ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e opet ja:)

procitala sam da kad se posle slatkisha pojede rebro cokolade, da to smanjuje zelju sa slatkisima...pa je mozda pre to razlog za to u dijeti?? nego da ukine alergiju
mislim malo mi je to cudno objasnjenje.. ? sto dobijes alergiju od dijete uopste

a meni se posle te cokolade jelo jos eto ti sad.meni se vratilo ono sto sam smrsala od atkins dijete a od ove nije jos.razmisljam da li da drzim un dijetu ili cudo dijetu.moracu nesto jer sam se ugojila od 65kg na 69kg.

pajamaca:
e, ja sam juče pila i piškila, piškila:p
noćas sam ustajala nekoliko puta, ma jel moguće?
inače...ova dijeta koju mi je nutricionista prepisala, mi baš ne ide.
nastaviću da vozim bicikl, prosto ne mogu da zamislim dan a da ga ne odvozam po adi krug;)
i završiću one šejkove koje imam, greota mi da bacim...
a ručaću supe. (ono krompiri meso kuvano) i salatu.
večera šejk.
posle ću videti ( imam zalihu za mesec dana)
mislim da meni jedino pomaže proteinska dijeta,
kažu da je presudno kod 0 krvne grupe, i da se mi gojimo od testa,
ugljenih hidrata.
dakle. pepeljugo, molim te za malu pomoć.
javi se ako si tu.
tu sam, pajamaco ;)
pratila sam ja desavanja, secas se da sam obecala podrsku kada si krenula sa Majinim programom. onda sam ukapirala da iz nekog razloga odustajes, samo nisam bila bas 100% sigurna u to, pa sam mudro cutala. i ja sam isto O krvna grupa, i meni valjda i zbog toga proteinska najvise odgovara. e sad ce opet da krenu da me pljuju protivnici proteinske, a toga je bilo u izobilju pogotovu na Zdravlju, jedva zivu glavu sacuvah. Toliko jednostranih, ostrascenih komentara, proisteklih iz nekih poluznanja, meni kao farmaceutu i specijalisti biohemije deluju na kraju smesno.
Ali, daklem, idemo mi dalje. Ono sto ja tebi, pajamaco, preporucujem je da procitas knjigu Atkinsova dijeta, posto to nama ne gine kao neki dozivotni program, naravno, kasnije u mnogo opustenijoj varijanti. A to ti preporucujem i iz razloga pogresnih verzija Atkinsa, koje zabranjuju mleko, jogurt i sli, a sve se to noze skockati u dozvoljenom broju ugljenih hidrata na dan. Meanwhile, pitaj sve sto te interesuje :p :p

Mozemo se mi ovde do u beskraj sporiti koja dijeta je najbolja, najzdravija, najefektivnija, ali mislim da je najvaznije da svako od nas prepozna koji program njemu najvise odgovara. Mislim da se treba rukovoditi prethodnim iskustvima, a sve smo probale mnogo razlicitih dijeta, kao i poznavanjem svog temperamenta, koji bi trebalo da diktira tempo redukcije tezine. Lepo je sto tamo neka komsinica ili poznanice sa nekom tamo dijetom smrsa bas lepo, OK je i probati je, ali treba poznavati svoj organizam i svoju psihu.
Daklem, ne promovisem ja ni Atkinsa kao bogom dat program, samo stojim iza toga da nekima ( ukljucujuci i sebe) taj program odgovara, opet kome UN odgovara - i to je super, ili neka treca dijeta, izbalansirana, a redukciona, isto i to je OK. Samo se treba pronaci, i istrajati.

jesam : ) hvala
cak sam isla da trcim
ali mi se spava po podne
a ko si ti
e, gledam one kalorije net, ne iygleda lose, samo sta kad odes kod nekog, krisom odneses tanjir u kuhinju da izmeris koliko grama torte ti je dao : ))

bas sam nesto razmisljao... pene sa parma prsutom, parmezanom i besamel sosom.... ili susi i jakitori, sa miso supicom.... ili krem paradajz corba sa semenkama od suncokreta i mocarelom.... mada znate ste mi se ustvari jede - onaj sun dried tomatoes... da li to negde moze da se nadje u bg-u?!

Back