Olimpijske Igre Pariz 2024

E sad me popustila sva tuga i bes zbog poraza od Amera...nasi "idoli" u srdacnom zagrljaju sa najvecim domacim izdajnikom

Screenshot 2024-08-12 at 21.14.48.png

Ti dočeci su ne samo slavlja zbog osvojenih medalja već i prilika za promociju političara i njihovu identifikaciju sa državom. Narod koji dolazi je izmanipulisan i svojevoljno učestvuje u promociji sopstvenih tlačitelja. Kome to nije jasno, taj ne zna ništa.

A nije uvek bilo tako. Prvi doček nakon EP '95. i oni u narednim godinama su bili spontani, puštala se ''Igra r'n'r cela Jugoslavija''. A onda su političari uvideli priliku za sebe, preuzeli kontrolu, podržavili celu priču i danas imamo ovo što imamo.

dokaz da nismo sportska nacija
.
Ми смо нација резултата, а не спорта.

Уместо игре и вештине овде се препричавају статистике...

Спорт ретко кога стварно интересује у смислу да се спортом бави, а и када одлучи наиђе на милион препрека почевши од непостојања инфраструктуре, па до најобичнијег материјала за који клубови немају средства да обезбеде. Посебна је прича што не постоји публика која је спремна те напоре да прати и подржава још у зачетку. На државна такмичења која нису фудбал и кошарка долазе само родбина и пријатељи.

Једноставно не постоји култура спорта.

Да се олипмијада нешто овде оодигравала, мислим да би кошаркашки меч нпр. Аустралије и Јужног Судана пратило 300 гледалаца. О осталим спортовима где нема наших и да не говорим.

И то не би био проблем да то лудило не долази из центра одлучивања о улагањима.

Локална такмичења више не постоје. Пумпа се новац где се процени да може да се направи неки резултат у европским такмичењима, а и ту се бира.

.

Back