Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Necu ulaziti u to da su u top 26 umesto W100 koji je bio ubedljivo najbolji auto na planeti usli SSK i 300 SL iskljucivo zato sto je odnos ljudi koji kao wallpaper drze Gullwing i 600 otprilike 9790:1. Reci cu samo da je auto veka simbol stednje na svakom koraku (najjeftinije resenje ogibljenja je gibanj, al ajde da umesto dva stavimo jedan popreko pa cemo i tu ustedeti itd itd ;) ).

Necu ulaziti u to da su u top 26 umesto W100 koji je bio ubedljivo najbolji auto na planeti usli SSK i 300 SL iskljucivo zato sto je odnos ljudi koji kao wallpaper drze Gullwing i 600 otprilike 9790:1. Reci cu samo da je auto veka simbol stednje na svakom koraku (najjeftinije resenje ogibljenja je gibanj, al ajde da umesto dva stavimo jedan popreko pa cemo i tu ustedeti itd itd ;) ).

To je sada vjeciti problem,neko voli,ovo,neko ono i obicno ljudi tesko sloze oko toga.
Ja volim Francuze i za mene su medju najboljima,ali isto tako volim i BMW,Porse,volim dobre stare Engleze,za mene je jedan E-tip Jaguar zakon.
Samo sam stavio onaj link da bi se vidjelo jos ponesto,a ne samo tvrdnja Opel je zakon.A taj isti DS je po nekim drugim izborima na prvom mjestu,mada je to nebitno i nije poenta svega.
Ja svakom ko sredi neki stari automobil,bilo koje marke skidam kapu.To je prilicno tesko danas,ma znate vi to ovdje...
Npr. ja sam imao pezo 404 kabrio,jako lijep automobil,ali sam odustao od rada zbog finansija,prodao sam ga covjeku koji ga je mogao zavrsiti kako treba,ja to nisam mogao.

Ne kažem ja da ni jedan Citroen ne valja, samo kažem da je i ta marka imala promašaje. Inače 2cv i Ajula su super... Pa B2, pa Traksion avant... A Ami je zaista faca!
Ali GS je stvarno ugly... i Visa, i BX i CX.... Totalni promašaj dizajna (CX i GS su pokušali da zamene ajkulu... jadno.... visa i AX su trebali da budu novi spačeci... malo morgen). P.S. Da vidim kad bi taj vaš GS mogao da ore njivu i vuče teret, kao što je Olimpija radila posle rata u nedostatku komercijalnih vozila!

Opele sam slučajno zavoleo, preko ćaleta i moje devojke koji ih voze, ali se slažem da je faca svako ko sredi bilo koja stara kola. Inače, da nisam baš ravnodušan prema francuzima svedoči to da mojoj maloj zamalo nisam kupio Spačeka za rođendan (slučajno sam naleteo na jednog pristojnog...) A za GS, stvar je ukusa, ali meni stvarno nije lep.

Ne kažem ja da ni jedan Citroen ne valja, samo kažem da je i ta marka imala promašaje. Inače 2cv i Ajula su super... Pa B2, pa Traksion avant... A Ami je zaista faca!
Ali GS je stvarno ugly... i Visa, i BX i CX.... Totalni promašaj dizajna (CX i GS su pokušali da zamene ajkulu... jadno.... visa i AX su trebali da budu novi spačeci... malo morgen). P.S. Da vidim kad bi taj vaš GS mogao da ore njivu i vuče teret, kao što je Olimpija radila posle rata u nedostatku komercijalnih vozila!

CX je bio izuzetno lep u svoje vreme , GS je za svoju klasu i ondasnji dzep takodje bio lepuskast kao i BX ...

P.S. Da vidim kad bi taj vaš GS mogao da ore njivu i vuče teret, kao što je Olimpija radila posle rata u nedostatku komercijalnih vozila!

Ако је тако онда Лада рулз.:worth:
Мислим, не разумем фазон да се одређује који је ауто добар по томе колико лубеница/диња/бундева/паприка/гајби јабука може да се нагура у њега а да он и даље иде. То је као кад је мене полуписмени шљакер на ауто отпаду убеђивао да је Југо 45 супер јер су он и његов кум из неке вукојебине возили пун ауто лубеница за Бањалуку а ауто је ишао, "још сам и ја држ'о у крилу на сувзачко сједиште 2 гајбе...". Зна се за шта је аутомобил прављен, а ако се већ креће по сељачком систему "кол'ко може да стане а да се не распадне" и "чик Милисаве јел' може тај твој да повуче тракторску приколицу" - онда су Лада и Волга закон.

Svaka vozila se razmatraju u odnosu na ostala vozila istog perioda. Iako su sledeca vozila bila dobra u vreme kad su se pojavila, 2CV je jos 50-ih bio prevazidjen, Buba je 70-ih bila smesna, a Reno 4 80-ih kao serpa.
A ako cemo da ih poredimo kao Opelman, onda je GS neuporedivo udobniji i avantgardniji od te Olimpije, onda mozemo o tome kako Olimpija ima bolju limariju, a svi oni koji tako razmatraju nemaju nijedno bajato (ispravno) vozilo.

911s [SK];11068599:
Svaka vozila se razmatraju u odnosu na ostala vozila istog perioda. Iako su sledeca vozila bila dobra u vreme kad su se pojavila, 2CV je jos 50-ih bio prevazidjen, Buba je 70-ih bila smesna, a Reno 4 80-ih kao serpa.
A ako cemo da ih poredimo kao Opelman, onda je GS neuporedivo udobniji i avantgardniji od te Olimpije, onda mozemo o tome kako Olimpija ima bolju limariju, a svi oni koji tako razmatraju nemaju nijedno bajato (ispravno) vozilo.

Ovo su rasprave do u nedogled,ali zato smo tu!:)

Svakoga je nesto vezalo za neku marku ili model automobila i tu se tesko mijenja misljenje,Autolimariju sam radio pa dobro znam koliko je tesko vratiti auto u prvobitno stanje,a malo ko to i uradi.Pa i oni koji to urade malo van originala,ne zamjeram,nema se para,a zelja vuce...
Jesi u pravu za to da nas mnogo nema neko starije vozilo ispravno,ali neko je imao,neko ce tek imati.
Opelmen rece da mu je Ami bio dobar,e pa imao sam jednog,po meni nije bas neki predstavnik estetike,ali sam bio prezadovoljan sa njim,moram prebaciti slike sa negativa pa cu ih postaviti.
Za 2CV,Bubu i cetvorku se ne slazem,tehnololoski jesu prevazidjeni,ali to su automobili sa "dusom" i po tome nikad nece biti prevazidjeni,a mislim da je to vazno.

da, mislim da je baš taj...

opel-kadett-b-16.jpg

:heart:Za ovo sam u stanju da prodam dušu, telo i ostale organe. Dirnuli ste me, momci. Opelica... Sad imam inspiraciju. Marka mog života. Za neke je " Love bug " (Herbie) a za mene je " Love Opel"! Inače, Opel za mene nije samo auto... to je za mene gomila uspomena i lepih trenutaka...:heart:

Poslednja izmena:

Back