Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Kič je proizvod koji podseća na umetnost jer je, poput nje, dostupan čulima. Razlika je u tome što je kič loše izvedena umetnička zamisao i najčešće je falsifikat originala koji se vrednuje kao umetničko delo..."

Cestitam, kolege, dogurali smo do 200-te strane!

Sto se kvazi-dzega tice, zar nemase Dule Savic takav? Mislim da sam imao i slike negde.

Drugar oko marta, dok sredi neke stvari, a i ja nadjem vremena, planira raditi Bubadzevinu. Kabina bube, prednji kraj na osnovu Cepelinke, spusten krov, manje strm zadnji kraj... Uzor 1949 Lincoln Zephyr.
Unutra jos ne znam, DiY uglavnom.
Bokser, pogotovo nazad i zracni - fuj, motor (e30 318) se seli napred, sa odgovarajucim donjim postrojem.
Ideja, dokazati da je moguce, ako jedna kockica i buba propadnu (a nece!), nije tragedija, a radimo dzaba, entuzijazam...
Ocekujte slike oko 2011-e.
(:

vd:
sve ok, respect
samo bez Jaguar znački i nalepnica
Hahaha
Nalepnica ce ici... "Volkswaffe 1802", da se zna. (:
Jaguar koji to nije... Kao transseksualizam, transfer narodnog auta u simbol luksuza... Radi plastičnih operacija koliko hoćeš, nije to to...
Pa, da, paradoks. Ipak, mnogo mi je veca "faca" ko od bube napravi svoj Dzeg nego onaj sto si ga MOZE iskesirati, iako i to ima smisla, kad vec moze.
Ali sa takvim stvarima je granica izmedju filigranske umetnosti i kica jako, jako tanka.
Ja bih ovakvog da napravim.....

Ami cabrio! Simpaticno i interesantno, ali nikad nisam bio za pravljenje kabrioleta od auta koji to nisu, ovaj rollbar ne deluje previse cvrsto, imajuci u vidu sta sve treba drzati.

Poslednja izmena:
Drzi njega sasija,to nije problem,o prevrtanju ne razmisljati uopste,samo se pomoliti Bogu da toga ne bude.Ne bih ga ni stavljao.
A Ami se i ne vozi na trke,to bi bio bas kako si rekao simpatican auto za povremenu voznju bez krova.

ali nikad nisam bio za pravljenje kabrioleta od auta koji to nisu

I Mercedes-Benz deli tvoje misljenje, na zalost Crayforda ;)

461958821_a26d97952b.jpg

Ako mozes kad ga nahvatas uslikaj ga,dugo sam vozio Amije,ali nikad nisam realizovao ideju o kabrioletu.
Bas me interesuje kako je uradjen,u ovome sto sam slike stavio je skuplja unutrasnjost i krov nego sve ovo ostalo,to je sigurno...

Имам само ове мале слике које сам поскидао са нета.

3862493824_4ecb954cb7_m.jpg

3861710681_814a945c01_m.jpg

Drzi njega sasija,to nije problem,o prevrtanju ne razmisljati uopste,samo se pomoliti Bogu da toga ne bude.Ne bih ga ni stavljao.
A Ami se i ne vozi na trke,to bi bio bas kako si rekao simpatican auto za povremenu voznju bez krova.
Naravno, ali svašta se može desiti, bolje je biti spreman.
I Mercedes-Benz deli tvoje misljenje, na zalost Crayforda ;)

461958821_a26d97952b-1.jpg
Ne bih sekao W123, kad je tu R107, čemu? A i A124, na kraju krajeva... Viđao sam ove, nije loše, ali veliki problem je izgled, mehanika krova a samim tim i samo platno se moraju ručno praviti, a to je daleko od serijskog savršenstva, pogotovo kod Mercedesa, tako da ne izađe baš dobro na kraju... A, i, pogledaj ovu ciradu? Zar bi ti vozio Mercedes kabrio sa ciradom kao od TAM-a?
Kao spider/roadster/topless bi možda i prošao...
Имам само ове мале слике које сам поскидао са нета.

3862493824_4ecb954cb7_m.jpg

3861710681_814a945c01_m.jpg
Auuu...mesarenje.

Ja sam uvek hteo da isečem u kabrio i produžim Mecu 123, pa da izgleda kao Titova mečka pulman...
Onda kupiš W123 Lang, "Beirut taxi" i isečeš mu zadnju šajbu i lim iznad zadnjeg dela i igraš se TC Baur-a... Ali opet nikad neće biti kao od "majke" - fabrike.

Verujem... Ali mi je sigurno to lakše nego da skupim lovu i nađem pravi pulman.
Nije. Ako imaš lovu možeš kupiti i "pravi" Pullman (Mada W123 nije postojao kao Pulmann već samo kao Langversion - taxi, možda misliš na W100L ili tako nešto? ), a bez love ne trebaš ni W123 raditi, kad sve zbrojiš, doćeš do zaključka da se više isplati dati još koji put toliko novaca i imati PRAVI Pul.

Mislim na onaj sa 6ora vrata... Jednog je imao Todor Zivkov, jednog Causesku, jednog sultan od Bruneja, jednog je drzala fabrika i iznajmljivala ga za potrebe nemacke vlade, jednog je imao Gadafi, jedan je jos u BG (Titov) a drugi Titov je valjda u ZG, to je onaj kojeg je dobio na poklon od Velesajma...

Sto se kvazi-dzega tice, zar nemase Dule Savic takav? Mislim da sam imao i slike negde.
Da, i Dule Savić ima istu klepotinu. Pokušavao je u početku da je proda kao Jaguara dok nije palo zezanje. Sad je miran i priča istinu. z;)

Back