Олимпијски турнир у кошарци

sto se kosarke tice amerima je olimpijada jedino takmicenje gde salju krem najbolje.jer samo to smatraju vrhom svega

Pa nije baš, ono šalju i na Svetska prvenstva, evo i sad kad pogledaš na ono poslednje SP koga su sve poslali, tipa bekovska linija Džejlen Branson - Tajris Halibarton - Entoni Edvards, pa realno ni nemaju bolje od toga (nit ima bolje od toga ako izuzmemo Dončića, Shai-ja i tako neke igrače koji nisu njihovi) ili recimo na krilnim pozicijama jedan Brendon Ingram koji je isto Ol Star star igrač, prva zvezda svog tima i imao preko 25 poena u proseku ili Mikel Bridžis koji je ono eksplodirao od kako je presao u Bruklin i došao na SP sa 27 poena u proseku iza njega (plus odličan i defanzivac i ol round igrač), takodje i na visokim pozicijama tu je bio Džeren Džekson Džunior iz Memfisa koji je došao na SP kao Ol Star, defanzivni igrač godine i 2x najbolji bloker lige, Paolo Bankero, isto ono prvi pik sa drafta, bio ruki godine, 20+ poena u proseku..............ono kad povedeš 7,8 Ol Star igrača i još 3,4 onako vrlo respektabilna i ol round NBA igrača (koji imaju dabl-dabl u proseku i sve rade) ne možeš da kažeš da im SP nije bitno i da ne šalju jak tim, mislim nemaš bolje bekove od Bransona, Halibartona (koji je najbolji asistent lige) i Edvardsa, ono ne možeš bolje u reketu od igrača koji je defanzivac godine i 2x najbolji bloker lige ili Paola Bankera koji je bio prvi pik i ruki godine ili ne znam da ti kao 10-ti igrač u rotaciji ulazi jedan Džoš Hart, jedan od najboljih ol round igrača u ligi koji uvek unosi neverovatnu energije, mislim sad što se neki od njih nisu baš najbolje snašli ili što kao tim nisu najbolje funkcionisali je već neka druga priča ali ne možeš reći da nisu imali i poslali ozbiljan tim.
Pa recimo i onda protiv nas u Indijanapolisu ko je sve igrao, tipa Redži Miler, Pol Pirs, Ben Valas, Džermejn O Nil, Majkl Finli, Šon Merion, Beron Dejvis, Elton Brend , ono sve igrači da se smrzneš i Hall of Fame-eri.

Tako da znači im sigurno i SP čim šaju takve igrače, nema sumnje, e sad jedino ono što ih ne zanima previše i što gde ne šalju NBA igrače su onaj AmeriCup i Panameričke igre, tu uglavnom dolaze u kombinovanom sastavu.

Inače Hrvati danas izgubiše od Novog Zelanda, kao i Letonija od Filipina (koji igraju bez Džordana Klarksona), eto i Španci se jedva provukoše protiv Angole kao i Litvanci protiv Obale Slonovače, Crnogorci isto jedva protiv Kameruna.

Inače što se tiče Hrvata mislim da mogu da sastave jaku petorku ali imaju tanku klupu, još im i Bojan Bogdanović fali, mislim da im fali malo igrača koji nisu zvezde ali su dobri rotacioni igrači kao što mi recimo imamo Avramovića, Gudurića, Milutinova, Lučića i slične, koji godinama igraju Evroligu, koji nisu sad neke zvezde i igrači koji na svakoj utakmici imaju 20 poena u rukama ali su dobri rotacioni igrači, igrači zadatka i znaju šta je ozbiljna košarka jakog intenziteta, mislim da im to definitivno fali.

Španci po meni suvi prosek , imaju verovatno najslabiji tim u poslednjih 20-25 godina, ono ni bleda senka one Španije sa braćom Gasol, Navarom, Riki Rubiom, Hoze Kalderonom, Felipe Rejeson, Ibakom, Mirotićem, Raul Lopezom, Garbahosom, Ljuljom i Rudi Fernandezom u svom prajmu, itd, ono ni bleda senka te ekipe.

Litvanci mi se čini da sad iako jači za Domantasa Sabonisa, Uljanovasa, Grigonisa i iskusnog Lekavičijusa da igraju dosta slabije nego na prošlom Svetskom prvenstvu, a i u odnosu na SP sad su im tu nabrojani igrači ali im sad fale Valančijunas, Brazdeikis, Normantas i po meni onaj Vaidas Kariniauskas definitivno zaslužuje da bude tu, uvek igra sa posebnom energijom i strašću za reprezentaciju (kao recimo i naš Avramović), nije toliko poznat igrač ali je zaista bio jedno od najprijatnijih iznenadjenja na SP i zaista junak one zaista velike pobede nad Amerima i mislim da je zaslužio da bude u reprezentaciji.

Crnogorci ono , ipak imaju skroman roster za nešto više, imaju tog Vučevića koji je već godinama jedan od najboljih centara u NBA, imaju možda još par solidnih igrača kao što je onaj Dino Radončić ili onaj Kendrik Peri iz Unikahe što onako zna sa loptom, brz je, ima lepe ulaze i to i ne znam ono Petar Popović, Marko Simonović koliko toliko ali generalno tanko je to sve za nešto više, još im nema ni Dubljevića, mislim čim vidiš da im je u rosteru 5,6 igrača iz Studentskog Centra (bez ikakve želje da imalo omalovažim Studentski Centar) ono jasno je to nije ekipa ne znam kakvog kvaliteta.

Inače što se tiče naše reprezentacije mislim da uprkos igranju Jokića nećemo biti baš medju glavnim kandidatima za medalju, mislim da su glavni favoriti SAD, Francuska i Kanada, možda eto i Australija koja isto ono ima gotovo kompletan roster od 12 NBA igrača (Peti Mils, Eksum, Džoš Grin, Džoš Gidi, Matiz Tajbol, Dejson Denijels, Džo Ingles, Duop Rit, Džok Londejl, Ksavijer Kuks, Džek Vajt , a vidim da im je na širem spisku i igrač našeg porekla Dejan Vasiljević inače rodjen u Kanadi koji igra za Adelejd), pa i Nemačka je tu, koja će mislim biti jača za Hartenštajna koji je imao veoma dobru sezonu u Njujork Niksima, Maksi Klebera i možda za Da Silvu, ali generalno mislim da teško da mogu da ponove onakvu igru i onakav turnir kakav su odigrali na SP (na SP su odigrali gotovo savršen turnir maltene od prve do poslednje utakmice), naravno tu je i Srbija kao i uvek nezgodna Litvanija i mislim da se tu zatvara krug kandidata za medalje.
Znači oni gkavni favoriti bi bili SAD, Francuska i Kanada, onda tu dišu im za vratom Srbija, Nemačka, Australija i eventualno Litvanija i to bi otprilike bilo to.

Pa nije baš, ono šalju i na Svetska prvenstva, evo i sad kad pogledaš na ono poslednje SP koga su sve poslali, tipa bekovska linija Džejlen Branson - Tajris Halibarton - Entoni Edvards, pa realno ni nemaju bolje od toga (nit ima bolje od toga ako izuzmemo Dončića, Shai-ja i tako neke igrače koji nisu njihovi) ili recimo na krilnim pozicijama jedan Brendon Ingram koji je isto Ol Star star igrač, prva zvezda svog tima i imao preko 25 poena u proseku ili Mikel Bridžis koji je ono eksplodirao od kako je presao u Bruklin i došao na SP sa 27 poena u proseku iza njega (plus odličan i defanzivac i ol round igrač), takodje i na visokim pozicijama tu je bio Džeren Džekson Džunior iz Memfisa koji je došao na SP kao Ol Star, defanzivni igrač godine i 2x najbolji bloker lige, Paolo Bankero, isto ono prvi pik sa drafta, bio ruki godine, 20+ poena u proseku..............ono kad povedeš 7,8 Ol Star igrača i još 3,4 onako vrlo respektabilna i ol round NBA igrača (koji imaju dabl-dabl u proseku i sve rade) ne možeš da kažeš da im SP nije bitno i da ne šalju jak tim, mislim nemaš bolje bekove od Bransona, Halibartona (koji je najbolji asistent lige) i Edvardsa, ono ne možeš bolje u reketu od igrača koji je defanzivac godine i 2x najbolji bloker lige ili Paola Bankera koji je bio prvi pik i ruki godine ili ne znam da ti kao 10-ti igrač u rotaciji ulazi jedan Džoš Hart, jedan od najboljih ol round igrača u ligi koji uvek unosi neverovatnu energije, mislim sad što se neki od njih nisu baš najbolje snašli ili što kao tim nisu najbolje funkcionisali je već neka druga priča ali ne možeš reći da nisu imali i poslali ozbiljan tim.
Pa recimo i onda protiv nas u Indijanapolisu ko je sve igrao, tipa Redži Miler, Pol Pirs, Ben Valas, Džermejn O Nil, Majkl Finli, Šon Merion, Beron Dejvis, Elton Brend , ono sve igrači da se smrzneš i Hall of Fame-eri.

Tako da znači im sigurno i SP čim šaju takve igrače, nema sumnje, e sad jedino ono što ih ne zanima previše i što gde ne šalju NBA igrače su onaj AmeriCup i Panameričke igre, tu uglavnom dolaze u kombinovanom sastavu.
OK znači i svetsko. Ali najviše OI. Jači sastav će doći

Бахами су уписали и другу побједу над Пољском 90:81 (стат.овдје) и осигурали прво мјесто у групи.
Код Пољака Џереми Сохан, Балцеровски и Понитка на висини задатка. Остали превише дискретни, ако мисле пребродити Финце и изборити се та меч са Шпанцима у полуфиналу турнира, Слотер и Соколовски мораће дати већи допринос.
Бахами су озбиљна екипа, имају врсног стручњака на клупи, добро су вођени, имају игру, знају се улоге. Језгро тима чине Ерик Гордон, Бади Хилд и ДиАндре Ејтон, играчи добре ен-би-еј репутације. Веома захвални и корисни у систему Манингс, Франко Милер, Кентаун Смит те Семјуел Хантер, рационални у игри, али нису уопште лоши играчи. Откровење ОКТ је свакако Валдес Еџкомб, годиште 2005. (196 цм) опасан потенцијал, изузетне предиспозиције, нестваран одраз, велика енергија, момак који ће ичинити велике ствари.
Немају још увијек потребну ширину, ен-би-еј тројка мораће против шпаније повућо о по 35 минута, но ако Еџкомб понови партије против Финске и Пољске те ако остали дају неки допринопс и у нападу, могли би учинити велико изненађење против Шпаније

Велико изненађење су учинили Филипини у мечу против Летоније 89:80 (стат.овдје)
Летонци су у првом колу демолирали Грузију која је без Шенгелије и Шермадинија превише лимитирана екипа, сада су их изненадили филипинци.

Французи су у припремном мечу демолирали Турски 96:46.
Французи су одлично попуњени на свим позицијама, дјелују премоћно, посебно у дефанзиви, поред Вембенјаме и гобера врашки тешко је уопште упутити шут на кош. Биће јаки на олимпијади.

Након побједе у првом колу против Словеније, Хрватска је дожовјела неугодно отрежњење у мечу са Новим Зеландом 86:90 (стат.овдје)
Хрватска је користила предност у рекету, Зубац је једноставно предоминантан, но меч ке потврдио слабопсти коју има ова селекција Хрватске. са лимитираним дефанзивно бековима, посебно омалениом Филиповићем и Капустом, немају потребне агресије на спољној линији, што омогуће противницима добар проток лопте и подоста отворених шутева за тројку. Новозеланђани су то искористили.

У трећем колу ОКТ на турниру у Летонији Камерун је изненадио Бразил, 77:74 (стат.овдје), исход којим је Црна Гора остала без полуфинала. У екипи Камеруна за разлику од Бразила нема неких широј јавности познатих играча, редом играчи у осредњим европским тимовима, највише их игра наравно у француској, неки у другој и трећој лиги Француске, али играју агресивно, срчано, уз одређени квалитет награђени су пласманом у полуфинале ОКТ гдје их чека Летонија. Други пар је Бразил - Филипини.

На турниру у Грчкој, Словенија је поправила утисак из првог кола, побједа против Новог Зеланда 104:78 (стат. овдје)
Лука изузетна партија, одиграо је на високиом нивоу, 34 поена, 11 скокова и 10 асистенција. Словенцима је требала побједа +11, односно +29 за прво мјесто у групи и да избјегну Грчку у полуфиналу. На крају је Лука имао шут за +29, промашио је. У полуфиналу Словенци иду на грке, Хрвати на Доминиканску Републику. Биће то јако занимљиви мечеви.

На турниру у Сан Хуану, Порторико је савладао Италију 80:69 (стат. овдје)
Хозе Алварадо 29 поена (тројке 7-10), добру подршку је имао у младом и изузетно скочном центру Џорџу Кондиту. Код Италијана, иако је ту повратник у репрезентацији Данило Галинари, се осјетио изостанак њиховог најбољег играча Фонтекије. И екипа гдје су сви играчи са важнијом улогу прешли зенит, нема ту баш за овај ниво потребне енергије.
У полуфиналу Порторико иде на Мексико, Италијани на Литванце. Европски дуел биће јако занимљив меч.

У првим полуфуиналним мечевима на ОКТ резултати према очекивању.
На турниру у Летонији, Бразил је побиједио Филипоне 71:60 (стат, овдје)
На турниру у Валенсији, Бахами су побиједили Либан 89:72 (стат, овдје)
На турниру у Пиреју, Грчка је побиједила Словенију 96:68 (стат. овдје)
Грци су одличном одбраном сломили Словенце уз константан притисак на Луки и спољној линији. За овај меч је Спанулис скратио рорацију, само осам играча (још тројица су ушли у игру крајем 4/4 код +30). поред петорке Калатес, Вокап Папаниколау,. Ј.Адетокумбо, Папајанис ротирао је омаленог Толиопулоса на поз. 1-2, Лоренцакиса који би мијењао Папаниколауа, те Митоглуа на поз. 4-5. Добро је то изгледало, сви су одиграли одлично у оба правца, на другој страни повремени бљескови Ниба и Дончића који је имао добар учинак али и 10 изгубљених лопти. словенци једноставно немају потребан број играча који могу испунити захтјеве оваквог турнира.

Budi ozbiljan. SP ih ne zanima. Ni publiku, ni igrače. Ni ne znaju da se igra SP. Tek kad izgube je na ESPNu prilog od 5-10 min, i vozi dalje.
AD i JJJ nije isto. Ingram i Durant nije isto. Bron i Banchero nije isto. Curry i Brunson nije isto. Booker i Reaves nije isto. Tatum i Mikal nije isto. Bam i Portis nije isto. Embiid i Walker Kessler je, ajde, skoro isto. NE! Kahwi i Josh Hart nije isto. I još imaš JRuea, Anta, Haliburtona u ulogama di će pokazat najviše, ulazeći s klupe.
Kakvo SP? Ovo je 3x jača momčad.

Kad spominješ Indianapolis. Miller je bio tamo samo iz razloga što je igrao za Pacerse. Bio je ozlijeđen i igrao malo. Iz istog razloga je tamo bio Jermaine O'Neal. Čak je lik po imenu Antonio Davis igrao za SAD. Igrao za Pacerse par godina, pa ga zvali. Osvojio je Korać kup. Raef LaFrentz, Baron Davis, Ben Wallace, Andre Miller, Elton Brand....daj me nemoj...Jedina zvijezda u timu je bio Paul Pierce, koji još nije bio zvijezda. Nisu mogli dvoranu napunit.
Kakvi igrači da se smrzneš, kakvi Hall of Fameri? Ozlijeđeni Reggie Miller, Paul Pierce, i Ben Wallace. Trojica, od kojih jedanm ne može zabiti koš.
Ovo što sad šalju su Hall of Fameri

Poslednja izmena:
NIJESU OI za svakoga...

Turska Slovenija hr italija je buranija za OI

Nije im to evropsko pa da svako dođe....
Na prošlim u Tokyu su bile i Slovenija i Italija. 2016 u Riu je bila Hrvatska. U Londonu 2012. je stvarno svoj buraniji rečeno ajmo paljba, smetate samo. 2008. je bila Hrvatska, ali zato buranija potjerana. 2004. u Ateni bila Italija, uzela srebro. 2000. u Sydneyu isto bila Italija. U Atlanti 1996. bila Hrvatska. U Barceloni 1992. bio Dream Team. S njima i Hrvatska. Nije to bilo za svakoga.

Kad spominješ Indianapolis. Miller je bio tamo samo iz razloga što je igrao za Pacerse. Bio je ozlijeđen i igrao malo. Iz istog razloga je tamo bio Jermaine O'Neal. Čak je lik po imenu Antonio Davis igrao za SAD. Igrao za Pacerse par godina, pa ga zvali. Osvojio je Korać kup. Raef LaFrentz, Baron Davis, Ben Wallace, Andre Miller, Elton Brand....daj me nemoj...Jedina zvijezda u timu je bio Paul Pierce, koji još nije bio zvijezda. Nisu mogli dvoranu napunit.

Zapravo Redži Miler i Andre Miler su došli kao zamene za Rej Alena i Džejsona Kida koji su se povredili pa su onda pozvali ovu dvojicu koji su bili identičan profil igrača, jedan vrhunski šuter umesto drugog a Andre Miler je te godine bio najbolji asistent lige i veoma dobar poenter i defanzivac i pre svega sjajan timski igrač pa je dosao kao idealna zamena za povredjenog Kida i odlicno odigrao to prvenstvo.
Inače Džermejn O Nil je u to vreme bio brutanal igrač, u tom periodu je bio čak i kandidat za MVP nagradu, 6x Ol Star i 3x All NBA Team, Ben Valas je bio defanzivac bez premca u to vreme, 4x Ol Star zaredom, 4x defanzivac godine u ligi, 5x All NBA Team, najbolji skakač i bloker lige, pritom Big Ben i Džermejn O Nil su mislim par puta bili starteri kao centarski tandem na Ol Staru za Istok, Majkl Finli je u to vreme isto bio Ol Star igrač i deo velike trojke u Dalasu sa Stiv Nešom i Dirk Novickim, čak je i par sezona bio i prvi strelac ekipe ispred Novickog, bio je isto baš ono zverka od igrača u to vreme, Beron Dejvis je isto u to vreme bio Ol Star igrač, bio je jednom izabran i za All NBA Team, bio je 2x i najbolji kradljivac lige i ono bio je stvarno i brutalan atleta i razigravač i šuter i defanzivac i stvarno paklen igrač i u to vreme važio je za jednog od najboljih plejeva i jednog od najperspektivnijih igrača u ligi, Šon Merion isto 4x Ol Star, 1x All NBA Team i bio je pritom konstantno jedan od najboljih defanzivaca i ol round igrača u ligi i svakako i on jedan od igrača koji su obeležili taj period, Elton Brend isto bio je Ol Star par puta, 1x All NBA Team (bio je igrač godine u NCAA, 1. pik na draftu 1999. i ruki godine), inače konstantno godinama je bio na 20+, 10+ i 2+ blokade po meču, samo eto imao je taj peh da je igrao za malo slabije ekipe koje nikad nisu bile u vrhu (pa je time malo i on znao da bude ispod radara, pritom i on ovako kao lik nije voleo da se eksponira ali svakako i on brutalan igrač je bio u svoje vreme), Pol Pirs da ne trošimo reči o kakvom se igraču radi, inače i taj Antonio Dejvis koga si pomenuo koji je bio treći centar u ekipi je bio tu negde oko 15+10 u proseku i on je isto upisao 1 Ol Star nastup (inače ne znam dal je osvojio Korać Kup ali ranoj fazoj karijere nakon koledža tamo početkom 90-ih igrao je za Panatinaikos i Olimpiju iz Milana), pa eto i taj Rejf LaFrenc koji tad bio ono 12. igrač u rotaciji i gotovo nije ni ulazio u igru je u to vreme bio startni centar u Dalasu, imao veoma dobre brojke (recimo te sezone je imao oko 15 poena, 7,5 skokova i 3 blokade po meč) i tad onako igrao veoma dobro i obećavao samo eto nije to baš potrajalo, krenule su povrede, pa trejdovi i nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala, inače njega je Džordž Karl tada selektor SAD-a znao iz Denvera gde mu je bio trener i verovao je u njega kao igrača pa ga je zato i pozvao u reprezentaciju (ali gotovo da nije ni ulazio u igru).
Tako da ono ko je pratio NBA u to vreme zna kakvi su to igrači bili u to vreme, na kom nivou su igrali i šta su sve postigli tokom svojih karijera, ono sve baš brutalni igrači u to vreme.

Budi ozbiljan. SP ih ne zanima. Ni publiku, ni igrače. Ni ne znaju da se igra SP. Tek kad izgube je na ESPNu prilog od 5-10 min, i vozi dalje.
AD i JJJ nije isto. Ingram i Durant nije isto. Bron i Banchero nije isto. Curry i Brunson nije isto. Booker i Reaves nije isto. Tatum i Mikal nije isto. Bam i Portis nije isto. Embiid i Walker Kessler je, ajde, skoro isto. NE! Kahwi i Josh Hart nije isto. I još imaš JRuea, Anta, Haliburtona u ulogama di će pokazat najviše, ulazeći s klupe.
Kakvo SP? Ovo je 3x jača momčad.

Pa nije baš da ih ne zanima, mislim ne bi slali NBA igrače da ih ne zanima, mislim znaju i oni da biti prvak sveta nije uopšte mala stvar, inače pogotovo sad kad živimo u doba interneta, društvenih mreža, kad je liga prepuna stranih igrača i kad su i oni malo izašli iz tog "autističnog" spektra ka ostatku sveta i malo i oni ono počeli više da prate dešavanja u Evropi i ostatku sveta (nevezano za košarku, recimo i fudbal se sad mnogo više gleda u SAD nego nekad, itd).

Inače zašto poredis startere sa igračima koji su bili možda 10-ti u rotaciji i zašto poredis mlade igrače sa veteranima.
Mislim Stef Kari je možda više napravio u svojoj karijeri od Bransona i možda je veće ime, ali da li je SAD TRENUTNO Kari bolji igrač od Bransona i ima li veći uticaj na igru i rezultat od Bransona, apsolutno ne, ni statistički, ni ovako, realno iako nije baš klasičan plej tj. klasičan razigravač i više je ovako crossover igrač i poenter Amerikanci trenutno nemaju boljeg igrača na poziciji 1 od Bransona, to je činjenica, isto tako nemaju boljeg pleja i razigravača od Halibartona i to je fakat kao i to da nemaju boljeg beka šutera od Entonija Edvardsa, a sva trojica su im bili u ekipi na SP, tačka (a bekovska linija je ono motor i srce svakog tima, pogotovo Amerikancima).
Takodje JJJ ima samo 24 godine a pritom već je bio DPOY dok Entoni Dejvis tokom svoje mnogo duže karijere još nije nijednom bio DPOY , pritom JJJ je sa svoje 24 godine tokom svoje još uvek mlade NBA karijere već bio i 2x najbolji bloker lige i 2x uvršten u prvu defanzivnu petorku lige kao i Ol Star, mislim realno ne možeš povesti bolju opciju da ti čuva reket, sad što se on nije snašao i što mu nije legao taj stil košarke je već druga tema, opet kako porediš Lebrona i Bankera, ovog koji ima 40 godina i već je na zalasku karijere i ovog koji je maltene duplo mladji i odigrao tek 1 ili 2 sezone u ligi, pritom i za to relativno malo vremena koliko je u ligi već je bio ruki godine i već je postao Ol Star i lider ekipe koja igra plej of , takodje recimo i Ingram pretprošle sezone je odigrao sjajno, bio lider svoje ekipe i statistički ništa slabije od Durenta odigrao nije, čak je i više vukao svoju ekipu i imao veći uticaj nego Durent na svoju ekipu, Mikel Bridžis je isto od kako je došao u Bruklin tu sezonu je odigrao kao u transu i imao 26,27 poena po meču, itd.

Mislim ok ono biće sad jači za tih nekoliko veterana i zvezda to stoji, ali ono daleko od toga da su na SP poslali slab tim ili da nisu poslali vrhunske igrače, jer ono bar 7,8 igrača su ono top klasa a opet trebaš u timu da imaš jednog igrača kao što je Džoš Hart koji ono grize kao pitbul, koji uvek unosi ekstra energiju , sve radi i igra podjednako na oba dela terena (uostalom videli smo ga sad i u plej ofu koliko znači ekipi), a pritom sad i u ovom timu opet neće svi moći da igraju po 30+ minuta i da postižu svi po 20+ poena , opet će kao i uvek neki igrači sedeti na klupi i samo mahati peškirima (kao recimo Kameron Džonson ili Voker Kesler na SP).

Zapravo Redži Miler i Andre Miler su došli kao zamene za Rej Alena i Džejsona Kida koji su se povredili pa su onda pozvali ovu dvojicu koji su bili identičan profil igrača, jedan vrhunski šuter umesto drugog a Andre Miler je te godine bio najbolji asistent lige i veoma dobar poenter i defanzivac i pre svega sjajan timski igrač pa je dosao kao idealna zamena za povredjenog Kida i odlicno odigrao to prvenstvo.
Inače Džermejn O Nil je u to vreme bio brutanal igrač, u tom periodu je bio čak i kandidat za MVP nagradu, 6x Ol Star i 3x All NBA Team, Ben Valas je bio defanzivac bez premca u to vreme, 4x Ol Star zaredom, 4x defanzivac godine u ligi, 5x All NBA Team, najbolji skakač i bloker lige, pritom Big Ben i Džermejn O Nil su mislim par puta bili starteri kao centarski tandem na Ol Staru za Istok, Majkl Finli je u to vreme isto bio Ol Star igrač i deo velike trojke u Dalasu sa Stiv Nešom i Dirk Novickim, čak je i par sezona bio i prvi strelac ekipe ispred Novickog, bio je isto baš ono zverka od igrača u to vreme, Beron Dejvis je isto u to vreme bio Ol Star igrač, bio je jednom izabran i za All NBA Team, bio je 2x i najbolji kradljivac lige i ono bio je stvarno i brutalan atleta i razigravač i šuter i defanzivac i stvarno paklen igrač i u to vreme važio je za jednog od najboljih plejeva i jednog od najperspektivnijih igrača u ligi, Šon Merion isto 4x Ol Star, 1x All NBA Team i bio je pritom konstantno jedan od najboljih defanzivaca i ol round igrača u ligi i svakako i on jedan od igrača koji su obeležili taj period, Elton Brend isto bio je Ol Star par puta, 1x All NBA Team (bio je igrač godine u NCAA, 1. pik na draftu 1999. i ruki godine), inače konstantno godinama je bio na 20+, 10+ i 2+ blokade po meču, samo eto imao je taj peh da je igrao za malo slabije ekipe koje nikad nisu bile u vrhu (pa je time malo i on znao da bude ispod radara, pritom i on ovako kao lik nije voleo da se eksponira ali svakako i on brutalan igrač je bio u svoje vreme), Pol Pirs da ne trošimo reči o kakvom se igraču radi, inače i taj Antonio Dejvis koga si pomenuo koji je bio treći centar u ekipi je bio tu negde oko 15+10 u proseku i on je isto upisao 1 Ol Star nastup (inače ne znam dal je osvojio Korać Kup ali ranoj fazoj karijere nakon koledža tamo početkom 90-ih igrao je za Panatinaikos i Olimpiju iz Milana), pa eto i taj Rejf LaFrenc koji tad bio ono 12. igrač u rotaciji i gotovo nije ni ulazio u igru je u to vreme bio startni centar u Dalasu, imao veoma dobre brojke (recimo te sezone je imao oko 15 poena, 7,5 skokova i 3 blokade po meč) i tad onako igrao veoma dobro i obećavao samo eto nije to baš potrajalo, krenule su povrede, pa trejdovi i nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala, inače njega je Džordž Karl tada selektor SAD-a znao iz Denvera gde mu je bio trener i verovao je u njega kao igrača pa ga je zato i pozvao u reprezentaciju (ali gotovo da nije ni ulazio u igru).
Tako da ono ko je pratio NBA u to vreme zna kakvi su to igrači bili u to vreme, na kom nivou su igrali i šta su sve postigli tokom svojih karijera, ono sve baš brutalni igrači u to vreme.
šališ se? ni jedan nije top 5 na svojoj poziciji u 2002. sve sami hall of fameri si rekao. jedan je bio na zalazu, a druga dva su se tek pojavili, od kojih je 1 igrao samo obranu

Pa nije baš da ih ne zanima, mislim ne bi slali NBA igrače da ih ne zanima, mislim znaju i oni da biti prvak sveta nije uopšte mala stvar, inače pogotovo sad kad živimo u doba interneta, društvenih mreža, kad je liga prepuna stranih igrača i kad su i oni malo izašli iz tog "autističnog" spektra ka ostatku sveta i malo i oni ono počeli više da prate dešavanja u Evropi i ostatku sveta (nevezano za košarku, recimo i fudbal se sad mnogo više gleda u SAD nego nekad, itd).

Inače zašto poredis startere sa igračima koji su bili možda 10-ti u rotaciji i zašto poredis mlade igrače sa veteranima.
Mislim Stef Kari je možda više napravio u svojoj karijeri od Bransona i možda je veće ime, ali da li je SAD TRENUTNO Kari bolji igrač od Bransona i ima li veći uticaj na igru i rezultat od Bransona, apsolutno ne, ni statistički, ni ovako, realno iako nije baš klasičan plej tj. klasičan razigravač i više je ovako crossover igrač i poenter Amerikanci trenutno nemaju boljeg igrača na poziciji 1 od Bransona, to je činjenica, isto tako nemaju boljeg pleja i razigravača od Halibartona i to je fakat kao i to da nemaju boljeg beka šutera od Entonija Edvardsa, a sva trojica su im bili u ekipi na SP, tačka (a bekovska linija je ono motor i srce svakog tima, pogotovo Amerikancima).
Takodje JJJ ima samo 24 godine a pritom već je bio DPOY dok Entoni Dejvis tokom svoje mnogo duže karijere još nije nijednom bio DPOY , pritom JJJ je sa svoje 24 godine tokom svoje još uvek mlade NBA karijere već bio i 2x najbolji bloker lige i 2x uvršten u prvu defanzivnu petorku lige kao i Ol Star, mislim realno ne možeš povesti bolju opciju da ti čuva reket, sad što se on nije snašao i što mu nije legao taj stil košarke je već druga tema, opet kako porediš Lebrona i Bankera, ovog koji ima 40 godina i već je na zalasku karijere i ovog koji je maltene duplo mladji i odigrao tek 1 ili 2 sezone u ligi, pritom i za to relativno malo vremena koliko je u ligi već je bio ruki godine i već je postao Ol Star i lider ekipe koja igra plej of , takodje recimo i Ingram pretprošle sezone je odigrao sjajno, bio lider svoje ekipe i statistički ništa slabije od Durenta odigrao nije, čak je i više vukao svoju ekipu i imao veći uticaj nego Durent na svoju ekipu, Mikel Bridžis je isto od kako je došao u Bruklin tu sezonu je odigrao kao u transu i imao 26,27 poena po meču, itd.

Mislim ok ono biće sad jači za tih nekoliko veterana i zvezda to stoji, ali ono daleko od toga da su na SP poslali slab tim ili da nisu poslali vrhunske igrače, jer ono bar 7,8 igrača su ono top klasa a opet trebaš u timu da imaš jednog igrača kao što je Džoš Hart koji ono grize kao pitbul, koji uvek unosi ekstra energiju , sve radi i igra podjednako na oba dela terena (uostalom videli smo ga sad i u plej ofu koliko znači ekipi), a pritom sad i u ovom timu opet neće svi moći da igraju po 30+ minuta i da postižu svi po 20+ poena , opet će kao i uvek neki igrači sedeti na klupi i samo mahati peškirima (kao recimo Kameron Džonson ili Voker Kesler na SP).
pa zato što su jedne poslali na SP, a druge šalju na OI. Mislim da je razlika u kvaliteti jasna.
znači po tebi je to tu negdje, u 5 deka.
I da, sad trenutno je Curry bolji igrač od Brunsona. Ako ti misliš da je Brunson bolji od Currya, složit ćemo se da se ne slažemo. Brunson bolji i od Lillarda, i od Irvinga, i od Traea? I ne, Ant nije bolji šuter od Bookera, ne znam jel bolji od Mitchella, a sigurno nije bolji od Currya. I Ant i Haliburton idu na OI, tako da ni ne spadaju u tu raspravu.

Poslednja izmena:
šališ se? ni jedan nije top 5 na svojoj poziciji u 2002. sve sami hall of fameri si rekao. jedan je bio na zalazu, a druga dva su se tek pojavili, od kojih je 1 igrao samo obranu

A koliko ti godina imaš uopšte , mislim na osnovu pisanja definitivno mi ne deluje da si pratio basket u tom periodu i da si uopšte gledao te igrače iz tog perioda.

Mislim to su sve Ol Star igrači iz tog vremena i svi lideri u svojim timovima u to vreme i sve zaista sjajni igrači i svakako medju igračima koji su obeležili taj period i gotovo svi su bili medju top 3,4 igrača u ligi na svojim pozicijama u tom trenutku (sem mozda par njih), skoro svi su bili Ol Star igrači, članovi All NBA petorki, ne znam najbolji asistenti, najbolji skakači i blokeri, najbolji kradljivci i lideri u raznim statističkim kategorijama, zvezde u svojim timovima, itd, to je prosto nosporna činjenica.

A koliko ti godina imaš uopšte , mislim na osnovu pisanja definitivno mi ne deluje da si pratio basket u tom periodu i da si uopšte gledao te igrače iz tog perioda.

Mislim to su sve Ol Star igrači iz tog vremena i svi lideri u svojim timovima u to vreme i sve zaista sjajni igrači i svakako medju igračima koji su obeležili taj period i gotovo svi su bili medju top 3,4 igrača u ligi na svojim pozicijama u tom trenutku (sem mozda par njih), skoro svi su bili Ol Star igrači, članovi All NBA petorki, ne znam najbolji asistenti, najbolji skakači i blokeri, najbolji kradljivci i lideri u raznim statističkim kategorijama, zvezde u svojim timovima, itd, to je prosto nosporna činjenica.
Imam dovoljno godina da sam gledaoNBA od Chicago-Phoenix finala, pa sve do Pistonsa 2004. Ne možeš tim igračima gledat karijeru i reč on je bio....moraš gledat što je koji od njih bio u sezoni 2001/2002 i ranije. To što su neki oid njih radili 2005, ili 2008. nema nikakve veze. Jokić 2016. nije isti igrač kao danas.
Ali ok. Mislim ako treba vodit raspravu da li je to bila timčina ili ne, onda imamo dijametralno suprotne poglede na to tko su u to vrijeme u NBA bili najbolji igrači.

pa zato što su jedne poslali na SP, a druge šalju na OI. Mislim da je razlika u kvaliteti jasna.
znači po tebi je to tu negdje, u 5 deka.

Pa šalju ih pre svega jer se neki nisu prilagodili tom Fiba internacionalnom stilu košarke (jer taj tim sa SP je otprilike bio neki stub koji bi trebalo da predstavlja američku košarku u nekom budućem periodu) ali ja ti govorim šta ti igrači predstavljaju u NBA okvirima, recimo JJJ je DPOY i brutalan igrač u NBA ali to što se nije snašao u drugačijem sistemu košarke i što su ga razneli evropski centri je skroz druga tema, isto tako Brendon Ingram je Ol Star igrač, imao sjajnu sezonu iza sebe, bio lider svoje ekipe u svakom smislu a sad što je u sistemu košarke na koji nije navikao delovao pogubljeno je opet druga priča, mislim oni uvek biraju vrhunske igrače, hteli su maloi da podmlade ekipu što je i normalno a sad ne mogu oni u pasulj da gledaju kome će kako da legne drugačiji stil i sistem košarke.
Pa eto iz tog razloga prednost su dali veteranima koji već imaju iskustva igranja na tim velikim takmičenjima.

Back