Oliver Dulić priveden, pa pušten

KRIV ŽRTVENI JARAC....i time će se ...
super.gif
..USPEŠNO OKONČATI BORBA SA DRŽAVNIM KRIMINALOM I KORUPCIJOM..:super:

OVCE SITE...VUKOVI NA BROJU...
super.gif
:per::zper:

To se pričalo i posle hapšenja za Agrobanku, pa evo ga Duki na red dođe, a doći će i ostali.

Podršku Duliću na konferenciji za novinare pružili su Dragoljub Mićunović, Mirko Cvetković, Dragan Šutanovac, Borislav Stefanović, Milan Marković, Dušan Petrović, Slobodan Homen, Konstantin Samofalov, Maja Videnović i drugi.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/346399/Dulic-Umesto-nagrade-dobicu-zatvor-ali-spreman-sam-na-to

sve lopov do lopova. oni su sledeci.

micunovic - uzimao pare od joce amsterdama "za politicke projekte"
mirko cvetkovic - pokrao stotine miliona iz drzavnih banaka prvenstveno agrobanke
dragan sutanovac - krao pare iz vojnog budzeta preko namestenih tendera
borislav stefanovic - primao pare od hasima tacija da izdaje srbiju
milan markovic - krao drzavne pare preko ministarstva za lokalnu samoupravu uhvacen sa jahticom od 500.000 evra
dusan petrovic - lopovcina zvana 10% ne zna sta ima i koliko ima pokrao pola srbije
slobodan homen - isto lopovcina samo takva krade parkove i ostala slobodna zemljista i lokacije po beogradu i preprodaje vlasnicima hipermarketa.

U toku Dulićevo hapšenje

Beograd -- U toku je hapšenje bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saznaje B92.

13272703550505bff65606387975718_368x280.jpg

Dulić se pozvao na imunitet. Tužilac upućuje zahtev Skupštini za ukidanje imuniteta.

Privedeni su i Nebojša Janjić, bivši pomoćnik ministra za prostorno planiranje, i Zoran Drobnjak, generalni direktor JP "Putevi Srbije" u vreme Dulićevog mandata.

Treba ga držati na oku dok mu se ne skine imunitet, da ne bi nekim žutim pacovskim kanalima zbrisao iz zemlje.

Takođe, i svu ostalu žutu lopovsku bagru držati pod nadzorom sve dok se protiv njih ne podignu optužnice, jer sada će posle Dukijevog pada krenuti panično da napuštaju Srbiju, kao pacovi brod. Uh! Jedva čekam onog čobana što napasa stoku na sred Beograda.

I dalje komunjarski zakon????
Poslanički imunitet postoji da štiti kriminalce?
Neko je veoma bolestan, u glavu, u ovoj Srbiji.... :think:

Nova vlast je obećala da će izglasati skidanje imuniteta za sva krivična dela, odnosno, poslanici će se moći pozivati na imunitet samo za optužbe za izgovorene reči, a za sve ostalo pravac buvara. To isto ukazuje na to da su ovi novi namereni da hapse, pa neće da se zamajavaju da svakom posebno skidaju imunitet u skupštini.

neće Tihi , posle ovoga će poslovanje cele familije dulić biti provučeno i proceđeno ispod mikroskopa , a čim im nađu nešto ima da svi zglajznu u bajbokanu kao masni

Samo neka krenu da ispituju gde su se denula sredstva pomoći pokrajinskim sportskim klubovima koja je iz budžeta dodeljivao tadašnji sekretar za sport Modest Dulić, a sadašnji gradonačelnik Subotice, i eto ga još jedan koji će se pozvati na imunitet. Ups! Ne znam da li gradonačelnike štiti imunitet.

najlepse ce biti da si ti u pravu....a ja cu se javno iziniti za svoje zablude...
voleo bih da znam za jos neku zemlju u kojoj covek postavljen na mnogo funkcija --a koje veze nemaju sa istraznim radnjama,tuzilastvom i sudstvom--kao sto je vucic...svakodnevno servira narodu lepu pricu koju narod zeljno ocekuje o hapsenjima....nadam se da ce i svog prijatelja rakica da posalje na informativni razgovor a ne da ga on saslusava...

:ok:..

Evo za ove sto se kaju - ovo vam je odgovor zasto je trebalo glasati za Tomu u drugom krugu.

Nije savrseno, daleko da je od dobrog, ali da nismo glasali za Tomu u drugom krugu, sada bi nam Tadic opet bio predsednik a Dulic ministar, i obojica bi nastavili da nas pljackaju ko i do sad sto su nas pljackali.

Ovo je prvi put, otkako je uvedeno višestranačje u ex YU da ne smatram da sam bacio glas.

Meni nije jasan taj poslanicki imunitet, pa nisu oni diplomate u stranoj drzavi da se pozivaju na imunitet koji postoji da nebi dolazilo do progona i ucena.
Ceo DS treba pohapsiti, a poceti sa onom fukarom Deda Mrazom i onom flekavom "dapapeče" pe*ercinom.

Poslanički imunitet je smišljen da sačuva poslanike opozicije od progona vlasti. Dakle, ako poslanik opozicije za nekoga na vlasti kaže da je lopov, ovaj ne može za tu izgovorenu reč da ga tuži. Samo u Srbiji je sve to izokrenuto naopačke, pa su žuti lopovi to shvatili kao poziv na nesmetanu pljačku.

http://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/300812/300812-stampa3.html

U SRBIJI SE GODINAMA NAJAVLJUJE UKIDANJE KRIVIČNOG DELA ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA, ALI ČLAN 359 KRIVIČNOG ZAKONIKA OPSTAJE

Krivično delo zloupotreba službenog položaja u Srbiji opstaje i dalje u Krivičnom zakoniku. Prošle godine 2.247 osoba prijavljeno za zloupotrebu. Najčešća kazna uslovna osuda

U Srbiji se već godinama najavljuje ukidanje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, navode se argumenti iz prakse i nauke, ali član 359 Krivičnog zakonika kojim je ovo delo definisano, odoleva svim političkim promenama.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prošle godine je za ovo delo podneto ukupno 2.247 prijava, najviše u centralnoj i južnoj Srbiji - 373 osobe proglašene su krivim „u ime naroda“ od čega je 113 osuđeno na zatvor, 257 na uslovnu kaznu, 1 na novčanu, dok je četvoro proglašeno krivim, a oslobođeno od kazne.

Svi stručnjaci kažu isto: zloupotreba položaja je proizvod socijalizma i krivično delo pod koje se svašta može podvesti.

- U vreme socijalizma to je bila varijanta za nekog da se ne izvuče - kaže advokat Toma Fila. - Pod to delo se sve „guralo“, kao što je bio i slučaj sa verbalnim deliktom. Ta dela su se zvala „harmonika“ zato što su mogla da se „razvlače“. A Evropa traži precizna krivična dela i preciznije izražavanje, a ne ona koja su podložna pojedinačnoj proceni. To je razlog zbog kog ovo krivično delo ne treba da postoji.

Advokat Zdenko Tomanović dodaje da zloupotreba sadrži u sebi „visok stepen nepredvidivosti“ i da građani ne znaju tačno šta smeju, a šta ne smeju da rade.

- Ono stvara situaciju u kojoj je potpuno moguće, a što se u praksi nažalost i dešava, da za zloupotrebu službenog položaja u privatnom preduzeću odgovaraju ili direktor ili članovi Upravnog odbora, iako akcionari ili vlasnici privatnog preduzeća tvrde da nisu uopšte oštećeni i uprkos tome što nema ni štete za to preduzeće, ali prema kriterijumima tužilaštva i policije ona ipak postoji - kaže Tomanović.

- Iako je u Rezoluciji Evropskog parlamenta zahtevano od Srbije da se prestane sa podnošenjem optužnica za to delo, prethodna radna grupa je dostavila Parlamentu Srbije predlog izmena Krivičnog zakonika, i unela još dodatnu konfuziju.

Nije predloženo ukidanje, već zadržavanje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u neizmenjenom obliku, a dat je predlog za izmenu krivičnog zakonodavstva kroz uvođenje novih krivičnih dela. Time su potpuno stvoreni uslovi da se krivično zakonodavstvo prilagodi i političkim potrebama, a ne nikako pravu.

I promena strukture vlasništva nad preduzećima, smatra advokat Nebojša Perović, ide u prilog tezi da bi zloupotrebu službenog položaja trebalo ukinuti. Prema njegovim rečima, pošto više ne postoji društvena svojina, automatski ne postoji ni potreba da može da odgovara neko ko upravlja zajedničkom imovinom.

- Nije jasno zbog čega se ne procesuira krivično delo nedozvoljena trgovina uticajem, već se sve nedozvoljene radnje kvalifikuju kao zloupotreba službenog položaja - pita Perović. :whistling:

- To je širok pojam, pa se i neke radnje koje nisu društveno štetne, kao što je na primer, kada osoba nesavesnim radom prouzrokuje štetu svom privrednom društvu, može goniti po službenoj dužnosti za zloupotrebu službenog položaja. To je uništenje lične stvari pa prema tome ne stoji ni društveni interes da se ta osoba krivično goni.

Nauka ipak upozorava da treba biti oprezan pri ukidanju ovog krivičnog dela.

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu dr Milan Škulić kaže da bi trebalo razdvojiti dve situacije. Prvu, u kojoj je reč o službenom licu kao što su državni funkcioneri u kojoj bi trebalo da ostane ova vrsta inkriminacije, i odgovornih lica u preduzećima koja su u čistom privatnom vlasništvu koja ne bi odgovarala zato što nema logike da odgovara neko ko je sam sebi pričinio štetu.

- Ali, ima situacija kada i osobe koje su odgovorne u privatnim preduzećima mogu da odgovaraju - napominje Škulić. - To je kada preduzeća nisu potpuno privatna, kada postoje i drugi vlasnici, odnosno osobe koje takođe imaju neke interese, a koje su oštećene aktivnostima konkretnog fizičkog lica koje ima status odgovornog u takvom privatnom preduzeću. U tom slučaju treba da ostane taj deo inkriminacije.

Trgovina uticajem

Član 366.
(1) Ko zahteva ili primi nagradu ili kakvu drugu korist za sebe ili drugog, neposredno ili preko trećeg lica, da korišćenjem svog službenog ili društvenog položaja ili stvarnog ili pretpostavljenog uticaja, posreduje da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ko drugom neposredno ili preko trećeg lica obeća, ponudi ili da nagradu ili kakvu drugu korist da korišćenjem svog službenog ili društvenog položaja ili stvarnog ili pretpostavljenog uticaja posreduje da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja,
kazniće se zatvorom do tri godine.
(3) Ko koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljeni uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti,
kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.
(4) Ko drugom neposredno ili preko trećeg lica obeća, ponudi ili da nagradu ili kakvu drugu korist da koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljen uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(5) Ako je za posredovanje iz stava 3. ovog člana zahtevana ili primljena nagrada ili kakva druga korist,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.
(6) Strano službeno lice koje učini delo iz st. 1. do 4. ovog člana, kazniće se kaznom propisanom za to delo.
(7) Nagrada i imovinska korist oduzeće se.

i obaveštena jel te slagao vučić po pitanju hapšenja do kraja nedelje.....

uključite mozak ..., svi moji postovi su isključivo usmereni na uključivanje mozga ... razmišljajte svojom glavom.

Zahvaljujući onima koji sumnjaju u njihove poteze oni će biti bolji,

a ako budu samo hvaljeni ...., prestaće da postoji razlog bilo kakvog delovanja.

Ne, nije slagao. Obrati pažnju na koji način sam ga ja prozivala, upravo zbog rokova koje je postavio.
Videćeš da ja neću biti ta koja će ovu vest da komentariše sa omalovažavanjem,

ali kao što vidiš gore, pratiću ovu zloupotrebu službenog položaja ...

Halo , pokušaj hapšenja ...pokušaj , a ne hapšenje :D

Da se malo vratimo unazad, samo malo , par godina i oni od vas koji su u to vreme već išli u osnovnu školu možda pamte imena : Rašeta, Krišto, Janjušević?

I šta bi s njima ?

Pojeo vuk magarca. :D

Isto kao sad s Dulićem , malo buke , malo halabuke da se Vlasi ne dosete i provesele na prazno i čiča miča gotova priča :D

hbt-e je l' to tako teško za zamisliti :dash:

A, je l' toliko teško prihvatiti da oni koje ne podnosiš hapse lopove?

:think:

i obaveštena jel te slagao vučić po pitanju hapšenja do kraja nedelje.....

Kad sam pročitala naslov teme i naravno videla ko je autor ...,
ponadah se da se iza naslova krije neki ogroman uspeh Vučićev,
koji ako se već ne maže na hleb, može da se pipne ...,

kad ono rezultati narodnog verovanja u obećanja tipa Uskoro ...

:sad2:

obeca li da ce do cetvrtka biti hapsenja velikih riba..??
koliko taj covek moze da laze to je cudo..

Pajo, rekao je do četvrtka... petka...

Jedva čekam taj petak ..., ako padne Dulić za slobodu,

ima s moje strane da mu skoči rejting (Vučiću) za 100%

oma ima da mu posaljem moje predloge, sa potpisom.

Ali ako prođe i ovaj petak, kod mene je zapečatio i
posle toga bolje mu je da me ne čita više ... :)

eeehhh...da se podsecamo svih obecanja il je bolje ne..??

Od ponedeljka .... :)

uključite mozak ..., svi moji postovi su isključivo usmereni na uključivanje mozga ... razmišljajte svojom glavom.

Zahvaljujući onima koji sumnjaju u njihove poteze oni će biti bolji,

a ako budu samo hvaljeni ...., prestaće da postoji razlog bilo kakvog delovanja.

Ne, nije slagao. Obrati pažnju na koji način sam ga ja prozivala, upravo zbog rokova koje je postavio.
Videćeš da ja neću biti ta koja će ovu vest da komentariše sa omalovažavanjem,

ali kao što vidiš gore, pratiću ovu zloupotrebu službenog položaja ...

šta je to mozak i gde se uključuje i nemoj samo da radi na benzin....skupo je........:sad2:

šta je to mozak i gde se uključuje i nemoj samo da radi na benzin....skupo je........:sad2:

Potrebno je samo vreme kojeg ćemo svi u vremenima koja dolaze imati na pretek i koncentracija.

Zatvoriš oči i kažeš sebi, od sad ću da proverim sve što mi je važno. Sve je sada on line dostupno.

Treba da znaš, država ne izvozi oružje i municiju direktno u svet, već preko firmi koje imaju Ugovor sa
državom o ekskluzivnoj distribuciji robe ... :whistling:

Agenciju za borbu protiv korupcije niko još uvek pipnuo nije, bivši ministri su masovno naknadno prijavljivali imovinu,
kako bi izbegli krivično gonjenje, za naknadno prijavljivanje - samo prekršaj.

Svi resori u bivšoj vladi su imali poslove poput ovog Dulićevog zaduženja za optičke kablove ..., iz kojih se finansiralo
sve i svašta. Videćemo kad se stigne do Đilasove Direkcije za građevinsko zemljište.

Za sada Vučić je prošao, ali mora da zna da ga i dalje budno pratimo ...

Back