DJ 5ak
Domaćin
- Poruka
- 4.389
sto se kosarke tice amerima je olimpijada jedino takmicenje gde salju krem najbolje.jer samo to smatraju vrhom svega
Pa nije baš, ono šalju i na Svetska prvenstva, evo i sad kad pogledaš na ono poslednje SP koga su sve poslali, tipa bekovska linija Džejlen Branson - Tajris Halibarton - Entoni Edvards, pa realno ni nemaju bolje od toga (nit ima bolje od toga ako izuzmemo Dončića, Shai-ja i tako neke igrače koji nisu njihovi) ili recimo na krilnim pozicijama jedan Brendon Ingram koji je isto Ol Star star igrač, prva zvezda svog tima i imao preko 25 poena u proseku ili Mikel Bridžis koji je ono eksplodirao od kako je presao u Bruklin i došao na SP sa 27 poena u proseku iza njega (plus odličan i defanzivac i ol round igrač), takodje i na visokim pozicijama tu je bio Džeren Džekson Džunior iz Memfisa koji je došao na SP kao Ol Star, defanzivni igrač godine i 2x najbolji bloker lige, Paolo Bankero, isto ono prvi pik sa drafta, bio ruki godine, 20+ poena u proseku..............ono kad povedeš 7,8 Ol Star igrača i još 3,4 onako vrlo respektabilna i ol round NBA igrača (koji imaju dabl-dabl u proseku i sve rade) ne možeš da kažeš da im SP nije bitno i da ne šalju jak tim, mislim nemaš bolje bekove od Bransona, Halibartona (koji je najbolji asistent lige) i Edvardsa, ono ne možeš bolje u reketu od igrača koji je defanzivac godine i 2x najbolji bloker lige ili Paola Bankera koji je bio prvi pik i ruki godine ili ne znam da ti kao 10-ti igrač u rotaciji ulazi jedan Džoš Hart, jedan od najboljih ol round igrača u ligi koji uvek unosi neverovatnu energije, mislim sad što se neki od njih nisu baš najbolje snašli ili što kao tim nisu najbolje funkcionisali je već neka druga priča ali ne možeš reći da nisu imali i poslali ozbiljan tim.
Pa recimo i onda protiv nas u Indijanapolisu ko je sve igrao, tipa Redži Miler, Pol Pirs, Ben Valas, Džermejn O Nil, Majkl Finli, Šon Merion, Beron Dejvis, Elton Brend , ono sve igrači da se smrzneš i Hall of Fame-eri.
Tako da znači im sigurno i SP čim šaju takve igrače, nema sumnje, e sad jedino ono što ih ne zanima previše i što gde ne šalju NBA igrače su onaj AmeriCup i Panameričke igre, tu uglavnom dolaze u kombinovanom sastavu.