Oliver Dulić priveden, pa pušten

Mislim da ce Dulic da dobije minimum godinu dana. Zloupotreba sluzbenog polozaja obogacena je sada sa nezakonito ostvarienom dobiti.. Bilo bi previse cak i za Miljka da ga sada pusti.

A kad smo vec kod Miljka imam utisak da ga i jedni i drugi ucenjuju i mlate sa njim, i zato se ovaj predmet klati toplo-hladno.. Toliko se ulitio, toliko se iskompromitovao, da bi verovatno bio najsrecniji da je sada pisar u sudu..

Mislim da ce Dulic da dobije minimum godinu dana. Zloupotreba sluzbenog polozaja obogacena je sada sa nezakonito ostvarienom dobiti.. Bilo bi previse cak i za Miljka da ga sada pusti.

A kad smo vec kod Miljka imam utisak da ga i jedni i drugi ucenjuju i mlate sa njim, i zato se ovaj predmet klati toplo-hladno.. Toliko se ulitio, toliko se iskompromitovao, da bi verovatno bio najsrecniji da je sada pisar u sudu..

Za Miljka se potpuno slažem, u sendviču je a zubi sa obe strane ....

Imovinska korist treba da se dokaže da je ostvarena. Naime, nije Nuba sigurno do danas ostala bez komunalnih saglasnosti čak i da im je tada izdata dozvola bez istih, mada Zakon o pl. i izgr., uopšte ove saglasnosti ne predviđa. To je po nekom podzakonskom ... Pravilniku, Uputstvu ili nešto slično.
Dakle sa ovime samo zamagljuju dalje priču.

Mogli bi da licitiramo. Ja mislim ako ga i osude, uslovna kazna.

Ja ne znam još ni jedan slučaj od 01.01.2010. godine, da slučaj u roku od 5 minuta od prijema u sud nije zaveden ... a sudiju određuje računar, prvog po redu. U ovom slučaju, videćeš šta kaže Maja Ilić, još nisu odredili sudiju, odnosno predmet na pravdi Boga još uvek nisu ni zaveli da su ga primili. Sad je on nigde. U vakumu.

teže optužbe protiv Dulića
Večernje novosti 17.10.2012 08:57

Policija predala Tužilaštvu nove dokaze protiv bivšeg ministra i 'Nube'. Utvrđeno da je budžet Srbije pretrpeo štetu od više miliona dinara. Umesto od šest meseci do pet godina, Duliću bi pretilo od dve do 12 godina zatvora

Peipadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije podneli su u utorak Tužilaštvu za organizovani kriminal nove dokaze protiv Olivera Dulića, bivšeg ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje. Dokumentacija koja je predata tužiocu Miljku Radisavljeviću odnosi se na višemilionsku štetu koju je pretrpeo budžet Srbije zbog povlašćenog poslovanja firme „Nuba invest“. To praktično znači da će protiv Dulića biti proširena istraga.

Takođe, kako saznajemo, policija je u utorak prosledila i dokumentaciju koja se odnosi na sumnju da je i Rasto Tomažič, jedan od vlasnika „Nuba investa“ počinio krivično delo koje se dovodi u vezu sa korupcijom.

koje je prikupila policija odnose se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država. Među njima su „Srbijagas“, „Železnice Srbije“, „Telekom“, „Elektroprivreda Srbije“, ali i desetine opština kroz koje prolazi optički kabl.

Ova nova saznanja, ukoliko tužilaštvo ne misli drugačije, mogla bi da dovedu do promene krivičnog dela i da iz blažeg bude preinačeno u najtežu zloupotrebu službenog položaja (stav tri). U tom slučaju, umesto od šest meseci do pet godina, Duliću bi pretilo od dve do 12 godina zatvora.

U dosadašnjem postupku Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Dulića da je kao ministar u prethodnoj vladi iskoristio svoj službeni položaj i podstrekao pomoćnika Nebojšu Janjića i Zorana Drobnjaka, direktora „Puteva Srbija“ da „Nuba investu“ izdaju saglasnost za postavljanje optičke mreže na državnim putevima. Kablovi su postavljeni na potezima Batrovci - Aerodrom „Beograd“, Horgoš - Batajnica, Niš - Dimitrovgrad - Bubanj potok - makedonska granica i Beograd - Pančevo - Vršac - Vatin.

Nijedna lokalna samouprava kroz čiju teritoriju je prošao kabl nije naplatila ni dinara, iako je „Nuba“ imala zakonsku obavezu da pre postavljanja mreže isplati dažbine. Takođe nisu traženi ni zakonski uslovi javnih preduzeća čiji je vlasnik država. Dulićevo ministarstvo potpisalo je sve lokacijske dozvole iako su nedostajale gore pomenute saglasnosti opština i JP.
Pa ovo su malo jači dokazi...

Duliću tata sredio pasoš Hrvatske!

Dvojno državljanstvo Dulić dobio zahvaljujući ocu Ivanu, koji je Hrvat, ali ni ono ne može da mu pomogne da eskivira sudski proces

oliver-dulic-1350417891-219870.jpg

BEOGRAD - Sad mu je sve džabe.
Oliver Dulić, nekadašnji ministar prostornog planiranja i zaštite životne sredine, godinama pored pasoša Republike Srbije ima i pasoš Republike Hrvatske, i to zahvaljujući svom ocu Ivanu Duliću.

Naime, kako je dete iz meštovitog braka - otac Ivan je Hrvat, majka Nada Srpkinja - Oliveru je Republika Hrvatska omogućila da dobije i njihov pasoš - putovnicu. Iako, kako je sam rekao, putovnicu ima još od 1995, Dulić je ovaj podatak vešto skrivao i u vreme kada je bio predsednik Skupštine i kao ministar.

Kako tvrde Dulićevi prijatelji, Oliver je uzeo pasoš Hrvatske samo zato što je tada postojala takva mogućnost.

- Više puta je naglasio da čak i da postoji zakonska mogućnost da zatraži zaštitu od Hrvatske, to nikada ne bi uradio. On je državljanin Srbije i odgovaraće pred zakonima ove zemlje - naglasio je sagovornik Kurira.

Ni pored insistiranja, Dulić nije želeo da odgovori na pitanja Kurira zašto je kao ministar i predsednik Skupštine Srbije imao i pasoš Republike Hrvatske i šta će mu uostalom tri pasoša - Srbije, Hrvatske i diplomatski.

- Ne dajem izjave dok traje postupak protiv mene - rekao je Dulić.
Međutim, bivšem ministru ni hrvatsko državljanstvo neće moći da pomogne da eskivira optužni predlog koji je protiv njega podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Advokat Goran Petronijević kaže da dvojno državljanstvo ne može da utiče na proces koji se vodi protiv Dulića pred domaćim institucijama.

- Proces može da se vodi jer ima srpsko državljanstvo. Dulić može da zatraži azil u Hrvatskoj, ali je veliko pitanje da li bi mu ga dali, da li bi se upustili u to - kaže Goran Petronijević.

Pasoši dokazni materijal

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal predmet protiv Dulića ima čak 54 strane, a kao dokazni materijal biće korišćena i sva tri pasoša. Upravo zbog toga je tužilaštvo insistiralo na oduzimanju pasoša, kako bi se utvrdilo kada je i gde imao kontakte s predstavnicima kompanije „Nuba invest“.

Meni je sam zao da Obavesten ne dozivi kolaps zbog dulica

Pasoši dokazni materijal

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal predmet protiv Dulića ima čak 54 strane, a kao dokazni materijal biće korišćena i sva tri pasoša. Upravo zbog toga je tužilaštvo insistiralo na oduzimanju pasoša, kako bi se utvrdilo kada je i gde imao kontakte s predstavnicima kompanije „Nuba invest“.

Meni je sam zao da Obavesten ne dozivi kolaps zbog dulica

Jel ima neki smajli za kolaps? :)

eh brale..za takvo esto je potrebno morala...i njega ali i partije koja ga je predlozila za funkciju...

od države i od njenih državnika, koji nemaju morala što su državu doveli u stanje da pacijenti na klinikama umiru u prljavštini, bez grejanja, bez klimatizacije, bez lekova, bez lekarske i druge brige .... bez hrane .... očekivati nešto više ... iluzorno je,

a u konkretnom primeru, imamo lekara sa Hipokratovom zakletvom, koji je vodio sektor optičkih kablova ...., na koje mesto ga je postavio psiholog ..., a što sve stručnjaci koji kad treba da popune obrazac traže pomoć advokata .... ili sopstvene sekretarice .... jad i beda Holivuda

od države i od njenih državnika, koji nemaju morala što su državu doveli u stanje da pacijenti na klinikama umiru u prljavštini, bez grejanja, bez klimatizacije, bez lekova, bez lekarske i druge brige .... bez hrane .... očekivati nešto više ... iluzorno je,

a u konkretnom primeru, imamo lekara sa Hipokratovom zakletvom, koji je vodio sektor optičkih kablova ...., na koje mesto ga je postavio psiholog ..., a što sve stručnjaci koji kad treba da popune obrazac traže pomoć advokata .... ili sopstvene sekretarice .... jad i beda Holivuda

......................:ok:

pa i ti imas pasos kosova,a ovde se busas u grudi,idi u pristinu i vrati pasos pa se javi

ja imam samo jedan pasos a to je pasos republike Srbije ciji sam drzavljanin. Mora da ti imas Hasimov pasos pa mislis po onoj staroj "ko o cemu - ***** o postenju" da mene napadnes po tom osnovu lazove

Ja nisam ni rodjen na Kosovu i Metohiji vec u centralnoj Srbiji tako sve i da hocu ne mogu da imam siptarski pasos - pozdrzavaoce siptarske narkotvorevine i kriminala u Srbiji.

Hasim daje svoje pasose takvima kao ti koji mrze Srbiju i srpski narod i brane kriminalce i trgovce drogom u nasoj zemlji.

Back