Oko konkursa

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije prestižna nagrada, ali i natpis ispod nika ovde na forumu je u rangu NIN- ove nagrade kritike za književnost.
Zašto bilo ko smatra da je ponašanje neodgovorno?

Radovi su postavljeni u objavljenom terminu, anonimni su.
Sve po pravilima.

Mladi se edukuju sadržajem tekstova, bez obzira na vreme rođenja ili nošenja jednodelnih gaća ( pelena).
Godine nas ne oslobađaju sujete, ili smo mi, koji ovde pišemo, pomalo ' uvrnuti' pod parolom umetničke slobode.

Svi učimo!

Nije prestižna nagrada, ali i natpis ispod nika ovde na forumu je u rangu NIN- ove nagrade kritike za književnost.
Zašto bilo ko smatra da je ponašanje neodgovorno?

Radovi su postavljeni u objavljenom terminu, anonimni su.
Sve po pravilima.

Mladi se edukuju sadržajem tekstova, bez obzira na vreme rođenja ili nošenja jednodelnih gaća ( pelena).
Godine nas ne oslobađaju sujete, ili smo mi, koji ovde pišemo, pomalo ' uvrnuti' pod parolom umetničke slobode.

Svi učimo!
Eh, "Jadan sam ti i prejadan brate si moj slatki i medeno ljeto moje, da ni sam ne znam šta mi je i šta me boli" P. Kočić.

Što bi "braća" rekla, dojmi mi se da su se pojavili glasači, klanovi da jure poput stampeda, svi na jednu gomilu.
P.S. "ali i natpis ispod nika ovde na forumu je u rangu NIN- ove nagrade" Da, sve je istinito, da dodam:
kad je čika Sojo slikao, vajao, radio skulpture mnogi su nosili pelene.:D
Evo, "natpis" pseudonim.

Eh, "Jadan sam ti i prejadan brate si moj slatki i medeno ljeto moje, da ni sam ne znam šta mi je i šta me boli" P. Kočić.

Što bi "braća" rekla, dojmi mi se da su se pojavili glasači, klanovi da jure poput stampeda, svi na jednu gomilu.
P.S. "ali i natpis ispod nika ovde na forumu je u rangu NIN- ove nagrade" Da, sve je istinito, da dodam:
kad je čika Sojo slikao, vajao, radio skulpture mnogi su nosili pelene.:D
Evo, "natpis" pseudonim.
I šta ćemo sad, Sojo?

Ne znam o kakvim klanovima pričaš niti me dotiče jer se ne osećam prozvanom u vezi sa tim.
Nisam napisala da je generički natpis u rangu NIN- ove nagrade, već da je učesnicima takmičenja značajan kao književnicma kada dobiju pomenutu nagradu.
Uostalom, da ti nije stalo do pobede ne bi se bunio.

Neću da te oslovljavam prefiksom 'čika' uz dužno poštovanje Tvog rada i Tebe.
Pelene ćemo izbaciti iz priče možda bi diskusija bila preduga.

Evo potpis - pseudonim : Duki Lu

Nadam se da se ovde može pisati nešto u vidu "žalbe", a tiče se glasanja na samim konkursima. Videh da je ovde gost glasao: https://forum.krstarica.com/threads...mu-da-mogu-vratiti-vreme.954906/post-45046161 što je apsolutna nebuloza. Sad bih ja mogao da se izlogujem, glasam za sebe samog anonimno više puta i onda se ulogujem nazad. Zašto je dozvoljeno da gosti glasaju? Neka se registruju prvo, pa tek onda kada znamo da niije klon, neka se njihov glas računa.

Ovako je stvoren propust koji će neko eksploatisati. A reši se veoma jednostavno.

Nadam se da se ovde može pisati nešto u vidu "žalbe", a tiče se glasanja na samim konkursima. Videh da je ovde gost glasao: https://forum.krstarica.com/threads...mu-da-mogu-vratiti-vreme.954906/post-45046161 što je apsolutna nebuloza. Sad bih ja mogao da se izlogujem, glasam za sebe samog anonimno više puta i onda se ulogujem nazad. Zašto je dozvoljeno da gosti glasaju? Neka se registruju prvo, pa tek onda kada znamo da niije klon, neka se njihov glas računa.

Ovako je stvoren propust koji će neko eksploatisati. A reši se veoma jednostavno.
Da, primetila sam i ja to, i pomislila da to moze da bude problem sa gostima.

Evo, neka superi i admini odluce, da li bi bilo u redu da gosti glasaju na takmičenjima

@tab503 @Nina @Stevcina zabica @Lorelajn

Glasanje nije još završeno
Razmotrićemo da li je taj glas "važeći" ;)

Mislim da nema smisla da bilo ko kao Gost glasa. Moze se zloupotrebiti i ti glasovi nikako ne mogu biti merodavni.
Jednostavno ih nemojte racunati i dopunite prvi post, molim vas, da se glasovi neregistrovanih korisnika nece uzimati u obzir.

Mislim da nema smisla da bilo ko kao Gost glasa. Moze se zloupotrebiti i ti glasovi nikako ne mogu biti merodavni.
Jednostavno ih nemojte racunati i dopunite prvi post, molim vas, da se glasovi neregistrovanih korisnika nece uzimati u obzir.
Naravno da je nenormalno da ja kao gost glasam, ovo je moj skromni doprinos menjanju pravila konkursa koja već odavno zahtevaju temeljan remont. Drago mi je da ste ovako brzo i efikasno reagovali.

Naravno da je nenormalno da ja kao gost glasam, ovo je moj skromni doprinos menjanju pravila konkursa koja već odavno zahtevaju temeljan remont. Drago mi je da ste ovako brzo i efikasno reagovali.
Ako se ne varam, Čuvar uspomena je otišao sa Foruma zbog nezadovoljstva u vezi sa glasanjem, nadam se da će se i vratiti zbog istih tema.Volela bih. Imao je lepe priloge.

Što se tiče glasanja kao gost, ne podržavam!
Lično, ostavila bih ista pravila. Pusti trenutak inspiracije kroz priču, to je naš zadatak.
Svako neka radi svoj posao kako najbolje ume; korisnici da pišu, urednici da organizuju i vode računa o regularnosti Konkursa.

Nije fer i prema glasačima, glasam i na kraju se ispostavi da sam glasao za: vazduh ili Tolstoja, Gogolja, Dostojevskog, Šekspira i itd.
Zašto pitate? Kome čestitati, kome, hajde da vas čujem, glasali ste za anonimusa i još ga branite a nemate pojma ko je, apsurd zar ne?
Hipotetički, svi se prijave kao anonimni, i šta, pobedio je x, y. Ma nemoj. Reći ćete, to nije moguće, zabranjeno a ovo je dozvoljeno.:whistling::roll:

Nije fer i prema glasačima, glasam i na kraju se ispostavi da sam glasao za: vazduh ili Tolstoja, Gogolja, Dostojevskog, Šekspira i itd.
Zašto pitate? Kome čestitati, kome, hajde da vas čujem, glasali ste za anonimusa i još ga branite a nemate pojma ko je, apsurd zar ne?
Hipotetički, svi se prijave kao anonimni, i šta, pobedio je x, y. Ma nemoj. Reći ćete, to nije moguće, zabranjeno a ovo je dozvoljeno.:whistling::roll:

Priče jesu dobre , ali nisu na nivou velikih pisaca , posredi su talentovani amateri od kojih će neki , nadam se i želim im od srca postati i objavljivani pisci...:heart: .. a ti izvoli , lako je proveriti da li je to neko već pisao .
Svako ima pravo da anonimno učestvuje u konkursu i ne vidim nikakav problem.

Poslednja izmena od moderatora:
Svako ima pravo da anonimno učestvuje u konkursu i ne vidim nikakav problem.
Trebalo bi da je tako
Isti član foruma do sada je imao primedbe na; formu, sadržaj, organizatore konkursa.
E, došli na red i takmičari.
Možda su plagijatori?!
Zašto bi bili anonimni ako su tu 'čista posla'?! :vnaocare:

I zašto se Sojo nije bunio na prethodna takmičenja gde je takođe bilo anonimnih učesnika?

Da li je plasman presudan za 'pobunu', ili je to samo navika?

Trebalo bi da je tako
Isti član foruma do sada je imao primedbe na; formu, sadržaj, organizatore konkursa.
Možda su plagijatori?!

I zašto se Sojo nije bunio na prethodna takmičenja gde je takođe bilo anonimnih učesnika?

Sojo se nije bunio kad je pobedio.
Moju pesmu, koja je pobedila jednom, je javno analizirao i kritikovao i tražio fabulu u pesmi, jer kako je tvrdio, zna se da mora da ima neka fabula (u pesmi, poeziji)

Eto

Sojo se nije bunio kad je pobedio.
Moju pesmu, koja je pobedila jednom, je javno analizirao i kritikovao i tražio fabulu u pesmi, jer kako je tvrdio, zna se sa, mora da ima neka fabula (u pesmi, poeziji)

Eto
Treba izmisliti način za sveprisutnost.
Čekam odgovor sve sa faksimilom potpisa.

Odoh da slikam svoj potpis koji ću priložiti uz repliku z:plez:

Trebalo bi da je tako
Možda su plagijatori?!

Nisu tu čista posla.Velika se kinta okreće. U svakom slučaju , kada mi se hoće da pobedim i kako ja to volim da kažem : Moji ljudi će kontaktirati vaše ljude :D

Obavezno korigovati pravilnik!?

1. Književni konkursi biće organizovani dva puta mesečno; jedan mesečno za poeziju i jedan za prozu,
  2. Pravo učešća na konkursu imaju svi članovi foruma osim moderatora koji organizuje konkurs,
  3. Svaki učesnik konkursa može učestvovati samo sa jednim radom,
  4. Prijavljeni radovi moraju biti autentična i originalna autorska dela koja ranije nisu nigde bila objavljena
  5. Radovi ne smeju biti duži od 2000 karaktera za poeziju, odnosno 10000 karaktera za prozu,
  6. Rok za slanje radova je 7 dana od dana otvaranja konkursa,
  7. Rok za glasanje je 7 dana od dana objavljivanja radova,
  8. Radovi se šalju na p.p. moderatora koji organizuje konkurs,
  9. Radovi, bez potpisa autora, objavljuju se po redosledu prispeća.
  10. Učesnicima je dozvoljeno da budu anonimni. Ovako, rezultati glasanja: pobjednik je anonimus br 2. Na drugom mjestu je anonimus br. 4. Na trećem mjestu je anonimus br.6. itd...

1. Književni konkursi biće organizovani dva puta mesečno; jedan mesečno za poeziju i jedan za prozu,
  2. Pravo učešća na konkursu imaju svi članovi foruma osim moderatora koji organizuje konkurs,
  4. Prijavljeni radovi moraju biti autentična i originalna autorska dela koja ranije nisu nigde bila objavljena
  5. Radovi ne smeju biti duži od 2000 karaktera za poeziju, odnosno 10000 karaktera za prozu,
  10. Učesnicima je dozvoljeno da budu anonimni. Ovako, rezultati glasanja: pobjednik je anonimus br 2. Na drugom mjestu je anonimus br. 4. Na trećem mjestu je anonimus br.6. itd...
Sojo
Nikad nismo imali po 3 anonimna na konkursu.
Dal će se korigovati pravilnik ili ne, o tome može da se razgovara i predlaže.
Ništa nije OBAVEZNO.
Sem poštovanja sagovornika

Budimo ozbiljni.Nisam mod na Književnosti, ali znam kako funkcionišu konkursi u reali. Ovako:
Radovi se šalju anonimno pod šifrom , a nakon odabira i proglašenja pobednika anonimno , spajaju se koverte sa "rešenjima šifre " - i tek tada dobijamo identitet pisca koji dobija nagradu .
Ovde je nagrada postavljanje tema , glasaju forumaši , i ne vidim argument protiv anonimnosti.

Back