustva...
Ispred nosa, da hoću ne mogu okasnim...

Što mislite o takvima?

Kako im dati do znanja da nije u redu to što rade?

Zašto je takvih sve više?

Što time žele postići?
Za nas je ponajbolje da takvi i ne dolaze. Džabe samo smetaju :mrgreen:

Sad šalu na stranu, ali svaka firma pa i ova naša ima takvih par "pacijenata". Koji su često po bolovanjima ili konstantno debelo kasne na posao. Nema tu šta da se misli, jer kad srede bolovanje, to je gotova stvar. Još i državna je firma.
Na to je trebao da misli direktor kad ih je primio -preko štele. :roll: To se vidjelo još na njihovom probnom radu da od njih hljeba nema.

Ko zna šta žele, vjerovatno samo da im ide radni staž, da imaju zdravstveno, jer svi oni imaju neka primanja mimo ovog, pa baš ih briga.

Za nas je ponajbolje da takvi i ne dolaze. Džabe samo smetaju :mrgreen:

Sad šalu na stranu, ali svaka firma pa i ova naša ima takvih par "pacijenata". Koji su često po bolovanjima ili konstantno debelo kasne na posao. Nema tu šta da se misli, jer kad srede bolovanje, to je gotova stvar. Još i državna je firma.
Na to je trebao da misli direktor kad ih je primio -preko štele. :roll: To se vidjelo još na njihovom probnom radu da od njih hljeba nema.

Ko zna šta žele, vjerovatno samo da im ide radni staž, da imaju zdravstveno, jer svi oni imaju neka primanja mimo ovog, pa baš ih briga.
A da...ali drugi onda rade umjesto njih

Криви су они који постављају ауторитарно-насилне услове рада а не они који неће да раде, јер они су ти који врше терор а не они који не раде, зато њима треба упућивати сопствена незадовољства. А они који неће да раде су паметни а и корисни јер тако дижу цену рада, а тако и они могу да раде више сами за себе под условима какве они хоће. Хоби је исто рад а резултати од хобија су у натури, разлика између хобија и рада је измишљена да би се наметнуо рад под туђим условима и под принудом. Што је више мантраша "треба радити штагод, није битно, само не треба седети" нама су ниже плате, тад радимо на црно, и постоји спика послодаваца "ако ти нећеш има ко хоће".

Посао треба да буде као кад идеш у продавницу, одрадиш колико хоћеш и зарадиш онолико колико си одрадио, без осталих компликација, задирања у личност и тражења лојалности, изузетак да чине само неке професије где тако није могуће. Тако нема лажних боловања, кривинарења, али нема ни принудног рада, баш онако како би требало да буде, али пошто углавном тога нема онда подржавам кад неко то злоупотребљава, нека онда понуде лепо тај систем. Мени уошпте не смета туђ нерад, радим само свој део посла који узгред желим и јасно да знам. Радим само на сат и има да радим колико хоћу и кад хоћу, и нико не може да ме натера на нешто што не желим и да ми угрози независност, и опет је све поштено зарађено само уз сачувано достојанство, сваки другачији систем је принудан рад, што је и уставом забрањено. Ако ће неко да ми замера што користим боловање, шта ће ми онда уопште право на то, боље да немам боловање али уместо тога да имам скроз флексибилно радно време плаћено на сат и да радим кад ми се ради, ником тако не полажем рачуне ни за шта ако не дођем да радим који дан, само пропорционално мање зарадим.

Радом се углавном сматра рад за друге, често за несроднике, непријатеље и неблиске људе, што је, по мени, најгори могући друштвени однос. Можда неко има неког ко га присиљава на услове које не жели, ко га уцењује отказом, и ко му није нико и ништа. И што је још горе, он је на то пристао јер је потписао уговор, а у ствари вероватно и не пристаје него је приморан, крајње неприродно и контрадикторно на сопствену штету, изузетно труло. Хоћу бар да не пристајем на те услове, да радим, и да имам права да се буним јер на то нисам ни пристао, и да могу бескрајно да се буним али да и даље имам посао који бих поштено одрађивао, али сви се праве луди "ако ти се нешто не свиђа, не радиш, ко те држи".

И тај посао постоји само да би се добиле паре које су наметнуте као једино средство трансакције, свако би теоретски могао да плаћа туђе услуге у натури, радом на лицу места или продајом неког свог производа. За мене је вреднији рад кад нешто поправим самом себи, кад себе ошишам, кад самог себе забављам, уместо да трошим своје време негде другде у лошим условима да бих онда због недостатка времена плаћао мајстора који за пола сата заради две моје дневнице, или плаћао за забаву што су скупе услуге, далеко више уштедим кад све то радим за самог себе и кад мало мање времена проведем на бедно плаћеном послу. Мени мобинг има много вишу вредност којом сам оштећен у односу на оно што зарадим, а крајњи резултат је нека сића у новцу који не наметнут, иако сам далеко више оштећен у натури, да ли неко плаћа за трпљење мобинга, не, а суме би биле и много веће од самих плата за рад.

Кад нема посла дају се откази, али кад има пуно посла и мањка радника, уместо да ублаже услове рада јер имају мало радника, они у ствари тад терају на прековремени, само би они увек онако како њима одговара. Зашто би онда неко волео да има однос са послодавцима ако не мора? По мени је најбоље бити сам свој газда, новац зарађивати само за крајње најосновније и незаменљиве потребе, и мало радити, а ако неко не може да бира колико ће да ради онда троши исто а све остало на штедњу, и после неког времена довиђења посао и он онда има на неки период паре за самог себе, кад потроши лако ће наћи нови посао ако је истина оно што кажу "има посла ко хоће да ради", значи нема проблема, треба балансирати ако неко нема посао плаћен на сат. Али све остале ствари ради за самог себе, и по могућству не плаћа ничије и никакве услуге и у мери у којој то баш стварно није неопходно, јесте скромно и тешко али некад је још теже трпети шиканирања, овако си сам свој газда у што већој мери и не полажеш ником рачуне.

Људи нису у затворима него на местима где свој лични капитал за рад конвертују за ликвиднији капитал који се зове новац. Да ли би на вас вршили притисак када бисте отишли у мењачницу да евре размените за динаре, па не би.

По мени, пресинг није потребан, осим у ретким случајевима ако је таква врста професије где је скроз немогуће без тога и где људи морају да гарантују своју присутност, али за то треба и екстра плата, док за и умерени мобинг нема никаквог оправдања. Психолошке ствари су много скупље од самог рада, тешко је вредности као што су љубав, здравље, патња превести у новчану вредност, могуће је из више углова, иако се вероватно не добијају исти резултати у зависности од углова гледања, у питању су суме које су много веће од самих плата за рад, нпр. неко те осакати, ти због тога не радиш или имаш много мање приходе од оних које би имао да си здрав, е то је отприлике новчана вредност те осакаћености.

Такве врсте ауторитарности не би требало уобичајено да постоје јер то су репови из времена феудализма и фашизма. И где год је неки колектив ту има с једне стране уживање у садизму а с друге трпљење. У затворима где влада јако непријатна затворска атмосфера, суштина затворске казне није то да те неки други затвореник злоставља јер се тако долази да један затвореник ужива у садизму а други трпи злостављање иако би и тај први морао да трпи исту казну а не да ужива, суштина је недостатак слободе и репресија од стране државе. Али зашто тога има по затворима, зато што често где су неки колективи ту и смрди, људи су јбг такви, е отприлике је слично тако и на пословима.

људи морају да гарантују своју присутност, али за то треба и екстра плата, док за и умерени мобинг нема никаквог оправдања. Психолошке ствари су много скупље од самог рада, тешко је вредности као што су љубав, здравље, патња превести у новчану вредност, могуће је из више углова, иако се
Људи нису у затворима него на местима где свој лични капитал за рад конвертују за ликвиднији капитал који се зове новац. Да ли би на вас вршили притисак када бисте отишли у мењачницу да евре размените за динаре, па не би.

По мени, пресинг није потребан, осим у ретким случајевима ако је таква врста професије где је скроз немогуће без тога и где људи морају да гарантују своју присутност, али за то треба и екстра плата, док за и умерени мобинг нема никаквог оправдања. Психолошке ствари су много скупље од самог рада, тешко је вредности као што су љубав, здравље, патња превести у новчану вредност, могуће је из више углова, иако се вероватно не добијају исти резултати у зависности од углова гледања, у питању су суме које су много веће од самих плата за рад, нпр. неко те осакати, ти због тога не радиш или имаш много мање приходе од оних које би имао да си здрав, е то је отприлике новчана вредност те осакаћености.

Такве врсте ауторитарности не би требало уобичајено да постоје јер то су репови из времена феудализма и фашизма. И где год је неки колектив ту има с једне стране уживање у садизму а с друге трпљење. У затворима где влада јако непријатна затворска атмосфера, суштина затворске казне није то да те неки други затвореник злоставља јер се тако долази да један затвореник ужива у садизму а други трпи злостављање иако би и тај први морао да трпи исту казну а не да ужива, суштина је недостатак слободе и репресија од стране државе. Али зашто тога има по затворима, зато што често где су неки колективи ту и смрди, људи су јбг такви, е отприлике је слично тако и на пословима.
A da, ali šteta da neki ljudi toliko iskorištavaju situacije

Da bi covjek volio rad mora da ima ideju vodilju koju svojom strategijom i radom zeli da ostvari kao npr Ser Alex Ferguson kada je iz blata preuzeo Man Utd i napravio od njega giganta koji je bio nizerazredni klub kada je on dosao tamo,i preko 20 godina je imao krajnju slobodu u radu i viziju sta zeli da postigne nevidjeni entuzijazam,koji se nikada nije ugasio,

Kad neko radi u firmi tesko da moze da voli svoj rad koliko god bio uspjesan ili dobro placen,jer tu covjek radi za tudju ideju i sprovodi u djelo tudju strategiju to je robovanje tudjem a ne smisleno sluzenje svom umu.Nije da covjek tu ne voli saradnike na poslu ili sefa ili firmu to je mit ,ne voli svoj rad za tudju ideju to cini ljude depresivnim,jedva cekaju petak odmore kao da su u kazamatu a i jesu na neki nacin

Definicija nesrecnog zivota je kada je covjeku petak omiljeni dan,a definicija smislenog zivota kada je nekom ponedeljak omiljen dan

Poslednja izmena:

Back