Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
austi 1300
1970god.
prwi wlasnik, pravih 57000km, prva farba, sve prvo, motor extra ne reg. odjavljen,
extra stanje, garaziran od prvog dana od kad je kupljen, prva reg 72. 3000e nije fiksno, hitno, 0640000626

Poslednja izmena:
vidi se da je lepo stanje. moj drugar ima istog ( ista boja sve isto ) cak u istom stanju ( njegov je imao oko 80 tak k km kad ga je uzeo ) ali ga je platio mnogo manje. recimo jedno 3 puta manje ;)

DSC04415.jpg

DSC04416.jpg

e s*****li ste me... bio sam ubedjen da wredi i wise zbog stanja... auto nikad nije wideo so zimi, niti kisu...al cena nije fiksna pa ono dogowaranje ,,, al je hitno...

stanje jeste lepo i deluje da je auto cuvan ceo zivot ali je to samo dobra baza za restauraciju i nista vise. i dalje mu treba jedno fino farbanje jer je prva boja malo posustala i to pod uslovom da mu limarijski bas nista ne fali i jedno dobro mehanicko pretresanje jer ako su sva creva, kaisevi, gumeni delovi i dihtunzi prva ugradnja, nece bas biti dobro. treba imati u vidu da je u pitanju Austin 1300 sa hidrolastik vesanjem koje je odlican sistem,jednostavniji i pouzdaniji od recimo Citroenovog ali ti gumeni delovi ( bombe ) propadaju ako se ne koriste.

hydrolastic.jpg

e sad, posto je auto 1970 god i posto je presao 57 000, to znaci da je godisnje prelazio prosecno 1461 km, sto je smesna kilometraza a obzirom da je ne registrovan ( i odjavljen ) to znaci da je ko zna kad prestao da se vozi a sve to znaci da je jako moguce da mu je vesanje ( i ostale stvari ) stradalo od neupotrebe. sa druge strane, pricamo o Austinu 1300 koji je napravljen u preko 1 100 000 kom a ovo je najobicniji model ( koji se cak i kod nas sklapao, u Sloveniji ) a kad ni specijalne verzije ne vrede nista. jednostavno, lepo je sto neko ima sacuvan primerak, od kog bi mogao da se napravi odlicna restauracija ali je lose sto se izalavio za cenu i sto peca na neznanje publike... ;)

budite realni. stavite u oglase 1000 e ( a ne 3000 ), napisi da nije fixno, provozajte auto ( ne 100 m nego 10 km ) da vidite kako ide, sta mu fali i ako dodje neki ljubitelj engleza, prodacete pradedin auto ;)

Pozdrav svima posle duzeg vremena...

Obzirom da se "bakcem" sa Minijima pozeleo bih srecu u prodaju tog austina koji sam video, jer ces druze tesko naci nekog ko ce ti odvojiti za taj model vise od 1000 eura.
On je dobar sto se i vidi,ali nije jednostavno ni redak, a nema ni neku kolekcionarsku vrednost.Jeste tesko kad treba dati nesto sto je neko cuvao tolike godine,ali situacija je takva.
Moj otac je imao davnih 80-tih isti takav,bio je udoban do bola, ali je imao kao i kod minija jednu veliku manu, a to je motor.Leteci i lezeci lezajevi su veciti problem.I kad se pregreje jednom ode glava motora.
A cena da ti neko da hitno pare je i manja nazalost.U svakom slucaju nek je sa srecom.

Nego drugari ako nekog znate da ima kombi stariji 68-79 god,to je VW T2 vazdusar u nekom solidnom stanju neka javi.Treba mi za prevoz nekog alata po gradu kad radim.Ne mora da je neka farba i to samo da kotrlja.
Pozdrav
065 648 8670

tolike godine cuwan da bi se dao za 1000e nema sanse ide u garazu nazad kako je i izasao na slikanje... i ceka moju decu :D waljda ce njima wredeti nesto... ostajem na prodaji ambasadora.... za kes 4000e i jos nije fiksno i jako hitno...

Model T1 ima racun da se uradi i da ode preko,al T2 imaju i oni "tamo" po oglasima koliko zelis a ove nase lomove od po 300-500 evra nece sigurno da kupe.Nasao sam vec nekoliko al kad vidim da je dusu ispustio i da nije ni dinar ulozeno a traze neke pare za gomilu pleha i gvozdja.

Video sam slike, neki ljudi su nalazili gomilu tih Folksvagenovih kombija iz 60-tih čak i bube sa onim ovalnim zadnjim staklom, bile su slike nečije dvorište puno trulih kombija, valjda Paraćin ili okolina... odakle toliko toga, ima li još nečeg zanimljivog, npr. ford, opel, mercedes i slično?

Od mog dede komšija ima bubu 66-to godište ima felne i volan kao taj kombi od 700e... farbana valjkom na parkingu ispred zgrade... kako to čudo GRMI... 150 decibela i to bez ozvučenja :mrgreen:

Back