pa ti si krushevljanin?Da li nekog interesuje Ford Capri MK1 samo za delove "72 god. sasija;PUS7303/9500...

znam da u okolini ima jedan kapri na prodaju, ali nikako da pogledam

odakle si?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ti si krushevljanin?Da li nekog interesuje Ford Capri MK1 samo za delove "72 god. sasija;PUS7303/9500...
Očigledno je da sam stariji od većine forumaša. Za mene je pravi oldtajmer ono što se retko viđalo u mom detinjstvu, vremenu kada sam se zainteresovao za automobile (tadašnji standard je dozvoljavao da se vozila stara deset godina bacaju). To znači Mercedes 170 iz 1953. (iz "Otpisanih"), Opel oplimpija 1952. , moj Taunus koji sam prvi put video kada sam ga kupio 1985... Kasnije sam nabasao samo na još 2 komada : u Kapetan Mišinoj ulici i u Vojvode Stepe (tri krša za delove ne računam). Ovaj model se proizvodio samo 3 godine. Bio je promašaj. Sledeći model, Banana (Taunus P3) je sa istim motorom išao 10 km brže i trošio 1 litar benzina manje, samo zbog aerodinamike.
To se ne može uporediti sa Sitroenom GS ili Tristaćem kojih ima i registrovanih, a još više na otpadima i parkinzima tako da je do njihovih originalnih delova lakše doći, a danas ih vlasnici ne smatraju kao raritete. Meni je pokojni majstor Veca, stolar, tražio 60 DEM za novu sponu iz podruma jer je "toliko" platio u Nemačkoj pre iks godina. Te 1992. plate su bile 8 DEM, naravno da sam otišao na buvljak...
Hvala vam na odzivu, lepo je čuti mišljenja drugih, makar se ne podudarala sa mojim. Drago mi je da još ima interesovanja za oldtajmere. Treba poštovati rad ljudi koji su konstruisali i pravili vozila koja još mogu da se koriste a ne zaboravite da tada nije bilo AUTOCAD-a, CNC mašina....
Još samo jedan savet: Nemojte vrednost oldtajmera meriti samo njegovom cenom na tržištu. Vrednujte osećanja koja u ljudima budi pogled na ono što se retko viđa, što je odslužilo svoj radni vek.
pozdrav Vlastan
pa ti si krushevljanin?
znam da u okolini ima jedan kapri na prodaju, ali nikako da pogledam
odakle si?
stanje vozila? kubikaza? cena?
Vidiš, nisam ni znao da je postojala ta verzija.
Preciznije - avgust 70-te do leta '75-te.U voznom je stanju, sasvim dobro ide, inače to je model koji se pravio u periodu 1972-1976.
Kupea ima, na ceni su i ne voze se daily, drugar jedan ih ima nekoliko komada.Kupe varijanta mi je specijalno lepa. Nisam takav nažalost video kod nas...
Mustanga je u Evropi "glumio" Capri.Inače je za to doba taj auto glumio evropskog Mustanga Fastback. Mehanika je bila malo drugačija, motori daleko manji, ali je u Evropi i tada gorivo bilo mnogo skuplje.
911s [SK];10050443:Mustanga je u Evropi "glumio" Capri.
Pa jeste, ali ovaj je više ličio na to, a i za Capri važi ona opaska o sirotinjskimmotorima i ostalom. Najjači je imao 2,8l i 160 konja (onaj navijen u Astonu ne računam), a u doba pomenutog Taunusa najjača verzija je doduše imala trolitarski motor, ali samo 138 ks.911s [SK];10050443:Preciznije - avgust 70-te do leta '75-te.
Kupea ima, na ceni su i ne voze se daily, drugar jedan ih ima nekoliko komada.![]()
Mustanga je u Evropi "glumio" Capri.
Jako lepo, i felne su tu ok, oprema je po oznaci skoro najbolja (ako oznaka nije naknadno menjana). Znaš li koji je motor unutra?