Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E pa tu je jadac. Ovaj auto je registrovan sa atestiranim plinskim uređajem a čovek bi inače hteo da kupi ovog Punta na kredu. U toj varijanti oni mu ga zaračunavaju 1000eura kada ga slože u kocku (verovatno pre toga skinu bar taj uređaj) tako da će verovatno to i biti najjača ponuda...

A могу ли ја рецимо да нађем регистрованог крша и заменим се са тим човеком за Тојоту, ако ће већ у пресу? Њему је верујем свеједно шта ће завршити у преси, ако неће имати никакве додатне трошкове. Пошто паре које мисли да добије неће добити никад, а боље је некако спасити тај ауто него да заврши као коцка.

Poslednja izmena:
A могу ли ја рецимо да нађем регистрованог крша и заменим се са тим човеком за Тојоту, ако ће већ у пресу? Њему је верујем свеједно шта ће завршити у преси, ако неће имати никакве додатне трошкове.:)

To jeste ispravno razmišljanje, ali i tu ima jadac. Auto koji stavljaš u kocku mora da bude registrovan na tebe (ne znam tačno koliko dugo)... Čak moraš da ako u saobraćajnoj piše da ima ugrađen plin, takvog sa tim uređajem predaš na gužvanje. Bogu plakati, ali takav je zakon....

404 Cabrio je retka stvarčica...nadam se da nije završio na otpadu.

Trenutno imam Mercedes O 303 (OM402) by Walter Vetter AG. 1978. godište, jedva oldtimer, ali šta je tu je.
Vozan teoretski jeste.

Prošlo mi je kroz dvorište svega, ali se ništa nije previše zadržalo, niti bi se moglo zvati pravim oldtimerom...

Taj mercedes,autobus,ako jeste,svaka cast,kakvi su planovi sa njim,sta si naumio?
Taj Pezo sto sam imao,prodao sam ga u Suboticu covjeku koji uglavnom restaurira amerikance,i ovo mu je prvi evropski auto.Koliko znam vozi se.

Nasao sam skoro tristaca iz 1979 godine,presao 49.000 km,druga farba,ali je kao nov i sto je najvaznije zdrav kao dukat.Covek ga ceni 800 evrica.Sta mislite o ceni?
Takodje sam juce gledao jednog tristaca iz 1972. godine,presao 105.000,isto druga farba,ali je i on dosta dobar,nije paljen vise od godinu dana,pa kada otopli,isteracemo ga iz garaze i probati.Njega bih mozda i prodao,ako nekog zanima,neka se javne,a ja cu nabaviti jos informacija i slike,samo da malo otopli:).
Odgovorite mi na postavljeno pitanje i ako znate koliko se inace krecu vrlo dobro ocuvani tristaci?

Taj mercedes,autobus,ako jeste,svaka cast,kakvi su planovi sa njim,sta si naumio?
Taj Pezo sto sam imao,prodao sam ga u Suboticu covjeku koji uglavnom restaurira amerikance,i ovo mu je prvi evropski auto.Koliko znam vozi se.
Drago mi je za Pežoa.
Autobus je poklon, u porodici je od 1988., nameravam da ga čuvam, i kada budem imao dovoljno novca za tako nešto, sredim...sad, da li potpuno originalno (kakav je i sad, zadnji remont je rađen 1998., na neka 3.000.000km, od tada je prešao možda 150.000, tako da bi to bilo više kao osvežavanje), jer se od 2003. ne koristi, pa je malo propao (vanjski lim, i nešto struje, te su bočne šajbe pustile vazduh...šasija, unutrašnja konstrukcija karoserije, enterijer i motor su u savršenom stanju), ali to neće biti problem, pošto imam delova za otprilike još jedan, ili preurediti unutrašnjost u period-kamperwagen, nisam još siguran. Uglavnom - ostaje.
Nasao sam skoro tristaca iz 1979 godine,presao 49.000 km,druga farba,ali je kao nov i sto je najvaznije zdrav kao dukat.Covek ga ceni 800 evrica.Sta mislite o ceni?
Takodje sam juce gledao jednog tristaca iz 1972. godine,presao 105.000,isto druga farba,ali je i on dosta dobar,nije paljen vise od godinu dana,pa kada otopli,isteracemo ga iz garaze i probati.Njega bih mozda i prodao,ako nekog zanima,neka se javne,a ja cu nabaviti jos informacija i slike,samo da malo otopli:).
Odgovorite mi na postavljeno pitanje i ako znate koliko se inace krecu vrlo dobro ocuvani tristaci?
Taj od 49.000, ako nije propao od stajanja, jer je moguće da je vožen normalno pa ostavljen da trune, uzimaj. Poznanik je skoro kupio sličan, sa oko 30.000km, od apsolutnog fanatika koji je 1. vlasnik te je SVAKU vožnju zapisivao, čuvao svaki račun od goriva...čini mi se, oko 3.000€ ga je platio, pa računaj da li taj vredi 800.
A koliko je taj drugi?
Misliš oba uzimati, ili...?
Dobrodošao!

Pozdrav. Nov sam na forumu, evo ako nekog interesuje, moj komšija prodaje ovu Toyotu Coronu, 1968 godište, kaže da je jedina u zemlji sigurno...

ief5mr.jpg

komsija ti se prevario za znam za jos dve iste u pirotu i jednu u nisu tako da moram da ga razocaram da nije jedina

ха ха, на половниаутомобили.цом пише да је ова тојота корона једна од 5 увезених из Америке... А ко зна колико их је увезено из Европе или директно из Јапана... :whistling:

Da, što?Bio je jedan u mom kraju do skoro, kod lika koji radi japance...sad ga nema, nadam se da nije ništa "tragično".
Koja je priča tog?

Овај датсун стоји сам скоро запазио, не знам колико дуго стоји...

Drago mi je za Pežoa.
Autobus je poklon, u porodici je od 1988., nameravam da ga čuvam, i kada budem imao dovoljno novca za tako nešto, sredim...sad, da li potpuno originalno (kakav je i sad, zadnji remont je rađen 1998., na neka 3.000.000km, od tada je prešao možda 150.000, tako da bi to bilo više kao osvežavanje), jer se od 2003. ne koristi, pa je malo propao (vanjski lim, i nešto struje, te su bočne šajbe pustile vazduh...šasija, unutrašnja konstrukcija karoserije, enterijer i motor su u savršenom stanju), ali to neće biti problem, pošto imam delova za otprilike još jedan, ili preurediti unutrašnjost u period-kamperwagen, nisam još siguran. Uglavnom - ostaje.

Jedan covjek, moj nekadasnji komsija,je od starog autobusa,onog Sanos napravio super kucu na tockovima sa sve plocicama i pravom kadom u kupatilu,tri zasebne prostorije unutra....bas prava kuca na tockovima.
Zato sam te pitao sta ces sa njim,to mi se cini kao interesantna ideja.
E da, super poklon u svakom slucaju.

Стављај слике буса обавезно!
Је л' има оне пруге у боји са стране, као сви бусеви из тог доба (то сам често виђао на Сетрама)?

Jedan covjek, moj nekadasnji komsija,je od starog autobusa,onog Sanos napravio super kucu na tockovima sa sve plocicama i pravom kadom u kupatilu,tri zasebne prostorije unutra....bas prava kuca na tockovima.
Zato sam te pitao sta ces sa njim,to mi se cini kao interesantna ideja.
E da, super poklon u svakom slucaju.
Pravo da ti kažem, to mi se čini malo preteranim, ali me baš interesuje izvedba, bilo bi lepo kada bi imao neke slike...

Nekako mi je "Wohnwagen" najinteresantnija verzija - oduvek sam hteo Wohnwagen, a u ovom em ima dovoljno prostora, em je motor sasvim dovoljno jak (OM402, 12.600ccm, 256ks, ali imam djelove od verzije sa 280ks, pa ću kad se bude otvarao ubaciti...a ima i verzija od 330ks, turbo, ali mislim da ne bi bilo neophodno) za tih nekih "auto-put-skih" 140-ak km/h (može se srediti i više, ali 12 tona je u igri, treba ih zaustaviti) a ne troši nešto više od auta - oko 22l/100km u normalnoj vožnji.

Samo, trebaće dobrih finansija za to...
Стављај слике буса обавезно!
Је л' има оне пруге у боји са стране, као сви бусеви из тог доба (то сам често виђао на Сетрама)?
Trenutno me malo sramota, iskreno, pošto nije u bajnom stanju, a zbog stakala i matirala prohrđale farbe izgleda jako jadno. Ispod je ok, doduše...videću ako iskopam slike ili da odem jedan vikend slikati.
Pošto je vozio u "ozbiljnijoj" firmi, privatnoj (među prvima), nije baš mogao biti u tom "retro" fazonu, ali planiram ga vratiti u tu boju, sad je u nekoj plavo-zelenoj tamnoj metalik varijanti, a bio je u ovakvoj šemi:
wn-ws55.jpg

Samo ove boje:
scheungraber_52x.jpg

P.S.
Zar nije prelep? (:

Nije pretjerano,mjesta fala bogu imas u autobusu.
Znam da je on kad je izvadio sjedista,poravnao taj dio poda gdje su sjedista sa prolazom,pa kad udjes u tako prazan tek onda vidis koliko ima mjesta.
Sigurno treba dosta love to si u pravu.
Nemam slike to mi je nekadasnji komsija iz Dalmacije,ja sam sada u NS.

Nije sramota staviti slike,bez obzira na stanje,pa i bez obzira da li ces ga ikad realizovati.

Znam kad smo ga radili 1998., ogroman je, pogotovo u odnosu na Sanos...

Staviću slike, odradiću neki "foosešn" ovih dana, čisto onako uvida radi.
A realizovati hoću, to sam davno odlučio...kako, to je već pitanje. Ali znaš da kad je oldtimer u pitanju - "ima da mora da može!" (:

Nije sramota staviti slike,bez obzira na stanje,pa i bez obzira da li ces ga ikad realizovati.

Тачно, некад ми је слађе да видим несређен олдтајмер него скроз скоцкан.:)
Имао сам макету-играчку тог аутобуса, не знам да ли је још у животу.

Jao, prelepo!
I meni se motori sviđaju, ali auta i bus su prioritet.
Ipak, volio bih BMW R25/1, imao sam skoro šansu da dođem do '50 ram-a, ali nisam znao šta bih dalje od njega, pošto traži puno ulaganja, a imam i previše rupa, kao i svi...

Da, ali treba uvek uložiti nešto uvek, a i solidnog nema ispod 1.000€, u principu...

A Mercedes je prelep. Baš ovakav, ali u 4 vrata verziji mi (300SEL) mi je 3. na listi za posjedovanje...nadam se, jednog dana.
A sličan ovome, 220SEb, W111 coupe se prodaje u Hrvatskoj, ako nije prodan u međuvremenu, za oko 37.000€ i jedan je od par oldtimera na ovim prostorima koji zaista vredi koliko traže...

Back