Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji negde u BG-u čak i Manta B na šasiji Spačeka, koja se vozi redovno. Izgleda nikakvo.
Na sta li to lici ... :(
Verovatno je replica. Na shasiji bube rade se razne replice, mislim da u bgd ima jedan tip koji to radi, doveze se buba, iskstrashi se i na postojecu shasiju ide neka od replica... Bio je u oglasima ne tako davno...

Takve stvari su autohuljenje ...

Krajem osamdesetih je u Novom Sadu bio lik koji je prodavao Cobre u kitu , prilagodjene za Taunus donatora .
Nikada tako nesto ne bih uradio , ali bih vrlo rado vozio suprotnu varijantu : spolja Taunus iznutra Cobra !!!

Poslednja izmena:
Krajem osamdesetih je u Novom Sadu bio lik koji je prodavao Cobre u kitu , prilagodjene za Taunus donatora .
Nikada tako nesto ne bih uradio , ali bih vrlo rado vozio suprotnu varijantu : spolja Taunus iznutra Cobra !!![/QUOTE]

ZNAM ZA TE KOBRE. LIK JE BIO MOJ PROFESOR NA MASINSKOM U NS, VOZIO JE MET PLAVU COBRU, NEVEROVATNO:ok:

Ovaj sam odavno spazio, ali uglavnom kod čoveka u dvorištu... Sada sam ga prvi put video na ulici...

Opel Rekord P2 (1500, 1700 / 1960 - 1963)...
DSC04038.jpg

DSC04039.jpg

DSC04040.jpg

DSC04041.jpg

DSC04042.jpg

DSC04043.jpg

DSC04044.jpg

DSC04045.jpg

U pregovorim sam za jednu bubu 65. god. Tip je od nje napravio cabrio, atestirao, ofarbao (met. tamno zelena). Samo, nema krov :dash:. Ima li neko da pravi cabrio krovove sa ili bez platna...
Saljem slike čim je preteram kod mene u dvorište.:eek:

U pregovorim sam za jednu bubu 65. god. Tip je od nje napravio cabrio, atestirao, ofarbao (met. tamno zelena). Samo, nema krov :dash:. Ima li neko da pravi cabrio krovove sa ili bez platna...

Drzis treger ciradu u gepeku i to je to ... vozis je samo lepim danima ...
Bilo je nekoliko majstora , ali sam izgubio kontakte , nema sanse da ih nadjem ... :confused:

Bilo ih je nekada (Taunusa P2) , ne mnogo ali ... ne secam se kada sam i gde poslednji put video , ali nije bilo bas tako davno ... za razliku od : par Anglija , Consula (mk2) , Zefira (si video i usliko) ... bio je i jedan Zodiac mk3 RHD crni ...

Poslednja izmena:

Znam čoveka koji radi sa tendama i svim vrstama platna...cirade za kamione, platnene krovoe za džipove i tako to... Pa ako želiš... Samo daleko od Beograda je...

Npr kod nas se zna za samo jednog poslednjeg Zephyra Mk4 u nekom selu (to je kao ovaj http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/46/Ford_Zephyr_3008E_head.jpg).
Tog žutog Zephyra redovno obilazim, kad sam u prolazu. Odneće ga Parking servis, ne piše mu se dobro. :sad2:

S obzirom da je danas vikend, kada se mnogi oldtajmeri pojavljuju na ulicama, izmedju ostalog sam poslikao sledeće:

DSC03970-1.jpg

DSC03971-1.jpg

DSC03972-1.jpg

(jedan od najboljih Audija te serije koje sam video)

DSC03979-1.jpg

DSC03980-1.jpg

DSC03981-1.jpg

DSC03982-1.jpg

DSC03984-1.jpg

(neka neko napiše nešto o ovom MG-u)

DSC03990-1.jpg

Znam čoveka koji radi sa tendama i svim vrstama platna...cirade za kamione, platnene krovoe za džipove i tako to... Pa ako želiš... Samo daleko od Beograda je...

Nikada ni jedan oldtajmer na mene nije ostavio jači utisak, neko prednjica BMW-a 2000 CS...
To je prilicno zezanje , a dobar majstor je verovatno i skup , pa je pitanje isplativosti , sve zavisi od stanja Bube da li vredi ulagati toliko .

images

U ono doba to je bio Superautomobil , narocito kod nas .
Dobro se secam kada sam ga prvi put video uzivo . Kao nov , beli , sav u nalepnicama (tada su nalepnice bile "Sik" ) , strane table , parkiran ispred kartonskog naselja !!!

Poslednja izmena:
Npr kod nas se zna za samo jednog poslednjeg Zephyra Mk4 u nekom selu
- Ovaj je bio crni sa desnim volanaom RHD (jedva:D) , u nekom banatskom selu , mislim da je bio mk3 ... ali s obzirom da je to bilo pre 15 god. ... ? ...

Tog žutog Zephyra redovno obilazim, kad sam u prolazu. Odneće ga Parking servis, ne piše mu se dobro. :sad2:
Treba ga spasiti ... ubediti gazdu da ga da za normalnu cifru , predociti mu posledice parking servisa (Zeleznik)
S obzirom da je danas vikend, kada se mnogi oldtajmeri pojavljuju na ulicama, izmedju ostalog sam poslikao sledeće:
(jedan od najboljih Audija te serije koje sam video)
stvarno je dobar
...........

Poslednja izmena:
Meni se taj žuti Zephyr nešto vizuelno posebno ne svidja (čitaj: ima i lepših kola), ali je jako redak i stvarno impozantan u svim svojim karakteristikama.
Uradiv jeste, samo treba sve nabaviti iz UK.
A i stvarno ne znam nikoga ko bi ga kupio da ga restaurura.
Nije nikom zanimljiv.
Interesovanje 0.

Danas na obližnjem otpadu sam naišao na ovo:

DSC03960-1.jpg

Stoji unutar jedne zelene nemačke Bube. Taj auto je trenutno u sporu, opština Voždovac i Parking servis su ga oteli vlasniku i prodali trećem licu (otpadu), ali se u medjuvremenu ispostavilo da je auto zapravo registrovan. I sad stoji zaključana, a unutra ova minijatura.

Meni se taj žuti Zephyr nešto vizuelno posebno ne svidja (čitaj: ima i lepših kola), ali je jako redak i stvarno impozantan u svim svojim karakteristikama.
Uradiv jeste, samo treba sve nabaviti iz UK.
A i stvarno ne znam nikoga ko bi ga kupio da ga restaurura.
Nije nikom zanimljiv.
Interesovanje 0.
Apsolutno si u pravu ... ne vredi ga restaurirati , ali ga treba sacuvati ...
Najbolje bi bilo kada bi se vratio na staro mesto gde je ranije stajao godinama , ispod nastresnice , na relativno vidljivom mestu i nastavio da sluzi kao ukras !

Nego Srefane nesto sam danas listao prve stranice foruma, pa sam hteo da te pitam dokle si stigao sa sredjivanjem tvog 12m, pošto i ja imam takvog, šta ti još treba od delova i sitnica

Back