ona, 30, nije u vezi // ona, 40, neudata

Samica/usedelica je

A) pogrdni izraz koji ima za funkciju osećaj prividne uspešnosti života u dubini duše nezadovoljnog subjekta koji je tu reč nekome uputio ili pomislio, po pravilu žene
(Jao, vidi onu usedelicu, samo se teši da živi život kako joj se hoće i da je nije briga šta će selo reći. Sreća, pa mi se moj život učini lepšim i potpunijim kada pljucnem njen, pa lakše preguram svoj dan i lakše varim svoje učinjene izbore. Idem sad da pevam i mesim štrudlu za mog dragog, možda obrati više pažnje na mene večeras...... ma i ako ne obrati, ja sam srećna jer ga makar imam, ona usedelica nema ni to.)

B) pogrdni izraz koji ima za funkciju samo trenutni gubitak osećaja manje vrednosti i pokušaj izlečenja frustracije muškarca kome retko koja da, dok daje drugima
(k*učka jedna, znam ja takve, davale su svima u mladosti osim meni, i htele su samo da se provode i rade ono što im se hoće, dok sam ja ostajao sam u svojoj sobici. Tako joj i treba sada, tešim se da je ona u stvari jedan škart čim je neudata, pa neću plakati što me ona i njoj slične nisu htele, škart mi ni ne treba.)

Poslednja izmena:
Te matore su uglavnom pod nekom falinkom jer da su valjale to bi neko vec uzeo.Jos gore su one koje su dobile sut kartu dakle raspustenice jer su tu u pitanju skartovi koji su pali na kontroli, dakle otpad koji je neki muskarac odbacio.Dakle ko u marketu kupuje ono sto je bajato taj je musterija za te polovnjache.

pa naravno kolega ,ja mislim da su te izreke smisljene bas zbog muskih da zastite mlade momke (da se ne zatelebaju) ,od lazljivih prevejanih i namazanih preiskusnih matorki , jer su one zavrsile ustvari na otpadu, deponiji ,kao otiraci , one su ti otpaci ,a kojih uvek ima u nekom procentu, i devijacije od zenskog roda koje nikome nisu valjale ,pa normalno -nece vise nikom ni valjati ,i vise nemaju nikakvu korisnu i prakticnu svrhu ni muskima ni drustvu ,/sem za sexualno obrazovanje....

???ene ko premesti temu na zene???

Samica/usedelica je

A) pogrdni izraz koji ima za funkciju osećaj prividne uspešnosti života u dubini duše nezadovoljnog subjekta koji je tu reč nekome uputio ili pomislio, po pravilu žene
(Jao, vidi onu usedelicu, samo se teši da živi život kako joj se hoće i da je nije briga šta će selo reći. Sreća, pa mi se moj život učini lepšim i potpunijim kada pljucnem njen, pa lakše preguram svoj dan i lakše varim svoje učinjene izbore. Idem sad da pevam i mesim štrudlu za mog dragog, možda obrati više pažnje na mene večeras...... ma i ako ne obrati, ja sam srećna jer ga makar imam, ona usedelica nema ni to.)

B) pogrdni izraz koji ima za funkciju samo trenutni gubitak osećaja manje vrednosti i pokušaj izlečenja frustracije muškarca kome retko koja da, dok daje drugima
(k*učka jedna, znam ja takve, davale su svima u mladosti osim meni, i htele su samo da se provode i rade ono što im se hoće, dok sam ja ostajao sam u svojoj sobici. Tako joj i treba sada, tešim se da je ona u stvari jedan škart čim je neudata, pa neću plakati što me ona i njoj slične nisu htele, škart mi ni ne treba.)

pa naravno to sasvim normalna i pozitivna stvar kolektivne psihologije, nisu ti izrazi za dzabe nastali i svaki ima svoj razlog sto je pezorativan , mudri su bili nasi stari ,jer muskarac moze da nema srece ili los start ili lose materijalno stanje ,a zensko ma kakva daje startovace je ne jedan nego na desetine dobrih momaka ,sad sto ona je birala mangupe koji je iskoriste i sutnu, ili ima falinku u glavi ,komplexe vise vrednosti ili nesto trece ,to je njen problem i treba je osudjivati i zayebavati i to bez milosti i to je potpuno opravdano.

zašto to miriše na tugu i defekt kad je zapravo obična statistika koja ništa ne govori
ili govori?
postoji li opšti model za većinu - obožavam reč - samica?

Mirise na tugu jer je tuzno biti stalno sam. Lepse je u dobrom drustvu.

Carsijski se ogovaraju ljudi koji zive na nesto drugaciji nacin, to je tradicionalan manir uskih sredina. Sto je drustvo brze, vece, organizovanije, slobodnije to se manje tracare ljudi koje ne shvatamo, ne odobravamo, ne podrzavamo...manje primecujemo one kojima zavidimo a i sami smo slobodniji da uradimo sa svojim zivotom nesto sto mozda zelimo a ne smemo.

Poslednja izmena:
je l cvet na kiši udata?

nego, šta fali ako je sama sa 30, 40?
ne smatram da su udate žene superiornije
ne smatram da su neudate superiornije
valjda žena sama zna može li sama ili ne
i poštujem izbor

A što misliš da je sama / namerava da ostane sama?
Neke žene imaju svoje snove i predstavu kako treba da izgleda porodica. To je mnogo teže nego kad samo "reši da se uda" pa se uvali prvom ko naiđe.

Ove druge posle odapinju otrovne strelice i podhebavaju one koje još traže, a u stvari im zavide na slobodi, odlučnosti i šansi da ostvare ono što one nisu - pravu i kvalitetnu porodicu.

zašto to miriše na tugu i defekt kad je zapravo obična statistika koja ništa ne govori
ili govori?

Naravno ne govori, sta sad treba zbog toga da se ubije!? Ne podnosim rec samica, zabranila bih njenu upotrebu :)
Bolje i biti jedno vreme sam nego sa bilo kojom budalom.

Poslednja izmena:
ili govori?
neki ljudi bolje funkcionisu sami, neki nisu nasli jos uvek osobu, neki su mozda prezahtevni, neki su stidljivi i povuceni....ja sam shvatila za sebe samu da ne mogu i ne zelim da budem sama u zivotu jer je meni jednostavno bolje u paru, socijalni sam tip, a i volim muskarce, sta cu :sad2: iz perspektive nekoga kome je potrebna ljudska toplina, bliskost i ljubav, da meni je tuzno videti i muskarce i zene koji su godinama sami....a njima mozda nikad bolje u zivotu, sta znas :lol:...razliciti ljudi, razlicite potrebe.

A što misliš da je sama / namerava da ostane sama?
Neke žene imaju svoje snove i predstavu kako treba da izgleda porodica. To je mnogo teže nego kad samo "reši da se uda" pa se uvali prvom ko naiđe.

Ove druge posle odapinju otrovne strelice i podhebavaju one koje još traže, a u stvari im zavide na slobodi, odlučnosti i šansi da ostvare ono što one nisu - pravu i kvalitetnu porodicu.

i opet se priča svodi na to da sam ja jadna, zahebana, uvaljena prvom koji je naišao jer kako, jadna, sa 22 god. mogu da znam šta hoću kad ne znam :(
ne mislim da svaka žena koja je sama namerava da ostane sama
rekla sam poštujem izbor i ako hoće i ako neće i ako traži i ako ne traži
živi i pusti druge da žive, umru, taj fazon

- - - - - - - - - -

Kada se ne uda - defekt, kada zele da se udaju - udavace. Kada ne zna da se ye8e - ne valja. Kada se ye8e, onda je <svasta, nesto>.

Zanimljivo je sto vecma, ovo gore navedeno, pricaju muskarci i "muskarci". Ne razumem sta se to njih tice...

ma ne može da valja nikako :(

i opet se priča svodi na to da sam ja jadna, zahebana, uvaljena prvom koji je naišao jer kako, jadna, sa 22 god. mogu da znam šta hoću kad ne znam :(
ne mislim da svaka žena koja je sama namerava da ostane sama
rekla sam poštujem izbor i ako hoće i ako neće i ako traži i ako ne traži
živi i pusti druge da žive, umru, taj fazon

- - - - - - - - - -

ma ne može da valja nikako :(

bravo nevena , svaka ti cast , odusevila si me ej.
moram da ti kazem da si jedna od retkih koju citam i jedina koju cenim i postujem na ovome forumu.Ti si prava zena ,najbolja zena ,tvoje misljenje vredi ko 100 ovih probusenih matorki ,pusti ove ostrokondje zenske i muske.

-Nije ne valja nikako nego, nece da se uda oce da ide okolo i prozivi tj. skace po drugim tukijima i otkaci momka koji je hoce tada takvu - pa jeste defektna , kad oce da se uda pa znas sta taj momak mozda tad vise nece da zeni nju mozda nece da je prihvati tako "prozivljenu" nazad, ( inace i ne znam sto muskarac mora da prihvati svaku zensku odluku inace je los).
Ko kaze? meni ne smeta! ,ja sam trazio onu koja nema pojma da se yebe (nevina) ,...a kad se yebe i blajva znalacki i nosi bolne traume i komplexe i bolesti ,onda je jedna obicna razbusena cava i nije za kucu -dovidjenja ,prijatno.

Back