Omiljene knjige vašeg detinjstva

Kad sam bio osnovac, do iznemoglosti, barem desetinu puta sam čitao:
- Orlovi rano lete (Slavno vojevanje, Bitka u zlatnoj dolini, Lijan vodi karavane)
- Magarece godine
- Tajno društvo PGC
- Dečaci Pavlove ulice
- Crni gusar (E. Salgari)
- Kraljica kariba...

ej, kako je lako vratiti se... na čas...

Kad sam bio osnovac, do iznemoglosti, barem desetinu puta sam čitao:
- Orlovi rano lete (Slavno vojevanje, Bitka u zlatnoj dolini, Lijan vodi karavane)
- Magarece godine
- Tajno društvo PGC
- Dečaci Pavlove ulice
- Crni gusar (E. Salgari)
- Kraljica kariba...

ej, kako je lako vratiti se... na čas...

Od prve do poslednje koju si naveo kao da je mene neko pitao. :super:
Jos samo da dodam i "Druzbu Pere Kvrzice"

i to! :)
mogao bih taj spisak jos i prosiriti, ovo je samo top 10 :)

I da dodam "Jolandu, kci Crnog gusara". Koliko sam volela te tri knjige o Crnom gusaru. Pozamljivala sam ih iz biblioteke bar 10 puta. A kada sam pre nekoliko godina htela da imam svoje primerke, nadjem ih u nekoj antikvarnici i ponovo procitam, bila sam strasno razocarana.
Neke svoje omiljene knjige iz detinjstva mogu i sada da citam sa nesmanjenim zadovoljstvom poput Copiceve "Glava u klancu, noge na vrancu" i slicnih, a neke treba ostaviti u detinjstvu ;)

Crvenkapa mi je bila omiljena slikovnica.
Kad sam pošla u školu, Devojčica s junačkim srcem i Sudbina jednog Čarlija. Kasnije malo Dnevnik Ane Frank, pa Mi deca sa stanice Zoo. Ali, davno sam ja bila dete. Sada mi je omiljeni dečiji pisac Uroš Petrović, posebno njegove Zagonetne priče I, II, III i IV deo, tako da ga nemilosrdno kupujem svoj deci za poklon.

Moja prva knjiga bila je zapravo knjiga moje sestre. Ona ju je dobila za rodjendan, ali je nije citala.
A onda sam je prigrlila i knjiga me je uzela pod svoje.
Bila je to zbirka razlicitih grckih mitova, Grimovih i drugih bajki, Ezopovih basni i drugih prica za decu.

Knjiga se zove 365 prica.

Kasnije su dosle neke druge drage knjige, ali ova ostaje knjiga mog detinjstva.

Back