Omiljena igračka iz detinjstva

da li ima neko ko još u odraslom dobu čuva lutke kao npr ja:eek:
ja čuvam sve svoje lutke, uredno su poređane po policama:)
i ne pada mi na pamet da ih bacam, niti da ih ikome dajem nek skupljaju prašinu .zaljubljena:

Imam sve koje su mi sacuvali...Ne drzim ih vise po policama (manjak prostora), vec u kutijama...Omiljene su mi beba, muska sa kosom, plavim loknicama i plavim ocima, i zvala sam ga Dule, po tadasnjoj simatiji Dusku. Dobila sam ga poslije operacije krajnika, sa 3 godine. I jedan zec, karirani, ljubicasto-bijeli, "rucni rad" iz paketica tadasnje tatine firme...ne znam zasto obozavala sam ga, drzim ga na skoro svakoj fotografiji, a cak je neugledan. I beba "cela" Maja...i jos dosta toga...Svaka ima svoju pricu. :lol:
Jednom smo se brat i ja igrali frizera, i napravili ogroman red od lutaka i svih igracaka, i shishali ih...koj aigracka nije imala kosu, shishali bi smo joj uvo, ili sta vec ima...:mrgreen:
Cuvam ih, ali bih nekad voljela da ih vise nemam...duga prica...

Ja sam imala (i jos uvek imam) brdo lutaka, od kojih su mnoge jos u kutijama. Onaj fazon, kupe ti lutku pa je popnu na ormar da je ne sk.enjas odma'. :zcepanje: A kad ih prerastes, majka ih cuva za unuce. A unuce ne da je operisano od lutaka, nego ih ni ona nije raspakovala. I tako... cekaju neko novo pokolenje raspolozeno za igru sa njima.
A omiljena mi je veliki plisani zec u sesiru... kupio mi tata za sedmi rodjendan. :heart: Jos je ko nov, samo vise nije beo, posiveo je s godinama.

Omiljena igračka mi je bio plišani meda - ***** :rumenko:
Tako smo ih (pošto je svaka imala svog) sestra i ja zvale.Jer je jednom prilikom u afektu, moj otac pošto mu se meda našao na putu, šutnuo medu i reko
"skloni mi ovog pedera odavde!!!!"
i tako i ostadoše....******... :mrgreen:
Čuvam i njega i još 10-ak omiljenih

Omiljena igračka mi je bio plišani meda - ***** :rumenko:
Tako smo ih (pošto je svaka imala svog) sestra i ja zvale.Jer je jednom prilikom u afektu, moj otac pošto mu se meda našao na putu, šutnuo medu i reko
"skloni mi ovog pedera odavde!!!!"
i tako i ostadoše....******... :mrgreen:
Čuvam i njega i još 10-ak omiljenih
omg, ti si ušila i vandu sa davanjem imena =D

@tema
ja ne čuvam
mislim, možda se negde vuku te igračke ali nisam nešto vezana
volela sam barbike i sve to, a imala sam samo jednu lutkicu prema kojoj sam gajila neke emocije, a to je bio bucko
onako, gumena glava, krpeno telo, zelena kosa, ništa posebno al sam ga nekako volela i kad god sam imala neku muku bucko je bio tu da saoseća
kako to zvuči? o.O

e da, i to je zanimljivo
kao mala sam se mnogo više igrala drvenim i plastičnim kockama, a tek kasnije lutkama
dal su nam polne ulooge stečene ili urođene? m?

pa vidi ja lauru nisam forsirala ni na jednu stranu i ona se nikad nije igrala s jedinom barbikom koju je imala,a omiljena igracka joj je mac
ni kocke nije volela
samo dinosauruse,konje i tako zivotinje
a kao mala prazne flase,to je bilo bolje nego ista,znaci kad se uhvati za flasu ne pusta (ko majka :rumenko: )
kao i jednu kutiju od bujona u koju smo stavili nekoliko zrna pasulja :lol:

meni je mama jednom prilikom donela lutku, ''bebu'', ali nije bila celava kao one bebe sto su imale druge devojcice...
moja lutka (zove se Madjarica, iz Madjarske je :) ) ima kosu od prirodne dlake, dugu.. I stalno sam joj pravila frizure..
ima odelo, carapice, patikice.. i spavala sam dugo sa njom... i kad sam porasla, cisto da imam nesto da zagrlim kad sam sama :)

pa vidi ja lauru nisam forsirala ni na jednu stranu i ona se nikad nije igrala s jedinom barbikom koju je imala,a omiljena igracka joj je mac
ni kocke nije volela
samo dinosauruse,konje i tako zivotinje
a kao mala prazne flase,to je bilo bolje nego ista,znaci kad se uhvati za flasu ne pusta (ko majka :rumenko: )
kao i jednu kutiju od bujona u koju smo stavili nekoliko zrna pasulja :lol:

pa ja sad ne znam, valjda ni mene moji nisu forsirali, tj kad sam bila mala onda su bile kocke
al kad kreneš da se igraš sa decom, odnosno sa drugim devojčicama lutke same dođu na red

Back