DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.056
Super boja gold .Iskreno, taj mi nije nikad bio lep. Mnogo više mi se dopadao onaj posle njega:
Pogledajte prilog 813495
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Super boja gold .Iskreno, taj mi nije nikad bio lep. Mnogo više mi se dopadao onaj posle njega:
Pogledajte prilog 813495
Ovo je mladji auto daleko je on od oldtimera.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fiat_CoupéОлдтајмер
Олдтајмер или историјско возило је свако возило на моторни погон старије од 30 година, које што приближније одговара оригиналном моделу.
Форд модел Т
За историјско возило односно за веома стар аутомобил или мотоцикл у народу се одомаћио назив олдтајмер. Тачна старосна дефиниција класичног аутомобила варира широм света, али оно што је заједничко свима јесте то да је возило које прелази 30 година старости припадају групи историјских возила.[1]
Светска федерација за историјска возила – FIVA, дефинише историјско возило као саобраћајно возило на моторни погон:
Олдтајмери се групишу по годинама старости односно години почетка производње одређеног модела и деле се по стању очуваности примерка.
- које је старо најмање 30 година
- које је сачувано и одржавано у исправном стању
- које се не користи као свакодневно превозно средство
- и које је део техничке и културне баштине.[2]
Подела по годинама старости:
Подела по стању примерка дели се на стање савршен, стање одличан, стање врло добар, стање добар, стање некомплатан и стање база делова.
- класа A ancestor пре 31.12.1904.
- класа B veteran од 01.01.1905. до 31.12.1918.
- класа C vintage од 01.01.1919. до 31.12.1930.
- класа D post vintage од 01.01.1931. до 31.12.1945.
- класа E postwar од 01.01.1946. до 31.12.1960.
- класа F oldtimer од 01.01.1961. до 31.12.1970.
- класа G oldtimer од 01.01.1970, али старија од 30 година.[1]
,,,ne znam koliko imaš godina ali ovaj model Fiat coupe 1.8 obično bio je turbo kao ovaj na slici i po godine koje ima svakako ulazi u kategoriju oldtajmera,,,
,,,Fiat coupe 1993/2000,,, ipak je ako ne teramo mak na konac,,,
,,,sasvim si u pravo,,,https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fiat_Coupé
Ovaj auto nije stariji od 30 godina.
Ovaj fiat se priblizava youngtimerima a ne oldtimerima.
Ne teram ja mak na konac nego lepo pise prvi model izasao 93 sto znaci 28 godina .
Jel ovo Ford Granada....Koliko mogu da procenim,ma jeste one jeIskreno, taj mi nije nikad bio lep. Mnogo više mi se dopadao onaj posle njega:
Pogledajte prilog 813495
,,, nije Granada to je 20M,,,Jel ovo Ford Granada....Koliko mogu da procenim,ma jeste one je![]()
Ustvari oni su u toj karoseriji imali različite motore pa su oznake dodeljivali tako što bi kubikaži oduzeli dve nule, pa je model od 1700 kubika imao oznaku 17M, a najveći od 2600 kubika je bio 26M. Svi su izgledali isto kao taj na slici. Samo najmanji motor (1700) je bio sa 4 cilindra, svi ostali sa 6.,,, nije Granada to je 20M,,,
Capri mi je takođe veoma drag veteran, mada mi se u toj vrsti iz tog doba više sviđa konkurentski Opel Manta APogledajte prilog 980889
,,, Ford Capri 1600 , zamišljen da bude evropski Mustang , ime je dobio kada su Henri Ford II sa nevestom proveli medeni mesec na to ostrvo,,,
Kanta neopevana vozio pre 30 god. Katastrofa auto, sve se pokvarilo više puta na autu. Nema dela koji nije riknuoPogledajte prilog 980889
,,, Ford Capri 1600, zamišljen da bude evropski Mustang , ime je dobio kada su Henri Ford II sa nevestom proveli medeni mesec na to ostrvo,,,
ovo je konzul ili Granada , bili su sličniČini tgi se. Ustvari kod starijih Fordova je lim bio najgora stavka. Ali ja sam uvek voleo neke tako auto lađe, od Forda ne tako baš Capri nego recimo ovako nešto:
Pogledajte prilog 983192
sad si me vratio unazad i podsetio na Palikovića i njegov Reno 8 gordiniDa, sećam se da su i kod nas bili na trkama.