Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Кад кренем код бабе и деде или код кума свратићу да погледам. Када сам ја у октобру 2005 купио први ГС, било их је још доста по огласима и паркинзима, а онда су сви понестајали... Већина је завршила као сек-си, или још чами на Паркинг-сервисовом плацу у Агостина Нета у Блоку 70А... Тамо би требало отићи и видети шта има, па дасе регистује фирма, и да можемо да учествујемо на лицитацијама.
Било како било, ја сам свој ГС на време набавио и сместио у гаражу, још само да набавим паре...:(
Да неко не зна да ли негде на Алтини има неки сек-си отпад? Да одвучем стару шкољку од ГС-а кад је очерупам.

da mi ne vredjas blok ili svaki gs na ulici koji vidim ima da mu sipam secer u rezervoar:o:o:o

da mi ne vredjas blok ili svaki gs na ulici koji vidim ima da mu sipam secer u rezervoar:o:o:o

Ма 'ди да ја вређам Блок, ту ми је гаража!:)
Заиста, те гараже по Блоковима су невиђено практичне. Имао сам годину дана једну у 61-ом, да вратима што се отварају нагоре, уска ал дугачка:mrgreen:, а сад сам у жутим четвороспратницама - то је бре четворособан стан за ауто! Добар био тај социјализам, мајку му божију!:mrgreen:

Poslednja izmena:
У Митбастерсима су тестирали тај мит са шећером, и ништа се није десило мотору. Али га је зато избељивач сипан у уље разгузио!

Stefe, ajmo opet, da pokupimo onog Maseratija :D
Nego, koji je auto tamnozeleni na slici sa otpada?

Nego, kad smo kod matorih saabova, ima jedan u bloku 30, ne secjam se da li je bio crni ili beli :D I ima jedan kod mene(Fontana) narandzhasti... Neke informacije o njima. Narandzhasti se vozi, to je jedino shto znam...

Tamnozeleni auto levo od kamiona mislim da je volga 21

Ima u gradu jedan jako dobar krem Saab 96. Videh ga jednom, no bio je u nezgodnoj poziciji za slikanje (čitaj: korišćen je kao tezga uličnog prodavca), pa sam uslikao samo ovo:

DSC03713-1.jpg

To bi trebalo da je isti motor od forda 15m. Oznaka V4 na saabu je ista kao i kod mene na radkapnama.
The 1.5 L (1498 cm³) V4 had a 90.0 mm bore and 58.86 mm (2.3 in) stroke. It produced 55 hp (40 kW) and 107 N·m (79 lb·ft), 60 hp (44 kW) and 114 N·m (84 lb·ft) or 65 hp (48 kW) and 117 N·m (86 lb·ft) at 2500 RPM.

Applications:

1962-1966 Ford Taunus 12M P4
1966-1970 Ford Taunus 12M P6
1966-1970 Ford Taunus 15M P6
1964-1967 Ford Taunus 17M P5
1967-1971 Ford Taunus 17M P7
1969-1972 Ford Capri
1967-1980 Saab 95 and Saab 96 (European market)
1967-1970 Saab 95, Saab 96 and Saab Sonett (USA market)

Znam da u gradu postoji jedan plavi (ili zeleni, zaboravih sad), taj krem i jedan beli. Oni se svi voze. Od nevoznih ima taj beli leš u Nebojšinoj i jedan plavi u Leštanima.

Možda si ti video ovaj?

96-1-1.jpg

Ta zeleno-plavi se da često videti parkiran na Slaviji, tako gde su nekad davno bile silne one ćevapdžinice kod nove zgrade Narodne banke.

Мислим да су 2 оваква Саба стајала на Бежанији, код цркве Светог Василија Острошког. Ту је и један скоцкани трула вишња Волво Амазон. Не знам да ли су још ту, каолико се сећам био је један крем који је по свему судећи био донатор органа, и један тамно зелени, који је изгледао веома возно.

Jedan dosta dobro ocuvan krem Saab 96 moze se videti kod Meka na Slaviji, tj u ulicama oko njega u zavisnosti gde se parkira sto govori da je i u voznom stanju. Ove godine mu se po sastavima vec primecuje rdja, a do prosle to nije bio slucaj. Unutrasnjost je prilicno dobra.

Jedan dosta dobro ocuvan krem Saab 96 moze se videti kod Meka na Slaviji, tj u ulicama oko njega u zavisnosti gde se parkira sto govori da je i u voznom stanju. Ove godine mu se po sastavima vec primecuje rdja, a do prosle to nije bio slucaj. Unutrasnjost je prilicno dobra.

Tog sam ja video onda. Na Bezhanijskoj i dalje stoji Volvo, a za Saabove ne znam. A onaj u bloku 30 je mozhda i nashao neko drugo prebivalishte.

Деголка са округлим фаровима, љубичаста, хромиране раткапне од ГС Паласа, стоји под церадим. Као клинци смо мислили да испод цераде стоји Порше:hahaha:.

Upravo tako nešto se i meni desilo danas.

Naime,

nije coupe već običan dvoje-vrataš. :otkacio:
Ja ne znam kako i dalje ljudi ne prave razliku izmedju kupea i obične limuzine. Verovatno se loše poznaju u dotične modele, pa zato lupe i ostanu živi. Medjutim, jednom sam čak čuo i da se Zastava 101 sa troje vrata zove coupe. :eek: Izgleda da je ovde u Srbiji coupe sve što nije sa četvoro vrata...

alo matori ja stvarno neznam gde si ti gledao ali ima cupea, a ima i zelenog dvo vratasha, rekao sam ti na KRAJU vodica, to je ulica ispod skojevskog naselja, auto stoji dugo kod nekog lika u dvorishtu, neka boja narandzasto-braon sa crnim krovom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rtfm::dash:

Back