Олимпијске игре - Лондон 2012.

Svaka čast crnogorkama u rukometu :klap:
Tako se bori za boje svoje države...gledao sam ih protiv Francuske...to su bili nadljudski napori i sa onakvom borbenošću i muški rukomet da im pozavidi.
Samo napred do zlata !!!

E moj prika...da samo znaš kako će se taj uspjeh (a i ovaj trenutni) ispolitizovati. Mada nisam siguran da je to prava riječ.

Ima na dočeku da se skandira "Srbe na vrbe".

Pre pocetka tekme Dusko Korac najavljuje slavlje po zavrsetku... i pored molbe vaterpolista da se smanji pritisak na njih. Tolika kurchevitost i neopravdana samouverenost tesko da moze da se nadje jos negde na svetu, tim pre sto na svakoj Olimpijadi u zadnjih 20 godina dozivimo propast.

A sada sledi analiza ovog debakla i ostale uobicajene radnje koje nikad nisu dale nikakve rezultate.

generalno italijani su nama protivnik koji nam ne lezi vec su nas jos jednom ovako pobedili na svetskom

krivica za poraz je prvenstveno na treneru dejanu udovicicu koji je ukazao poverenje soru mesto pjetlovicu. jos se protiv australije videlo da je soro pao , i da ne moze da odbrani a da se pjetlovic razbranio i mesto da stavi pjetlovica da brani on je ukazao poverenje soru .

i ta 4 gola primljena u prvoj cetvrtini jednostavno nismo mogli da stignemo i to nas je na kraju dovelo i do poraza.

drugi deo krivice je neiskoriscavanje napada sa igracem vise, i ne pokusavanje nasih igraca da sutiraju spolja vec konstatno igra na centra.

italijani su nam prakticno igrali identicnu odbranu kao australija. grubo do maksimuma po cenu iskljucenja i to im je donelo rezultat a nas kostalo poraza.

sada treba dici glavu gore i pokusati osvojiti bronzu.

Toliko o vaterpolo supersili, toliko ličnih priznanja i reprezentativnih uspeha na raznim takmičenjima a najvredniji trofej nemamo.

Zapravo jedinu vrednu stvar koju je naš sport napravio od raspada SFRJ je odbojkaško zlato u Sidneju.

Sutra nadam se Milica Mandić da će iznenaditi. Slamčica spasa
Нема шансе остаћемо на двије медаље

Нема шансе остаћемо на двије медаље

Pa ja nekako isto mislim da će nas Crnogorci dobiti, ako ništa biće motivisaniji za bronzu kao ipak vrednu medalju za CG dok su naši sigurno u bedaku zbog ovog.

Mandićeva je bronzana na svetskom bila, pripremala se dobro za OI i barem od svih naših tekvndaša najbliža je da napravi nešto

E moj prika...da samo znaš kako će se taj uspjeh (a i ovaj trenutni) ispolitizovati. Mada nisam siguran da je to prava riječ.

Ima na dočeku da se skandira "Srbe na vrbe".

Nadam se da neće...
Meni je i ovaj poraz od italijana u vaterpolu prošao tako kao da i nismo igrali...isuviše sam razočaran u naš sport i nemam više živaca da se kidam.

Pa ja nekako isto mislim da će nas Crnogorci dobiti, ako ništa biće motivisaniji za bronzu kao ipak vrednu medalju za CG dok su naši sigurno u bedaku zbog ovog.

Mandićeva je bronzana na svetskom bila, pripremala se dobro za OI i barem od svih naših tekvndaša najbliža je da napravi nešto
МНЕ има сигурно сребро можда злато ако то освоје бољи су од нас а имали 30 спортиста. Ватерполо губимо добили их у Пекингу а то се тешко понавља јер мечеве за бронзу губимо често. Знам све то али сви су били у врхунској форми па испушили

Ma mi nemamo pojma ni šta je Olimpijada. Baš gledam juče, Dudaš je bio šesti na svetskom u desetoboju prošle godine a ove na evropskom jako blizu medalje. I sam je priznao da se za ta takmičenja puno više spremao, nego za OI. Da li im se sve drugo više isplati nego Olimpijada, npr i odbojkaši i vaterpolisti puno više izgaraju na tim jebenim svetskim ligama gde je dobra kinta.

Svi tempiraju forme za olimpijadu a našima je to očigledno negde pod C)

Pa pogledajte Amerikance, konkurentni su na olimpijadama u apsolutno svim ekipnim sportovima iako ih često nema nigde u ostale tri godine.

Ma mi nemamo pojma ni šta je Olimpijada. Baš gledam juče, Dudaš je bio šesti na svetskom u desetoboju prošle godine a ove na evropskom jako blizu medalje. I sam je priznao da se za ta takmičenja puno više spremao, nego za OI. Da li im se sve drugo više isplati nego Olimpijada, npr i odbojkaši i vaterpolisti puno više izgaraju na tim jebenim svetskim ligama gde je dobra kinta.

Svi tempiraju forme za olimpijadu a našima je to očigledno negde pod C)

Pa pogledajte Amerikance, konkurentni su na olimpijadama u apsolutno svim ekipnim sportovima iako ih često nema nigde u ostale tri godine.

Слажем се, веслачи вечито освајају неке светске купове, европска првенства...затим одбојкаши и одбојкашице оба пола узели ЕП, па не могу да се саставе. Кад се сетим да смо у Риму 2009. узели 3 злата и сребро у воденим спортовима...
:dash:
И ту се ствара лажна слика о "спортској нацији"

Gledam Đokovića kako rastura u Torontu. Koja razlika kada čovjek igra za pare ili samo za državu.
Јесте. На ОИ је играо уз куpац, ал мислим да је било на бетону и да није била куpчева организација да би узео медаљу.

Poslednja izmena:
Јесте. На ОИ је играо уз куpац, ал мислим да је било на бетону и да није била куpчева организација да би узео медаљу.

Slab je alibi podloga ili organizacija. Đoković je na toj podlozi lani uzeo Wimbledon, a organizacija je takva kakva je za sve manje više ista.

Ako cemo gledati realno pare su ipak te koje sve diktiraju. Sto se tice Djokovica *** prvo pare pa sve ostalo. Vaterpolisti nisu imali veceras srece ipak 7 ili 8 stativa i precki je previse. Ruku na srce Italijani su imali 4 ili 5. U nasoj zemlji samo gde ima para za to se sprema. Obzirom da OI nije to sve je jasno izuzimajuci neke sportove.

Smisao reprezentacije po meni je odavno izgubio smisao. Naturalizovani ovaj onaj, pa igra za reprezentaciju. Primera koliko zelite. U stonom tenisu 90% igraca su azijati koji igraju za razne zemlje. Afrikanci koji trce za sve moguce zemlje. Cemu onda OI i sl manifestacije?

I naravno opet smo pokidani od Francuza. Francuzi niti jučer, a niti na ovom turniru općenito nisu onako uvjerljivi kao prije 2,3 godine. Ali i to im je bilo dovoljno da nas pobijede bez većih napora. Igrali smo očajno. :dash:Duvnjak, Vori i Lacković bi već doktorate mogli pisati sa radnim naslovom "zašto mi Dinart i Omeyer razyebu probavni trakt". :mrgreen: Goluža se potpuno pogubio, nije se znalo ko igra ko je na klupi, radio je hokejaške zamjene. Njegov tajni adut bio je Bičanić, koji nije odigrao minute na turniru, a jučer skoro cijelu tekmu. Bravo Slavko, Bičanić nije šutno po golu. :eek: Kopljar je nakon prve 2 dobre tekme u dresu repke u 4 godine na prošlom EP, ponovo odigrao horor turnir. Igrač manje.

Ali jednu stvar moram reći. Nije prvi put da naši rukometaši na nekom natjecanju, poslije 2, 3 dobre igre počnu izigravati košarkašku repku SAD. Kao smijemo se, zayebavamo se, opušteni smo, idemo po zlato i dr. Velike šampione krasi veća doza poniznosti i respekta prema suparniku, sucima i sportu kojim se baviš. Mi to nažalost nemamo.

Hrvatska ima 13 nastup zaredom, 11 polufinala, 7 medalja i najgori rezultat 5. mjesto. Izvanredan domet. Ali nismo najbolji. Nemamo ni najboljeg trenera niti najbolje igrače (Balić je na zalasku, a ostali ipak ne igraju u Kielu, Barceloni, Ciudadu...) i nema potrebe da izigravamo zvijezde, jer kad nas neko odere, mašemo rukama i bacamo suparnike u reklame (Vori) i ispadamo majmuni kojima se zviždi.

Uzeti broncu protiv Mađara moramo, jer smo bolja momčad i definitivno nismo doživjeli neki psihički šok u polufinalu (gledali smo taj film već masu puta).
A slijedeći put sa više poniznosti i respekta u odlučujuće borbe....

I naravno opet smo pokidani od Francuza. Francuzi niti jučer, a niti na ovom turniru općenito nisu onako uvjerljivi kao prije 2,3 godine. Ali i to im je bilo dovoljno da nas pobijede bez većih napora. Igrali smo očajno. :dash:Duvnjak, Vori i Lacković bi već doktorate mogli pisati sa radnim naslovom "zašto mi Dinart i Omeyer razyebu probavni trakt". :mrgreen: Goluža se potpuno pogubio, nije se znalo ko igra ko je na klupi, radio je hokejaške zamjene. Njegov tajni adut bio je Bičanić, koji nije odigrao minute na turniru, a jučer skoro cijelu tekmu. Bravo Slavko, Bičanić nije šutno po golu. :eek: Kopljar je nakon prve 2 dobre tekme u dresu repke u 4 godine na prošlom EP, ponovo odigrao horor turnir. Igrač manje.

Ali jednu stvar moram reći. Nije prvi put da naši rukometaši na nekom natjecanju, poslije 2, 3 dobre igre počnu izigravati košarkašku repku SAD. Kao smijemo se, zayebavamo se, opušteni smo, idemo po zlato i dr. Velike šampione krasi veća doza poniznosti i respekta prema suparniku, sucima i sportu kojim se baviš. Mi to nažalost nemamo.

Hrvatska ima 13 nastup zaredom, 11 polufinala, 7 medalja i najgori rezultat 5. mjesto. Izvanredan domet. Ali nismo najbolji. Nemamo ni najboljeg trenera niti najbolje igrače (Balić je na zalasku, a ostali ipak ne igraju u Kielu, Barceloni, Ciudadu...) i nema potrebe da izigravamo zvijezde, jer kad nas neko odere, mašemo rukama i bacamo suparnike u reklame (Vori) i ispadamo majmuni kojima se zviždi.

Uzeti broncu protiv Mađara moramo, jer smo bolja momčad i definitivno nismo doživjeli neki psihički šok u polufinalu (gledali smo taj film već masu puta).
A slijedeći put sa više poniznosti i respekta u odlučujuće borbe....

Mi smo jučer odigrali očajnu utakmicu. Možda i najgoru u zadnjih pet godina. Balić je jučer citirao srpskog selektora i na time outu je rekao da ga je sramota i da su najobičnije pi.čke. Realno do bola.

A onog majmuna Golužu ne vrijedi ni komentirat. Sirovina drži u igri očajnog Duvnjaka koji ima šut 0-7, Francuzi odlaze na plus četiri. Uvodi Balića stižemo Francuze imamo napad za izjednačenje i opet ga vadi van. Sirovina zatucana glupa. :lol:

Nisam nikada bio u takvoj koži u kojoj se nalaze naši vrhunski sportisti ali sam siguran da je kod pojedinih postojao veliki pritisak (ma koliko veliki i uspešni bili) i da se od njih najviše očekuje.
Ne bi trebalo u nikoga od sportista prstom pokazati i reći da je kriv za neuspeh...sigurno da i njima nije lako.Svi smo se dičili da smo iz Srbije krajem prošle godine kada je Đoković proglašen za najboljeg sportistu sveta.
Tako sada treba da pokažemo svetu da nismo samo najbolji kada osvajamo medalje,titule.....treba da ih dočekamo na "terasi šampiona",sve koji su bili na OI i pokazati im da ćemo uvek biti uz njih i dati im podstrek za dalja takmičenja.
Mislim da bi smo bili jedinstveni u svetu a i da bi svima nima to puno značilo.

Ako cemo gledati realno pare su ipak te koje sve diktiraju. Sto se tice Djokovica *** prvo pare pa sve ostalo. Vaterpolisti nisu imali veceras srece ipak 7 ili 8 stativa i precki je previse. Ruku na srce Italijani su imali 4 ili 5. U nasoj zemlji samo gde ima para za to se sprema. Obzirom da OI nije to sve je jasno izuzimajuci neke sportove.

Smisao reprezentacije po meni je odavno izgubio smisao. Naturalizovani ovaj onaj, pa igra za reprezentaciju. Primera koliko zelite. U stonom tenisu 90% igraca su azijati koji igraju za razne zemlje. Afrikanci koji trce za sve moguce zemlje. Cemu onda OI i sl manifestacije?
Ni sam nisi siguran u ovo što si napisao...neću da branim nikoga ali mi znamo da budemo najveći kada nas uspešno reprezentuju po svetu ali i da smo najveći pljuvači kada nemaju uspeha.

Back