Oni koji glume bolovanja ili imaju neka nasljedstva i ništa ne rade

Pokojni brat od pokojne babe je uvik govorija da nije važno kolika je penzija nego koliko je se dugo prima. Otišao je u penziju u 39- oj godini života potpuno zdrav. Penziju je provodio radom u vrtu, stolarskim radovima( njegova struka) i pijući katastrofalno loše domaće vino koje je sam pravio. S ovim životnim odmakom i iskustvom mogu reći da je bio u pravu🙂🙂

zar ne rece da je pokojni? :kez:
😁🤣😂🤣 A joj sad me uhvati malo, prima je on skoro 30 godina penziju što je sasvim dovoljno. Ruku na srce to je mnogo duže nego što će većina ostalih biti u penziji. I da je radio sigurno bi umro i ranije, mislim da bi kombinacija golemih količina lošeg vina, duvana i rada bila kobna🤔🤔🤔

да ли је боље не радити ништа, или бити курир за 120 000 динара?

Kuririma plata 120.000 dinara, kuvarima i preko 150.000! Prelistali smo oglase za posao u gradovima u Srbiji: Ovo su najtraženiji, a evo i koliko zarađuju​

Vozači, kuvari, agenti za prodaju, majstori, konobari, magacioneri, prorameri su zanimanja koja poslednjih meseci dominiraju oglasima za posao u Srbiji, bilo da je reč o Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili drugim većim gradovima. Da su ovi poslovi stvarno izuzetno traženi potvrđuje i činjenica da se radnicima za obavljanje tih poslova nude plate i duplo veće od prosečnih.

Stvar je u tome što očito mlađe generacije će sve manje i manje raditi jer im se ne da.....a i ovi što imaju 40 i koju...neki idučesto po bolovanjima, a neki na temelju psih dijagnoza glume veće žrtve nego što jesu i onda po komisijama hodaju i uspiju doći u te neke mirovine , a s druge strane šetaju po gradu, čak idu i po klubovima, tako da nije baš da su radno nesposobni

Ja kroz par dana završavam ugovor u dućanu i već sam našao novi posao, nije mi palo na pamet besposličariti i lijenčariti

Stvar je u tome što očito mlađe generacije će sve manje i manje raditi jer im se ne da.....a i ovi što imaju 40 i koju...neki idučesto po bolovanjima, a neki na temelju psih dijagnoza glume veće žrtve nego što jesu i onda po komisijama hodaju i uspiju doći u te neke mirovine , a s druge strane šetaju po gradu, čak idu i po klubovima, tako da nije baš da su radno nesposobni

Ja kroz par dana završavam ugovor u dućanu i već sam našao novi posao, nije mi palo na pamet besposličariti i lijenčariti
Meštrume, tako se ruši kapitalizam🙂👍😎

Što mislite o takvima?

Kako im dati do znanja da nije u redu to što rade?

Zašto je takvih sve više?

Što time žele postići?
Sto prije donijeti zakon da poslodavac moze dati otkaz bez obrazlozenja.
Nisam poslodavac vec radim kod privatnika.
Ima jedna budala kod nas.Zakon ga stiti,a obraza nema.
Ima ih koji dok rade na odredjeno primjerni su radnici.Cim potpisu ugovor na neodredjeno pocnu da zloupotrebljavaju zakon o radu.I tako otvoris firmu i imas 5 radnika.Trojica te zajebavaju a ti im nista ne mozes.

Честитам!

За разлику од тебе, @Stojkov Menidjer цео живот рмбачи к'о црнац.
Ponosan sam na svoje siromaštvo.
Do njega sam došao poštenim radom.

Kako Vaša Visa... pardon... Baka?

Ja evo kupujem laptop od 600€
AMD Ryzen 5 quadracore,
AMD 16Gb RAM
512Gb SSD
Integrisana grafička AMD (zabole me za ovo, nije desktop)

Dakle, bez problema guta i najavljeni Windows 12 a o Linuxu da ne govorimo sa AMD čipsetom. :
:bye:

Back