Pa sad zavisi, uglavnom je knjiga bolja (jer film je uglavnom komercijalniji i prilagođen široj publici, pa u tom "prenosu" nešto se sigurno gubi na kvalitetu, na naraciji, na priči, detaljima, itd) ali recimo ja sam kao klinac uvek radije gledao filmove jer knjiga mi je nekako bila dosadna i nije mi držala pažnju i prosto me nije nešto interesovala kao medij (iako se to vremenom malo promenilo) iako sam uvek bio radoznao i željan novih saznanja i informacija, pa recimo i sad donekle ono tematika neke knjige mora baš mnogo da me zanima da bi knjiga uspela da mi zadrži pažnju, dok recimo strip čak i da me možda toliko ne zanima sama tematika ono pročitam ga zbog možda kvalitetne naracije ili lepog crteža ili recimo kad uhvatim neki film na TV-u ono znam da ga pogledam i odvojim tih sat ipo-dva iako me možda toliko ne zanima nit ostavlja ne znam kakav utisak na mene, dok u čitanje knjige od recimo 500 stranica (koja iziskuje mnogo više vremena, koncentracije, pažnje i neku vrstu napora) ipak se ne upuštam tako lako i dosta sam selektivniji.
Inače ja generalno iako volim da pročitam svašta kako bi zasitio neku svoju radoznalost ono na knjige sam prvenstveno ipak gledao samo kao na izvor informacija (ili ono jel me baš zanimala ta neka određena priča) dok recimo muzika, strip, film, dokumentarci ili video igra su ipak medij u kojima više uživam, ono ujedno su i izvor informacija ali isto tako i užitak i relaksacija i neka strast (što za knjigu baš i ne mogu da kažem, barem ne u toj meri), ono kapiram da nisam neki bibliofil i to je to (kao što sam recimo stripofil, filmofil, zaljubljenik u određenu vrstu muzike, gejmer, zaljubljenik u sport i šta ti ja znam).