"Oluja" i etničko čišćenje - da ili ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislim uzaludna tema..nije valjda da je bilo ko od vas ocekivao da ce Hrvati reci da je Oluja bila etnicko ciscenje....skroz ocekivana reakcija sa odbbranom onoga sto oni dozivaljavaju kao nacionalni praznik...neko je postavio pitanje zasto su se srbi povukli...boze kakva glupost...ne nego su trebali da ostanu da ih ovi kolju..pa to smo sa njima vec imali...to masovno klanje srba i ubijanje...naravno da nisu trebbali da ostani tamo gde su ih ,,susedi,,mrzilei vise od icega na ovom svetu...ta mrznja hrvata prema srbima je patoloska...i nema joj leka...i uvek ce im srbi biti krivi za sve
Nemate pozitivan stav prema ''braći''.Jedini pozitivan odnos je velika distanca i dobro zezanje.Oni se neće promeniti dok im se ne desi neka ružna stvar kao narodu.

@ slavene
nije tocno to sto kazes...
Srbi nisu nikada prihvatili niti potpisali plan Z4
o tome svjedoce svi sudionici dogadanja; 3 sata pred pocetak Oluje su htjeli prihvatiti (neznam tocno koji clan delegacije) i tada su, a ne Hrvatska postavljali uvjete (da se nece da razoruzaju, a to razoruzanje je bio uvjet MZ a ne Hrvatske) imas negdje na netu kompletan plan Z4 pa pogledaj, neda mi se sad traziti...u svakom slucaju drzava u drzavi, sad dali bi ih Tudman izigrao mozemo nagadati, ali cinjenice su cinjenice da nisu prihvatili...(molilo i cekalo ih se pola godine da prihvate)

Ali slavonija, upravo ti velim da to nije tačno. Milan Babić je izašao i za novinare u javnosti rekao da Vlada Republike Srpske Krajine prihvata plan Z4 kao rješenje u potpunosti.

Čak ni sa hrvatske strane niko nije prihvatio plan Z4 kao što je M. Babić učinio, već samo [i}u načelu[/I] i kao osnov za drukčiji plan.

Nakon toga, Zagreb je podnosio redom amandmane i dalje zahtjeve Kninu, koji su svi redom bili prihvaćeni do bezuslovne kapitulacije, kada je RSK odbila plan Z4 (tj. njegovu konačnu verziju). Hrvatska strana je prekinula sve pregovore (a ne srpska).

Što se tiče potpisivanja - Nikakvog potpisivanja na kraju nije bilo, tako da ne može biti govora o tome...

Poslednja izmena:
Nemate pozitivan stav prema ''braći''.Jedini pozitivan odnos je velika distanca i dobro zezanje.Oni se neće promeniti dok im se ne desi neka ružna stvar kao narodu.

stav? nemam stav...ne razmisljam...dobili su sta su hteli....imaju tisucletnji san ostvaren..nek im je...ne mrzim ih...ali necu da idem tamo..jer mislim da je mnogo veci procenat udala na koje mozes da naletis da te maltretiraju nego ovde u Srbiji..ovo moje razmisljanje se pokazalo kao ispravno s ozirom da znamo za sve slucajeve kako su ljudi iz Srbije prosli tamo...pa sto da idem kad nisam dobrodosla..ne razumem srbe koji odlaze tamo na more..i veruju da im se nece nista desiti...mislim sto idu na mesta gde nisu dobrodosli

mislim uzaludna tema..nije valjda da je bilo ko od vas ocekivao da ce Hrvati reci da je Oluja bila etnicko ciscenje....skroz ocekivana reakcija sa odbbranom onoga sto oni dozivaljavaju kao nacionalni praznik...neko je postavio pitanje zasto su se srbi povukli...boze kakva glupost...ne nego su trebali da ostanu da ih ovi kolju..pa to smo sa njima vec imali...to masovno klanje srba i ubijanje...naravno da nisu trebbali da ostani tamo gde su ih ,,susedi,,mrzilei vise od icega na ovom svetu...ta mrznja hrvata prema srbima je patoloska...i nema joj leka...i uvek ce im srbi biti krivi za sve

masovno klali i ubijali su po Hrvatskoj devedesetih Srbi...
dokazano...procitati presude Haag-a
ne susjedi ih nisu mrzjeli sve do onoga trena dok ih nisu poceli ubijati i pljckati i sa vrecicom u ruci protjerivati iz njihive zemlje i njihovih kuca...
i kad su se nad prezivljelim Hrvatima zlocinacki izivljavali da malo uzivaju, tjerajuci ih (zene, starce i nejac...kako vi volite reci) zive u minsko polje...
dokazano na sudu u Beogradu...
tada su ih mrzili, danas vise ne, ili rijetko tko
a vasoj mrznji nema lijeka jer ne zelite da vidite realnost i cinjenice

stav? nemam stav...ne razmisljam...dobili su sta su hteli....imaju tisucletnji san ostvaren..nek im je...ne mrzim ih...ali necu da idem tamo..jer mislim da je mnogo veci procenat udala na koje mozes da naletis da te maltretiraju nego ovde u Srbiji..ovo moje razmisljanje se pokazalo kao ispravno s ozirom da znamo za sve slucajeve kako su ljudi iz Srbije prosli tamo...pa sto da idem kad nisam dobrodosla..ne razumem srbe koji odlaze tamo na more..i veruju da im se nece nista desiti...mislim sto idu na mesta gde nisu dobrodosli

Mika komšinica je po običaju upravu

masovno klali i ubijali su po Hrvatskoj devedesetih Srbi...
dokazano...procitati presude Haag-a
ne susjedi ih nisu mrzjeli sve do onoga trena dok ih nisu poceli ubijati i pljckati i sa vrecicom u ruci protjerivati iz njihive zemlje i njihovih kuca...
i kad su se nad prezivljelim Hrvatima zlocinacki izivljavali da malo uzivaju, tjerajuci ih (zene, starce i nejac...kako vi volite reci) zive u minsko polje...
dokazano na sudu u Beogradu...
tada su ih mrzili, danas vise ne, ili rijetko tko
a vasoj mrznji nema lijeka jer ne zelite da vidite realnost i cinjenice

Koliko si ti zaglupljena i blage veze sa zivotom i realnoscu nemas da je to neopisivo.

Onaj Kyo je za tebe doktor

Ali slavonija, upravo ti velim da to nije tačno. Milan Babić je izašao i za novinare u javnosti rekao da Vlada Republike Srpske Krajine prihvata plan Z4 kao rješenje u potpunosti.

Čak ni sa hrvatske strane niko nije prihvatio plan Z4 kao što je M. Babić učinio, već samo [i}u načelu[/I] i kao osnov za drukčiji plan.

Nakon toga, Zagreb je podnosio redom amandmane i dalje zahtjeve Kninu, koji su svi redom bili prihvaćeni do bezuslovne kapitulacije, kada je RSK odbila plan Z4 (tj. njegovu konačnu verziju). Hrvatska strana je prekinula sve pregovore (a ne srpska).

Što se tiče potpisivanja - Nikakvog potpisivanja na kraju nije bilo, tako da ne može biti govora o tome...

neda mi se sada traziti, ali postaviti cu ovdje ovih dana dokumentaciju mjerodavnih

i ti doista vjerujes da su kojim slucajem Srbi prihvatili Z4 da bi svijet (i Rusija) odobrili Oluju?
nemoj sada ti da budes naivan..
dva dana pred Oluju isao je licno ruski ambasador u Knin da moli Martica da prihvati, a Babic uopce nije bio mjerodavan

Ма, није најбитнија ствар зашто не треба ићи тамо та бојазан да ће те некако малтретирати, и т. сл. него, како сам већ толико пута рекла - из принципа. И да је најбезбедније, не бих тамо ишла, не идем од '88.
И оно друго што стално говорим: Треба имати у виду "Хрвате-у-историјском- смислу" и разликовати их од "Хрвата-појединаца". На овом форуму ових других практично, (сем "кија") нема, и питање је уопште смисла расправљати с њима. Али, пошто неки од наших, баш, изгледа, воле да се муче у узалудности расправе, онда, нема ништа од јединог правог решења - општег бојкота усташоида. :roll:

Oluja je tipican primer etnickog ciscenja.......skolski primer..

Tako su Bugari postupili prema Turcima, ako se ne varam krajem sedamdesetih ili pocetkom osamdesetih.........na vozove , i u Tursku.............:roll:

Ali, tada su iza Bugara stajali rusi...........pa im se moglo
u Oluji su iza hrvata stajali ameri ............pa se i njima moglo

samo je ludi slobodan i njegovi obozavaoci, kojih je bilo medju srbima velika vecina mislio da moze i on nekoga da etnicki ocisti, bez ikoga iza ledja.......onako, "ne znamo da radimo ali znamo da se bijemo"..........

Zato smo i dobili po doopetu gde god smo stali da piskimo.......:roll:

neda mi se sada traziti, ali postaviti cu ovdje ovih dana dokumentaciju mjerodavnih

i ti doista vjerujes da su kojim slucajem Srbi prihvatili Z4 da bi svijet (i Rusija) odobrili Oluju?
nemoj sada ti da budes naivan..
dva dana pred Oluju isao je licno ruski ambasador u Knin da moli Martica da prihvati, a Babic uopce nije bio mjerodavan

Čekaj malo, ako bi se RSK predala RH u potpunosti - zašto bi bilo Oluje? :think:

Ova tema se zatvara iz dva razloga:

1. Uopšte je apsurdno raspravljati o tome da li je pomeranje 250.000 ljudi, koji su napustili vekovna ognjišta, teško stečena imanja i kuće, grobove svojih namilijih, svoje srednjevekovne svetinje, i mnoge kasnije izgrađene crkve i manastire, pred najezdom hordi zakrvljenih ubica, koje i njihov general kome se sudi za Oluju, Ante Gotovina, po zauzimanju Knina, naziva varvarima, znači, apsurdno je raspravljati da li je to etničko čišćenje. To je eklatantan primer etničkog čišćenja.

2. Da ne bih krenuo redom da banujem sve koji se usuđuju ovde napisati da to nije etničko čišćenje. Na kraju bi izgledalo kao da sam ja na ovom forumu napravio etničko čišćenje.

E, zato...lock.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back