“Oluja” iz klime (Купујте Хрватско!)

medved_bg:
Ovaj moj Vivax-ov dvd radi k'o blesav, čita boga oca...mada to je fora sa dvd-om, bolje da uzmeš neki slabijeg kvaliteta, pošto ovi "zakoni" često neće da čitaju "divljake".

E, a moj primer ekonomskog patriotizma su Monine tašne! :lol:

ima li u Srbiji neka firma koja proizvodi ekolosku hranu?
dosad nisam cula, a cini mi se da Srbija za to ima perfektne uvjete...
a trziste Evrope vapi za takvim proizvodima, i vec ih uvoze iz Kine!?
evropa ne proizvodi dovoljno..u Hrvatskoj je to nemoguce, jer je njena proizvodnja usmjerena prema masovnom turizmu, a mislim dau Hrvatskoj i nemamo dovoljno svijesti o tome..
kakvo je stanje u Srbiji

Saint Andrew:
Not quite. Vegeta jeste prisutna na trzistu Srbije,ali imas i ''C zacin'' koji nije ni bolji ni gori od Vegete, zatim ''Biozacin'', ''Alevina'' vegeta... Ja sam recimo zadovoljan ''Alevinim'' proizvodima,ne samo vegetom...

neke od ovih proizvoda sam probala, meni su u poredenju sa vegetom preslani
mislim da je tu i uspijeh Vegete, taj odnos mjesavine...
ali , ipak sve je to stvar ukusa, naravno 8-) 8-)

slavonija:
ima li u Srbiji neka firma koja proizvodi ekolosku hranu?
dosad nisam cula, a cini mi se da Srbija za to ima perfektne uvjete...
a trziste Evrope vapi za takvim proizvodima, i vec ih uvoze iz Kine!?
evropa ne proizvodi dovoljno..u Hrvatskoj je to nemoguce, jer je njena proizvodnja usmjerena prema masovnom turizmu, a mislim dau Hrvatskoj i nemamo dovoljno svijesti o tome..
kakvo je stanje u Srbiji

Ispravice me neko ko bolje zna,ali mislim da ni ovde nije to zazivelo po pitanju bioloske hrane... Svi nekako prvo cekaju biogoriva,pa cemo onda videti sta cemo da jedemo... :wink:

medved_bg:
Šta misliš pod ekološkom hranom?
Ne znam, slabo se razumem u prehrambenu industriju, ali mislim da imamo neka ograničenja pri izvozu hrane (u smislu voća, povrća i sl.)

pa ono bio proizvodi, bez pesticida itd, bez kemije...
koliko citam Evropa trazi svugdje po svijetu takve proizvode, od jabuke preko mesa do sapuna, i Srbija po meni ima izvrsne uvijete za tu proizvodnju..

Tu si u pravu...mislim da to ne ide u nekim ozbiljnim količinama i mislim da ima neka regulativa koja nas ograničava, ali stvarno ne znam ništa određeno.
A da bimoglo, moglo bi...skoro mi je u poseti bio jedan Holanđanin, poslom, i, klasika, vodali ga svuda, te rakija, te hrana, ovo-ono, i kad je trebao da se vraća, zamoli nas čovek, ni manje ni više, nego da ponese 2 kile paradajza sa sobom. Kaže, pravi ukus paradajza nije osetio godinama.
E sad stvarno laku noć ;)

Jerry Ropero:
danas je kandidat SDP-a (navodno stranke levice i manje nacionalisticke od HDZ-a) izjavio da se nikako ne sme dozvoliti da Srbi kupe ista u Hrvatskoj.

A vi nastavite da kupujete njihove proizvode.
Hehe, a Sanader mu kontrira :) ......Toliko o vaznosti ideologija :| ....Sve vise mi se se Svidja ;)
Posebno otkad vidim da ga Ustase pljuju nevidjeno :) ......Deluje moderno :) , ovdi....
ivo_sanader.jpg

Back