ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam smršala 11 kg za tri meseca, što je neko normalno vreme da se izgubi težina,a da se ne povrati brzo i mislim da sam baš ubrzala metabolizam. Jla sam puno,puno voća ujutu i uveče, a u toku dana sam samo redukovala ishranu - nisam kombinovala proteine i ugljene hidrate, meso sam jela sa salatom, bez hleba i testeninu isto sa povrćem,ali bez mesa, bez ulja i sltkiša,ali ništa posebno, uvek sam bila sita, svakome bih ovo preporučila, pogotovo ljudima koji imaju problema sa varenjem. I naravno što je više moguće fizičke aktivnosti.

E ovo je genijalno. Sada ja tako nesto radim i mogu ti reci da ide polako ali sigurno. :razz:

sve su to gluposti.
Jedina prava dijeta vam je da jedete normalno, da prestanete pre nego sto ste siti i dosta (ali dosta) kretaja. (organizam se ponasa kao krtica i sto manje unosite masti, on ih vise nagomilava)

Ako ovo poslusate nikad necete imati problema sa kilama (osim ako nisu u pitanju zdravstveni razlozi)

Sto se tice onog dela da prestanete pre nego sto ste siti. Stvar je u tome da mozgu treba 10 minuta vremena da registruje da se covek najeo. U tih 10 minuta se u stvari prejedate. Setite se koliko puta vam se deilo da nesto pojedete i kazete, bas bih mogao/la jos, ali posle nekog vremena to "zaboravite" i ne osecate glad. Razlog je upravo u ovome o cemu pisem.
Sustinski vi se zadnjih desetak minuta jela prejedate i tu nagomilavate viskove ;)

Mislim da mozda nije OK misljenje ovolikog broja ljudi proglasiti za gluposti. To je mozda malkice netolerantno, narocito ako dolazi od administratora. Ima ljudi koji su bolesni, koji imaju usporeni metabolizam, koji su genetski skloni gojaznosti, koji iz odredjenih razloga ne mogu da se bave sportom, zena koje su u klimaksu... Nemoj tako ostro... :)

Uzgred budi avatar ti je genijalan. Objasni kako i mi da ubacimo neki lep.

Evo i ja da dam mali doprinos ovom forumu:

- obavezno treba uzimati bar jednu multivitaminsku tabletu dnevno tokom drzanja dijete
- sokove izbaciti iz upotrebe, cak i one na kojima pise bez secera i konzervansa jer to definitivno nije tako
- povrce jesti u ogromnim kolicinama jer ono zaista ima malo kcal
- voce je najbolje jesti za dorucak
- dan podeliti na tri dela: od podneva do 20h unos namirnica, od 20h do 04h ujutro varenje i od 04h do podneva ciscenje organizma. Zato je ujutro dobro jesti samo voce a tek posle 12h ozbiljniju hranu
- u voce mozemo da ubrojimo i kostunjavo tipa lesnici, bademi i suseno tipa kajsije, brusnice ali sa ovim treba pazljivo jer je veoma kaloricno
- salate jesti u neogranicenim kolicinama ali sa vrlo malo ulja
- upotrebu soli svesti na minimum
- crveno meso zameniti piletinom, curetinom i nemasnom ribom
- jogurt je veoma preporucljiv posebno Fit sa 0% mm
- vocni jogurt je takodje dobar ako ga pravimo sami (voce + Fit u blenderu)
- caj i kafa naravno bez secera
- cokolada iskljucivo crna i to najvise dva puta nedeljno po jedan redic. To je dobro protiv alergija koje znaju da muce tokom dijete
- sladoled takodje retko i to ne mlecni

Eto, nadam se da sam malo pomogla. :heart:

Lasata malo si sludjena rekao bih..u prvom postu pominjes administratora?? u drugom pise da chupka jede svo voce a ti navodis da ne treba izbaciti voce??saberi se malo!

Kada neko kaze da je izbacio iz ishrane sve UH to znaci 'sve UH'. Ako nisi znao voce takodje spada u UH ali one korisne pa se dalo pomisliti da je i voce izbaceno. Ne znam sta ti nije jasno u vezi administratora ali postoje lepsi nacini da se kaze ono sto se misli. "Saberi se malo" nije nacin. Dakle, kultivisi recnik - malo!
Ispod tab503 pise administrator cini mi se pa ne vidim zasto sam 'sludjena'. Gledaj decko, gledaj...

Pa Mirka, otkri nam svoju tajnu... Gde se radi taj test za intoleranciju na odredjene vrste hrane? Da li se tu radi samo o spisku namirnica ili o kombinovanju nekih vrsta namirnica?

Test se radi u jednoj ordinaciji u Bg, detalje mozes da dobijes na pp, jer je reklamiranje protiv pravila foruma...

Sustina je da se dobije lista namirnica koje treba izbaciti ili zameniti nekim od onih koje smes...ostalo je sve do tebe ...

Ja sam vec mesec dana na ovom rezimu, samo sam dva dana bila gladna , i to su bila dva dana u pms kad mi je organizam trazio povecan unos svega ...

Za mesec dana skinula sam skoro 5 kg...ili preciznije 4,5 ali jedem sasvim normalno...ono sto smem naravno...

Ne osecam se lose, raspolozena sam , imam snage i nisam nervozna ...
Interesantan nacin skidanja kila...ja do sad ne nadjoh bolji.

Prvo to nije dijeta...
Osnovno je da se organizam procisti od toksina i hrane koja mu ne prija, tako se dovodi u ravnotezu, i ojacava imunitet...

Neminovnost je da kile padaju...iako jedes...

Kad dobijes svoju listu praktikujes to 3 meseca...dakle tri meseca se hranis po onom sto smes da jedes, trudeci se da procitas svaku etiketi sa sastavom pre nego stavis bilo sta usta...

Nakon tri meseca, lagano uvodis namirnice koje nisu bile dozvoljene i pratsi...one koje ti tesko padnu , ne krositis ili koristis umereno, a one za koje osetis da su prosle ok, ostavis...

Meni licno osim pavlake ne treba nista , mogla bih ovako ceo zivot...

To je poenta..bitno da si navela da to nije dijeta..za neupucene..vec navikavanje na takav rezim ishrane za ubuduce.;).da covek nauci sta je kcal..% mlecne masti i nutritivna vrednost proizvoda..koliko treba unositi cega..i ne vratiti se na staro :)

Hvala ti puuuno...:D
a evo nasla sam neki sajt pa pogledaj
www.slimred.info
Zelim i ja tebi da to uspesno zapocnes,jer veruj mi postoji sansa da se dovedes u red,a probaj prvo sto bi se posavetovala sa nekim nutricionistom,pogotovo ako imas neke zdravstvene probleme....Srecno..:kiss:
Hej,pa ti si moje godiste--sto znaci da smo mlade...heheh,sto znaci da ima sanse za nove pocetke.valjda je metabolizam jos uvek na nasoj strani....mada ja sumnjam da imam problema sa stitnom zlezdom,al plasim se da to proverim.....sad vec prelazim na neku drugu temu,sorry.....

Heheheh, da generacijo....mada ja sam zdrava kao dren...Hvala Bogu dragom...naravno mislim na sve ostalo sem mojih jadnih koljena :cry:

Ma hajde Bubbamaro, ako je do podrske svi cemo ti je dati. Lepo pocni sa UN ponovo ili nekom drugom koju odaberes, izracunaj BMI, BMR i TDEE a mi cemo svi biti uz tebe. Da bi ti bilo lakse pisi nam svakog dana sta si jela i da li si imala fizicku aktivnost. Ovo je predlog a ti odluci. :lol:

Hvala Lasata....ja sam pocela sa nekim svojim radikalnim promjenama i minimalnim primjenama hrane 28.04....do dana danasnjeg sam skinula 5kg....pocela sam i sa fizicikim aktivnostima, tacnije sa brzim hodanjem i to svaki dan cim ustanem :D

Ma sredicu se ja kao pista...obecavam :)
CMOKIC

E,owako,imam neka pitanjca u wezi sa owom UN dijetom...Wjer.su ta pitanja wecj bila,ali ajde da se ponowim...:)(nisam mogla swe chitati)Smije li malo alkohol da se pije,ako NE,onda shta pijete kada odete uweche u grad poshto ni sokowi ne smiju...Postoji li uzhina,znachi mogu li da pojedem jabuku ili neki integralni keks izmedju ruchka i wechere?Unaprijed hwala,KISS;)

E,owako,imam neka pitanjca u wezi sa owom UN dijetom...Wjer.su ta pitanja wecj bila,ali ajde da se ponowim...:)(nisam mogla swe chitati)Smije li malo alkohol da se pije,ako NE,onda shta pijete kada odete uweche u grad poshto ni sokowi ne smiju...Postoji li uzhina,znachi mogu li da pojedem jabuku ili neki integralni keks izmedju ruchka i wechere?Unaprijed hwala,KISS;)

Alkohol ne sme da se pije, a kada odeš u grad možeš da piješ gazirane sokove ili mineralnu vodu. Užina takođe ne postoji, jer se voće jede za doručak. Nes kafa može da se pije samo prvog dana kada su dozvoljeni mlečni proizvodi, naravno bez šećera i šlaga. Sa ovom dijetom uspela sam da skinem 6 kg za 7 nedelja ali sam se strogo pridržavala pravila. Želim i tebi puno uspeha. Pozdrav.:)

Ja sam se proslog leta, takoreci, "prepolovila", i to sasvim slucajno, ne drzeci ni jednu dijetu. Naime, u nedostatku obaveza, spavala sam svaki dan do 14h, nakon cega sam pila tzv. kafu "ubicu" (interni naziv za jaku, prvu jutarnju kafu), zbog cega izgleda nisam bila gladna sve do uvece, kad bih pojela nesto malo cisto "reda radi", i onda bi "pravi" obrok usledio tek posle ponoci :) (cime, bar u mom slucaju, teorije o fatalnom nocnom obroku padaju u vodu). I tako bar mesec dana. Ne znam tacno koliko sam smrsala ali znam da su se ljudi odusevljavali i trazili "recept" za tu dijetu, koja eto, ni ne postoji. Mozda (cak sigurno) takav nacin zivota nije zdrav, ali igrom slucaja me je doveo do gubitka kilograma. Inace, nikad nisam drzala dijete, a ako se nesto desi, kao ovo, slucajno, dobro je doslo :)

http://www.covermagazin.com/dijeta.htm

Ovde ima 16 vrsta dijeta i izmedju ostalog i ta UN
Udji pa procitaj sve sta te zanima;)
Mozda nadjes neku pogodniju i manje restriktivnu.Ova sa mesecevim menama mi izgleda ok.Jeste da ne jedes ceo dan ali to je samo 4 puta u mesec dana,a ostalim danima jedes normalno:D i skidas po 2 kg za jedan dan:worth:

http://www.covermagazin.com/dijeta.htm

Ovde ima 16 vrsta dijeta i izmedju ostalog i ta UN
Udji pa procitaj sve sta te zanima;)
Mozda nadjes neku pogodniju i manje restriktivnu.Ova sa mesecevim menama mi izgleda ok.Jeste da ne jedes ceo dan ali to je samo 4 puta u mesec dana,a ostalim danima jedes normalno:D i skidas po 2 kg za jedan dan:worth:
je l ti razumes kad to ne sme da se jede?ima tabela al ne kapiram
deluje ko glupost al bas me zanima :)
edit:nasla objasnjenje na drugom sajtu
ali i tabela je drugacija(mozda jer je jedan hrvatski a drugi srpski,sto bi znacilo da moram naci francuski)

Poslednja izmena:
Ja sam se proslog leta, takoreci, "prepolovila", i to sasvim slucajno, ne drzeci ni jednu dijetu. Naime, u nedostatku obaveza, spavala sam svaki dan do 14h, nakon cega sam pila tzv. kafu "ubicu" (interni naziv za jaku, prvu jutarnju kafu), zbog cega izgleda nisam bila gladna sve do uvece, kad bih pojela nesto malo cisto "reda radi", i onda bi "pravi" obrok usledio tek posle ponoci :) (cime, bar u mom slucaju, teorije o fatalnom nocnom obroku padaju u vodu). I tako bar mesec dana. Ne znam tacno koliko sam smrsala ali znam da su se ljudi odusevljavali i trazili "recept" za tu dijetu, koja eto, ni ne postoji. Mozda (cak sigurno) takav nacin zivota nije zdrav, ali igrom slucaja me je doveo do gubitka kilograma. Inace, nikad nisam drzala dijete, a ako se nesto desi, kao ovo, slucajno, dobro je doslo :)

ti si smrsala zato sto si se odmorila i naspavala! Ja jednom nisam radila par meseci, jos sam i prestala da pusim, i smrsala sam 12 kila - bez truda. samo zato sto sam bila opustena... umor i stres su veliki neprijatelji dobre linije ...

Back