Gospodin Major
Zainteresovan član
- Poruka
- 202
Srbija 2016. i 2021. je bila suštinski ista ekipa koja je osvojila 4 evropska u nizu, koja je dominirala svetskom vaterpolom. Mi smo 2016. bili aktuelni šampion sveta, Evrope, svetske lige i svetskog kupa.Vidi onda tradicija je jako bitna,npr vaterpolo koliko god da je reprezentacija u krizi forme i podmladjena opet tu je 6 igraca iz Tokija 2020 e.
Ona je opasan rival svima iako igra lose al tradicija i pobjednici mentalitet koji imamo u vaterpolu moze nas odvesti do medalje.Srbija moze da se provuce u grupi kao cetvrta sa sramotno losom igrom a moze da osvoji na kraju.To mogu i Brazil Italijani u fudbalu ili Brazil u odbojci koji lose jako igra ovaj turnir al to je Brazil nikada to ne zaboravi
Srbija je 2016 Oi prosla grupu kao cetvrta sa 2 pobjede u grupi cak je izgubila tada od Brazila sto je bila sramota i izgubila od Hrvatske u grupi igrala 5 kolo za prolaz a istu tu Hrvatsku je posle u eliminacijama nadigrala i dobila lako
Srbija 2020 e kao treca zavrsava grupu na Oi gube u grupi od Spanije i Hrvatske
Ista ta silna Spanija protiv Srbije gubi u polufinalu i to imali su spanci 3 razlike na 4 minuta do kraja,ludi kraj i Srbija u finalu posle Grcku odrali i prvi mec na tuniru da su odigrali odlicno i sjajno
Jel shvatas da Oi je nesto drugo a tradicija je cudo i Dnk
Sada, mi nismo medalju videli 3 godine, a igralo se više turnira nego inače. Jednostavno, izgubili smo tu pobedničku auru i ovakva igra je nastavak ovog našeg lošeg perioda. Moraćemo čekati ovu noviju generaciju koja redovno osvaja medalje na prvenstvima.
Moguće i da će to da se desi, napisao sam već zašto se takve stvari često dešavaju, ali su šanse za to manje.
Što se tiče ulaganja države u sport, udeo popularnosti u istom je 65%, a uspeha 35%.