Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
- 6.831
Kako ime teme kazhe , ko bi mi mogao prepotuchiti dobru ( najbolje domacu ) On-Line knjizharu ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U ovom trenutku citam knjigu Koliba za koju kazu da je bestseler u Americi,pa kad je procitam videcu je li!
Kolibu je verovatno izdala Laguna a Laguna je izdavacka kuca koja fabrikuje samo smece od knjiga.Tacno je sto neko rece da bestelere ne treba citati.To je skoro uvek bezvredno jer knjigu na vrh citanosti dovode neobrazovani citaoci koji citaju knjige iz dosade,radi zabave i sl.
Dobrih poznavaoca knjiga je malo,visokih duhova koji mogu ponirati u dubine je takodje malo,pa samim tim ono sto oni citaju ne moze biti bestseler.
Ja kad odem na Sajam knjiga,cim vidim na gomili Lagunine knjige ja se okrenem i idem dalje,necu ni da gledam naslove.Davno sam uocio sta oni prevode i nema potrebe da gubim sa njima vreme.
Sramota je da ovako govori neko ko sebe smatra obrazovanim. Vidiš, ja sam visoko obrazovana, imam puno godina, i mogu sebi da dozvolim da čitam iz zabave. Prošlo je vreme kad sam čitala iz potrebe.Ne tvrdim da sam dobar poznavalac knjige, ali i ne kritikujem druge što ne poznaju matematiku kao ja. Kada ne bi bilo ovakvih kao ja recimo, izdavaštvo bi propalo, pa vi, "visoki duhovi" ne bi imali gde da nabavite te vredne knjige ograničenih tiraža.
Ma pusti, Rado, valjda smo svi u mladosti mislili da se sve knjige čitaju samo da se pokupi ne znam kakva životna mudrost. Ima negdje ovdje i tema "Knjige iz kojih ste se učili životu" ili tako nekako. Uvijek se iskidam od smijeha kad vidim taj naslov. Naravno da se knjige čitaju iz zabave i iz dosade, to je sasvim normalno. Isto tako, činjenica je da ima dobrih i loših knjiga, ali to ne mora da ima veze s tim da li je knjiga bestseler ili nije. Dobre knjige mogu biti teške za čitanje, ali mogu biti i lake i razumljive, pristupačne milionima ljudi. Isto tako, zahtjevne knjige mogu biti objektivno loše - nema pravila.
S godinama i dužim čitalačkim stažom svako nauči da bude malo opušteniji, prestane u knjigama tražiti direktne odgovore na neka pitanja koja si postavlja. Čovjek nauči da književnost na čovjeka utiče prije kroz neki veoma spori proces asimilacije, nego što se radi o direktnom učenju (štaviše, didaktička književnost je redovno loša i ne prelazi preko praga trivijale).
Ali dobro, mladost je nestrpljiva. Sa 19 ili 21 godinom svako bi želio da pročita nekih pet važnih i teško razumljivih knjiga i poslije mu sve na svijetu bude jasno...
Slažem se sa tobomKolibu je verovatno izdala Laguna a Laguna je izdavacka kuca koja fabrikuje samo smece od knjiga.Tacno je sto neko rece da bestelere ne treba citati.To je skoro uvek bezvredno jer knjigu na vrh citanosti dovode neobrazovani citaoci koji citaju knjige iz dosade,radi zabave i sl.
Dobrih poznavaoca knjiga je malo,visokih duhova koji mogu ponirati u dubine je takodje malo,pa samim tim ono sto oni citaju ne moze biti bestseler.
Ja kad odem na Sajam knjiga,cim vidim na gomili Lagunine knjige ja se okrenem i idem dalje,necu ni da gledam naslove.Davno sam uocio sta oni prevode i nema potrebe da gubim sa njima vreme.